Teraz jest 10 wrz 2025, 23:11

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 782, 783, 784, 785, 786, 787, 788 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Amator

REJESTRACJA04 mar 2010, 22:51

POSTY        12
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Cieszę się, że jest odezw na moją propozycję wspólnej nauki :)
z biegiem czasu na Gimnastyce zaczniemy powoli działać
przyznam, że nie umieszczałam wcześniej nic na forum więc mam obawy czy będę to robić poprawnie

Też zaczęłam się uczyć, Konstytucja + rozwiązywanie testów.

11 sty 2018, 21:16
Amator

REJESTRACJA10 sty 2018, 07:02

POSTY        15
Na razie mam postanowienie o zabraniu się do nauki, ale nic nie zrobiłam  :wacko:
hubunia                    

maszynista                    

Sprawdzian przewidziany w toku postępowania kwalifikacyjnego dla pracowników służby cywilnej ubiegających się o mianowanie w 2018 roku odbędzie się 30 czerwca 2018 r.

Witam :)
Skoro termin egzaminu już wyznaczony, to może wspólną naukę na "Gimnastyce ..." czas zacząć?
Jakie macie zdanie?
Kto już się uczy?

Pozdrawiam :)

11 sty 2018, 21:32
Zaawansowany

REJESTRACJA22 sty 2017, 12:52

POSTY        32
Ja też chętnie z Wami zacznę, bo samej to jakoś ciężko!!!Też się zastanawiam czy w tym roku w ogóle podejść, choć sobie założyłam że do trzech razy sztuka :rolleyes: mam nadzieję że ten rok przyniesie Nam szczęście i mianowanie :D a jeśli chodzi o materiały to też chętnie skorzystam z Waszej pomocy, pozdrawiam

16 sty 2018, 07:59
Amator

POSTY        12
Zapraszamy :)
Im więcej nas tym może sprawniej pójdzie nauka, bo już styczeń nie dopiero styczeń. Czas biegnie nieubłaganie a wiedzy do przyswojenia ogrom.

16 sty 2018, 21:53
Amator

POSTY        15
motylek777                    

Ja też chętnie z Wami zacznę, bo samej to jakoś ciężko!!!Też się zastanawiam czy w tym roku w ogóle podejść, choć sobie założyłam że do trzech razy sztuka :rolleyes: mam nadzieję że ten rok przyniesie Nam szczęście i mianowanie :D a jeśli chodzi o materiały to też chętnie skorzystam z Waszej pomocy, pozdrawiam

Dołączam się do zaproszenia Hubuni 3mmsie--

17 sty 2018, 21:16
Zaawansowany

REJESTRACJA15 gru 2016, 09:02

POSTY        54
Również się dołączam, czas zacząć przygotowania  boje--==
W tym roku zamierzam po raz pierwszy przystąpić do postępowania a czy ostatni to się okaże...
To może na początek warto usystematyzować naszą wiedzę odnośnie zadań na teście umiejętności? Ta część jest najbardziej zagadkowa.
Przez ostatnie lata pojawiały się zadania:
1. Tabelki/wykresy
2. Matryce Ravena lub coś na ich wzór
3. Sylogizmy z 2 i 3 przesłankami
4. Rachunek zdań (p,q, r)
5. Nierówności
6. Analogie słowne
Jaka jest pewność że w tym roku spotkamy sie z takimi zadaniami?

18 sty 2018, 12:37
Amator

POSTY        15
Agakar - żadna :huh:
Dla mnie problemem były wyśmiewane tutaj wykresy. Zwykłe wykresy projektuje się starannie, aby były czytelne, natomiast tam były czarne. Na białych kartkach.
Czyli dużo czarnych podobnych do siebie linii, których relacje trzeba bardzo szybciutko ocenić.
W tym roku poważnie rozważam pomalowanie paznokci na różne kolory tanim lakierem, żeby dało się zrobić kolorowe kreski na wykresie. Proste pytania, ale mi się to zlewało, a czas tyk-tyk!
Tylko czy wtedy by mnie zdyskwalifikowali, bo pomyślą, że wniosłam kolorowe kredki?

18 sty 2018, 17:13
Zaawansowany

REJESTRACJA15 gru 2016, 09:02

POSTY        54
Umxtra                    

Dla mnie problemem były wyśmiewane tutaj wykresy. Zwykłe wykresy projektuje się starannie, aby były czytelne, natomiast tam były czarne. Na białych kartkach.
Czyli dużo czarnych podobnych do siebie linii, których relacje trzeba bardzo szybciutko ocenić.
W tym roku poważnie rozważam pomalowanie paznokci na różne kolory tanim lakierem, żeby dało się zrobić kolorowe kreski na wykresie. Proste pytania, ale mi się to zlewało, a czas tyk-tyk!
Tylko czy wtedy by mnie zdyskwalifikowali, bo pomyślą, że wniosłam kolorowe kredki?

Wnioskuję, że zdawałaś w zeszłym roku... Przynajmniej jesteś bogatsza o doświadczenie  :) Dużo punktów zabrakło do mianowania?
A jakie masz spostrzeżenia odnośnie pozostałych części testu umiejętności?

18 sty 2018, 19:22
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Umxtra                    

Na razie mam postanowienie o zabraniu się do nauki, ale nic nie zrobiłam  :wacko:

Warto z początkiem roku przynajmniej zebrać teksty ustaw, przejrzeć choćby pobieżnie, pozaznaczać sobie od razu najistotniejsze fragmenty, choćby po to, aby "oswoić się z materią". Codziennie zajrzeć sobie do 1 z ustaw i coś tam sobie przyswoić. Od maja zacząć intensywną naukę, a w czerwcu nawet wziąć tydzień urlopu. Ja tak zrobiłem 9 lat temu. I sprawdziło się. :)

18 sty 2018, 20:05
Amator

POSTY        15
agakar                    

Umxtra                    

Wnioskuję, że zdawałaś w zeszłym roku... Przynajmniej jesteś bogatsza o doświadczenie  :) Dużo punktów zabrakło do mianowania?
A jakie masz spostrzeżenia odnośnie pozostałych części testu umiejętności?

"wynik łączny: 75,00 punktów na 150 punktów możliwych do uzyskania w całym sprawdzianie, w tym:
sprawdzian umiejętności: 34,00 punktów na 60 punktów możliwych do uzyskania,
sprawdzian wiedzy: 41 punktów na 90 punktów możliwych do uzyskania.

Zgodnie z art. 43 ust. 6 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o służbie cywilnej warunkiem zakończenia sprawdzianu z wynikiem pozytywnym jest uzyskanie w każdej części sprawdzianu  
co najmniej 1/3 maksymalnej możliwej do uzyskania w tej części liczby punktów, tj. 30 punktów ze sprawdzianu wiedzy i 20 punktów ze sprawdzianu umiejętności oraz uzyskanie w całym
sprawdzianie co najmniej 3/5 maksymalnej możliwej do uzyskania w całym sprawdzianie liczby punktów tj. 90 punktów.

Informacje dodatkowe o zasadach punktacji:
Sprawdzian umiejętności składał się z 60 zadań. Za każdą prawidłową odpowiedź przyznawany był 1 punkt. Za brak odpowiedzi lub odpowiedź nieprawidłową 0 punktów.
Ostateczny wynik uzyskany w sprawdzianie umiejętności został ustalony na podstawie normy opracowanej przez Pracownię Testów Psychologicznych Polskiego Towarzystwa Psychologicznego w skali od 0 do 60 punktów
Sprawdzian wiedzy składał się z 90 pytań. Za każdą prawidłową odpowiedź przyznawany był 1 punkt. Za brak odpowiedzi lub odpowiedź nieprawidłową 0 punktów.
Zasady punktacji sprawdzianu umiejętności i sprawdzianu wiedzy są zgodne z przepisami § 11 i 12 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 16 grudnia 2009 r. w sprawie sposobu przeprowadzania postępowania kwalifikacyjnego w służbie cywilnej."

Powyżej e-mail od organizatorów. Pojechałam na rekonesans, bo każdy mówił coś innego. Wydaje mi się, że zdiagnozowałam swoje słabe strony, ale to jest bardzo indywidualne, zresztą czasu tak mało, że to bardziej automat i intuicja, co się tam dzieje podczas egzaminu.
Nie mam prawa doradzać, bo nie zdałam, ale na razie jestem zadowolona z pomysłu, żeby wpierw się zorientować, a teraz uzupełniać braki.

18 sty 2018, 20:20
Specjalista

REJESTRACJA11 kwi 2013, 09:28

POSTY        465
agakar                    

Również się dołączam, czas zacząć przygotowania  boje--==
W tym roku zamierzam po raz pierwszy przystąpić do postępowania a czy ostatni to się okaże...
To może na początek warto usystematyzować naszą wiedzę odnośnie zadań na teście umiejętności? Ta część jest najbardziej zagadkowa.
Przez ostatnie lata pojawiały się zadania:
1. Tabelki/wykresy
2. Matryce Ravena lub coś na ich wzór
3. Sylogizmy z 2 i 3 przesłankami
4. Rachunek zdań (p,q, r)
5. Nierówności
6. Analogie słowne
Jaka jest pewność że w tym roku spotkamy sie z takimi zadaniami?

Pewności nie ma żadnej, ale skoro te zadania pojawiały się przez ostatnie lata to i w tym roku pewnie się nic nie zmieni. Poza tym po co zmieniać jak i tak dla większości zdających ta część egzaminu jest najcięższa do przejścia, pomimo tego, że wiedzą jakich zadań mogą się spodziewać.

19 sty 2018, 06:44
Amator

POSTY        12
Nadir                    

Umxtra                    

Warto z początkiem roku przynajmniej zebrać teksty ustaw, przejrzeć choćby pobieżnie, pozaznaczać sobie od razu najistotniejsze fragmenty, choćby po to, aby "oswoić się z materią". Codziennie zajrzeć sobie do 1 z ustaw i coś tam sobie przyswoić. Od maja zacząć intensywną naukę, a w czerwcu nawet wziąć tydzień urlopu. Ja tak zrobiłem 9 lat temu. I sprawdziło się. :)

Witam, zgadzam się z Nadirem i polecam tę metodę nauki. Ja już teraz czytam ustawy, jakieś zadania z umiejętności "przeglądam". Zdawałam wcześniej i źle rozłożyłam naukę. Brakło czasu.
Pozdrawiam :)

23 sty 2018, 22:47
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA20 lip 2009, 20:30

POSTY        12
maszynista                    

Sprawdzian przewidziany w toku postępowania kwalifikacyjnego dla pracowników służby cywilnej ubiegających się o mianowanie w 2018 roku odbędzie się 30 czerwca 2018 r.

Zmiana terminu egzaminu na 7 lipca. Dla mnie super, zdążę wrócić z urlopu :)

27 sty 2018, 19:26
Zaawansowany

REJESTRACJA29 sie 2017, 16:06

POSTY        77
sajgon5838                    

maszynista                    

Zmiana terminu egzaminu na 7 lipca. Dla mnie super, zdążę wrócić z urlopu :)

Szkoda. Chciałam być już wtedy na wakacjach.

29 sty 2018, 10:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 782, 783, 784, 785, 786, 787, 788 ... 840  Następna strona