Ten wątek powinien być najbardziej rozgrzany ze wszystkich. Powinien, ale nie jest, bo większość woli wypowiedzieć się w temacie o wrześniowych podwyżkach i ich podziale. Weź rusz jeden z drugim swoje 4 litery i jedź na Warszawę. Potraficie biadolić i wykłócać się tylko przed ekranem!
Masz rację, tylko dlaczego protest jest organizowany w sobotę?
14 paź 2017, 21:32
Re: Czas by zawalczyć o nasze
Mentor
sawio
Ten wątek powinien być najbardziej rozgrzany ze wszystkich. Powinien, ale nie jest, bo większość woli wypowiedzieć się w temacie o wrześniowych podwyżkach i ich podziale. Weź rusz jeden z drugim swoje 4 litery i jedź na Warszawę. Potraficie biadolić i wykłócać się tylko przed ekranem!
Masz rację, tylko dlaczego protest jest organizowany w sobotę?
Na początek dobre i tyle. Ważne żeby poinformować media. Ważne żeby pokazać problem. Jeśli nie zareagują, trzeba będzie podjąć bardziej radykalne kroki, a zbliża się dobry okres - akcja zeznań rocznych. Mam nadzieję, że w Warszawie pojawią się osoby z całego kraju. Szkoda, że akcja nie jest nagłaśniana, nawet brakuje tematu na głównej stronie. Może warto też zaprosić brać celniczą, w końcu ich też nieźle ograbiono.
____________________________________ Ja jestem tylko zwykłym żołnierzem, wykonuję rozkazy. Bitwy wygrywają wodzowie.
14 paź 2017, 22:07
Dokładnie akcja nie jest nagłaśniana. Niektórzy pracownicy w US w ogóle o niej nie wiedzą.
15 paź 2017, 10:45
Ludzie przecież oni dopiero wystąpili o zgodę na organizacje (ustawowy obowiązek). Dajcie im szansę. Będzie zgoda to to rozgłośnią.
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
15 paź 2017, 13:10
A może pozostałe związki w kraju też wystąpią o zgodę na pikietę? A może mogłaby ona trwać dłużej niż 1,5h?
15 paź 2017, 15:02
Zacznijmy od soboty, jak ludzie zobaczą , że zaczęliśmy walczyć o swoje to będą bardziej zmotywowani żeby wyjść z nami w innym terminie. Ale akcję przyda się nagłośnić, czy przez utworzenie zamkniętej grupy na portalu typu Facebook, czy poprzez wysłanie maili... Ja osobiście ( choć niestety nie mam znajomości i kontaktów) proponuję zaproponować wsparcie Celnikom, ich też reforma dotyczy i w większości też nie wyszli na niej dobrze. Pokażmy naszej kochanej władzy, że skoro chcieli naszego zjednoczenia to mogą je mieć...
15 paź 2017, 17:27
Widzę, że brakuje tego typu wpisów:
BĘDĘ OBECNY!
Nawet jak nie będzie zgody. Kto mi zabroni spacerować
16 paź 2017, 14:49
Myślę, że mało ludzi wie o tym pomyśle. U mnie może 2-3 osoby. Musicie to nagłośnić.
17 paź 2017, 06:34
tiplasho
Myślę, że mało ludzi wie o tym pomyśle. U mnie może 2-3 osoby. Musicie to nagłośnić.
Miasto wyda zgodę na protest bo władza w Warszawie póki co niesPiSiała. Protest będzie LEGALNY, zatem Związki zapewne wyślą oficjalną wiadomość do pracowników wszystkich US. Wybór kanału przesyłu tej informacji pozostaje w ich gestii. Na pewno wszystkim nam zależy aby udział w proteście wzięło udział jak największe grono pracowników KAS. Po kryjomu nie będziemy się umawiać.
17 paź 2017, 08:10
spokoluz z tego co kojarzę to ta manifestacja dotyczy wynagrodzeń IAS województwa Mazowieckiego więc reszta Polski ma raczej małą motywację aby w tym uczestniczyć. Może się mylę.
17 paź 2017, 08:45
hgdf
spokoluz z tego co kojarzę to ta manifestacja dotyczy wynagrodzeń IAS województwa Mazowieckiego więc reszta Polski ma raczej małą motywację aby w tym uczestniczyć. Może się mylę.
To nie ma żadnego znaczenia. Ja będę w niej uczestniczył także dla CIEBIE. O pozwolenie, owszem, wystąpił mazowiecki związek. Jednak jakie to ma znaczenie, że mazowiecki? KAS to KAS. Głowa do góry
17 paź 2017, 09:29
sonrisa
Wczoraj na spotkaniu z pracownikami IAS Dyrektor przedstawił wyrównanie wynagrodzeń: - 10 lat pracy w skarbowości - mnożnik 1,7; - 15 lat - mnożnik 1,75; - 20 lat - mnożnik 1,8; - 25 lat i więcej - mnożnik 1,85. Kwalifikacje, pełnomocnictwa, jakość pracy itp. przy ww. wyrównaniu nie mają żadnego znaczenia. I kolejna obietnica, że w grudniu będą kolejne "wyrównania"... Atmosfera w pracy pogrzebowa.
Matko, popłakałem się. W Biedronce sprzedawca-kasjer z 3-letnim doświadczeniem może otrzymać 2750 zł brutto, jeśli spełni warunek braku nieplanowanych nieobecności. Do tego dochodzi możliwość otrzymania 330 zł brutto miesięcznej premii.
17 paź 2017, 21:09
Czy będą autokary z miast wojewódzkich dla chętnych na przyjazd czy też należy jechać własnym transportem?