kierownicy działu 2,6 kierownik referatu 2,4 koordynator 2,0 pracownicy: staż 7-9 mnożnik 1,65 powyżej 10 lat - 1,75 powyżej 20 lat - 1,85
Przepraszam bardzo, ale co to jest? Przecież to obniżki, a nie podwyżki, jaja se ktoś z Was zrobił chyba?
06 paź 2017, 20:17
Re: Planowane podwyżki we wrześniu 2017
@inspektor, mamy nadzieję, że w IAS Warszawa nie pozwolicie na podwyżki wg stażu? Wiadomo coś?
06 paź 2017, 20:30
W IAS Katowice to chyba podwyżki dla kierowników! Słuchajcie, to jest więcej od osoby z 20 letnim stażem o 978 zł na rękę w samej podstawie wynagrodzenia (kierownicy działów) do tego różnica w stażowym i np. dodatku kontrolerskim. Szok.
06 paź 2017, 20:49
Miało być więcej ale jeden związek się postawił. Dyrektor powiedziała, że tysiąc złotych różnicy to za mało bo kierownicy ponoszą odpowiedzialność (sic!).
06 paź 2017, 20:53
Dziubas, a Ty uważasz, ze kierownik powinien zarabiać o 5 zł więcej od pracownika? To Ci powiem, że niektórzy mają mniej niż byli celnicy na szeregowych stanowiskach w US! Nie, nie jestem kierownikiem.
06 paź 2017, 20:55
Pewno to głupie pytanie, ale ile wynosi mnożnik?
06 paź 2017, 20:59
Piszesz jakbyś był. Poza tym bez kpiny i złośliwości. Nikt nie mówi, że 5 zł. Tylko że wychodzi 1,5 tys. netto a co do odpowiedzialności to zależy od US i komórki. U mnie tak nie jest. A argument z celnikami od czapy, bo dlaczego ma dotyczyć tylko kierowników? Porównajmy wszystkich do celników.
06 paź 2017, 21:01
Czy to prawda że w Wielkopolsce wszyscy pracownicy us mają dostać po 50 zł brutto podwyżki?
06 paź 2017, 21:20
Dziubas
W IAS Katowice to chyba podwyżki dla kierowników! Słuchajcie, to jest więcej od osoby z 20 letnim stażem o 978 zł na rękę w samej podstawie wynagrodzenia (kierownicy działów) do tego różnica w stażowym i np. dodatku kontrolerskim. Szok.
Kurczę- a ja jestem kierownikiem referatu z ponad 20 letnim stażem pracy w skarbowości. Kierownikiem zostałem po wygraniu konkursu. Referat SPV - orzekamy w zakresie wszystkich podatków (bez akcyzy). Mam mnożnik 2,4 (podwyżka mnie nie dotyczy). Czyli różnica pomiędzy mną a pracownikiem ze stażem ponad 20 lat to 1236,67zł. brutto (zasadnicza + stażowe). Przykro mi, że nie każdy może być kierownikiem. Ale sorry- nie założę włosienicy. Byłem pracownikiem- też w orzecznictwie i wiem za co odpowiadałem, teraz jestem kierownikiem i też wiem za co odpowiadam. Jest różnica. Przecież każdy z pracowników może startować w konkursie na kierownicze stanowisko w US. Ze mną startowały jeszcze 3 osoby- w tym tylko 1 z US, w którym jestem teraz kierownikiem. Pozostałe (w tym ja) były z innych US. Ja z kolei powiem tak. Czemu różnica między mnożnikiem kierownika a mnożnikiem NUS jest taka duża? I tak w kółko możemy to ciągnąć.
07 paź 2017, 03:27
Podwyżki wynagrodzeń miały wyrównać wynagrodzenia między pracownikami. Tylko w każdej Izbie osobno czy łącznie w całej Polsce? Bo jeśli każda Izba sobie rzepkę skrobie, to nadal pracownicy z innych izb będą różnie zarabiać ! Już mniejsza z tym, że kwoty i koncepcje podwyżek już wywołują nieciekawe emocje. Ale na papierze- dostaliśmy podwyżki? Dostaliście. I do telewizji niech się MF pochwali, że dają od 50 zł podwyżki.
07 paź 2017, 05:04
Też bym chciała być kierownikiem, bo mam wiedzę, ale nie mam znajomosci. W moim us nie ma nawet konkursów na kierowników, tylko wszystko odbywa się po cichu. Z dnia na dzień ktoś zostaje kierownikiem, a kto inny traci stanowisko. Wkurza mnie to, ze jesteśmy w kas, a w każdym województwie bywa różnie w us ...
07 paź 2017, 05:32
cyt. "To ktoś wyżej wyjaśniał, że iksy są głównymi ekspertami. Można przeczytać. No nie wiem naprawdę, co Ci ludzie."
Pisałam o wrocławskim wyspecjalizowanym US, a nie o UCS. Tam to zupełnie inna bajka, tyle że z wyższym mnożnikami.
Ostatnio edytowano 07 paź 2017, 08:12 przez Skarbek1972, łącznie edytowano 1 raz
07 paź 2017, 08:07
To ok. Tak też rozumiem. Też pracuję w wyspecjalizowanym US i o to mi chodziło, ale widzisz, jak ktoś zanegował i podał niskie mnożniki.
07 paź 2017, 08:16
A co w IAS Bydgoszcz? U nas nic nie słychać, nawet o tym że są planowane jakiekolwiek podwyżki.