Teraz jest 10 wrz 2025, 17:23

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1463 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 105  Następna strona
Planowane podwyżki 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 mar 2013, 09:00

POSTY        91
Post Re: Planowane podwyżki we wrześniu 2017
W IAS W-wa też cisza, kiedyś ktoś pisał że każdy z pracowników we wszystkich IAS miał być zapoznany do końca października ale ktoś gdzieś słyszał na korytarzach i sprawa się rozmyła  :zly1:

14 lis 2017, 13:15
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2013, 19:40

POSTY        274
IAS Opole pomimo zwartościowania cisza. Wartościowanie takie dobre że wszyscy skaczą sobie do gardeł nawet o 0.1. Pewnie będzie wartościowanie III. Dajcie spokój to już żarty. Ja tam chcę być Dolnoślązakiem. Proszę włączyć "opolszczyznę"do Wrocławia.

14 lis 2017, 13:25
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 lip 2009, 20:50

POSTY        19
Ostatnie info jak dobrze pójdzie to razem z wypłatą za listopad.

14 lis 2017, 13:35
Zaawansowany

REJESTRACJA06 maja 2016, 13:40

POSTY        70

LOKALIZACJAMazowsze
Skarbeczek2                    

W IAS W-wa też cisza,  kiedyś ktoś pisał że każdy z pracowników we wszystkich IAS miał  być zapoznany do końca października ale ktoś gdzieś słyszał na korytarzach i sprawa się rozmyła  :zly1:

Ja to napisałem bo tak powiedział mój kierownik. To nie była plotka korytarzowa. Takiej bym nie napisał, no bo po co...
Niestety, później odwołano spotkanie DIAS w ZZ i to co napisałem straciło na aktualności :unsure:
C'est la vie...  :lol:

Chociaż mam plotkę, którą mogę się z Wami podzielić. Podobno rządzący dobrze wiedzą o naszym wk...wie i nie chcą dopuścić do akcji protestacyjnej więc, tak jak napisano wyżej, wypłata może nastąpić w Wa-wie do końca listopada.
Czego Państwu i sobie życzę.  3mmsie--

14 lis 2017, 13:45
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA12 maja 2017, 10:41

POSTY        37
dzodzo                    

IAS SZCZECIN - dzisiaj się dowiedzieliśmy ,że izba nie ma pieniędzy i nie będzie bonów świątecznych , to ja się pytam gdzie są te pieniądze ,skoro dostaliśmy "podwyżki" a zarobki mniejsze niż w poprzednim roku. Rzadko się udzielam na tym forum, ale to co się teraz dzieje , to istna paranoja. <_<

Dzisiaj się dowiedzieliście? Przecież to wynika z regulaminu. Tzn nas powiadomiły związki zawodowe jak były rozmowy o socjalu w Izbie. Kasa na Święta poszła na gruszke (100zl więcej) i drugie 100 na pożyczki. A w tamtym roku bon był wysoki bo ponad 5 stów z uwagi na wejście KAS i wyczyszczali kasę do zera na poziomie izby.

14 lis 2017, 13:52
Zaawansowany

REJESTRACJA16 cze 2009, 07:20

POSTY        95
marus007                    

IAS Opole pomimo zwartościowania cisza. Wartościowanie takie dobre że wszyscy skaczą sobie do gardeł nawet o 0.1. Pewnie będzie wartościowanie III. Dajcie spokój to już żarty. Ja tam chcę być Dolnoślązakiem. Proszę włączyć "opolszczyznę"do Wrocławia.

Też chcę na Dolny Śląsk. Proszę o włączenie Lublina do tamtejszej izby  :rolleyes:

A o braku kasy na święta z ZFŚS wiemy już od dawna, mało tego, grusza będzie mocno okrojona, bo ma nie być na współmałżonków i po części na dzieci. Jest lepiej  :zygi:

14 lis 2017, 13:54
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 paź 2016, 13:41

POSTY        34
Post Re: Znowu bez podwyżek...
Teczka                    

W IAS Poznań podwyżki związki wynegocjowały. Piękne. Za staż. I pieniądze dostanie ktoś kto siedzi na zadzie od 25 lat, nie dokształca się, nie uczy, nie umie kompa obsłużyć. W nic się nie angażuje, spokojnie chce dochrapać emerytury. A Ty człowieku orzesz za niego,  :mur: i masz pecha mieć za krótki staż zatrudnienia w UCS. :zly1:

Motywacja po byku.

Trzeba przyznać, że w IAS Poznań mają bardzo precyzyjne kryteria... W innych województwach wymaga się jedynie stażu pracy, a tu nawet dokształcać się nie wolno... Tych co komputery obsługiwać potrafią to nie mają przypadkiem zwalniać?

14 lis 2017, 14:13
Znawca

REJESTRACJA29 paź 2015, 19:14

POSTY        100
spokoluz                    

Skarbeczek2                    

W IAS W-wa też cisza,  kiedyś ktoś pisał że każdy z pracowników we wszystkich IAS miał  być zapoznany do końca października ale ktoś gdzieś słyszał na korytarzach i sprawa się rozmyła  :zly1:

Ja to napisałem bo tak powiedział mój kierownik. To nie była plotka korytarzowa. Takiej bym nie napisał, no bo po co...
Niestety, później odwołano spotkanie DIAS w ZZ i to co napisałem straciło na aktualności :unsure:
C'est la vie...  :lol:

Chociaż mam plotkę, którą mogę się z Wami podzielić. Podobno rządzący dobrze wiedzą o naszym wk...wie i nie chcą dopuścić do akcji protestacyjnej więc, tak jak napisano wyżej, wypłata może nastąpić w Wa-wie do końca listopada.
Czego Państwu i sobie życzę.  3mmsie--

Ja też słyszałem taką plotkę i też życzę Państwu i sobie wypłaty do końca listopada, tylko że patrząc na to, jak to się wszystko w IAS Warszawa maśli, to nie chce mi się w tę plotkę wierzyć. Żeby wypłacić te pieniądze, to trzeba by wpierw dojść do porozumienia w sprawie ich podziału, a to do tej pory nie nastąpiło i nic nie zapowiada, żeby miało w najbliższym czasie nastąpić. Wie ktoś może, na kiedy planowane jest spotkanie ZZ z DIAS Warszawa?

14 lis 2017, 15:26
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2011, 18:35

POSTY        2
Kiedyś też będziesz długoletnim pracownikiem, który chce doczekać emerytury. Może wtedy inaczej spojrzysz na tych z których się teraz wyśmiewasz. Myślisz, że zawsze będziesz młody, szybki i zdrowy. Zaręczam Ci, że nie. A tacy mądrale jak Ty będą oceniali Ciebie. I zapewne będziesz dla nich kimś kto siedział 25 lat na zadzie i chce dochrapać się emerytury. Pozdrawiam serdecznie i obyś nie skończył na szybkiej obsłudze komputera. Powodzenia.

14 lis 2017, 16:07
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 maja 2017, 16:52

POSTY        26
Spotkanie jest w czwartek

14 lis 2017, 16:30
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 kwi 2016, 11:00

POSTY        74
Wodnik15                    

Spotkanie jest w czwartek

To ustalenia będą na intranecie jak we Wrocławiu? No ciekawe B)))

14 lis 2017, 19:31
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 sie 2016, 07:39

POSTY        12
roberts65                    

Kiedyś też będziesz długoletnim pracownikiem, który chce doczekać emerytury. Może wtedy inaczej spojrzysz na tych z których się teraz wyśmiewasz. Myślisz, że zawsze będziesz młody, szybki i zdrowy. Zaręczam Ci, że nie. A tacy mądrale jak Ty będą oceniali Ciebie. I zapewne będziesz dla nich kimś kto siedział 25 lat na zadzie i chce dochrapać się emerytury. Pozdrawiam serdecznie i obyś nie skończył na szybkiej obsłudze komputera. Powodzenia.

I tu się mylisz, bardzo. Mam duży staż, 20-letni. Ale nie w skarbowości bezpośrednio. Dokształcam się, korzystam z komputera biegle, bo ciągle się uczę. Obok mnie siedzą dziewczyny, ze stażem 25-letnim i również zasuwają jak małe motorki. Również za tego prawie-emeryta i komu jak komu im się należy. I nikt nie wyśmiewa. Moim zdaniem, czasy, czy się stoi, czy się leży 1000 zł się należy się już skończyły. Jaką one maja motywację, hę? Jestem w dziale, gdzie bycie młodym, szybkim i zdrowym akurat na nic nie wpływa. Liczy się doświadczenie, analityczne myślenie i ciężka praca. Dzielenie kasy wg tylko stażu jest po prostu demotywujące. I szkoda, że właśnie długoletni pracownicy tego nie widzą. Prawo fali?

15 lis 2017, 08:14
Zaawansowany

REJESTRACJA25 paź 2006, 19:38

POSTY        51
ZZ porozumiały się tylko pytanie czy DIAS zgadza się na te ustalenia? Spotkanie ZZ z DIAS zaplanowane na 16.11.

15 lis 2017, 08:52
Zaawansowany

REJESTRACJA19 mar 2016, 20:42

POSTY        42
Brawo Teczka. Dobrze, że to napisałaś, bo gdy ktoś jak ja (z tylko kilkuletnim stażem, a więc "bez doświadczenia" wg wielu tutaj) takie coś pisze, to leci fura komentarzy typu "co, tylko młodym się należy a starym to już nie?!". A właśnie o to chodzi, że należy się i tym tzw. młodym i tym tzw. starym, ale nie za staż tylko za dobrą pracę. Obecni dobrzy pracownicy z długoletnim stażem dostali policzek w postaci pieniędzy za to, że długo siedzą na krześle biurowym, a nie za to, że wykonują dobrą pracę, bo nikt tego nie weryfikował, nikt ich nie docenił.
Jeżeli ktoś zaczyna i nic nie umie, nie należy mu się podwyżka. Jeśli ktoś siedzi na stolku od lat, miga się od roboty, pracuje wolno i tak, że trzeba po nim poprawiać, nie należy mu się podwyżka. To powinno być jasne jak słońce. Potrzebny jest jasny system motywacyjny i tylko dobra praca powinna być nagradzana (nie mówię nawet wybitna - po prostu dobra. Skoro u nas nie zwalnia się złych pracowników, niech chociaż nie będą oni dodatkowo nagradzani).
Odnośnie jeszcze podwyżek dla tzw. młodych, które wg wielu się nie należały - a ja, młody pracownik, również nie uważam, by wypłata za np. pierwszy rok powinna być na tym poziomie, na jakim jest potem - podkresle tylko, że musiały mieć miejsce, żeby nasze zarobki nie plasowały się w bezpośredniej okolicy lub wręcz poniżej nowej wysokości płacy minimalnej, szczególnie przy obecnym gwałtownym wzroście wynagrodzeń w sektorze prywatnym.

Ostatnio edytowano 15 lis 2017, 09:22 przez kimchi, łącznie edytowano 2 razy

15 lis 2017, 08:53
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1463 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 105  Następna strona