Teraz jest 10 wrz 2025, 23:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1463 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 105  Następna strona
Planowane podwyżki 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA13 kwi 2014, 19:39

POSTY        73
Post Re: Planowane podwyżki we wrześniu 2017
@JACKBLACK ja to wszystko rozumiem oni mają nas gdzieś a my ich. Zastanawia mnie jednak niemoc jaka dotknęła działania DIAS'ów. Żaden z nich nie ma na tyle cywilnej odwagi aby pokazać, że nie jest tylko dyrektorem dla celników, ale także dla skarbowców. Nasz sytuacja finansowa jest gorsza i tego nie da się ukryć. Frustracja ludzi jest już bardzo głęboka. Jeżeli chodziło im o to aby ludzi upokorzyć  - to plan został zrealizowany w 100 %.
Ps. A pod petycją się podposałem - i gruszy do dziś wypłaconej nie mam.

08 lis 2017, 11:04
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 lip 2009, 07:00

POSTY        62
Baskinia                    

Co Wielkopolska tak cicho siedzi? Czy to prawda ze do 15 listopada br ma nastąpić wyrównanie i wypłata podwyżek?

Raczej nie, bo w kadrach IAS w Poznaniu nic o tym nie słychać, a to kadry muszą przygotować dokumenty dla każdego pracownika.

08 lis 2017, 12:43
Zaawansowany

REJESTRACJA06 maja 2016, 13:40

POSTY        70

LOKALIZACJAMazowsze
Skarbeczek2                    

IAS  W-wa to chyba zapadła w sen zimowy  :o

Na stronie BIP m. st. Warszawy "wiszą" podstawowe dane o zgromadzeniu przed gmachem MF w dniu 18 listopada, w godzinach 11 - 12.30.
Brak jest danych organizatora ale rozumiem, że to chyba "nasz protest" :)
Myślę, że ewentualne rozmowy o podziale pieniędzy w mazowieckiem odbędą się po tej dacie.

Co o tym sądzicie?

08 lis 2017, 13:35
Znawca

REJESTRACJA05 paź 2016, 18:29

POSTY        130
Naprawdę nic nie wiadomo w IS Wawa?

08 lis 2017, 13:49
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 mar 2013, 09:00

POSTY        91
Naprawdę nie wiadomo a Nasz Pan Tomasz milczy jak grób  :brawa:

08 lis 2017, 13:51
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 kwi 2012, 18:39

POSTY        64
W Bydgoszczy ustalono, co następuje. Młodszy kontroler - 1,63; kontroler - 1,66; starszy kontroler - 1,70; ekspert - 1,82. A teraz hit. W podziękowaniu za wieloletnią pracę z skarbówce, każdy z pracowników, który przepracował co najmniej 10 lat i więcej dostanie miesięcznie i tu uwaga, kwotę 46 zł brutto. Ja nie wiem,co mam teraz zrobić. Wysokość tej kwoty mnie powala. Zatem nie jestem jej godzień. Wypłata nastąpi przy pensji listopadowej.

08 lis 2017, 15:40
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 kwi 2013, 17:31

POSTY        18
Podkarpackie: przedstawiciel ZZ sekta zaproponował projekt podziału podwyżek uwzględniający przede wszystkim pracowników US z najniższymi mnożnikami mając na uwadze szokujące statystyki z uwzględnieniem kryterium stażu pracy. I prawie wszystkie związki wypracowały porozumienie z wyjątkiem ZZ Służby Celnej w Przemyślu oraz ZZ Szczególnego Nadzoru i Akcyzy mając na względzie samych siebie z mega wysokimi mnożnikami, którzy mogliby się nie załapać na parę groszy. Nie trafia argument, że kasy za mało, że pracownicy ze stażem 20 - 30 lat pozostają z mnożnikiem 1,61.

08 lis 2017, 18:34
Zaawansowany

REJESTRACJA16 cze 2009, 07:20

POSTY        95
Czy wiadomo kiedy płacą na lubelszczyźnie? Z listopadowymi poborami czy może wcześniej  pije-===[

08 lis 2017, 19:52
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:43

POSTY        252
skarbczyk                    

Podkarpackie: przedstawiciel ZZ sekta zaproponował .....

Z tego co się słyszy, to w KAS Rzeszów wszystko blokują zz celników. Nie można było uchwalić regulaminu do ZFŚS,
potem w sprawie nagród, a teraz podwyżek. My w stosunku do nich za mało zarabiamy, a wg nich im się wszystko należy. Nie patrzą na to, że skarbowcy zarabiają średnio po 1000zł netto mniej.
I tym sposobem cisza w sprawie nagród i podwyżek, a już połowa listopada.  :mur:

09 lis 2017, 09:15
Znawca

REJESTRACJA29 paź 2015, 19:14

POSTY        100
cob                    

Naprawdę nic nie wiadomo w IS Wawa?

Naprawdę nic konkretnego. Jakiś czas temu pojawiły się 2 proponowane przez ZZ warianty dokonania regulacji płac, ale od tamtego czasu brak jakichkolwiek konkretów. A że obydwa warianty są do niczego, bo zakładają pogłębienie "urawniłowki" niezależnie od faktycznie prezentowanych umiejętności i wykonywanej pracy, to doświadczonych pracowników, którzy są zatrudnieni na stanowiskach wymagających wiedzy i odpowiedzialności, ogarnia zwątpienie, czy warto w ogóle starać się o jakieś efekty wykonywanej pracy, skoro po "regulacji" mieliby zarabiać tyle samo, albo nawet mniej, od osób, które przez dłuuugie lata "kariery" w skarbowości dbały głównie o to, żeby się za bardzo nie przepracować. A obiboki się cieszą. Nie dość, że przydzielono im pracę taką, żeby trudno było cokolwiek schrzanić (a i tak niektórym się udaje  :mur: ), to jeszcze po kilka stów miesięcznie wpadnie do kieszeni dzięki regulacji uwzględniającej w głównej mierze staż pracy. Żyć nie umierać  pije-===[
Mam niestety coraz mniejszą nadzieję, że ludzie, którzy decydują o ostatecznym kształcie regulacji płac w IAS Warszawa, pójdą wreszcie po rozum do głowy.

Ostatnio edytowano 09 lis 2017, 10:30 przez vanitas, łącznie edytowano 1 raz

09 lis 2017, 10:29
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2009, 20:41

POSTY        4
Post Re: Znowu bez podwyżek...
I naprawdę nie ma innej możliwości?  :(  Oficjalne pisma, apele o rozsądek itp.?  :blink:

09 lis 2017, 10:53
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA12 gru 2016, 20:11

POSTY        15
Co za różnica czy będą podwyżki czy nie. 99 % ludzi będzie narzekać i pracować dalej. Na odejście zdecyduje się może naście osób w skali województwa.

09 lis 2017, 10:56
Zaawansowany

REJESTRACJA13 kwi 2014, 19:39

POSTY        73
robunio73                    

Z tego co się słyszy, to w KAS Rzeszów wszystko blokują zz celników. Nie można było uchwalić regulaminu do ZFŚS,
potem w sprawie nagród, a teraz podwyżek. My w stosunku do nich za mało zarabiamy, a wg nich im się wszystko należy. Nie patrzą na to, że skarbowcy zarabiają średnio po 1000zł netto mniej.
I tym sposobem cisza w sprawie nagród i podwyżek, a już połowa listopada.  :mur:

Na Podkarpaciu celnicy mają swojego dyrektora.  Nie ma co się łudzić, że ujmie się on za skarbowcami. Dziś znowu zz miały się spotkać i radzić. W tym dochodzą już do perfekcji.

09 lis 2017, 11:06
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA13 paź 2016, 09:48

POSTY        12
W księstwie podkarpackim związki zawodowe to liga mistrzów. Spotykają się od dobrych kilkunastu tygodni i efektów zero. Coś tam niby uradzili w październiku,ale teraz jednak im to nie pasuje i mędrcy znowu się spotykają żeby radzić. Codziennie debatują i do żadnych wniosków dojść nie mogą. A robota służbowa leży, dniówka leci, wypłata na koncie jest. Dobry sposób na życie - coś uradzić, a później odwracać kota ogonem. Jak ktoś mądry nie rozgoni tego towarzystwa to do następnej reorganizacji się nie dogadają. A jak jakiś przeciek słychać o ich pomysłach to ręce opadają. Ehhh ci mędrcy podkarpacia, szkoda gadać.

09 lis 2017, 12:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1463 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 105  Następna strona