Teraz jest 06 wrz 2025, 04:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Odpowiedź na odwołanie od propozycji/braku propozycji pracy 
Autor Treść postu
Amator

REJESTRACJA21 cze 2015, 14:20

POSTY        16
Post Re: Odpowiedź na odwołanie od propozycji/braku propozycji pr
DIAS nie ma wyjścia. Zgodnie z Porozumieniem DIAS ma 5 dni na rozstrzygnięcie wniosku we własnym zakresie (moim zdaniem pozytywnie czyli zgodnie z wnioskiem) albo odesłać do komisji wraz z opinią. Wysyłka następuje drogą mailową. Zapytaj ZZ do którego złożony był wniosek, żeby dowiedział się w DIAS. Tylko wniosek złożony do Komisji nakłada na DIAS jakieś obowiązki. Jakikolwiek wniosek złożony tylko do DIAS nic nie da. Nawet nie odpowiedzą. Trudny do dla nich temat.

06 cze 2017, 19:47
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA04 sie 2015, 06:39

POSTY        1
cob                    

Czy ktoś otrzymał już odpowiedź od złożonego odwołania od propozycji pracy? Czy odwołanie zostało uwzględnione w całości, części czy w ogóle? boje--==

Ponawiam pytanie poprzednika, ja się odwołałem ale dalej cisza.

27 cze 2017, 17:11
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 paź 2013, 08:01

POSTY        23
U nas nikt nie otrzymał odpowiedzi - wnioski o weryfikację zostały złożone pod koniec maja (kilkadziesiąt wniosków).

27 cze 2017, 18:42
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA17 sty 2016, 09:56

POSTY        9
Czy zespół ma prawne możliwości przywrócenia, lub przyznania pracy/służby?

27 cze 2017, 18:58
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 10:33

POSTY        3
Nie otrzymałam propozycji do 31.05.2017. złożyłam bezpośrednio wniosek do DIAS. Otrzymałam odpowiedź, iż wniosek ma prawo złożyć tylko osoba, która otrzymała propozycję pracy do 31.05.2017 więc w moim przypadku nie miałam prawa w ogóle składać takiego wniosku i dlatego też DIAS nie przesłała go do Zespołu. W odpowiedzi podała mi adres na Warszawę. Czy ktoś mógłby podać faktyczny adres do Zespołu?

28 cze 2017, 15:19
Amator

POSTY        16
Zgodnie z par. 4 ust. 3 Porozumienia z dnia 1 marca 2017 r. "przedstawienie sprawy Zespołowi następuje za pośrednictwem kierownika jednostki organizacyjnej KAS, którego pracownika lub funkcjonariusza dotyczy wniosek. Wniosek - jeżeli nie zostanie uwzględniony przez kierownika jednostki organizacyjnej KAS we własnym zakresie - kierownik przekazuje Zespołowi bez zbędnej zwłoki, jednak nie później niż w terminie 5 dni roboczych. Kierownik jednostki organizacyjnej KAS wraz z wnioskiem przekazuje Zespołowi swoje pisemne stanowisko w przedmiocie wniosku wraz z jego uzasadnieniem"

Mój wniosek złożony do DIAS za pośrednictwem ZZ:
- został przesłany przez DIAS do Zespołu po 10 dniach roboczych od dnia złożenia do DIAS (przekroczono 5 dni)
- został przesłany do wiadomości do NUS
- ZZ pomimo udzielonego pełnomocnictwa nie zostały poinformowane o przesłaniu go do Komisji
- pisemne stanowisko + uzasadnienie DIAS to tylko 1 zdanie, że propozycja jest zgodna z par. 1 Porozumienia.

Takich przypadków było więcej.

Co wy na to ?!

01 lip 2017, 20:34
Amator

POSTY        16
Moje odwołanie od przyjętej propozycji zostało złożone do Zespołu w czerwcu. Do dziś nie otrzymałem odpowiedzi.
Czy ktoś z Was otrzymał już odpowiedź.
Czy to prawda, że w przypadku nieuwzględnienia wniosku Komisja nie udziela odpowiedzi.

18 wrz 2017, 20:54
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 wrz 2013, 19:16

POSTY        12
iork83                    

Moje odwołanie od przyjętej propozycji zostało złożone do Zespołu w czerwcu. Do dziś nie otrzymałem odpowiedzi.
Czy ktoś z Was otrzymał już odpowiedź.
Czy to prawda, że w przypadku nieuwzględnienia wniosku Komisja nie udziela odpowiedzi.

Też do dzisiaj bez odpowiedzi. Wniosek złożony w czerwcu/

18 wrz 2017, 21:20
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA21 kwi 2017, 09:33

POSTY        5
Również nie otrzymałam odpowiedzi od czerwca

19 wrz 2017, 08:05
Znawca

REJESTRACJA05 paź 2016, 18:29

POSTY        130
Też nie mam odpowiedzi i chyba już nie będę miał :)

19 wrz 2017, 10:20
Amator

POSTY        16
To widzę, że w takiej podobnej sytuacji jak ja jest wielu. Pytanie czy
1) komisja ma tak dużo pracy, że jeszcze nie odpowiada na odwołania  nasze wnioski
2) czy nasze wnioski zostały załatwione odmownie i w związku z tym nie dostaniemy odpowiedzi.

Chodzą słuchy, że w przypadku braku rekomendacji komisja w ogóle nie odpowiada.

21 wrz 2017, 23:26
Zaawansowany

REJESTRACJA11 maja 2017, 18:57

POSTY        33
Orientuje się ktoś co w przypadku osoby, która dobrowolnie złożyła pismo o przejście na emeryturę? Sytuacja wygląda następująco: Osoba nie musiała przejść na emeryturę, bo nabywała prawa już po całej akcji z propozycjami. Otrzymała propozycję dalszego zatrudnienia ale przedwcześnie złożyła pismo o odejście ze styczniem 2018 r. Czy można takie pismo jeszcze wycofać? Miał ktoś kiedyś do czynienia z taką sytuacją i ewentualną drogą anulowania takiego pisma? Z góry dziękuję za informację.

23 wrz 2017, 08:31
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 wrz 2013, 19:16

POSTY        12
Odświeżam wątek - czy jest ktoś kto otrzymał odpowiedź od zespołu? Czy ten zespół jeszcze pracuje, miał zakończyć pracę 31.08.2017r,? Może była jakaś informacja o przedłużeniu jego prac... A może ten cały zespół to tylko pic na wodę ...?

29 wrz 2017, 17:44
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA29 kwi 2017, 22:21

POSTY        7
Elementar                    

Orientuje się ktoś co w przypadku osoby, która dobrowolnie złożyła pismo o przejście na emeryturę? Sytuacja wygląda następująco: Osoba nie musiała przejść na emeryturę, bo nabywała prawa już po całej akcji z propozycjami. Otrzymała propozycję dalszego zatrudnienia ale przedwcześnie złożyła pismo o odejście ze styczniem 2018 r. Czy można takie pismo jeszcze wycofać? Miał ktoś kiedyś do czynienia z taką sytuacją i ewentualną drogą anulowania takiego pisma? Z góry dziękuję za informację.

Można napisać wniosek o wycofanie pisma i porozmawiać z NUS-em, nie zaszkodzi.

29 wrz 2017, 17:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 36 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona