Teraz jest 06 wrz 2025, 17:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 529 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 38  Następna strona
Czy wziąć przykład z celników? 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

No nie wiem. Wiesz jaka jest miedzy nim a nami przepaść w zarobkach.  A jak wyjdzie i powie - spieprzaj dziadu ....

Jakież my mamy szanse, skoro rzeczpospolita właśnie podała że Tusk przegra obie debaty (których jeszcze nie było) <a href="http://www.rzeczpospolita.pl/news.rol?newsId=23824" target="_blank">http://www.rzeczpospolita.pl/news.rol?newsId=23824</a>

I czy Pan Premier zechce się fatygować na debatę którą już wygrał..

Jutro ich kupię, może podadzą wyniki wyborów.

04 paź 2007, 21:48
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2006, 15:34

POSTY        98
No to się doczekałem, 16.X.2007 Protestujemy.
Czy centrale związków zawodowych zobowiązują jakoś swoje regionalne jednostki do zorganizowania przejazdu itp. U nas w US powstał związek zawodowy ale zajmuje się głównie ustalaniem co na koniec roku kupić swoim członkom za zgromadzone składki. A na trudne pytania o informacje dotyczące pracy związku dostałem odpowiedź "Co Cię to obchodzi przecież nie jesteś członkiem" Fakt, członkiem nie jestem w przeciwieństwie do niektórych.

05 paź 2007, 07:44
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->SK/114/2006                                                   Radom, 2007-10-03

Prezydium Komisji Krajowej
NSZZ „Solidarność”
Krajowa Rada Funduszu
Strajkowego
NSZZ „Solidarność”

W związku z planowaną na 16 października br. przez Radę Sekcji Krajowej Pracowników Skarbowych NSZZ „Solidarność” manifestacją pod Urzędem Rady Ministrów, na podstawie § 8 ust. 5 załącznika do uchwały Nr 1 XIV Krajowego Zjazdu Delegatów w sprawie przyjęcia Regulaminu Ogólnego Funduszy Strajkowych proszę  o zgodę na dofinansowanie ze środków Krajowego Funduszu Strajkowego ww. akcji protestacyjnej.
Dofinansowanie jest niezbędne z tej przyczyny, że dojazd demonstrantów do Warszawy związany jest ze znacznymi kosztami (zakłady pracy położone są na terenie całego kraju).
Demonstracja jest odpowiedzią na:
        zlekceważenie naszego wniosku o podjęcie negocjacji płacowych skierowanego w dniu 4 września br. do Prezesa Rady Ministrów i Ministra Finansów,
        niepoważną propozycję podwyżek płac w służbach skarbowych i celnych w 2008 roku na poziomie około 2 % (w 2007 roku nie otrzymaliśmy podwyżek plac w ogóle),
        manipulowanie opinią publiczną poprzez podawanie nieprawdy, że wzrost naszych wynagrodzeń brutto będzie w 2008 roku o wiele wyższy, niż w rzeczywistości.
W załączeniu – uchwała Rady Sekcji Krajowej Nr 26/2007.

z up. Rady Sekcji Krajowej
PRZEWODNICZĄCY Tomasz Ludwiński<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
czekamy na decyzję...

05 paź 2007, 08:56
Zobacz profil WWW
Zaawansowany

REJESTRACJA27 gru 2006, 14:58

POSTY        35

Czy centrale związków zawodowych zobowiązują jakoś swoje regionalne jednostki do zorganizowania przejazdu itp. U nas w US powstał związek zawodowy ale zajmuje się głównie ustalaniem co na koniec roku kupić swoim członkom za zgromadzone składki. A na trudne pytania o informacje dotyczące pracy związku dostałem odpowiedź "Co Cię to obchodzi przecież nie jesteś członkiem" Fakt, członkiem nie jestem w przeciwieństwie do niektórych.

i nie zapisuj się! ja też nie chę być członkiem ;)

06 paź 2007, 23:49
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

<!--quoteo(post=16214:date=05. 10. 2007 g. 07:44:name=Pikaś)--><div class='quotetop'>(Pikaś @ 05. 10. 2007 g. 07:44) [snapback]16214[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

i nie zapisuj się! ja też nie chę być członkiem ;)
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
A może lepiej się zapisz ?   Nie będziesz miał problemów z odpowiedziami na pytania...

07 paź 2007, 00:48
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2006, 18:13

POSTY        87

Czy centrale związków zawodowych zobowiązują jakoś swoje regionalne jednostki do zorganizowania przejazdu itp. U nas w US powstał związek zawodowy ale zajmuje się głównie ustalaniem co na koniec roku kupić swoim członkom za zgromadzone składki. A na trudne pytania o informacje dotyczące pracy związku dostałem odpowiedź "Co Cię to obchodzi ...

W moim US jest podobnie, jednak wierzę w to, że są to wyjątki

Ostatnio edytowano 07 paź 2007, 13:10 przez ronin0767, łącznie edytowano 1 raz

07 paź 2007, 13:09

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Może by tak połączyć moralny obowiązek uczestnictwa w akcji 16.10.2007r. z "darem krwi". Przed Urzędem Rady Ministrów moglibyśmy oddać honorowo krew.

Nie stracilibyśmy dnia urlopu wypoczynkowego, niektórzy już mają w 100% wykorzystany.  

Wystarczy skontaktować się:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->JEŚLI CHCESZ ZOSTAĆ WSPÓŁORGANIZATOREM AKCJI POBORU KRWI W MIEJSCU ZAMIESZKANIA, PRACY LUB NAUKI
zadzwoń (022) 514-60-31 lub
napisz e-mail org.prawny@rckik-warszawa.com.pl
uzyskasz niezbędne informacje umożliwiające skuteczne działanie.

Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiodawstwa zorganizuje ekipę wyjazdową
- z wykorzystaniem ambulansu lub udostępnionych pomieszczeń oraz przenośnego sprzętu, który zapewnia RCKiK.
...
1. Z wykorzystaniem ambulansu przystosowanego do poboru krwi:
(wymiary ambulansu: dł. 13,5 m, szer. 3 m, wys. 4 m, waga 18 t)• należy sprawdzić możliwość wjazdu i wyjazdu a także zabezpieczyć miejsce postoju ambulansu oraz stworzyć warunki bezpiecznego i swobodnego przemieszczania się potencjalnych Krwiodawców, zapewnić dostęp do toalet,
...
• ponadto sezonowo możliwe jest zorganizowanie akcji poboru krwi na świeżym powietrzu np. w parkach, na boiskach sportowych itp. tego typu akcje wymagają indywidualnego podejścia i wielu uzgodnień z naciskiem na bezpieczeństwo i godne warunki dla Krwiodawców.
...   
    Pobierz ze strony internetowej RCKiK www.rckik-warszawa.com.pl/ekipy.php formularz, wypełnij i prześlij do działu Organizacyjnego. Zawarte w nim informacje pomogą w sprawnej i bezkolizyjnej współpracy. Na prośbę współorganizatora przekazujemy nieodpłatnie materiały promocyjne (plakaty, broszury informacyjne, gadżety reklamowe). Formularz można otrzymać i przesłać również faksem lub osobiście (Dział Organizacyjny tel./fax 022 514 60 30, Warszawa, ul. Saska 63/75 I piętro, pokój 204).
...
Jest późno, ale może udałoby się namówić RCKiK w Warszawie na podstawienie ambulansu na godz. 12 w dniu naszej akcji ? - kilkaset litrów krwi piechotą nie chodzi.

Ostatnio edytowano 08 paź 2007, 23:43 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

08 paź 2007, 23:42
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2006, 15:34

POSTY        98
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Świetny pomysł, już wcześniej o tym pisałem,
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
A może wszyscy oddamy krew jednego dnia, będzie to forma protestu a jednocześnie pokażemy ludzką twarz skarbówki - ładnie by to w mediach wygladało. Tytuł w Fakcie: "Krwopijcy oddają krew!"
Nowoczesne podejście do protestu a nie tylko flagi i krzykaczki.
Nie będziemy tam chociaż stać jak te kołki a i wydźwięk w mediach będzie bardziej pozytywny. Ja na wszelki wypadek biorę jednak dzień urlopu może się zdarzyć, że zgubię lub z innych przyczyn nie dostanę zaświadczenia o pobraniu krwi i awantura w pracy gotowa.

Ostatnio edytowano 11 paź 2007, 12:16 przez Pikas, łącznie edytowano 1 raz

09 paź 2007, 08:35
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA08 cze 2007, 21:05

POSTY        1

Jak będziemy po raz kolejny naciskać czynniki decyzyjne o podwyżki to przypomnijmy stwierdzenie samego szefa szefów tzn. premiera, że "dziadostwo to coś, co się zawsze bardzo źle kończy" - uczepili się biedaczka, że zatrzymał się z całą delegacją (80 osób) w najdroższym hotelu na Manhatanie podczas sesji ONZ. Posłuchajcie rady skromnego referenta.

09 paź 2007, 16:35
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA07 gru 2006, 20:47

POSTY        23

kilkaset litrów krwi piechotą nie chodzi

Jesteś optymistą.
Myślisz, że tylu ludzi przyjdie protestować?? Jednorazowo można oddać ok. 450 ml krwi. Kilkaset litrów to ok. 2000 dawców. Biorąc pod uwagę , że co czwarta osoba odda krew (jestem niepoprawnym optymistą), to daje ok. 8000 uczestników. Ho ho ho! Takiej frekwencji nie notowano w historii protestów.

PS. Ja przyjdę protestować.

09 paź 2007, 18:28

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Jesteś optymistą.
Myślisz, że tylu ludzi przyjdie protestować?? Jednorazowo można oddać ok. 450 ml krwi. Kilkaset litrów to ok. 2000 dawców. Biorąc pod uwagę , że co czwarta osoba odda krew (jestem niepoprawnym optymistą), to daje ok. 8000 uczestników... Ho ho ho!

Cóż może jestem większym optymistą lub gorszym matematykiem.

Mi wychodzilo, że:

100 dawców oddaje 100x0,450 l = 45 litrów
Pytanie co to jest kilkaset ?
Zakładam iż musi być więcej niz jedna setka.

Żeby więc zebrać 200l trzeba w takim razie niecałe 500 dawców.

Czy odda krew co czwarty, czy co drugi, jak ja zakładam ( zapewnienie sobie wolnego dnia na dzień protestu to dość mocny argument ) daje też rożne wyniki.

Przy moich założeniach wystarczy więc 1000 uczestników, by uzyskać "kilkaset" litrów.

Istotniejsze jest czy nasze władze są w stanie w tak krótkim  czasie załatwić ambulans.

Oczywiście osobiście liczę na 1000 litrów. :piwo:

Ostatnio edytowano 09 paź 2007, 22:03 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

09 paź 2007, 21:56
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA07 gru 2006, 20:47

POSTY        23
Ambulans nie będzie potrzebny. Okazuje się że nasza władza może załatwić wszystko!

09 paź 2007, 23:30
Zaawansowany

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:46

POSTY        32

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->SK/114/2006                                                   Radom, 2007-10-03

Prezydium Komisji Krajowej
NSZZ „Solidarność”
Krajowa Rada Funduszu
Strajkowego
NSZZ „Solidarność”

W związku z planowaną na 16 października br. przez Radę Sekcji Krajowej Pracowników Skarbowych NSZZ „Solidarność” manifestacją pod Urzędem Rady Ministrów, na podstawie § 8 ust. 5 załącznika do uchwały Nr 1 XIV Krajowego Zjazdu Delegatów w sprawie przyjęcia Regulaminu Ogólnego Funduszy Strajkowych proszę  o zgodę na dofinansowanie ze środków Krajowego Funduszu Strajkowego ww. akcji protestacyjnej.
Dofinansowanie jest niezbędne z tej przyczyny, że dojazd demonstrantów do Warszawy związany jest ze znacznymi kosztami (zakłady pracy położone są na terenie całego kraju).
Demonstracja jest odpowiedzią na:
        zlekceważenie naszego wniosku o podjęcie negocjacji płacowych skierowanego w dniu 4 września br. do Prezesa Rady Ministrów i Ministra Finansów,
        niepoważną propozycję podwyżek płac w służbach skarbowych i celnych w 2008 roku na poziomie około 2 % (w 2007 roku nie otrzymaliśmy podwyżek plac w ogóle),
        manipulowanie opinią publiczną poprzez podawanie nieprawdy, że wzrost naszych wynagrodzeń brutto będzie w 2008 roku o wiele wyższy, niż w rzeczywistości.
W załączeniu – uchwała Rady Sekcji Krajowej Nr 26/2007.

z up. Rady Sekcji Krajowej
PRZEWODNICZĄCY Tomasz Ludwiński

czekamy na decyzję...

Banaś nawsadzał wazeliny, naobiecywał gruszek  i pikieta odwołana :wacko:

10 paź 2007, 04:47
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
... a czy zaczęli nas już traktować poważnie?
Tak pytam, gdzieś mi się zawieruszyła takowa adnotacja pod infem o akcji 16 paździenika....

10 paź 2007, 08:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 529 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 38  Następna strona