Witam! W warszawskiej izbie nie ma jeszcze listy do wypłacenia nagród. Do 5 dni zwolnienia jest szansa na 75%,powyżej 50%, 100% tylko dla osoby, która chodziła na mandaty.
15 gru 2017, 14:19
Re: Nagrody 2017
W kujawsko-pomorskim cisza o nagrodach. Jedyna informacja to taka, że mają być wypłacone 28 grudnia.
15 gru 2017, 14:37
kijowianka
Witam! W warszawskiej izbie nie ma jeszcze listy do wypłacenia nagród.
A skąd te informacje? Przecież już ładnych parę dni temu nagrody były dzielone... Tak długo papierki wędrują pomiędzy komórkami IAS?
15 gru 2017, 14:39
Ludzie nie siejcie zamętu. W Olsztynie 90 proc tej kwoty to oszczędności. Do tej pory pracownicy dostawali po 300 zł brutto nagrody za kwartał. Teraz wreszcie można ich wynagrodzić za rok ciężkiej pracy. A Was to kole w oczy. Zastanówcie się nad tym. Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku.
15 gru 2017, 14:51
MISEK123, to że do 28 to żadna nowina, ani rewelacja, bo ta data wynika z regulaminu.
15 gru 2017, 15:36
W woj. opolskim rzucili po 900 brutto na głowę żeby zatkać wszystkim gęby. Nie wiem gdzie są oszczędności z całego roku...
15 gru 2017, 16:11
vanitas
A skąd te informacje? Przecież już ładnych parę dni temu nagrody były dzielone... Tak długo papierki wędrują pomiędzy komórkami IAS?
A przypadkiem nagrody nie były dzielone w ubiegłym tygodniu? Ponoć do czwartku mają iść premie.
kijowianka
Witam! W warszawskiej izbie nie ma jeszcze listy do wypłacenia nagród. Do 5 dni zwolnienia jest szansa na 75%,powyżej 50%, 100% tylko dla osoby, która chodziła na mandaty.
Tak, dzień dobry. A może dobry wieczór? Nieważne. A co z osobami w takim układzie, które były przez jakiś czas na zwolnieniu (powyżej 15 dni), ale ich wszystkie wyjścia w ramach akcji mandatowej kończyły się sukcesem?
____________________________________ "Głowa do góry!" — rzekł kat zarzucając stryczek.
15 gru 2017, 16:32
Wiadomo jak kształtuje się II transza w Szczecinie?
15 gru 2017, 17:15
orzelek64
Ludzie nie siejcie zamętu. W Olsztynie 90 proc tej kwoty to oszczędności. Do tej pory pracownicy dostawali po 300 zł brutto nagrody za kwartał. Teraz wreszcie można ich wynagrodzić za rok ciężkiej pracy. A Was to kole w oczy. Zastanówcie się nad tym. Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku.
IAS Lublin też dostawał 300 parę brutto przez cały rok, a o takiej kwocie jak w Olsztynie możemy pomarzyć.
15 gru 2017, 17:30
To w końcu wyszły na konta nagrody w IAS Wawa czy nie? Już nic nie kumam
15 gru 2017, 18:15
Wierzyciel
To w końcu wyszły na konta nagrody w IAS Wawa czy nie? Już nic nie kumam :angry2:
Kierownik zapewniał że ma pewne info z IAS że 15 będzie kasa ale chyba przelewy albo nie wyszły albo wyszły późno bo ja nic nie mam a jak robią rano to mam tego samego dnia na koncie.
15 gru 2017, 18:23
Co tam po spotkaniu w Krakowie?
15 gru 2017, 18:36
Gdańsk wysłał paski, wypłata nagród przewidziana na dzisiaj ale na koncie też brak księgowania, może do wieczora będzie.
15 gru 2017, 18:38
Marjolka
Yennefer
:blink: :rolleyes: :o Ja w najlepszym okresie swojego "nagradzania kwartalnego" dostałam jakieś 1100 na rękę i byłam obiektem nienawiści połowy urzędu, bo jakoś się rozniosło, że dostałam dużo - nikt nie patrzył, że długo odwalałam robotę za niemal stale nieobecnego pracownika. Ale to było kilka lat temu, przed konsolidacją jeszcze, gdy naczelnik dysponował funduszem nagród.
Jak czytam o 2000 tysiach to jakbym bajkę czytała...
Ale przecież te Twoje 1100 zł na rękę to niewiele mniej niż te 2 tys brutto. Nikt tu nie pisze o 2 tys na rękę. Więc nie taka bajka znowu. U nas w zachodniopomorskim jest 2 tys, ale co z tego jak nie było nic na "Mikołaja". W zeszłym roku z Mikołajem, nagroda i oszczędnościówka wychodziło w sumie więcej niż te 2 tys.
Tak, tylko moje 1100 na rękę to była nagroda za dwie osoby, moja, normalnie wypłacona w wysokości jaka na Lubelszczyźnie była normą, plus cała nagroda nieobecnego przez kwartał kolegi, którego działkę obrabiałam. Tak, tak, u nas to norma to była, czasem w 4 kwartale jakieś 800 na rękę, ale to jeszcze przed konsolidacją było. W zeszłym roku za 4 kwartał szału nie było, o ponad 2 tys brutto to nawet mi się nie śniło(ale przez część kwartału mnie nie było, to mogli mi dać mniej). Z ZFŚs na święta w ubiegłym roku było po 80 zł, w tym roku nic, za 3 kwartał po niecałe 250 zł...
____________________________________ Całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji. A.S. Narrenturn Cicho, cicho (...). To nie demony, nie diabły... Gorzej. To ludzie. A. S. Wieża jaskółki