Też to zauważyłem. Wcześniej myślałem, że zakaz jest ogólnopolski, ale najwyraźniej nie jest. Po prostu niektóre izby mają w ambitnych pracowników.
Tak naprawdę to zakaz nie jest ani ogólnopolski, ani izbowy, tylko urzędowy, bo u mnie też są osoby z 2, 3, a nawet 4 stopniem...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
19 lis 2017, 17:11
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Ocena zależy raczej od przełożonego czy chce powalczyć o ciebie.
19 lis 2017, 21:27
To jest jeden warunek. Drugi czy zechce narazić się naczelnikowi.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
19 lis 2017, 22:54
Nadir
Rico76
Też to zauważyłem. Wcześniej myślałem, że zakaz jest ogólnopolski, ale najwyraźniej nie jest. Po prostu niektóre izby mają w :dupa: ambitnych pracowników.
Tak naprawdę to zakaz nie jest ani ogólnopolski, ani izbowy, tylko urzędowy, bo u mnie też są osoby z 2, 3, a nawet 4 stopniem...
U mnie też, przy czym te kolejne stopnie przyznawane były jeszcze przed wprowadzeniem zakazu, który nie funkcjonuje od zawsze, lecz od kilku lat. Skoro naczelnicy do pewnego momentu akceptowali wysokie oceny wystawiane urzędnikom i nagle przestali je akceptować, to z czegoś to wynika i nie jest to moim zdaniem ich zła wola.
20 lis 2017, 13:29
Rico76
Skoro naczelnicy do pewnego momentu akceptowali wysokie oceny wystawiane urzędnikom i nagle przestali je akceptować, to z czegoś to wynika i nie jest to moim zdaniem ich zła wola.
Ja to się dziwię tym ocenom na poziome, że jest taki trend w naszych służbach. Jak się spojrzy jednak np na sprawozdanie Szefa SC to połowa ocen jest powyżej oczekiwań. Czyli jednak są i się da.
20 lis 2017, 20:37
czere?nia
Jak się spojrzy jednak np na sprawozdanie Szefa SC to połowa ocen jest powyżej oczekiwań. Czyli jednak są i się da.
Tylko, że te oceny dotyczą głównie pracowników sc. Ocena pracownika sc choćby wielokrotna i kolejna pod rząd nawet znacznie powyżej oczekiwań nie rodzi żadnych skutków finansowych w odróżnieniu od urzędnika sc...
Rico76
U mnie też, przy czym te kolejne stopnie przyznawane były jeszcze przed wprowadzeniem zakazu, który nie funkcjonuje od zawsze, lecz od kilku lat. Skoro naczelnicy do pewnego momentu akceptowali wysokie oceny wystawiane urzędnikom i nagle przestali je akceptować, to z czegoś to wynika i nie jest to moim zdaniem ich zła wola.
I w tym sęk. Albo "i tu jest pies pogrzebany".
20 lis 2017, 20:58
Czy są jeszcze jakieś osoby, które pomimo zdanego egzaminu nie otrzymały żadnej informacji ani zaproszenia na uroczystość mianowania, która odbędzie się niemal za tydzień? Ja wciąż nie mam żadnej informacji.
21 lis 2017, 15:16
Ja Pytałam dziś i nic nie przyszło.
21 lis 2017, 15:27
Wiem Nadir że tak jest z ocenami, wiem. I wiem że o ile jesteś pracownikiem a nie urzędnikiem to masz powyżej, a raptem po mianowaniu na poziomie. A robisz tak samo a nawet lepiej. Po co więc aż tyle stopni urzędniczych: zrobić 2 - jeden po mianowaniu a drugi przed przejściem na emeryturę
21 lis 2017, 21:32
czere?nia
Po co więc aż tyle stopni urzędniczych: zrobić 2 - jeden po mianowaniu a drugi przed przejściem na emeryturę
Albo w ogóle tylko jeden. Bo po co komu wyższy stopień przed przejściem na emeryturę?
22 lis 2017, 22:58
miffy
Ja :blink: Pytałam dziś i nic nie przyszło.
Informacja od Szefa SC przychodzi na IAS z wykazem pracowników, którzy dostaną mianowanie. Pytajcie w kadrach w Waszej Izbie. Zdaje się, że do jutra trzeba potwierdzić swój udział w uroczystości.
23 lis 2017, 09:26
gaba81
miffy
Informacja od Szefa SC przychodzi na IAS z wykazem pracowników, którzy dostaną mianowanie. Pytajcie w kadrach w Waszej Izbie. Zdaje się, że do jutra trzeba potwierdzić swój udział w uroczystości.
Ja nie jestem z KAS, próbowałam się dowiedzieć w KPRM i wysłali do "centrali", centrala niby już wysłała do nas.
23 lis 2017, 09:31
gaba81
miffy
A zaproszenie? Też powinno być a nie ma. Przyjdzie za pośrednictwem Izby, mailem, czy może zwykła pocztą na adres domowy?
23 lis 2017, 09:37
Zaproszenie przychodzi pocztą do urzędu/izby. Adresowane jest do "Panie i Panowie Kierownicy urzędów". Lista mianowanych pracowników jest w załączniku.