Teraz jest 06 wrz 2025, 00:13

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 152 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona
Awanse 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA21 paź 2006, 15:22

POSTY        75
Post Awanse
Czy są na forum osoby które otrzymały awans tylko stanowiskowy bez podwyżki wynagrodzenia?
Przy otrzymywaniu awansu stanowiskowego NUS zapewniał że z grudniowej puli będą przydzielone podwyżki. Grudzień miną a podwyżki niet. Oczywiście otrzymało kilka osób w urzędzie ale nie wszyscy którzy otrzymali awanse.
Zastanawiam się po co mi ten awans skoro nie idzie za tym żadna kasa.
Czy to nie jest przypadkiem ukryta dyskryminacja?

14 sty 2018, 09:57

REJESTRACJA03 lis 2017, 14:10

POSTY        83

LOKALIZACJAŚląsk
Post Re: Awanse
ekm                    

Czy są na forum osoby które otrzymały awans tylko stanowiskowy bez podwyżki wynagrodzenia?
Przy otrzymywaniu awansu stanowiskowego NUS zapewniał że z grudniowej puli będą przydzielone podwyżki. Grudzień miną a podwyżki niet. Oczywiście otrzymało kilka osób w urzędzie ale nie wszyscy którzy otrzymali awanse.
Zastanawiam się po co mi ten awans skoro nie idzie za tym żadna kasa.
Czy to nie jest przypadkiem ukryta dyskryminacja?

Przez prawie 20 lat jak pracuję w US nigdy awans stanowiskowy w moim przypadku nie łączył się z podwyżką wynagrodzenia  :zygi:
Po prostu jedni są od zapierniczania a inni od spijania śmietanki.

14 sty 2018, 10:01
Zaawansowany

POSTY        75
Gdybym wiedział że żadna kasa nie będzie za tym szła to najzwyczajniej nie przyjął bym tego awansu. Na co mi papier którym nawet w domu nie można się pochwalić, no bo jak tak bez kasy.

Ostatnio edytowano 14 sty 2018, 10:18 przez ekm, łącznie edytowano 2 razy

14 sty 2018, 10:17

REJESTRACJA03 lis 2017, 14:10

POSTY        83

LOKALIZACJAŚląsk
ekm                    

Gdybym wiedział że żadna kasa nie będzie za tym szła to najzwyczajniej nie przyjął bym tego awansu. Na co mi papier którym nawet w domu nie można się pochwalić, no bo jak tak bez kasy.

Papier zawsze się przyda choćby do  :dupa:
Ja mimo że stary i w bajki już dawno nie wierzę wciąż mam nadzieję że w końcu kiedyś będą płacić wg stanowisk  :piwo:

14 sty 2018, 11:09
Zaawansowany

POSTY        75
wing                    

Ten papier to nawet do tego się nie nadaje. Szkoda tyłka.

Uważam takie awanse bez podwyżki wynagrodzenia za dyskryminację.

14 sty 2018, 15:20
Zaawansowany

REJESTRACJA30 maja 2017, 07:41

POSTY        65

LOKALIZACJAPowązki
ekm                    

wing                    

Ten papier to nawet do tego się nie nadaje. Szkoda tyłka.

Uważam takie awanse bez podwyżki wynagrodzenia za dyskryminację.

Krzywdę sobie można zrobić takim papierem. Nie wspominając tego, że dają ci np.: nic nie warty awans , a w między czasie bezczelnie zmuszają do chodzenia na kontrole w soboty i niedziele nie licząc się z nikim ani z niczym. Ktoś by mógł się tym wreszcie zainteresować.

15 sty 2018, 15:15
Zobacz profil ICQ
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2006, 18:12

POSTY        118
Mam podobnie, pracuję w skarbowości od 1998r i nigdy zmiana stanowiska nie wiązała się z choćby złotówka podwyżki.

15 sty 2018, 15:53
Zaawansowany

REJESTRACJA16 cze 2009, 07:20

POSTY        95
Awans bez kasy to chyba norma, ja tylko raz dostałam niecałą stówkę przy awansie, ale to było baaaaardzo dawno, potem przeszłam wszystkie stopnie bez choćby złotówki, zapewniana przez moją władzę, że "widzi moje zaangazowanie i wkład, ale nie może mi nic dać, więc tak mnie docenia, tym awansem bla bla bla".

19 sty 2018, 07:18
Zaawansowany

POSTY        75
Yennefer                    

Awans bez kasy to chyba norma

No nie wiem czy to taka norma.

Wychodzi na to, że takich co nie dostają/nie dostali podwyżki przy awansie jest niewielu. Grudniowe podwyżki miały za zadanie "wyrównywanie wynagrodzeń". Tylko jak rozumieć takie wyrównywanie wynagrodzenia, gdzie osoba na takim samym stanowisku w tym samym dziale czy referacie i takim samym zakresie czynności ma wyższy mnożnik od dawna.
Takie działanie szefostwa jest deprymowujące i szkalujące pracownika. To nic innego jak dyskryminacja.

17 lut 2018, 15:15
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Nasza kariera

Załącznik:
awans oczami współpracowników.jpg

Załącznik:
lepiej odpaść z podniesiona głową.jpg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

19 mar 2018, 18:59
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA14 kwi 2017, 14:37

POSTY        44
Też dostałem awans w 2018 r. tylko na papierze, bez jakiegokolwiek pieniądza...

19 mar 2018, 21:26
Amator

REJESTRACJA20 maja 2016, 12:31

POSTY        18
To zależy na czym Ci zależy na kasie czy na stanowisku? Sam dostałem awans czyt. zmiana stanowiska służbowego ale kasa się nie zmieniła. Dostałem także raz bodajże po 3 latach awans czyt. kas większa (ha ha nie całe 54 zł brutto  :mur: ) ale już bez zmiany stanowiska - tłumaczenie Dyrektora było takie, że dałby więcej ale kasy nie ma. Cóż pieniądze nie duże ale zawsze coś.

Resumując awans nie musi być zawsze w parze ze zwiększeniem wynagrodzenia i to chyba normalna praktyka nie raz spotykana w tych instytucjach.

Dostajesz wyższe stanowisko, żeby Cię jakoś wyróżnić ale niekoniecznie więcej pieniędzy.

20 mar 2018, 13:58
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA24 cze 2009, 11:07

POSTY        1
kocur87                    

Też dostałem awans w 2018 r. tylko na papierze, bez jakiegokolwiek pieniądza...

A w jakim miesiącu ten awans? Bo u nas utknęły w martwym punkcie... Chyba że znowu dawali cichaczem. palka--==

Ostatnio edytowano 21 mar 2018, 11:24 przez Lejdis, łącznie edytowano 1 raz

21 mar 2018, 11:23
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA04 gru 2018, 20:52

POSTY        8
Witam wszystkich.

Czy ktoś cokolwiek słyszał o awansach z podwyżką w 2019 r.?
Czy wgl jest szansa na cokolwiek czy nie ma co się wysilać?

29 kwi 2019, 22:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 152 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona