Tak z innej beczki. Skoro jest tak dobrze to może jeden z drugim w MF pomyślałby dzięki komu to wszystko i że należałoby zadbać o tych, którzy się do tego przyczynili: https://businessinsider.com.pl/finanse/ ... wa/xkr5wzg
08 mar 2018, 16:06
Re: Planowane podwyżki
marcinekmk
Czytam tak i czytam posty Apologety i już nie mogę tego czytać. Widzę, że też jest zdania, że najważniejszym działem w urzędzie jest SOB. Bo tak wynika z podziału podwyżek i premii.
A nie może każdy pozostać przy swoim zdaniu?
____________________________________ "verba volant scripta manent"
08 mar 2018, 21:02
marcinekmk
Czytam tak i czytam posty Apologety i już nie mogę tego czytać. Widzę, że też jest zdania, że najważniejszym działem w urzędzie jest SOB. Bo tak wynika z podziału podwyżek i premii.
Zbyt daleko idące wnioski wyciągasz, ale nie mam na to wpływu Każda z wypowiedzi będzie subiektywna, bo tu o pieniądze idzie marcinekmk!
08 mar 2018, 23:09
Apologeta
Myślę, że dwoili się i zapewne troili aby wykonać to w miarę przyzwoicie, :brawa:
Szczerze powiedziawszy nie wiem, jak bardzo trzeba być oderwanym od rzeczywistości, żeby posądzać te indywidua o przyzwoitość...
09 mar 2018, 01:43
"Pobrane przez Krajową Administrację Skarbową dochody z podatków stanowiących dochód budżetu państwa oraz cła w 2017 r. były wyższe od tych z 2016 r. o 15 proc. "
Ja byłem święcie przekonany, że to ludzie (My) pobierają dochody a nie jakiś tam KAS. Czemu nie napiszą wprost - to robią Ludzie swoją ciężką pracą. KAS - za rok będzie SRAS, za dwa lata BAS itd.
09 mar 2018, 09:41
Najlepiej opłacanych dział w US to SPA - byli celnicy.
11 mar 2018, 22:51
Weksel
Najlepiej opłacanych dział w US to SPA - byli celnicy.
Duże uogólnienie. Zdarza się że nie są to byli celnicy tylko byli i obecni pracownicy służby cywilnej. Zdarza się również, że mnożnik takiego praconika SPA musi być podnoszony do minimalnego na tym stanowisku.
No to czekamy... Dzisiaj spotkanie DIAS Gdańsk i ZZ w spr. zmiany regulaminu nagród oraz w spr. kolejnej regulacji płac, która odbędzie się w czerwcu. Ciekawe jaki będzie podział...
13 mar 2018, 12:46
Izunia88
No to czekamy... Dzisiaj spotkanie DIAS Gdańsk i ZZ w spr. zmiany regulaminu nagród oraz w spr. kolejnej regulacji płac, która odbędzie się w czerwcu. Ciekawe jaki będzie podział...
A w IAS Wawa coś słychać o podwyżkach. Ludzie już głodem przymierają. Dobrze, że idzie wiosna i będzie można zrywać szczaw z nasypów kolejowych (jak to jeden z byłych włodarzy proponował).
____________________________________ Ja jestem tylko zwykłym żołnierzem, wykonuję rozkazy. Bitwy wygrywają wodzowie.
13 mar 2018, 15:28
Izunia88
Jak będzie coś wiadomo prosimy o informacje :) Miłego dnia
14 mar 2018, 09:03
Czy w IAS Łódź cos się dzieje w temacie podwyżek/ regulacji/ wyrównywania płac?
14 mar 2018, 11:25
piera
Nawet jak się coś dzieje, to nikt nic nie wie, a nawet jak wie, to nie powie Ot cała IAS Łódź.
14 mar 2018, 20:13
aspa
piera
Nawet jak się coś dzieje, to nikt nic nie wie, a nawet jak wie, to nie powie Ot cała IAS Łódź.
Dzisiaj spotkanie ZZ w IAS Łódź ciekawe czy się czegoś dowiemy, czy jak zwykle wszystko będzie owiane tajemnica i dowiemy się szczegółów po podziale kasy jeśli takowy w ogóle będzie