Teraz jest 06 wrz 2025, 04:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 113 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Czas by zawalczyć o nasze 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 wrz 2017, 16:16

POSTY        17
Post Re: Czas by zawalczyć o nasze
sawio                    

Ten wątek powinien być najbardziej rozgrzany ze wszystkich. Powinien, ale nie jest, bo większość woli wypowiedzieć się w temacie o wrześniowych podwyżkach i ich podziale.
Weź rusz jeden z drugim swoje 4 litery i jedź na Warszawę. Potraficie biadolić i wykłócać się tylko przed ekranem!

Masz rację, tylko dlaczego protest jest organizowany w sobotę?

14 paź 2017, 21:32
Znawca

REJESTRACJA05 paź 2016, 18:29

POSTY        130
Mentor                    

sawio                    

Ten wątek powinien być najbardziej rozgrzany ze wszystkich. Powinien, ale nie jest, bo większość woli wypowiedzieć się w temacie o wrześniowych podwyżkach i ich podziale.
Weź rusz jeden z drugim swoje 4 litery i jedź na Warszawę. Potraficie biadolić i wykłócać się tylko przed ekranem!

Masz rację, tylko dlaczego protest jest organizowany w sobotę?

Na początek dobre i tyle. Ważne żeby poinformować media. Ważne żeby pokazać problem. Jeśli nie zareagują, trzeba będzie podjąć bardziej radykalne kroki, a zbliża się dobry okres - akcja zeznań rocznych. Mam nadzieję, że w Warszawie pojawią się osoby z całego kraju. Szkoda, że akcja nie jest nagłaśniana, nawet brakuje tematu na głównej stronie. Może warto też zaprosić brać celniczą, w końcu ich też nieźle ograbiono.

14 paź 2017, 22:07
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 wrz 2017, 16:16

POSTY        17
Dokładnie akcja nie jest nagłaśniana. Niektórzy pracownicy w US w ogóle o niej nie wiedzą.

15 paź 2017, 10:45
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie
Ludzie przecież oni dopiero wystąpili o zgodę na organizacje (ustawowy obowiązek). Dajcie im szansę. Będzie zgoda to to rozgłośnią.

15 paź 2017, 13:10
Zaawansowany

REJESTRACJA16 wrz 2007, 18:54

POSTY        70
A może pozostałe związki w kraju też wystąpią o zgodę na pikietę? A może mogłaby ona trwać dłużej niż 1,5h?

15 paź 2017, 15:02
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 maja 2016, 13:57

POSTY        70
Zacznijmy od soboty, jak ludzie zobaczą , że zaczęliśmy walczyć o swoje to będą bardziej zmotywowani żeby wyjść z nami w innym terminie. Ale akcję przyda się nagłośnić, czy przez utworzenie zamkniętej grupy na portalu typu Facebook, czy poprzez wysłanie maili...
Ja osobiście ( choć niestety nie mam znajomości i kontaktów) proponuję zaproponować wsparcie Celnikom, ich też reforma dotyczy i w większości też nie wyszli na niej dobrze. Pokażmy naszej kochanej władzy, że skoro chcieli naszego zjednoczenia to mogą je mieć...

15 paź 2017, 17:27
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA11 gru 2015, 15:41

POSTY        4
Widzę, że brakuje tego typu wpisów:

BĘDĘ OBECNY!

Nawet jak nie będzie zgody. Kto mi zabroni spacerować ;)

16 paź 2017, 14:49
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 lut 2015, 09:59

POSTY        35
Myślę, że mało ludzi wie o tym pomyśle. U mnie może 2-3 osoby. Musicie to nagłośnić.

17 paź 2017, 06:34
Zaawansowany

REJESTRACJA06 maja 2016, 13:40

POSTY        70

LOKALIZACJAMazowsze
tiplasho                    

Myślę, że mało ludzi wie o tym pomyśle. U mnie może 2-3 osoby. Musicie to nagłośnić.

Miasto wyda zgodę na protest bo władza w Warszawie póki co niesPiSiała. Protest będzie LEGALNY, zatem Związki zapewne wyślą oficjalną wiadomość do pracowników wszystkich US. Wybór kanału przesyłu tej informacji pozostaje w ich gestii. Na pewno wszystkim nam zależy aby udział w proteście wzięło udział jak największe grono pracowników KAS. Po kryjomu nie będziemy się umawiać.

17 paź 2017, 08:10
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 gru 2014, 12:53

POSTY        122
spokoluz z tego co kojarzę to ta manifestacja dotyczy wynagrodzeń IAS województwa Mazowieckiego więc reszta Polski ma raczej małą motywację aby w tym uczestniczyć. Może się mylę.

17 paź 2017, 08:45
Zaawansowany

REJESTRACJA06 maja 2016, 13:40

POSTY        70

LOKALIZACJAMazowsze
hgdf                    

spokoluz z tego co kojarzę to ta manifestacja dotyczy wynagrodzeń IAS województwa Mazowieckiego więc reszta Polski ma raczej małą motywację aby w tym uczestniczyć. Może się mylę.

To nie ma żadnego znaczenia. Ja będę w niej uczestniczył także dla CIEBIE. O pozwolenie, owszem, wystąpił mazowiecki związek. Jednak jakie to ma znaczenie, że mazowiecki? KAS to KAS. Głowa do góry :)

17 paź 2017, 09:29
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2007, 21:00

POSTY        324
sonrisa                    

Wczoraj na spotkaniu z pracownikami IAS Dyrektor przedstawił wyrównanie wynagrodzeń:
- 10 lat pracy w skarbowości - mnożnik 1,7;
- 15 lat - mnożnik 1,75;
- 20 lat - mnożnik 1,8;
- 25 lat i więcej - mnożnik 1,85.
Kwalifikacje, pełnomocnictwa, jakość pracy itp. przy ww. wyrównaniu nie mają żadnego znaczenia. I kolejna obietnica, że w grudniu będą kolejne "wyrównania"... Atmosfera w pracy pogrzebowa.

Matko, popłakałem się.  W Biedronce sprzedawca-kasjer z 3-letnim doświadczeniem może otrzymać 2750 zł brutto, jeśli spełni warunek braku nieplanowanych nieobecności. Do tego dochodzi możliwość otrzymania 330 zł brutto miesięcznej premii.

17 paź 2017, 21:09
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA24 sty 2016, 01:41

POSTY        37
Czy będą autokary z miast wojewódzkich dla chętnych na przyjazd czy też należy jechać własnym transportem?

18 paź 2017, 07:28
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 mar 2013, 09:00

POSTY        91
MORITURUS a w jakiej ty jesteś IAS :(

18 paź 2017, 07:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 113 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona