Teraz jest 05 wrz 2025, 22:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 95, 96, 97, 98, 99
Propozycje zatrudnienia w KAS 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 sty 2008, 23:04

POSTY        15
Post Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
Pomorzak2                    

Nie. Właśnie zastanawiałem się na pozwem o wysokość odprawy, ponieważ otrzymałem trzymiesięczną. Ponadto pismo DIAS Szczecin interpretujące przepis że odpowiednio oznacza 3 miesięczną odprawę. Jeden z prawników koszalińskich zajął stanowisko podobne do DIAS ale drugi mówił mi, że sprawa nie jest tak do końca jasna. Postanowiłem poczekać na jakieś rozstrzygnięcie Sądu w tej sprawie.

Postąpiono ze mną fatalnie. Pisałem do DIAS o dalsze zatrudnienie w IAS wskazując na moją sytuację życiową, sześć i pół roku do emerytury, 11 miesięcy do nabycia uprawnień do zasiłku przedemerytalnego, słaby koszaliński rynek pracy, zamknięte przez pracę zawodową drzwi do wielu firm w Koszalinie - kontrole, mandaty. Bez efektu.

No właśnie, DIAS w ślepo przystał na życzenia NUSÓW. Ja 25 lat pracy w skarbówce, 4 lata do emerytury i rynek pracy w moim 15000 mieście zerowy. A na dodatek brak uzasadnienia mojego "zwolnienia z pracy" przez NUS (zwróciłam się także na piśmie) i odwołanie do DIAS, i co - nic. Żadnej odpowiedzi, jest to poniżające. Pan NUS z wykonywanej przeze mnie pracy był zadowolony ale moja osoba mu nie przypadła do gustu. Całkowita samowolka.

01 lis 2017, 16:13
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2007, 21:00

POSTY        324
Nimfa3                    

No właśnie, DIAS w ślepo przystał na życzenia NUSÓW. Ja 25 lat pracy w skarbówce, 4 lata do emerytury i rynek pracy w moim 15000 mieście zerowy. A na dodatek brak uzasadnienia mojego "zwolnienia z pracy" przez NUS (zwróciłam się także na piśmie) i odwołanie do DIAS, i co - nic. Żadnej odpowiedzi, jest to poniżające. Pan NUS z wykonywanej przeze mnie pracy był zadowolony ale moja osoba mu nie przypadła do gustu. Całkowita samowolka.

Wyrazy współczucia. Wywalanie ludzi tuż przed emeryturą a na dodatek w małych miejscowościach to jest wyjątkowe draństwo.
O ile jeszcze w dużych miastach jest szansa na znalezienie pracy to w małych jest to praktycznie niemożliwe. Dojazd do dużej aglomeracji też bywa wyjątkowo trudny. Nie wiadomo co zrobić by przetrwać do emerytury (może jakaś działalność gospodarcza?). Na dodatek często bywa że w małym środowisku pojawiają się ploteczki, ciągnie się za człowiekiem jakaś zła fama itd.
Szkoda że tak się traktuje ludzi.

01 lis 2017, 23:41
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA16 cze 2017, 15:09

POSTY        5
Może warto zwrócić się do organizacji zz, aby wstępowały do takich spraw, jest przecież taka możliwość. To nie są jakieś trudne sprawy, tak mi się wydaje

02 lis 2017, 14:40
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2017, 08:17

POSTY        5
Kiedy poszły Wasze pozwy o przywrócenie do pracy? Ktoś ma już wyznaczoną rozprawę?

08 lis 2017, 16:19
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 95, 96, 97, 98, 99