Teraz jest 11 wrz 2025, 05:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 775, 776, 777, 778, 779, 780, 781 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 lip 2009, 16:03

POSTY        107
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
KSAP opublikował test wiedzy

http://ksap.gov.pl/ksap/sites/default/f ... rsja_b.pdf

13 wrz 2017, 14:09
Amator

REJESTRACJA08 maja 2017, 07:27

POSTY        29
I załatwili kwestię dot. pytania o gimnazja premiera Buska  :P

14 wrz 2017, 06:57
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 mar 2017, 13:46

POSTY        38
Nie wiem jak wy, ale dopiero teraz po spojrzeniu w te pytania jestem w szoku, że udało mi się uzbierać 60 pkt...

14 wrz 2017, 08:12
Zaawansowany

REJESTRACJA28 gru 2015, 11:16

POSTY        65
Mam dokładnie to samo. Sama jestem w szoku, że się udało... :zeby:

14 wrz 2017, 11:30
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 wrz 2017, 16:16

POSTY        17
Czy coś więcej wiadomo odnośnie rzekomej ustawy znoszącej mianowanych?

18 wrz 2017, 19:58
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA30 sie 2017, 17:53

POSTY        4
Mam pytanie, jaki jest klucz na te trzy bądź cztery ostatnie raveny z testu umiejętności? Bo za nic nie mogłam ich rozwiązać i tak jak w zeszłym roku strzelałam...?

27 wrz 2017, 19:50
Zaawansowany

REJESTRACJA09 lis 2015, 09:02

POSTY        90
Nie wiem, jak reszta zdających, ale ja po takim czasie pamiętam tylko, że były jakieś kwiatki, kulki i owale :rolleyes: Nie wiem, jak w poprzednich latach, ale teraz raveny były wg mnie trudne, poza jednym czy dwoma też strzelałam.

27 wrz 2017, 20:53
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA15 wrz 2017, 12:13

POSTY        5
Powiem Wam szczerze. Jestem urzędnikiem mianowanym od ładnych kilku lat. I jedyne co mogę poradzić kandydatom to dajcie sobie z tym spokój. Swojego spełnienia zawodowego szukajcie poza administracją. Nie dość, że doświadczycie mniej lub bardziej okazywaną zawiść ze strony koleżanek i kolegów, to będzie Wam trudniej podjąć decyzję o odejściu z tej 'zaszczytnej' służby  (no bo szkoda dodatku z takim trudem zdobytego, szkoda dodatkowego urlopu). O i innych ciemnych stronach nie będę się wypowiadać. W każdym razie ja mam nadzieję, że niebawem będę się realizować zawodowo poza służbą cywilną. Szkoda Waszego czasu i zaangażowania.

27 wrz 2017, 21:58
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
maszynista                    

I załatwili kwestię dot. pytania o gimnazja premiera Buska  :P

Takie podejście komisji nie jest uczciwe i chyba bezprawne.
Kilka osób, które nie znały odpowiedzi maja ją zaliczoną kosztem tych, którzy ją znali i udzielili prawidłowej. Gdyby w odpowiedziach były osoby całkowicie fikcyjne to co innego. W ten sposób skrzywdzono tych,  którzy byli lepsi - a to tym należał się punkt, może na wagę mianowania.
Co innego, że po takich wtopach jak w roku ubiegłym czy bieżącym, czas zmienić kierownictwo KAS, które nie wie jak były Premier się nazywał  strzel===]
Podobna nieuczciwością jest tzw. "standaryzacja" testu umiejętności. Odejmowanie punktów to czyste sku... ale zapewne nie dotyczy zaprzyjaźnionych z królikiem  :stop:

28 wrz 2017, 06:52
Zaawansowany

POSTY        90
Annetta1                    

Powiem Wam szczerze. Jestem urzędnikiem mianowanym od ładnych kilku lat. I jedyne co mogę poradzić kandydatom to dajcie sobie z tym spokój. Swojego spełnienia zawodowego szukajcie poza administracją. Nie dość, że doświadczycie mniej lub bardziej okazywaną zawiść ze strony koleżanek i kolegów, to będzie Wam trudniej podjąć decyzję o odejściu z tej 'zaszczytnej' służby  (no bo szkoda dodatku z takim trudem zdobytego, szkoda dodatkowego urlopu). O i innych ciemnych stronach nie będę się wypowiadać. W każdym razie ja mam nadzieję, że niebawem będę się realizować zawodowo poza służbą cywilną. Szkoda Waszego czasu i zaangażowania.

Ja powiem od siebie, że wszystko zależy od miejsca. W moim urzędzie urzędnicy sc są "w cenie", pracodawca i współpracownicy doceniają i wspierają. Są oczywiście też osoby zawistne, które zamiast same coś ze sobą zrobić, to wolą za plecami zainteresowanego rzucać po korytarzach złośliwe komentarze. Ale takie przypadki są w mniejszości, a żaden urzędnik u nas nie żałuje, że zdecydował się podejść do egzaminu.
Ja osobiście zachęcam koleżeństwo, aby próbowało, ale rozumiem, że przy niesprzyjającym urzędnikowi klimacie (kierownictwo, współpracownicy), nie każdy może widzieć w tym swoją przyszłość.

A jeśli chodzi o pytanie z "Buskiem", to wg mnie było to najlepsze wyjście, bo nie da się udowodnić, czy ktoś naprawdę nie znał odpowiedzi i strzelał, czy wiedział, że to Buzek, ale ze względu na literówkę założył, że odpowiedź jest jednak błędna i zaznaczył coś innego ;)

28 wrz 2017, 08:59
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 maja 2016, 11:35

POSTY        156
atriza                    

Annetta1                    

Ja powiem od siebie, że wszystko zależy od miejsca. W moim urzędzie urzędnicy sc są "w cenie", pracodawca i współpracownicy doceniają i wspierają. Są oczywiście też osoby zawistne, które zamiast same coś ze sobą zrobić, to wolą za plecami zainteresowanego rzucać po korytarzach złośliwe komentarze. Ale takie przypadki są w mniejszości, a żaden urzędnik u nas nie żałuje, że zdecydował się podejść do egzaminu.
Ja osobiście zachęcam koleżeństwo, aby próbowało, ale rozumiem, że przy niesprzyjającym urzędnikowi klimacie (kierownictwo, współpracownicy), nie każdy może widzieć w tym swoją przyszłość.

A jeśli chodzi o pytanie z "Buskiem", to wg mnie było to najlepsze wyjście, bo nie da się udowodnić, czy ktoś naprawdę nie znał odpowiedzi i strzelał, czy wiedział, że to Buzek, ale ze względu na literówkę założył, że odpowiedź jest jednak błędna i zaznaczył coś innego ;)

Moim zdaniem warto. To jedyna droga żeby naprawdę podnieść sobie wynagrodzenie. Zamiast marudzić trzeba próbować. Ja zdałam prawie 10 lat temu i mam już III stopień mimo dwukrotnie przesuwanej oceny. I nikt nikomu wstrętów z powodu mianowania nie robi i przynajmniej póki co co druga ocena jest kolejny stopień w górę. A to już są rzeczywiście istotne sumy.

28 wrz 2017, 11:22
Zaawansowany

REJESTRACJA07 kwi 2013, 17:13

POSTY        67
Czy ktoś się orientuje kiedy można się spodziewać jakiś informacji na temat uroczystości mianowania i w jakiej formie te informacje będą przekazane?

03 paź 2017, 10:56
Specjalista

REJESTRACJA11 kwi 2013, 09:28

POSTY        465
julka84                    

Czy ktoś się orientuje kiedy można się spodziewać jakiś informacji na temat uroczystości mianowania i w jakiej formie te informacje będą przekazane?

W zeszłym roku pismo przyszło jakoś na początku listopada więc w tym roku może być podobnie.

03 paź 2017, 11:20
Zaawansowany

POSTY        90
Pismo przychodzi chyba do dyrektora urzędu? Czy my też dostaniemy jakąś informację na maila?

03 paź 2017, 17:42
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 775, 776, 777, 778, 779, 780, 781 ... 840  Następna strona