____________________________________ Ja jestem tylko zwykłym żołnierzem, wykonuję rozkazy. Bitwy wygrywają wodzowie.
25 maja 2018, 07:07
Re: Planowane podwyżki
Po piątkowym spotkaniu z ministrem Banasiem w IAS w Łodzi, już wiadomo, żadnych podwyżek czy też regulacji w tym roku nie będzie.
29 maja 2018, 19:33
Będą, będą - podwyżka cen paliwa (już jest), wody, gazu, energii elektrycznej. Skąd ten pesymizm - DOBRE ZMIANY!
30 maja 2018, 07:07
Cytat z Banasia:
"...Najniższe wynagrodzenia zasadnicze członków korpusu służby cywilnej i funkcjonariuszy zostały podwyższone do minimalnego poziomu 3.000 złotych brutto. Następnie wygospodarowane zostały środki na podwyżki wynagrodzeń, mające na celu stopniowe likwidowanie istniejących dysproporcji oraz zabezpieczenie obszarów, w których występują w tym zakresie największe potrzeby. Jednocześnie uprzejmie informuję, że prace planistyczne dotyczące wynagrodzeń i uposażeń w projekcie ustawy budżetowej na 2019 r. dopiero się rozpoczęły..."
Cyt. z artykułu "Niewiele firm rozważa zatrudnienie pracownika z doświadczeniem w administracji publicznej", znam to z własnego doświadczenia.Kiedyś aplikowałam i miałam wrażenie, że wzmianka w CV o pracy w US zamknęła mi drogę, żeby stąd się wyrwać.Sektor prywatny chyba nas nie chce.Może za dużo wiemy? Może mi się tylko wydaje?
Cyt. z artykułu "Niewiele firm rozważa zatrudnienie pracownika z doświadczeniem w administracji publicznej", znam to z własnego doświadczenia.Kiedyś aplikowałam i miałam wrażenie, że wzmianka w CV o pracy w US zamknęła mi drogę, żeby stąd się wyrwać.Sektor prywatny chyba nas nie chce.Może za dużo wiemy? Może mi się tylko wydaje?
Cindy, ja akurat spotkałam się z pozytywnym nastawieniem, a dla firmy, w której pracuję (księgowość) był to spory atut
"W bydgoskiej skarbówce również mamy spór zbiorowy z pracodawcą". Serio? Czemu dowiaduje się tego z artykułu? Dlaczego się nie chwalicie? Chyba, że przeoczyłam.
01 sie 2018, 07:20
W poniższym teksćie też jest zachęta do zatrudniania urzędników.
O tym, jak pracodawcy mogą pomóc w budowaniu sprawnej administracji – pisze ekspertka BCC w dziedzinie rynku pracy oraz zarządzania i efektywności pracy. Urzędnicy mają wykształcenie wyższe, stosują się do zasad i procedur, ograniczają ryzyko popełnienia błędów w gąszczu przepisów i relacji, utrzymują porządek w dokumentacji, radzą sobie z licznymi i „trudnymi" petentami. A jednak niewielu przedsiębiorców rozważa zatrudnienie pracownika z doświadczeniem w administracji publicznej.