Witam Wszystkich! Pytanie może trochę z "innej beczki". Czy obstawiacie, że na egzaminie będą pytania z ustaw typu Ustawa o KAS, o SN, sądach powszechnych, prokuraturze, KRS, czy raczej o info niejawnych, służbie cywilnej? Mam na myśli, czy raczej ustawy intensywnie zmieniające się w czasie, czy takie bardziej stabilne?
26 mar 2018, 18:06
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Chciałam się przywitać ze Wszystkimi. Też zamierzam przystąpić do w tym roku do egzaminu (po raz pierwszy). I mam pytanie do osób, które wypełniały już formularz zgłoszenia - czy w części aktualne miejsce zatrudnienia wpisuje się IAS i adres IAS czy adres urzędu? A w przebiegu pracy - podaje tylko pierwsze stanowisko na jakim byłam zatrudniona w us ? Dzięki z góry za pomoc
26 mar 2018, 19:38
Kakam
Chciałam się przywitać ze Wszystkimi. Też zamierzam przystąpić do w tym roku do egzaminu (po raz pierwszy). I mam pytanie do osób, które wypełniały już formularz zgłoszenia - czy w części aktualne miejsce zatrudnienia wpisuje się IAS i adres IAS czy adres urzędu? A w przebiegu pracy - podaje tylko pierwsze stanowisko na jakim byłam zatrudniona w us ? Dzięki z góry za pomoc :)
Nazwa pracodawcy IAS, US też należy wskazać po stanowisku pracy. Jeśli chodzi o stanowisko to przy pierwszym należy wskazać obecne stanowisko, a przy drugim od początku należy wymienić aż do obecnego stanowiska, po przecinku. Pozdrawiam
28 mar 2018, 09:43
Kakam czy wiesz ile jest juz osób chętnych do egzaminu, albo ile jest kont w systemie? Ja jeszcze nie założyłam konta. Ciągle się waham.
29 mar 2018, 07:02
Kont w systemie 219, aktualnie 26 zgłoszeń
____________________________________ 2015 - U 18 W 50 2017 - U 35 W 57 2018 - U 35 W 51 2019- U 35 W 62
29 mar 2018, 09:18
Jest 222 kont w systemie. Ja też właściwie jeszcze trochę się waham, czytam ustawy, robię zadania z gimnastyki umysłu ale jakoś tak wszystko chaotycznie, nie mogę się zabrać porządnie do nauki.
29 mar 2018, 18:02
Witam wszystkich! Czemu w tym roku jest taka cisza na forum? Człowiek nie ma żadnej mobilizacji, jak wchodzi a tu pusto... Myślę że nam wszystkim ta praca tak daje w kość, że jak człowiek wraca do domu to już nie ma siły na naukę;-( Pozdrawiam wszystkich
10 kwi 2018, 13:20
motylek777
Witam wszystkich! Czemu w tym roku jest taka cisza na forum? Człowiek nie ma żadnej mobilizacji, jak wchodzi a tu pusto... Myślę że nam wszystkim ta praca tak daje w kość, że jak człowiek wraca do domu to już nie ma siły na naukę;-( Pozdrawiam wszystkich
Witam. Myślę, że coraz więcej osób ma wątpliwości, czy warto podchodzić do egzaminu. Może lepiej poszukać innej pracy, gdzie można zarobić, gdzie człowiek zostanie doceniony przez przełożonych. Egzamin trochę kosztuje, zakres wiedzy jest ogromy. Trzeba poświęcić czas i pieniądze, ale czy warto?Tym bardziej, że nie wystarczy zdać, trzeba się zmieścić w limicie. Pewnie więcej osób pojawi się na forum w maju, gdy będzie bliżej do egzaminu. Mnie też ta cisza na forum nie mobilizuje. Pomału czytam ustawy i rozwiązuje sylogizmy. Pozdrawiam.
11 kwi 2018, 08:01
W KSAP-ie jest dopiero 26 zgłoszeń a założonych 280 kont. Czy to standard że w połowie kwietnia jest tak mało zgłoszeń? Ja osobiście poczułam wiosenne rozprężenie i ciężko mi zmobilizować się do jakiejkolwiek nauki
11 kwi 2018, 15:16
Witam, czy któraś z Was zdawała egzamin w trakcie L4 z powodu ciąży? Można zdawać czy nie?
14 kwi 2018, 09:23
Można zdawać. Koleżanka w ciąży na L4 zdawała. Ja w tym roku odpuszczam. Byłam już dwa razy. Pierwsze podejście było 2 lata temu, jak nawet wszystkich mianowań nie rozdali. W zeszłym roku zdałam egzamin ale brakło mi punktów do mianowania. Miałam w tym roku podchodzić, ale nie czuję się przygotowana i nie chce mi się kompletnie znów siedzieć nad logiką. Szkoda mi 735 zł na to , żeby przejechać się do Warszawy i nie zdać. Już nie mówiąc o tym, że jak 3 raz z rzędu nie zdam, to się dobiję. W przyszłym roku spróbuję ostatni raz
25 kwi 2018, 13:23
Zastanawia mnie kwestia RODO, czy "łapie" się na tegoroczny egzamin. Obowiązuje nas stan prawny na 1 maja, także mam wrażenie, że teoretycznie nie powinno nas obowiązywać ale gdzieś tam z tyły głowy pojawiają się wątpliwości. Co o tym sądzicie?
30 kwi 2018, 21:22
Rozporządzenie o RODO jest zdaje się od dwóch lat, wchodzi w życie tylko po 1 maja, więc pytanko może być jak najbardziej.
01 maja 2018, 16:05
czere?nia
Rozporządzenie o RODO jest zdaje się od dwóch lat, wchodzi w życie tylko po 1 maja, więc pytanko może być jak najbardziej.
RODO weszło w życie w 2016 r. a od 25 maja br. ma być po prostu stosowane.