Teraz jest 10 wrz 2025, 08:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1463 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 105  Następna strona
Planowane podwyżki 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA23 lut 2016, 00:52

POSTY        4
Post Re: Planowane podwyżki we wrześniu 2017
W zach-pom wyrównanie dysproporcji ma podobno polegać na dodaniu kadrze kierowniczej po 500 a reszta dostanie ochłapy.

09 paź 2017, 19:47
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 lis 2015, 22:12

POSTY        4
A w lubuskim coś wiadomo?

09 paź 2017, 20:47
Znawca

REJESTRACJA23 cze 2009, 22:31

POSTY        210
Ja już nie wierzę w regulacje płac - uczciwie byłoby tym co nie załapali się na żadną regulację podwyższyć wynagrodzenie chociaż o poziom inflacji zliczony z 9 lat gdy tych podwyżek nie było.
Obecnie tylko "stypendyści ZUS" którzy w tym roku odeszli na emerytury dostają na rękę większą emeryturę niż mieli pensję w US.

09 paź 2017, 21:47
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA09 lut 2016, 12:05

POSTY        47
Temat już chyba czas zamknąć. 450 odpowiedzi, ponad 250 tys. odsłon, wrzesień minął, mamy prawie 2 połowę października, nie żyjmy złudzeniami, tak było jest i będzie, nadzieja i wielkie wywody na forum i nic poza tym. Może i są jakieś marne grosze do podziału, ale jak zwykle nie ma żadnego konkretu, tylko ploty. Każdy pewnie ma już dość, czytałem dziś, że pracownicy IPN będą mieć podwyżki 1000 zł.
http://www.nowiny24.pl/wiadomosci/podka ... ,id,t.html
To jest konkret, a nie jakieś wyrównanie rzędu 200 zł brutto i się chlastają jeszcze z tym jakby to podziału było o jedno 0 więcej. Nerwy mnie wzięły jeszcze przed snem, mam gdzieś ten biznes. I jak w tym kraju ma być dobrze. Albo ktoś z jajami w końcu weźmie się za to, albo wszyscy polecimy na dno i pozostanie nam życie z kalkulatorem w ręce i z przemyśleniami jak wyżyć do następnej wypłaty.

09 paź 2017, 22:57
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 maja 2016, 11:35

POSTY        156
ocotuchodzi                    

Temat już chyba czas zamknąć. 450 odpowiedzi, ponad 250 tys. odsłon, wrzesień minął, mamy prawie 2 połowę października, nie żyjmy złudzeniami, tak było jest i będzie, nadzieja i wielkie wywody na forum i nic poza tym. Może i są jakieś marne grosze do podziału, ale jak zwykle nie ma żadnego konkretu, tylko ploty. Każdy pewnie ma już dość, czytałem dziś, że pracownicy IPN będą mieć podwyżki 1000 zł.
To jest konkret, a nie jakieś wyrównanie rzędu 200 zł brutto i się chlastają jeszcze z tym jakby to podziału było o jedno 0 więcej. Nerwy mnie wzięły jeszcze przed snem, mam gdzieś ten biznes. I jak w tym kraju ma być dobrze. Albo ktoś z jajami w końcu weźmie się za to, albo wszyscy polecimy na dno i pozostanie nam życie z kalkulatorem w ręce i z przemyśleniami jak wyżyć do następnej wypłaty.

Zastanów się czy naprawdę należy Ci się podwyżka skoro ze świętym oburzeniem przywolujesz artykuły sprzed 10 lat.

09 paź 2017, 23:27
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2017, 07:40

POSTY        177
Cyt. "Nie dostali w ogóle dodatku, bo nie poszli w ogóle do kontroli lecz do innych działów.
Pracownicy, którym zaproponowano pracę w US, lecz nie w kontroli, także stracili dodatki kontrolerskie."
Na Dln. Śl. nie słyszałam o przypadku przejścia z uks do us.
Celników,  a i owszem, przenoszono, ale nie iks-ów / st.komisarzy/ komisarzy itd.

10 paź 2017, 06:22
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA09 lut 2016, 12:05

POSTY        47
julita165                    

ocotuchodzi                    

Zastanów się czy naprawdę należy Ci się podwyżka skoro ze świętym oburzeniem przywolujesz artykuły sprzed 10 lat.

Dobra pomyliłem się nie ten artykuł skopiowałem:
http://nszzp.wroclaw.pl/index.php/2017/ ... dego-mozna

10 paź 2017, 07:10
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA12 maja 2017, 10:41

POSTY        37
julita165                    

ocotuchodzi                    

Ale podwyżki dla IPN 1000zł są aktualne.
https://wiadomosci.wp.pl/gigantyczne-po ... 770787969a

10 paź 2017, 07:12
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA10 cze 2017, 09:19

POSTY        229
Ocotuchodzi chyba znów Ci coś nie wyszło. Jakby nie patrzeć 10.10. i cisza... Pamiętacie te pierwsze informacje 300-500 zł do podstawy? Chyba się przeliczyli i okazało się, że beneficjentów jest więcej niż przypuszczali. Ktoś coś wie?

10 paź 2017, 07:16
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 gru 2015, 11:51

POSTY        212
ahjo                    

W zach-pom wyrównanie dysproporcji ma podobno polegać na dodaniu kadrze kierowniczej po 500 a reszta dostanie ochłapy.

Zachodniopomorskie: wg informacji z naszych ZZ:

Członkowie korpusu służby cywilnej, oraz pracownicy na stanowiskach nieobjętych mnożnikowym systemem wynagradzania – osoby wyłącznie z byłej administracji podatkowej.

A) Osoby które otrzymały propozycję pracy w KAS i jednocześnie nie otrzymały w bieżącym toku podwyżki mnożnika do 1,610 kwoty bazowej
Średnia wysokość regulacji wynagrodzenia na osobę w tej grupie bez względu na staż wynosi:
- Kierownicy komórek organizacyjnych – 500 zł.
- Pracownicy komórek: orzecznictwa, kontroli podatkowej, karnych skarbowych, wymiany informacji międzynarodowej – 450 zł
- Pracownicy komórek: egzekucji administracyjnej, wierzycielskich, czynności analitycznych i sprawdzających, obsługi podatnika, identyfikacji i weryfikacji rejestracji podatników, rachunkowości – 350 zł
- Sekretariatu – 250 zł

(Coś mi mówi, że użycie w porozumieniu słowa "średnia" sugeruje, iż mogą być różnice w kwotach)

Regulacja w tej grupie nie obejmuje:
- Naczelników i ich zastępców,
- Osób zatrudnionych w celu zastępstwa nieobecnego członka korpusu służby cywilnej, lub pracownika zatrudnionego na stanowisku nieobjętym mnożnikowym systemem wynagradzania.

B) Członkowie korpusu służby cywilnej którzy otrzymali w bieżącym toku podwyżkę mnożnika do 1,610 kwoty bazowej w kwocie nie większej niż 200 zł:
- Zależnie od komórki organizacyjnej: 450 zł lub 350 zł lub 250 zł, minus kwota podwyżki otrzymana w 2017 r. w wyniku podwyżki mnożnika do 1,610 kwoty bazowej.

(czyli jak rozumiem, ktoś kto jest na wymiarze i dostał 70 zł podwyżki, to teraz dostanie regulacji: 450 zł - 70 zł = 380 zł)

W tej grupie z regulacji wyłączeni są:
- Referenci, starsi referenci,
- Księgowi i starsi księgowi,
- Poborcy skarbowi,
- Osoby zatrudnione w celu zastępstwa

10 paź 2017, 07:25
Znawca

REJESTRACJA29 paź 2015, 19:14

POSTY        100
@szwejkski, ciekawe, jak dużo jest osób pracujących w komórkach dla których przewidziano podwyżkę 450 zł, które poprzednio dostały podwyżkę powyżej 200 zł? Bo dla nich 450 zł - 201 zł = 0 zł regulacji i mogą się wkur...  :zly1: . Jest ktoś z zach. pom. kto się łapie do tego przedziału? Dla kogoś innego, kto przed wyrównaniem do 1,61 zarabiał niewiele więcej od nich, bo dostał podwyżkę np. 195 zł, teraz 450 zł - 195 zł = 255 zł regulacji. To chyba trochę niefajnie.

10 paź 2017, 07:46
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 gru 2015, 11:51

POSTY        212
vanitas                    

ciekawe, jak dużo jest osób pracujących w komórkach dla których przewidziano podwyżkę 450 zł, które poprzednio dostały podwyżkę powyżej 200 zł? Bo dla nich 450 zł - 201 zł = 0 zł regulacji i mogą się wkur...  :zly1:

1) Nie mam pojęcia ile ich jest.
2) Zgadza się - mogą się wkur...

Dla kogoś innego, kto przed wyrównaniem do 1,61 zarabiał niewiele więcej od nich, bo dostał podwyżkę np. 195 zł, teraz 450 zł - 195 zł = 255 zł regulacji. To chyba trochę niefajnie.

1) Zgadza się - niefajnie.
2) Jak to mówią: Make love, not work!

Mnie martwi jeszcze coś innego - te pieniądze to regulacja, nie podwyżka. W grudniu się skończą i w styczniu ich już nie będzie.
W grudniu ma być (ponoć) nowe wartościowanie.

Z jakiego poziomu będą dawać ewentualne podwyżki - z tego z sierpnia, czy z grudnia?
Czy będzie tak, że w styczniu 2018 r. niektórzy dostaną mniej niż w grudniu 2017 r.?
Ludzie wierzą, że nie. Ale dlaczego podwyżkę zostawili na grudzień? By w styczniu się tłumaczyć: "no przecież chcieliśmy, ale w budżecie nie ma oj oj środków, starczyło dla wszystkich tylko po 100 zł brutto, o to i tak więcej niż mieliście przed regulacją"?

A jeśli podwyżka wystartuje z poziomu grudniowego to jak to będzie?
- we Wrocławiu samodzielna księgowa dostanie mnożnik 1,7 a w Szczecinie 350 zł (i oczywiście plus np. 10 zł)
- i tu i tu dostaną po 350 zł + jw. (tylko tak pytam)
- i tu i tu dostaną mnożnik 1,7 + jw.
- dostaną jakąś średnią?

10 paź 2017, 08:24
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA10 cze 2017, 09:19

POSTY        229
Cyt. "Mnie martwi jeszcze coś innego - te pieniądze to regulacja, nie podwyżka. W grudniu się skończą i w styczniu ich już nie będzie." Nie bardzo rozumiem Twój wpis. regulacja jest do pensji na stałe, a nie na trzy m-ce. O co chodziło?

10 paź 2017, 08:52
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:43

POSTY        252
A czy ma ktoś jakąś wiedzę, co z podwyżkami w IS Rzeszów ?
Inne Izby wypracowały już jakiś schemat, a u nas jak zawsze cisza.

10 paź 2017, 11:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1463 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 105  Następna strona