Znowu bez podwyżek... U nas słychać, że w grudniu będą i to te grudniowe będą duże. Ktoś zna jakieś szczegóły?
Jaka Izba?
23 lis 2017, 20:27
Re: Znowu bez podwyżek...
KP. Piszesz wymiar/orzecznictwo, a co z kontrolą?
23 lis 2017, 21:24
Protokół
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
24 lis 2017, 06:59
wing
Na stronie KAS na Śląsku pojawiła się informacja, że podwyżki mają być tak podzielone: - 200 zł brutto wymiar/orzecznictwo - reszta 150 zł brutto - kierownictwo 185 zł brutto To nie są jeszcze kwoty zatwierdzone. W takim tempie to my nigdy celników nie dogonimy :mur: A poza tym kolejny raz nie docenia się pracownika i jego pracy, a płaci się tym razem za komórkę w której się jest :zygi:
Dla mnie śmieszne te podwyżki, ochłapy,
24 lis 2017, 09:02
Dla mnie śmieszne te podwyżki, ochłapy,
A dla mnie smutne.
24 lis 2017, 09:40
Niestety osoby kierujące wieloosobowymi stanowiskami pracy w IAS Katowice jak zwykle nie mieszczą się w żadnej grupie. Nie są traktowani jak pracownicy merytorycznymi, choćby spełniali wszelkie kryteria, więc nie dostaną podwyżki (poprzedniej tez nie dostali) i nie są zaliczani do kadry kierowniczej zatem nie dostaną podwyżki. Możliwe, że ewentualnie, prawdopodobnie, przy dobrych wiatrach, w przyszłości dostaną dodatek zadaniowy. Świetnie. Wszyscy będą mieli podniesione mnożniki, ale nie ci pechowcy koordynatorzy bo z nich ni pies ni wydra.
24 lis 2017, 09:42
Nipani
Niestety osoby kierujące wieloosobowymi stanowiskami pracy w IAS Katowice jak zwykle nie mieszczą się w żadnej grupie. Nie są traktowani jak pracownicy merytorycznymi, choćby spełniali wszelkie kryteria, więc nie dostaną podwyżki (poprzedniej tez nie dostali) i nie są zaliczani do kadry kierowniczej zatem nie dostaną podwyżki. Możliwe, że ewentualnie, prawdopodobnie, przy dobrych wiatrach, w przyszłości dostaną dodatek zadaniowy. Świetnie. Wszyscy będą mieli podniesione mnożniki, ale nie ci pechowcy koordynatorzy bo z nich ni pies ni wydra.
W całej Polsce tak jest, stworzyli stanowiska które de facto nie istnieją.
24 lis 2017, 10:34
To co piszecie to trochę mnie dziwi. Też jestem ze śląskiego i u nas kierujący to kadra kierownicza z mnożnikiem 2.4 i 2.6
24 lis 2017, 11:22
Jeśli to prawda to tym bardziej jestem zdruzgotana. U mnie kierujący ma 2.0 i jest poza wszelka klasyfikacją, co oznacza tyle, że podwyżki nijak mu nie przysługują
24 lis 2017, 11:37
To i tak dobrze u nas kierujący maja mnożnik 1.61 i dodatek zadaniowy 100 zł. za osobę. Także za wiele nie mamy, bo w komórce jest po 2 lub 3 osoby łącznie z osobą kierującą.
24 lis 2017, 13:21
Witam, czy ktoś wie jakieś konkrety na temat warszawskiej Izby jakieś terminy wypłat ? Czy już coś wiadomo ?
24 lis 2017, 14:10
Nipani
Jeśli to prawda to tym bardziej jestem zdruzgotana. U mnie kierujący ma 2.0 i jest poza wszelka klasyfikacją, co oznacza tyle, że podwyżki nijak mu nie przysługują
W łódzkim kierujący od dawien dawna mieli ok. 2.1. Jedno troszkę więcej inni troszkę mniej. Różnica nie przekraczała chyba 100 zł. Nie złapali się na podwyżki w 2016 jako kadra kierownicza, nie złapali się w maju 2017 jako Ci z mnożnikiem ponad 1.61. Przy podwyżkach wrześniowych ustalono dla kierujących (oczywiście obojętne czym i gdzie) 2.09 (chyba tylko dlatego że górną granicę dla st ekspertów, aczkolwiek czysto teoretycznie, ustalono na 2.08) więc jedno mają się cieszyć z kilku ( dosłownie) zł, a drudzy chyba podziękować że im tych paru zł nie zabrano. No i zagadka czy będą uwzględnieni jako kierownicy przy podwyżkach grudniowych (o ile one w ogóle będą bo coś cisza). Gdyby nie to wyszłoby na to, że to jedyna grupa z faktycznie zerowymi podwyżkami.
24 lis 2017, 16:11
Ludzie, na miłość boską, przestańcie narzekać, poczekajcie do grudnia, gdzie wszystko się wyjaśni, kto ile dostanie lub nie podwyżki, i jak Wam się nie będzie podobać, to się zwolnijcie i idźcie do lepszej pracy, najlepiej na kasę do "Biedronki", bo tam "podobno" więcej się zarobi. Acha, tylko nie zapomnijcie kupić sobie pampersów, bo na kasie nie ma czasu iść do "kibla".