W woj. mazowieckim zmieniają naczelników małych us. Może to początek likwidacji.
A może wymiana jest związana z kadencją? W ustawie o KAS jest mowa o tym, że NUS może być max NUS-em w danym US 2 razy po 5 lat.
A ja myślę, że robią takie roszady aby nowym NUSom łatwiej było decydować kogo zwolnić a kogo przenieść w nowe miejsce. Szkoda, że nie podają wcześniej siatki us.
____________________________________ Ja jestem tylko zwykłym żołnierzem, wykonuję rozkazy. Bitwy wygrywają wodzowie.
02 mar 2018, 19:22
Re: Łączenie US
Arkonia
Ależ tu cisza! Czyżby nikogo już nie interesował ten temat? Wszyscy pogodzeni i pewni pracy w "punkcie obsługi"? Ja nie! I nie widzę siebie dojeżdzajacej 50 - 100 km do pracy Czy ktoś potwierdzi, że proces likwidacji "małych us" rozpocznie się z dniem 1 września 2018?
A skąd ta data?
03 mar 2018, 16:34
Z ostatnich doniesień wynika, że likwidacja us, czy też zmiana na filie itp. została oddalona w czasie. Więc może nawet pomysł nie dojdzie do skutku
04 mar 2018, 20:57
Dojdzie do skutku szybciej niż wam się wydaje. Zapowiadana jest centralizacją w wielu obszarach. Likwidacja wielu stanowisk kierowniczych. Małe urzędy w takiej rzeczywistości są bez szans.
06 mar 2018, 22:41
animka
Dojdzie do skutku szybciej niż wam się wydaje. Zapowiadana jest centralizacją w wielu obszarach. Likwidacja wielu stanowisk kierowniczych. Małe urzędy w takiej rzeczywistości są bez szans.
Gdybyś mogła podać źródło Twoich informacji, to byłbym wdzięczny animka, bo jakoś tak ogólnie o tym informujesz...
07 mar 2018, 07:51
Apologeta
animka
Gdybyś mogła podać źródło Twoich informacji, to byłbym wdzięczny animka, bo jakoś tak ogólnie o tym informujesz...
Źródło moich informacji - to chociażby wczorajsza wypowiedź premiera. Jasno z niej wynika jakie będą trendy.
07 mar 2018, 17:51
Aha! To w takim razie pozostaje nam tylko czekać czy może mamy jakieś alternatywne rozwiązania na takie problemy?
13 mar 2018, 08:15
Czy wiadomo coś na temat łączenia us w woj. łódzkim? Czy będzie redukcja etatów lub nie będą przedłużane umowy zawarte na czas określony?