Teraz jest 06 wrz 2025, 18:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1463 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 105  Następna strona
Planowane podwyżki 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA18 lip 2016, 20:56

POSTY        232
Post Re: Planowane podwyżki w 2017 roku
Reneesme                    

Marjolka                    

No i gdzie te podwyżki w Szczecinie? Miały być razem z wypłatą a tu lipa na koncie :(

No właśnie?

Może oszczędnościówka będzie taka sama jak ta podwyżka, czyli żadna :/

20 gru 2017, 21:52
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 gru 2017, 11:07

POSTY        8
heathen                    

aiwlys                    

Szanowni towarzysze niedoli, błagam, przestańcie się już chwalić tą znajomością Excela, jakby to było nie wiadomo co, bo jak ktoś z zewnątrz czyta te posty, to naprawdę musie mieć o nas "nie najlepsze zdanie". Może jeszcze przechwalajmy się znajomością obsługi kserokopiarki, czy telefonu komórkowego, albo że udało nam się wyjustować tekst w Wordzie (znam takich, którzy nie umieją) . WSZĘDZIE poza urzędami znajomość pakietu Office jest jednym z podstawowych warunków zatrudnienia (oczywiście mowa o pracy biurowej), a my z jednej strony płaczemy, że tacy z nas eksperci - geniusze, a z drugiej jak ktoś się "naumie" tworzyć tabele przestawne, albo nie daj boże wpisać z ręki jakąś funkcję (wbudowaną - o tworzeniu własnych nawet nie wspomnę), to od każe do siebie mówić "mistrzu".  :dokuczacz: Wyluzujcie.

Szanowny/a Heathen, dlaczego przestawać się tym chwalić? Widzisz, prawda jest taka, że dla dużej części starszych pracowników, jak to się zwykło mówić "bardziej doświadczonych" i "niedocenionych" praca m.in. w tym excelu jest totalną abstrakcją. Mało tego, z tego co wiem to w niektórych urzędach starsi pracownicy wykazują siłowy opór przed pracą w jakiejkolwiek nowej aplikacji. Czy to SZD, SSP, ePuap, słyszy się nawet stwierdzenia tychże pracowników, że oni to nie będą w tych aplikacjach pracować. I wy się dziwicie młodym? Dziwicie sie, że nie jeden młody musi odwalać masę komputerowej roboty, bo Pani Jadzia czy Pani Zosia dostaje ciśnienia i zawału na widok SZD.
Rzygać się już chce tymi porównaniami -a młody to ciągle nic nie robi, a stary to to, to tamto. Rzygać się ciągłymi stwierdzeniami, że jakim prawem Pani co przybija stempelki na w kancelarii ma nie wiele mniejszą pensję niż szanowni pracownicy kontroli czy postępowań. Ludzie szacunku trochę dla nich, kiedy zrozumiecie, że każdy ma mniej lub bardziej odpowiedzialną pracę? Szanowni pracownicy merytoryczni, zamieńcie się na chwile z Paniami obsługującymi pocztę papierową lub sekretariaty naczelnika. Zobaczycie jak jest kolorowo. I porównacie, czy czasem lepiej pisać przez tydzień jedną decyzję, czy pamiętać codziennie o 50 różnych sprawach logistycznych.
Pozdrawiam i życzę spokoju ducha na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia.

21 gru 2017, 09:47
Znawca

REJESTRACJA16 maja 2016, 15:40

POSTY        187
II tura podwyżek w IAS Warszawa chyba dobiega końcowi. Wiem że coś nam dali nie są to duże pieniądze i nie wiem jaki był podział bo jeszcze pisma nie otrzymałem ale są. Oczywiście nie wiem czy wypłacą w grudniu wyrównanie bo pensja była po staremu.

21 gru 2017, 10:21
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA28 maja 2009, 18:09

POSTY        5
Nie można uogólniać z tymi "starymi pracownikami".  Ja mam kilka lat do emerytury, a śmigam po wszystkich programach. Wszystko zależy od indywidualnego przypadku, czy to "stary", czy to "młody".  Życzę wszystkim Wesołych Świąt i trochę więcej życzliwości.

21 gru 2017, 10:31
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA23 sty 2017, 10:06

POSTY        3
A gdzie są związki zawodowe, co robią w sprawie podwyżek? Zobaczcie ja to wygląda np. w Policji, w Służbie Zdrowia albo u Nauczycieli, tam podwyżki są mimo, że ich praca nic nie wnosi do budżetu.

21 gru 2017, 11:02
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA24 mar 2010, 17:31

POSTY        59
Ja nie pisałem o podziale na "starych" i "młodych". Nie wiem zresztą, czy słusznie mnie do tych drugich zaliczyłeś (cyt. "potem się dziwicie...") - mam dziewięcioletni staż, kwestia przyjętego kryterium W każdej grupie wiekowej są lepiej i gorzej radzący sobie z obsługą komputera. Masz rację, że wśród ludzi starszych więcej jest takich, dla których chociażby wspomniany excel to czarna magia, ale są też tacy wśród młodych pracowników. Mnie generalnie chodziło o to, że jeśli ktoś nie radzi sobie kompletnie z obsługą wymaganych na danym stanowisku aplikacji, to  powinien to być dla niego raczej powód do wstydu i bodziec do uzupełnienia braków. Natomiast niektórzy tutaj wypowiadają się tak, jakby totalna ignorancja w tym zakresie była akceptowalną normą, a oni jako wyjątki, powinni być traktowani wyjątkowo. To tak jakby taksówkarz przechwalał się prawem jazdy:) Również pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt!

PS. Na widok SSP/SZD  ataku serca dostają też informatycy, więc to akurat słaby przykład :rotfl:  Moim skromnym takie "cudeńka"  powinny być przedstawiane studentom informatyki I roku by wiedzieli jak nie tworzy się aplikacji :dokuczacz: (co nie zwalnia nas z opanowania ich obsługi, żeby była jasność)

21 gru 2017, 11:07
Zaawansowany

REJESTRACJA19 mar 2016, 20:42

POSTY        42
Miałam się już nie odzywać, ale...
Dobrze się dowiedzieć, że wielu z nas ma taka fajna pracę, która polega na pisaniu tydzień jednej decyzji i nie zajmuje się niczym innym:) jeśli takie jest wyobrażenie o orzecznictwie... Realia są takie, że gdy człowiek w końcu zakończy pisanie i wysyłkę tysiąca drobnych pism i odpowiedzi, sprawozdań, obróbki technicznej akt, to szczerze się cieszy z chwili, gdy w końcu może usiąść i pisać, bo tylko z tego jest rozliczany a nie jest to bynajmniej jedyna rzecz, jaka musi robić. Nie mówiąc o tym, że robi się kilka spraw różnych podatników na raz. I dziwnym trafem kto żyw, ten ucieka z wymiaru do logistyki, a o odwrotnych przypadkach nie słyszałam.
Nie twierdzę, że człowiek z logistyki może nie być zarobiony po uszy, ale jest inna skala trudności tych zadań i tyle, a człowiek z wymiaru nie zajmuje się wyłącznie pisaniem (pomarzyć można, jakie wtedy byłyby terminy wykonań).

Wesołych Świat wszystkim!

21 gru 2017, 14:10
Zaawansowany

REJESTRACJA06 maja 2016, 13:40

POSTY        70

LOKALIZACJAMazowsze
Ustalenia IAS Warszawa wreszcie na necie :)
http://portal-mz.mf.gov.pl/ias/index.ph ... ynagrodzen

21 gru 2017, 14:44
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 kwi 2016, 05:55

POSTY        91
spokoluz                    

Przytoczysz mniej więcej treść, proszę,?

21 gru 2017, 16:09
Zaawansowany

REJESTRACJA30 kwi 2007, 10:02

POSTY        73
heathen                    

Ja nie pisałem o podziale na "starych" i "młodych". Nie wiem zresztą, czy słusznie mnie do tych drugich zaliczyłeś (cyt. "potem się dziwicie...") - mam dziewięcioletni staż, kwestia przyjętego kryterium W każdej grupie wiekowej są lepiej i gorzej radzący sobie z obsługą komputera. Masz rację, że wśród ludzi starszych więcej jest takich, dla których chociażby wspomniany excel to czarna magia, ale są też tacy wśród młodych pracowników. Mnie generalnie chodziło o to, że jeśli ktoś nie radzi sobie kompletnie z obsługą wymaganych na danym stanowisku aplikacji, to  powinien to być dla niego raczej powód do wstydu i bodziec do uzupełnienia braków. Natomiast niektórzy tutaj wypowiadają się tak, jakby totalna ignorancja w tym zakresie była akceptowalną normą, a oni jako wyjątki, powinni być traktowani wyjątkowo. To tak jakby taksówkarz przechwalał się prawem jazdy:) Również pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt!

PS. Na widok SSP/SZD  ataku serca dostają też informatycy, więc to akurat słaby przykład :rotfl:  Moim skromnym takie "cudeńka"  powinny być przedstawiane studentom informatyki I roku by wiedzieli jak nie tworzy się aplikacji :dokuczacz: (co nie zwalnia nas z opanowania ich obsługi, żeby była jasność)

Ja mam prawie trzydziestoletni staż a SSP/SZD nawet lubię i wolę od Poltaxu  :dokuczacz:

21 gru 2017, 17:39
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 maja 2016, 13:57

POSTY        70
IAS Warszawa. Podwyżki podzielone. Oczekujemy wypłaty wyrównania do pensji grudniowej. O kwotach decydowali kierownicy bądź NUR w zależności od Urzędu

21 gru 2017, 18:29
Znawca

REJESTRACJA27 paź 2009, 20:32

POSTY        202
jot_G                    

Ja mam prawie trzydziestoletni staż a SSP/SZD nawet lubię i wolę od Poltaxu  :dokuczacz:

Lizi  :dupa:  przed podwyżkami jest mile widziane. :D

21 gru 2017, 19:47
Zaawansowany

POSTY        70

LOKALIZACJAMazowsze
Kejti                    

spokoluz                    

Przytoczysz mniej więcej treść, proszę,?

Komunikat dotyczy I i II tury wyrównań wynagrodzeń. II tura nie obejmuje pracowników spoza korpusu i ma charakter uznaniowy, tzn. że o wysokości podwyżki decydują bezpośredni przełożony i NUS.
Kierownik może zwiększyć średnią kwotę z załączonej tabeli do 2.5 raza tej kwoty.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

22 gru 2017, 12:52
Zaawansowany

POSTY        70

LOKALIZACJAMazowsze
IAS Warszawa. Wyrównania z II tury już na koncie.

22 gru 2017, 14:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1463 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 105  Następna strona