Teraz jest 10 wrz 2025, 20:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 785, 786, 787, 788, 789, 790, 791 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 sty 2011, 20:50

POSTY        95
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Czy ktoś orientuje się o której godzinie zaczyna się egzamin i o której maksymalnie może się skończyć?

13 maja 2018, 19:02
Zaawansowany

REJESTRACJA24 maja 2017, 08:32

POSTY        38
Harmonogram - planowany

08:00 – 10:30   rejestracja uczestników
10.30 – 10.45   wejście uczestników do sal
10.45 – 11.00   powitanie uczestników oraz informacje organizacyjne
11.00 – 12.15   sprawdzian umiejętności (instrukcja / sprawdzian 60 min)
12.15 – 13.15   przerwa
13.15 – 15.00   sprawdzian wiedzy (instrukcja / sprawdzian 90 min)

http://ksap.gov.pl/ksap/ksap/postepowan ... /terminarz

13 maja 2018, 20:29
Amator

REJESTRACJA11 maja 2018, 12:06

POSTY        29
Witajcie. Ja w tym roku próbuję po raz pierwszy. Najbardziej przeraża mnie test umiejętności i o ile niektóre rzeczy jeszcze jakoś pojmuję to raveny to dla mnie czarna magia. No po prostu nie widzę tych zależności i koniec. Może ktoś jest w stanie wyjaśnić na czym polega sławetna standaryzacja wyników - czy w sytuacji gdy np. z pewnego zagadnienia nie uzyskam ani jednego punktu to obniża mi wynik całego egzaminu poprzez zastosowanie jakiegoś współczynnika? Jedne zadania są "warte" więcej niż inne? Jeśli tak to które?

14 maja 2018, 07:27
Zaawansowany

REJESTRACJA17 mar 2013, 15:19

POSTY        64
czarnulka                    

Witam, czy któraś z Was zdawała egzamin w trakcie L4 z powodu ciąży? Można zdawać czy nie?

http://ksap.gov.pl/ksap/postepowanie-kw ... ze-pytania (odpowiedź na twoje pytanie w linku)

17 maja 2018, 11:04
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 lip 2009, 16:03

POSTY        107
Zdawałam i wsród zdajacych były przyszłe mamy. Pani podczas rejestracji robiła tylko uwagi kobiecie w ciąży , że należy zgłosić ten fakt bo muszą przygotować pokój do odpoczynku. Jest pokój dla matki z dzieckiem i jest pokój dla kobiet ciężarnych .

18 maja 2018, 11:03
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
minkamaj                    

Najbardziej przeraża mnie test umiejętności i o ile niektóre rzeczy jeszcze jakoś pojmuję to raveny to dla mnie czarna magia. No po prostu nie widzę tych zależności i koniec.

Proponuję przejrzeć topik "Gimnastyka umysłu".
viewtopic.php?f=61&t=1737
Ale głównie przejrzyj topik "Postępowanie kwalifikacyjne" od 33 strony:
viewtopic.php?f=61&t=1464&start=448
Wrzucałem tam sporo ravenów (matryc) z objaśnieniami.

Poczytaj sobie również tutaj: http://pitagoras.pl/matryce-ravena.php

minkamaj                    

Może ktoś jest w stanie wyjaśnić na czym polega sławetna standaryzacja wyników - czy w sytuacji gdy np. z pewnego zagadnienia nie uzyskam ani jednego punktu to obniża mi wynik całego egzaminu poprzez zastosowanie jakiegoś współczynnika? Jedne zadania są "warte" więcej niż inne? Jeśli tak to które?

Próbowaliśmy "rozkminić" tę tajemnicę na tym forum w latach 2009-2010, ale chyba nie udało się nam do końca. Były różne teorie, że np. za tabelki liczę więcej punktów, ale później ktoś pisał, że tabelek prawie nie ruszył, bo zostawił na koniec i zabrakło mu czasu, a zdał.
Na tym forum były opracowywane bardzo różne strategie rozwiązywania tego testu. W przypadku jednych osób to się sprawdziło, w przypadku innych niekoniecznie.
"Wiedzę tajemną" posiadają autorzy oraz oceniający, ale chyba nikt z nich nie zdradził tej tajemnicy. Niektórzy z nas byli na weryfikacji wyników i próbowali dowiedzieć się jak wygląda ta standaryzacja, ale chyba niewiele się dowiedzieli. Albo niewiele z tego zrozumieli. A może ktoś wie i może podzielić się z nami swoją wiedzą?

18 maja 2018, 17:03
Amator

POSTY        29
Dzięki Nadir. A może wiesz jeszcze czy na teście umiejętności można mieć/dają jakąś czystą kartkę żeby sobie rozrysować pewne rzeczy?

21 maja 2018, 11:06
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA20 lip 2009, 20:30

POSTY        12
minkamaj                    

Dzięki Nadir. A może wiesz jeszcze czy na teście umiejętności można mieć/dają jakąś czystą kartkę żeby sobie rozrysować pewne rzeczy?

Nie ma potrzeby zabierania czystej kartki. Każdy dostaje brudnopis

21 maja 2018, 12:13
Zaawansowany

REJESTRACJA09 lis 2015, 09:02

POSTY        90
Nie ma żadnych brudnopisów, a z "dodatkową kartką" nikogo nawet nie wpuszczą na salę. Dostajesz zeszyt z pytaniami i formularz do zaznaczania odpowiedzi. Można bazgrać na tych zeszytach, bo one nie są kodowane, po zebraniu wrzucają je razem do kartonów.
Informacja wiarygodna, zdawałam w zeszłym roku :)

22 maja 2018, 13:43
Amator

POSTY        29
Atriza a czy mogłabyś ocenić stopień trudności testu z egzaminu i testów z książki Cityschool, portalu Arslege? Dla mnie te z Arslege są proste ale te z cityschool to już wyzwanie.

22 maja 2018, 14:29
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA20 lip 2009, 20:30

POSTY        12
atriza                    

Nie ma żadnych brudnopisów, a z "dodatkową kartką" nikogo nawet nie wpuszczą na salę. Dostajesz zeszyt z pytaniami i formularz do zaznaczania odpowiedzi. Można bazgrać na tych zeszytach, bo one nie są kodowane, po zebraniu wrzucają je razem do kartonów.
Informacja wiarygodna, zdawałam w zeszłym roku :)

Brudnopisem nazwałam zeszyt z pytaniami, bo można w nim pisać wszystko ponieważ nie jest kodowany :)

22 maja 2018, 16:19
Zaawansowany

REJESTRACJA09 lis 2015, 09:02

POSTY        90
minkamaj                    

Atriza a czy mogłabyś ocenić stopień trudności testu z egzaminu i testów z książki Cityschool, portalu Arslege? Dla mnie te z Arslege są proste ale te z cityschool to już wyzwanie.

Zależy która część ;) Generalnie jest trudniej niż na Arslege, ale łatwiej niż w książce Cityschool. Wyjątkiem były wg mnie raveny, trudniejsze na egzaminie, bo chyba w żadnym nie widziałam zależności.

22 maja 2018, 22:09
Amator

POSTY        29
Atriza przepraszam że tak Cię męczę ale czy jeszcze możesz mi napisać ile zadań jest na teście umiejętności na te 60 minut?

23 maja 2018, 10:20
Znawca

REJESTRACJA22 lis 2009, 07:48

POSTY        253
60 zadań - 60 minut

23 maja 2018, 16:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 785, 786, 787, 788, 789, 790, 791 ... 840  Następna strona