Teraz jest 05 wrz 2025, 21:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1196 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 86  Następna strona
Kto głosował na PO 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
Post Re: Kto głosował na PO
Jak POseł Szczerba okazał immunitet poselski i wykiwał ludzi w kolejce do kibla.

Szczerba nie pamięta, ale przeprasza,
Afera toaletowa ze Szczerbą w tle
Nieoficjalna relacja z Krynicy.
I dylemat: myć ręce tylko "przed" czy również i "PO"

Rafał Zasuń, dziennikarz portalu WysokieNapiecie.pl opisał na Facebooku swoje spotkanie z posłem PO Michałem Szczerbą na Forum Ekonomicznym w Krynicy. Jak przekonuje, polityk wepchnął się bez kolejki do toalety, a następnie zaatakował go, wytrącając mu telefon. Szczerba odniósł się do sprawy, pisząc pod wpisem - jeżeli taka sytuacja miała miejsce, mimo że jej nie pamiętam, to jest mi po prostu przykro i przepraszam.

Obrazek

Poseł Szczerba w toalecie, czyli scenka rodzajowa z cyklu »Życie towarzyskie w Krynicy«.
Miejsce akcji: toaleta w Starym Domu Zdrojowym.
Uczestnicy: Poseł Michał Szczerba, cztery osoby stojące w kolejce do toalety oraz ja, również oczekujący" – rozpoczyna swą relację dziennikarz.

I kontynuuje: Pan Poseł wchodzi do środka bez kolejki, drzwi zewnętrzne są otwarte, więc wszyscy go widzą. Poseł poprawia fryzurę, przegląda się w lustrze, myje ręce, długo i starannie je wyciera. Na uwagi, że jest już kolejka, nie reaguje. Kiedy tylko otwierają się drzwi od wewnętrznej toalety, Pan Poseł natychmiast wskakuje do środka. »Post factum« drzwi, zapewne oburzone tym zachowaniem, zacięły się i nie chciały Pana Posła wypuścić. Z pomocą pospieszył jeden z kolejkowiczów.

Gdy redaktor Zasuń usiłował uwiecznić zachowanie posła i jednocześnie zwrócić mu uwagę, że tak się nie robi - ten miał go zaatakować.
- Pan Poseł podchodzi do mnie i zamaszystym gestem, wyćwiczonym zapewne w Sejmie, wytrąca mi telefon z ręki. Telefon ląduje na podłodze. Podnoszę go i podążam za Panem Posłem próbując mu objaśnić niewłaściwość tego postępku. Pan Poseł pyta kim jestem, robi zdjęcie mojego identyfikatora i stwierdza, że mnie zapamięta – czytamy we wpisie dziennikarza.

Jak na upublicznienie historii zareagował poseł Szczerba?
"Panie redaktorze, jeżeli taka sytuacja miała miejsce, mimo że jej nie pamiętam, to jest mi po prostu przykro i przepraszam" - napisał pod całą historią opowiedzianą przez dziennikarza.

Niestety komunizm zdemoralizował ludzi i postawił system społeczny na głowie.
Dzisiaj cham mówi: a ja jestem chamem i co mi zrobisz?!

Obrazek
Pan poseł Michał Szczerba z klasą. Przy bliższym poznaniu czasem traci. (PAP, Fot: Leszek Szymański)

Forum Ekonomiczne w Krynicy to nie tylko wzniosłe idee, gorące i ważne dla kraju debaty, ale też życie towarzyskie, ploteczki, wpadki VIPów. W tym roku pytaniem numer jeden było, kto ukradł "świeżaka" ze stoiska Biedronki, że później innych maskotek musiał strzec ochroniarz. Również i relacja wydarzeń z toalety w Starym Domu Zdrojowym miała nigdy nie ujrzeć światła dziennego.

[Ten post na Facebooku nie jest już dostępny. Post mógł zostać usunięty lub zmienione zostały jego ustawienia prywatności.]

Czas na dobrą radę od eksperta savoir-vivre.
Co robić w takiej sytuacji?

Stanisław Krajski, autor bloga "savoir vivre i nowa klasa średnia" nie raz rozstrzygał podobne sprawy.

- Ogólna zasada jest taka, że człowiek dobrze wychowany, nie może zareagować na niegrzeczne zachowanie innych osób, inaczej niż usunięciem się lub “przecierpieniem” - pisze na blogu. Jego zdaniem należy rozważyć skutek interwencji w kontekście, czy warto "narażać się na agresję jakiegoś dzikusa". W dobrym obyczaju jest zwrócić się o interwencję do gospodarza, na przykład policjanta, który powinien zareagować na uliczną przemoc, kierowcy autobusu, kelnera w restauracji.
- Przed inwazją komunizmu elitą byli ludzie wykształceni z dziada pradziada. Trzeba było się napracować, aby dołączyć do elity. (...)
Niestety komunizm zdemoralizował ludzi i postawił system społeczny na głowie. Dzisiaj cham mówi: A ja jestem chamem i co mi zrobisz. Każdy może robić, co zechce. Człowiek jest bezradny

Załącznik:
Toaleta Obywatelska.jpg

Źródła:
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/afera-to ... ta/842sdp7
https://wiadomosci.wp.pl/jak-posel-szcz ... 163650689a

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

11 wrz 2017, 20:36
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Niektórzy twierdzą, że przyczyna takiego zachowania posła była informacja w kuluarach, że kończy się papier toaletowy.
Zwróciliście uwagę na fakt że poseł Szczerba umył ręce przed wejściem do toalety a po wyjściu z niej już nie?!
A z pewnością byli tacy, którzy później podawali mu rękę. Może Schetyna? Może Kierwiński?

Memów z posłem Szczerbą w roli głównej jest wiele więcej:

Oto Szczerba:

Obrazek

Ten pan to Szczerba

Obrazek

POseł Szczerba o strajkujących

Obrazek

Szczerba złożył wniosek

Obrazek

Szczerba w obradach Sejmu

Obrazek

ja mu POkażę!

Obrazek

Afera kupowa

Obrazek

Gra o tron. Wersja Szczerba

Obrazek

Walka o tron w wersji polskiej

Obrazek

Szczerba tu był

Obrazek

i PO problemie

Obrazek

dziadek klozetowy w garniturze Armaniego

Obrazek

Nagrody rozdane

Obrazek

Szczerba pozostał na etapie pszczółki Mai

Obrazek

Ostatnio edytowano 12 wrz 2017, 19:54 przez Badman, łącznie edytowano 2 razy

12 wrz 2017, 19:49
Zawodowiec

POSTY        3465
Może warto otworzyć temat" Kto będzie głosował na PO"?

Albo przenieść ten post do "Pośmiejmy się" :zeby:

Trzy obietnice PO.
Koszt 75 mld zł.

W programie nie ma o nich ani słowa.

Załącznik:
Grzesiek kabareciarz.jpg

Grzesiek kabareciarz

Platforma Obywatelska wystartowała z kampanią wyborczą.
Grzegorz Schetyna zapowiedział m.in.
+ 500+ dla każdego dziecka,
+ trzynastą emeryturę i
+ podwyżki dla młodych lekarzy.

Koszty tylko tych trzech obietnic szacowane są na 75 mld zł.
Skąd na to pieniądze?
W 76-stronicowym programie PO trudno znaleźć cokolwiek na ten temat.

- Dziś, konwencją samorządową, zaczynamy maraton wyborczy. Na te wszystkie wybory Platforma Obywatelska jest gotowa!
- tymi słowami Grzegorz Schetyna otworzył w sobotę krajową konwencję partii pod hasłem "Polska Obywatelska 2.0".

Szef PO w kilkudziesięciominutowym wystąpieniu, które opierało się na dokumencie liczącym sobie 76 stron, obiecał Polakom dużo. Można powiedzieć, że w wielu kwestiach przebił krytykowany przez siebie kilka lat temu program PiS. Teraz niewiele się od niego różni.

Socjalne pomysły przysłoniły dotąd liberalną twarz PO.

Grzegorz Schetyna mówił m.in. o programie 500+, który jeszcze w 2015 roku miał zrujnować finanse publiczne, a teraz chce go rozszerzyć.
Świadczenie miałyby dostawać wszystkie dzieci bez wyjątku. Lekką ręką byłby to dodatkowy roczny koszt dla budżetu w wysokości około 19 mld zł - wyliczało kilka miesięcy temu Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej.

Jakby tego było mało, na konwencji padła także po raz kolejny zapowiedź trzynastej emerytury. To kolejne około 17 mld zł - wylicza z kolei Nowoczesna. Partner z opozycji nazywa tylko te dwa programy kursem w kierunku bankrutującej Grecji.

Do tego nie brakowało w słowach Grzegorza Schetyny odniesień do palącego problemu strajkujących lekarzy rezydentów.
- Podwyższymy katastrofalnie dziś niskie pensje młodych lekarzy, a także pielęgniarek i pracowników innych zawodów medycznych. W ten wtorek gabinet cieni Platformy Obywatelskiej przedstawi kompleksowy pomysł na rozwiązanie tego najbardziej palącego dzisiaj w Polsce problemu. I nie będzie to projekt zwiększenia nakładów na służbę zdrowia do 6 proc. PKB, ale (dopiero - red.) w 2025 roku. Dziś rząd może sobie składać takie projekty, bo wie, że za 8 lat nie będzie ponosił za nie żadnej odpowiedzialności - mówił szef PO.

Ile kosztowałoby spełnienie tej obietnicy?
Obecnie na ochronę zdrowia idzie 4,7 proc. PKB, czyli około 87 mld zł.
Wzrost o 2,1 pkt proc. oznaczałby prawie 39 mld zł.

Tylko te trzy tematy to koszt dla budżetu, a dokładniej dla podatnika, rzędu 75 mld zł rocznie.
Komu trzeba byłoby zabrać pieniądze, żeby znalazły się w kasie państwa?
Na to pytanie odpowiedź na konwencji nie padła.
Co więcej, nie ma o nich nawet słowa w 76-stronicowym dokumencie, stanowiącym program PO,
z którym politycy idą do wyborów samorządowych.

"Akcja - Twoja Polska"

Wydaje się więc, że trzynasta emerytura, 500+ i wzrost pensji młodych lekarzy to tylko "wrzutki" medialne.
Co więc konkretnie jest zapisane w programie, którym PO chce wygrać zbliżające się wybory?
Hasłem kampanii ma być "Akcja - Twoja Polska", której głównym postulatem jest zwiększenie znaczenia samorządów. Z tym się wiąże jednak zrzucenie wielu obowiązków do regionów, które też będą musiały we własnym zakresie szukać pieniędzy na ich realizację.

PO chodzi o umocnienie władzy samorządów i ograniczenie władzy centralnej. W planach jest m.in. likwidacja urzędu wojewody, który jest przedstawicielem rządu w terenie. Jego kompetencje (np. zarządzanie kryzysowe) mieliby przejąć marszałkowie i samorządy wojewódzkie.
W kontekście decentralizacji i umocnienia władzy samorządów, istotą ma być fakt, że pieniądze z podatków PIT i CIT mają zostawać w samorządach, a nie trafiać do kasy państwa. Do tego PO chce oddać samorządom nieruchomości Skarbu Państwa, którymi dziś rządzą rządowe agencje i instytucje.

W programie PO, wśród najważniejszych kwestii finansowych znalazła się kwota wolna od podatku.
- Platforma, korzystając z doświadczeń Holandii i Irlandii, zawrze porozumienie ze związkami zawodowymi i przedsiębiorcami. Jego elementem będzie systematyczne podnoszenie bazowej kwoty wolnej. Bazowej, bo samorządy będą mogły ją jeszcze podwyższać - zapowiadał Grzegorz Schetyna podczas konwencji.

Co więcej, PO zakłada, że samorząd będzie mógł zwrócić część podatków mieszkańcom, podnosząc im kwotę wolną od PIT, powyżej kwoty bazowej określonej ustawą. Ale żeby nie tworzyć lokalnych rajów podatkowych, samorządy miałyby wpływ nie na stawki PIT, a na kwotę wolną od podatku. Najbardziej skorzystać z tego miałyby osoby o niewielkich dochodach.

Zobacz całe przemówienie Grzegorza Schetyny:
https://youtu.be/2tXpLXTDLFw

Odpowiedzią na program Mieszkanie+ ma być Samorządowy Program Mieszkaniowy. "Będzie to program wspierający samorządy w zaspokajaniu potrzeb mieszkaniowych osób o ograniczonych zasobach finansowych. Doprowadzimy do ustawowego przekazania samorządom gruntów należących do Skarbu Państwa, by mogły je przeznaczyć pod budownictwo komunalne. Chcemy także budowy mieszkań w trybie partnerstwa publiczno-prywatnego"- czytamy w programie PO.

W praktyce polegałoby to na tym, że samorząd zamawiałby u partnerów prywatnych mieszkania w trybie wieloletniego wynajmu. Następnie samorząd udostępniałby te mieszkania obywatelom, którzy ponosiliby część kosztów wynajmu (w zależności od dochodów). Resztę pokrywałby samorząd.

Z bardzo przyziemnych spraw, odczuwalnych dla zwykłych Polaków, padła też zapowiedź dotycząca transportu. "Tam, gdzie będzie to finansowo możliwe, zaproponujemy obniżenie cen biletów komunikacji publicznej albo wprowadzenie darmowej komunikacji, przynajmniej w ścisłych centrach miast" - czytamy w programie PO.
Skąd pieniądze?

Wprost w dokumencie przedstawiającym plan PO dla samorządów nie ma o tym mowy. Wyraźnie widać za to, że wraz z przekazaniem większych kompetencji na niższe szczeble władzy, spychane są w dół problemy ze znalezieniem pieniędzy na realizację pomysłów.

Nie ma też mowy o rozdawnictwie pieniędzy.
- Polacy zasługują na wyższe płace. Ale one nie biorą się z decyzji państwa i partii - jak twierdzą rządzący dziś spadkobiercy komunizmu. Bogactwo nie rodzi się z rozdawnictwa i zasiłków. Bogactwo bierze się z pracy i przedsiębiorczości, wspomaganej przez sprawne państwo, a nie krępowanej przez niegodziwe państwo partyjne - podkreślał szef PO.

Schetyna wskazywał, że kluczem do wzrostu płac jest sukces prywatnych firm, bo to one tworzą konkurencję na rynku pracy.
- Odpowiedzialni politycy muszą mieć dla młodych bardzo konkretną ofertę. Ale nie taką, by wziąć ich na garnuszek państwa, kupując sobie ich poparcie obietnicami zasiłków, finansowanych z podnoszenia podatków ich ciężko pracującym rodzicom lub długiem, którego spłata spadnie właśnie na młodych. Trzeba im pomóc stać się samodzielnymi - apelował lider opozycji.

Na zielonej wierzbie, rosną gruszki dwie,
zerwę je dla ciebie, kiedy poprzesz mnie.
Błyszczą fale w rzece, na dnie złoty piach,
z piasku bicz ukręcę, gdy dasz głos na TAK.
Adam M.

Sam nie wiem jak mam to skomentować... Narzucają się same brzydkie słowa. Powiem tylko tyle: mieliście swoją szansę 8 letnią...
Nie no nie mogę... PO przecież Was nie ma to jak możecie coś obiecywać... Musielibyście wszyscy przejść operacje plastyczne, zmiany głosu no i niektórzy zmiany płci także. Weźcie Wy może każdemu obiecajcie wygraną w "Euro Jackpota" jak wygracie wybory. Czy Wy naprawdę wstydu nie macie. Zmyjcie się z tej planety! Was tu nie ma!
Grzecznie mi tu.

PIS obieca i to zrobi nawet z jakąś zwłoką a PO wszystko Ci obieca i Cię oszuka. Oni tylko chcą do koryta.
xxx

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomo ... 80120.html

Komu trzeba byłoby zabrać pieniądze, żeby znalazły się w kasie państwa?
Podejrzewam, że w pierwszej kolejności sforze budżetowej.  :blink:

Ostatnio edytowano 24 paź 2017, 20:42 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

24 paź 2017, 20:37
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Branicki, Kossakowski, Potocki i Rzewuski, doczekali się następców

Obrazek

Sześciu polskich europosłów Platformy Obywatelskiej głosowało „za” rezolucją przeciw Polsce!

Załącznik:
do wykonania zdrajcy potrzebny nam będzie europoseł PO.jpg

Zobacz, kto jest na LIŚCIE WSTYDU:

Obrazek

Na liście wstydu jest aż sześciu europosłów PO, którzy głosowali „za” rezolucją przeciwko Polsce:
    - Michał Boni,
    - Danuta Huebner,
    - Danuta Jazłowiecka,
    - Barbara Kudrycka,
    - Julia Pitera,
    - Róża Maria Barbara Gräfin von Thun und Hohenstein z domu Woźniakowska.

Proszę państwa do wykonania zdrajcy potrzebny nam będzie europoseł Platformy Obywatelskiej i trochę Euro:
„Głosowałem za, bo to narzędzie presji na zmianę pozycji przez rząd. To nie jest decyzja, to kierunek prac,
nie ma żadnego przesądzenia o sankcjach, jak to niektórzy interpretują. Jestem przeciwko sankcjom” –
przekazał Boni.

Załącznik:
donosicielstwo wchodzi w krew.jpg

W sprawie rezolucji PE dotyczącej Polski, europosłowie PiS byli przeciw, a eurodeputowani PSL nie wzięli udziału w głosowaniu.
Od głosu wstrzymało się 12 eurodeputowanych PO: Jerzy Buzek, Agnieszka Kozłowska-Rajewicz, Janusz Lewandowski, Elżbieta Łukacijewska, Jan Olbrycht, Marek Plura, Dariusz Rosati, Adam Szejnfeld, Bogdan Wenta, Jarosław Wałęsa, Tadeusz Zwiefka, Bogdan Zdrojewski.
Od głosu wstrzymali się też polscy europosłowie SLD: Adam Gierek, Janusz Zemke, Krystyna Łybacka i Bogusław Liberadzki oraz Lidia Geringer de Oedenberg.

Wszyscy europosłowie PiS zagłosowali przeciw rezolucji, podobnie Robert Iwaszkiewicz z Grupy Europa Wolności i Demokracji Bezpośredniej oraz niezrzeszeni: Janusz Korwin-Mikke i Jacek Saryusz-Wolski.
Siedmioro europosłów z frakcji Europejskich Konserwatystów i Reformatorów, do której należy PiS, poparło rezolucję. Byli to: Anneleen Van Bossuyt, Helga Stevens, Eleni Teocharus, Mark Demesmaeker, Rikke Karlsson, Sander Loones i Monica Macovei.

„Nie poparłem uruchomienia art. 7, bo uderzyłby w Polskę i Polaków. Ubolewam, że rząd brakiem dialogu naraża nas na niebezpieczeństwo sankcji” – oświadczył Buzek na Twitterze.

Źródło: http://nczas.com/wiadomosci/polska/szes ... ie-wstydu/

Czytaj także:
Podły atak na Polskę! Chcą wymusić na nas zrównanie komunistów z demokratami!
Oburzeni eurodeputowani PiS opuścili salę plenarną
Obrazek
http://nczas.com/wiadomosci/europa/podl ... -plenarna/

Czytaj także:
Po tych słowach szkalującego Polskę Boniego Ziemkiewicz nie wytrzymał.
Ostry wpis na Twitterze. „Dziś płacę Korwin-Mikkemu każde pieniądze”
http://nczas.com/wiadomosci/europa/po-t ... pieniadze/

"Mowa kłamstwa, która uderza w Polskę"
Andrzej Duda stanowczo o zachowaniu posłów PO.

"Zachowanie i język posłów PO i ich koalicjantów w PE jest nie do zaakceptowania. To mowa kłamstwa, która uderza w PL, Polaków i nasze prawo wyboru. Gdzie szacunek dla demokracji?" - napisał dziś na Twitterze Andrzej Duda. Reakcja prezydenta dotyczy dzisiejszego głosowania w Parlamencie Europejskim, który przyjął rezolucję wzywającą polski rząd do przestrzegania praworządności.

PE przyjął dziś rezolucję wzywającą polski rząd do przestrzegania postanowień dotyczących praworządności.
W dokumencie znalazł się też apel PE do polskiego rządu, by potępił "ksenofobiczny i faszystowski" Marsz Niepodległości.

Beata Szydło: Polska jest krajem wolnym od antysemityzmu i rasizmu

Wydarzenia w PE skomentowała wcześniej także premier Beata Szydło.
- Pragnę kategorycznie zaprotestować przeciwko stwierdzeniom, jakie padły dziś w Parlamencie Europejskim i powiedzieć to głośno i wyraźnie - Polska jest krajem wolnym od antysemityzmu i rasizmu. Ci, którzy mówią inaczej po prostu rozmijają się z prawdą. Nie należy marginalnych incydentów utożsamiać z całym narodem - powiedziała premier pytana o rezolucję PE.

Dopytywana "z czego wynika kolejna fala ataków" na Polskę, premier oceniła, że "przykład Polski jest bardzo groźny dla europejskich elit". - Państwo, do tej pory podporządkowane interesom silnych graczy staje się coraz bardziej podmiotowe. Pod rządami Prawa i Sprawiedliwości owoce wzrostu gospodarczego przestają być transferowane za granicę i do wąskich grup interesu w kraju. Trafiają, za to do zwykłych obywateli - podkreśliła szefowa rządu.

Premier przypomniała, że w piątek w Brukseli odbędzie się kolejny szczyt Unii Europejskiej. Oceniła, że to "dobra okazja", by odnieść się do zarzutów PE. - Wygodniej jest debatować z nami o marginalnych zjawiskach, za które rządzący nie ponoszą odpowiedzialności niż o sprawach, które realnie dotyczą Polaków - podkreśliła premier.

Zdaniem Szydło, "polskie sprawy powinniśmy załatwiać w naszym polskim domu", a nie na forum PE.
Dopytywana, czy rząd będzie podejmował jakieś inicjatywy dotyczące wizerunku Polski, przypomniała, że w tym celu została powołana Polska Fundacja Narodowa. - Robią to też polscy dyplomaci. Ale chronić dobrego imienia polski za granicą, jako politycy winniśmy wszyscy. Także politycy opozycji - dodała szefowa rządu.
Jej zdaniem "wielu zachodnich polityków (...) zrozumiało, że inspirowany przez opozycję i ich przyjaciół w Brukseli atak na Polskę, ma charakter polityczny".

Rezolucja PE w sprawie Polski
Przyjęta przez PE rezolucja stwierdza, że sytuacja w Polsce stanowi "jednoznaczne ryzyko poważnego naruszenia wartości, o których mowa w art. 2 traktatu o UE". Deputowani wyrazili zaniepokojenie zmianami w przepisach dotyczących polskiego sądownictwa. Odnieśli się także do sytuacji polskiego Trybunału Konstytucyjnego, wyrażając ubolewanie, iż nie znaleziono kompromisowego rozwiązania problemu jego należytego funkcjonowania. Europarlament wezwał polski rząd do przestrzegania postanowień dotyczących praworządności i praw podstawowych zapisanych w traktatach. PE zainicjował też własną procedurę zmierzającą do uruchomienia art. 7 traktatu wobec Polski.

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/andrzej- ... _popularne

"Im nawet nie powinno się dać kury szczać prowadzić".
Ksiądz Bortkiewicz bezlitosny dla europosłów PO

Zdaniem ks. Pawła Bortkiewicza europosłowie PO, którzy głosowali za przyjęciem rezolucji ws. Polski powinni odejść z polityki.
Polscy patrioci mają, zdaniem duchownego, pamiętać o nich, "tak jak pamiętamy z trwogą o zdrajcach".

Ks. Bortkiewicz został członkiem Narodowej Rady Rozwoju pod koniec 2015 r. (Agencja Gazeta, Fot: Adam Stępień)
Ks. prof. dr hab. Paweł Bortkiewicz jest członkiem Narodowej Rady Rozwoju powołanej przez prezydenta Andrzeja Dudę. Jest też członkiem Rady Programowej Centrum Jana Pawła II "Nie lękajcie się" w Krakowie, a także byłym dziekanem Wydziału Teologicznego Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza.
- Tacy ludzie powinni odejść z polityki. I cytując Marszałka, im nawet nie powinno się dać kury szczać prowadzić (i nie przepraszam za ten zwrot). Ale z drugiej strony trzeba o tych ludziach pamiętać - w sposób bolesny, tak jak pamiętamy z trwogą o zdrajcach. Ta pamięć jest przestrogą. Ta pamięć musi być ostrzeżeniem. Ona też pokazuje, jacy ludzie byli u władzy, jacy ludzie, nadal aspirują w polityce. My musimy po prostu, wbrew - i to jest bolesne zauważenie - wbrew niektórym polskim politykom, bronić polskiego interesu narodowego. My musimy po prostu być patriotami - powiedział duchowny w wywiadzie dla fronda.pl.

W środę Parlament Europejski zainicjował procedurę zmierzającą do uruchomienia wobec Polski art. 7. traktatu. W rezolucji jest krytyka reformy sądownictwa w Polsce oraz wezwanie do zaprzestania wycinki w Puszczy Białowieskiej. Podczas debaty o sytuacji w naszym kraju Guy Verhofstadt, lider frakcji liberałów, stwierdził, że w sobotę ulicami Warszawy przeszło 60 tys. faszystów.

Dla duchownego "skowyt, warczenie i ujadanie lewackich mediów i polityków" to dowód na to, że Marsz Niepodległości - krytykowany w niektórych polskich i zagranicznych mediach za rasistowskie hasła - "wybrzmiał jednak bardzo mocno i tego głosu nie da się zagłuszyć". Ksiądz podkreślił, że ma "głęboki szacunek dla tych narodowców, którzy na marszach i stadionach gromko przypominają o naszej tożsamości". Duchowny szczególną estymą darzy też "Redutę Obrony Dobrego Imienia, która nie waha się pozwać rozczochranego belgijskiego biurokratę za jego słowa szydzące z Polski i Polaków".

https://wiadomosci.wp.pl/im-nawet-nie-p ... 500162689a

"Haniebne wystąpienie Lewandowskiego w PE".
Poseł chce, by prezydent odebrał order europosłowi PO

Poseł Adam Andruszkiewicz uważa, że 6 europosłów PO, którzy zagłosowali za rezolucją Parlamentu Europejskiego krytyczną wobec Polski, "szkaluje naszą Ojczyznę za granicą". Dlatego zwrócił się z apelem do prezydenta, by odebrał Krzyż Komandorski Orderu Odrodzenia Polski Januszowi Lewandowskiemu.

"Szanowny Panie Prezydencie, w związku z haniebnym wystąpieniem w Parlamencie Europejskim przeciwko Polsce, europosła PO Janusza Lewandowskiego, apeluję do Pana Prezydenta o odebranie p. Lewandowskiemu Krzyża Komandorskiego Orderu Odrodzenia Polski. Uważam, że politycy, którzy publicznie szkalują naszą Ojczyznę za granicą, nie powinni posiadać żadnych odznaczeń państwowych, które przysługują wyłącznie dla polskich patriotów. Panie Prezydencie, proszę bronić honoru Rzeczypospolitej!" - pisze na Facebooku Andruszkiewicz, prosząc o udostępnianie jego apelu, w obronie "dobrego imienia Polski".

Parlament Europejski wezwał polski rząd do przestrzegania postanowień dotyczących praworządności i praw podstawowych, zapisanych w traktatach. Europosłowie zainicjowali też własną procedurę zmierzającą do uruchomienia wobec Polski art. 7 traktatu.
27-letni Andruszkiewicz ostatnio odszedł z Kukiz'15 i przeszedł do koła Wolni i Solidarni Kornela Morawieckiego. W przeszłości był prezesem Młodzieży Wszechpolskiej. Od 2016 r. jest prezesem stowarzyszenia Endecja.

Janusz Lewandowski ma długoletnie doświadczenie jako europoseł PO. Przez dwa lata (2005-2006) stał na czele komisji budżetowej PE, następnie został wiceprzewodniczącym tego organu.
- Polska została wykreślona z grona partnerów, z którymi rozmawia się z o przyszłości Europy - stwierdził w zeszłym roku eurodeputowany.

"Najlepszym komentarzem do 2-lecia rządów PiS jest debata w Strasburgu o zagrożeniu demokracji w Polsce. Piąta z kolei! Żaden rząd nie skompromitował własnego kraju tak szybko i tak dotkliwie"
- napisał 14 listopada na Twitterze Lewandowski.

Janusz Lewandowski@J_Lewandowski
#debataPE Polska demokracja ma się dobrze tylko w zmyślonym świecie kreowanym przez media, także zawłaszczone. #wolnesądy
09:25 - 15.11.2017

https://wiadomosci.wp.pl/haniebne-wysta ... 129253505a

"Zdrajcy i kapusie"
Paweł Kukiz krytykuje PiS, ale suchej nitki nie zostawia na PO.

- Zajechaliście siebie i nas - napisał na Facebooku Paweł Kukiz. Tymi słowami odniósł się do Platformy Obywatelskiej, która jego zdaniem przez osiem lat nie zrobiła nic w kwestii zmiany ustroju. Jednocześnie nie bronił Prawa i Sprawiedliwości. Jednak za to, że "PiS przekroczył granice arogancji, pychy i chciwości", obwinia PO, która na to pozwoliła. - Więc teraz nie płaczcie - podkreślił.
Prawo i Sprawiedliwość podsumowało dwa lata rządów. Kukiz ocenił zaś ten czas pod kątem działań opozycji.
Na swoim facebookowym profilu ironizował, że "Platforma może mówić o sukcesie".
- Dwa lata "ciężkiej pracy" przy szkalowaniu Polski nie poszło na marne - napisał.

Tymi słowami rozpoczął swój najnowszy wpis. Później padły jeszcze mocniejsze słowa - zarówno pod adresem PiS, jak i PO. Do zamieszczenia komentarza w mediach społecznościowych sprowokowało go to, co wydarzyło się w Brukseli. Przypomnijmy, że Parlament Europejski debatował o praworządności w Polsce. Po dyskusji przyszedł czas na głosowanie. W jego wyniku przyjęto rezolucję ws. naszego kraju.
- Zgadzam się, że PiS siermiężnie i bezpardonowo zawłaszcza państwo, dąży do władzy autorytarnej i "wycina" absolutnie wszystko, co niepisowskie - podkreślił Kukiz. Dodał jednak, że sposób, jaki wybrała Platforma, by się temu przeciwstawić, jest dla niego nie do zaakceptowania. - Nigdy nie zgodzę się na donosicielstwo i żądania "bratniej pomocy" od obcych państw - czy to w postaci rezolucji czy czołgów - zaznaczył.

Kukiz cofa się do lat 2007-2015
- Mieliście, zdrajcy i kapusie z PO, osiem lat, aby wprowadzić takie zmiany ustrojowe, które uniemożliwiłby autorytarne metody sprawowania władzy. Mieliście osiem lat, żeby np. stworzyć ustawę o obligatoryjnym referendum dla władz, która to instytucja uniemożliwiłaby PiS-owi władzę absolutną. Ale wam pasował taki system! Bo wierzyliście, że ten "święty Grall", ta bolszewicka Konstytucja z 1997, która zwycięskiej partii daje władzę bezgraniczną, będzie na wieki należeć do Was. Że na wieki rządzić będziecie. Nie robiąc nic w kwestii zmiany ustroju, zajechaliście siebie i nas - obywateli - kontynuował lider Kukiz'15.

Na koniec pouczył polityków PO.
- Kapusie platformiane. Hańba Wam! Sprawy polskie załatwia się w Polsce - zaznaczył.
Zaproponował im też alternatywę.
- A skoro nie potraficie - won z Polski. Postarajcie się o azyl polityczny, status uchodźcy czy co tam chcecie i zostańcie w tej Brukseli czy Strasburgu - napisał.
- Mieliście, uchole, osiem lat na zmianę ustroju. Więc teraz nie płaczcie - podsumował.

https://wiadomosci.wp.pl/pawel-kukiz-kr ... 189694593a

Kto na ziemię ojczystą wroga naprowadził...

Załącznik:
Kto na ziemię ojczystą wroga naprowadził.jpg

20 lis 2017, 18:19
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Europosłanka Iveta Grigule z frakcji Verhofstadta zagłosowała przeciwko sankcjom dla Polski.

Załącznik:
Europosłanka Iveta Grigule z frakcji Verhofstadta zagłosowała przeciwko sankcjom dla Polski..jpg

Europosłowie z Polski, którzy poparli automatyczną relokację imigrantów bez żadnych limitów i kwot:

Załącznik:
Europosłowie z Polski, którzy poparli automatyczną relokację imigrantów bez żadnych limitów i kwot.jpg

21 lis 2017, 19:26
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 sie 2013, 22:12

POSTY        418
Podobnie jak w Targowicy.

Wcześniej gdzieś widziałam informację, że któraś z politycznych celebrytek chciałaby wezwać "bratnią pomoc" z Niemiec, aby udzieliła jej Polsce, bo rzekomo źle się u nas dzieje, a w odpowiedzi do artykułu opisującego to dołączono z odpowiednim komentarzem takie fotografie przedstawiające, jak "porządni Niemcy" rozstrzeliwują polskie kobiety, mężczyzn, starców i dzieci w czasie II wojny światowej. I to była właściwa ilustracja odpowiedzi na takie pomysły udzielenia "bratniej pomocy" ze strony Niemiec.

Nie można pisać, że na Marszu Niepodległości byli sami polscy faszyści, bo to nieprawda.
Moim zdaniem - jeśli jakaś niewielka grupka miała ze sobą hasła kojarzące się z faszyzmem, to byli to prowokatorzy, co nie jest niczym nowym dla niektórych sił, chcących rozwalić obecny system.
Ok. półtora roku temu do warszawskiego kościoła weszły dziennikarki i demonstracyjnie go opuściły w czasie mszy, a szybko znalazła się ekipa telewizyjna "całkiem przypadkiem", aby natychmiast to sfilmować i sfotografować. I może tym prowokatorom biorącym udział w marszu chodziło o to, aby taki sfotografowany przez dobranych dziennikarzy obraz ich transparentów poszedł w świat?

Na Marszu Niepodległości był mój kolega, który na własne oczy widział, jak to naprawdę było.
Szły w tym pochodzie rodziny z dziećmi, patrioci, którzy cieszyli się, że mogą spokojnie obchodzić to Święto we własnym wolnym kraju.

Inne kraje nie mogą zarzucać nam tego, że w Polsce jest naruszenie praw obywatelskich i rodzi się faszyzm, bo parę prowokacyjnych haseł sfotografowanych szybko przez dziennikarzy po to, aby w świat szedł niekorzystny dla Polski przekaz, nie może świadczyć o tym, że to dotyczy całego kraju.
W Niemczech, i nie tylko, naprawdę są ugrupowania faszystowskie (skinhedzi), które nawet nie kryją się z faszyzmem.
W Holandii i Wielkiej Brytanii jest nieprzyjazne nastawienie do Polaków, a jednak nikt nie ma pomysłów, aby Niemcy, Wielką Brytanię czy Holandię wykluczyć z Unii Europejskiej czy stosować jakieś sankcje wobec tych krajów.
Dlaczego?
Opozycji chodzi o przecież o to, aby przywrócić w Polsce do władzy PO i ludzi, którzy są z nią związani, bo chcą znów mieć na swoje ośmiorniczki i policzki cielęce, a wraz ze zmianą rządu na inny to się im skończyło, dlatego wymyślają hasła nie oparte na prawdzie i głosują przeciwko własnemu krajowi, chociaż to głosowanie może przyczynić się do pogorszenia sytuacji Polaków w kraju, ale czy tych posłów to obchodzi? Im już płaci UE, i to dużo.
Dla mnie polskość to normalność, bo tego nawet w szkołach w poprzednim systemie nikt nie podważał, zawsze podkreślając, że patriotyzm jest dobry i trzeba bronić swojej Ojczyzny, a nie odwrotnie. Występowanie przeciwko własnemu krajowi jest zdradą narodową, której symbolem jest Targowica.
Po uchwaleniu przez Sejm Czteroletni 3 maja 1791 pierwszej konstytucji ustrojowej czyli KONSTYTUCJI 3 MAJA, część wpływowej magnaterii nie zamierzała poddać się prawom ustanowionym przez tę konstytucję i 14 maja 1792 zawiązała w Targowicy na kresach konfederację, w celu jej obalenia. W rzeczywistości spisek został zawiązany 27 kwietnia 1792 w Petersburgu pod patronatem cesarzowej Katarzyny II CZYLI SZEFOWEJ OBCEGO MOCARSTWA, która od 1768 r. występowała jako gwarantka ustroju Rzeczypospolitej. Tekst aktu konfederacji zredagował generał rosyjski Wasilij Popow, szef kancelarii księcia Grigorija Potiomkina. Wzięli w niej udział magnaci: Stanisław Szczęsny Potocki, Franciszek Ksawery Branicki, Seweryn Rzewuski, Szymon Kossakowski i inni. Sekretarzem konfederacji został publicysta Dyzma Bończa-Tomaszewski. Dążyli oni do podziału państwa na samodzielne prowincje czyli rozwalenie Rzeczpospolitej. Zwrócili się w tym celu o pomoc wojskową do cesarzowej Rosji, uzyskali ją i 18 maja 1792 na Rzeczpospolitą uderzyła 100-tysięczna armia rosyjska – rozpoczęła się wojna polsko-rosyjska. I to był początkek końca naszej państwowości i wymazania z map naszego kraju na półtora wieku.
Od pokoleń w podręcznikach szkolnych te wydarzenia są opisywane jako symbol zdrady narodowej.
A co zrobili ci posłowie, opłacani przez Unię Europejską, ale wybrani do Parlamentu Europejskiego przez nasz Naród? Proszą o sankcje dla kraju, którego przedstawiciele ich wybrali do godnego reprezentowania całego narodu, a nie tylko członków i popleczników obecnej opozycji.
Można wypominać rządzącym zauważone nieprawidłowości, co jest konstruktywną krytyką, jak i ja to czynię wytykając naszym ministrom nieprawidłowości w tym KAS, ale to wynika z tego, że pracuję dość długo i widziałam wiele w skarbowości, jednak ogólnie popieram ten rząd, bo uważam, że chcą coś zrobić nie tylko dla siebie, ale również dla społeczeństwa, które go wybrało (500+, obniżenie wieku emerytalnego, niewielkie - na razie - podwyżki płac w skarbowości po 10 latach zamrożenia płac przez poprzednią ekipę).
Mimo tego poparcia trzeba i należy zauważyć popełniane błędy, gdyż uważam np., że dążenie do znacznego zmniejszenia ilości kontroli skarbowych czy podatkowych może źle się skończyć dla budżetu, bo JPK wszystkiego nie sprawdzi za kontrolę wykonywaną przez ludzi, np. podatku dochodowego czy faktur zagranicznych, a jeśli kontrolę się rozwali, to ciężko będzie to potem odbudować, bo nie będzie komu uczyć tą młodzież, jeśli jeszcze będzie chętna, aby pracować w skarbowości, jak już ktoś kiedyś obudzi się i spostrzeże, że wylano dziecko z kąpielą. Należy wskazywać rządzącym, jeśli coś uważa się za nieprawidłowe, bo to młody rząd (samodzielnie rządzi dopiero dwa lata, a nie osiem jak poprzedni lub jeszcze dłużej – w przypadku np. SLD, bo to ugrupowanie reprezentowali ludzie wywodzący się i mający władzę jeszcze w poprzednim ustroju, więc było jakby cichą kontynuacją PZPR, chociaż wielu z moim zdaniem pewnie się nie zgodzi).

Jednak czym innym jest konstruktywna krytyka na branżowym (skarbowym) forum krajowym, a zupełnie co innego znaczy występowanie przeciwko własnemu krajowi i rządowi na arenie międzynarodowej wzywając przy tym o pomoc siły zewnętrzne, bo to już było - w Targowicy.

21 lis 2017, 21:44
Zawodowiec

POSTY        3465
gyokuro                    

Wcześniej gdzieś widziałam informację, że któraś z politycznych celebrytek chciałaby wezwać "bratnią pomoc" z Niemiec, aby udzieliła jej Polsce, bo rzekomo źle się u nas dzieje, a w odpowiedzi do artykułu opisującego to dołączono z odpowiednim komentarzem takie fotografie przedstawiające, jak "porządni Niemcy" rozstrzeliwują polskie kobiety, mężczyzn, starców i dzieci w czasie II wojny światowej. I to była właściwa ilustracja odpowiedzi na takie pomysły udzielenia "bratniej pomocy" ze strony Niemiec.

Porządni Niemcy:
Załącznik:
przerażający wydźwięk zdjęcia.jpg

22 lis 2017, 19:22
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Okazuje się, że szóstka tych europosłów złamała dyscyplinę partyjną, bo... poniosły ich nerwy!

"Sześcioro moich koleżanek i kolegów poniosły nerwy" - ocenił Rafał Trzaskowski.
"Będziemy rozmawiali o konsekwencjach tego zdarzenia. To poważna sprawa" - dodał wiceszef partii Tomasz Siemoniak.
"Taka sytuacja nie powinna mieć miejsca, posłowie powinni wstrzymać się od głosu" - przyznał Grzegorz Schetyna.
I zapewnił, że wyjaśni całą sytuację bezpośrednio z "niepokornymi" deputowanymi.

A tymczasem Młodzież Wszechpolska złożyła zawiadomienie do prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstwa powołując się na art. 129 Kodeksu Karnego: "Kto, będąc upoważniony do występowania w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej w stosunkach z rządem obcego państwa lub zagraniczną organizacją, działa na szkodę Rzeczypospolitej Polskiej, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10".

gyokuro                    

Wcześniej gdzieś widziałam informację, że któraś z politycznych celebrytek chciałaby wezwać "bratnią pomoc" z Niemiec, aby udzieliła jej Polsce, bo rzekomo źle się u nas dzieje, a w odpowiedzi do artykułu opisującego to dołączono z odpowiednim komentarzem takie fotografie przedstawiające, jak "porządni Niemcy" rozstrzeliwują polskie kobiety, mężczyzn, starców i dzieci w czasie II wojny światowej.

Ta celebrytka to Anja Rubik. Niemcy zawsze 'pomagali' Polsce:
viewtopic.php?p=163638#p163638
W sumie co za różnica która celebrytka: Anja Rubik, Krystyna Janda czy Dorota Stalińska.

22 lis 2017, 22:54
Zawodowiec

POSTY        3465
Scerba już wyjaśnił wszelkie okoliczności.
Obrazek

Scerba jak Radio Erewań: za rogiem rozdają samochody.
A faktycznie to nie samochody, tylko rowey i nie rozdają tylko kradną.  :wysmiewacz:

29 lis 2017, 22:04
Zawodowiec

POSTY        3465
Załącznik:
Platforma żartobliwie zwana ''obywatelska''.jpg

Milicja za PRLu też była Obywatelska.  :zeby:

06 gru 2017, 19:37
Zawodowiec

POSTY        3465

Sławomir Nitras boi się żony  :wysmiewacz:  
Musi zorganizować święta z budżetem wynoszącym ok. 6000 zł.  <_<

Obrazek
(East News, Fot: Stanislaw Kowalczuk/East News)

Nabroił w sejmie, stracił pół pensji, teraz boi się żony. Polityka psuje święta rodzinie posła Nitrasa
Poseł Platformy Obywatelskiej Sławomir Nitras musi zorganizować święta Bożego Narodzenia za około 6000 zł. Po jednej z awantur w Sejmie ukarano go odebraniem połowy pensji. Z żalem pisze więc do wicemarszałka: Odebrałeś mi pensję na święta. Znasz moją żonę, powinna zadrżeć ci ręka.

"Joachim. Daj spokój. Przyłożyłeś wielokrotnie rękę do odebrania mi pensji mimo, że nie było regulaminowych podstaw. Znasz moją żonę, choćby dlatego powinna zadrżeć Ci ręka. Nie drgnęła, słowa nic nie zmienią. W te święta mamy połowę pensji. Najlepszego dla całej Twojej Rodziny na Święta - w ten sposób poseł Sławomir Nitras, zwrócił się do wicemarszałka sejmu Joachima Brudzińskiego.

Sławomir Nitras słynie z wdawania w słowne utarczki podczas sejmowych debat. To najczęściej i najdotkliwiej karany poseł w obecnej kadencji Sejmu. Ponad 2 miesiące temu doszło kłótni miedzy nim a marszałkiem Sejmu Markiem Kuchcińskim z PiS. Poseł uparcie chciał złożyć wniosek formalny, co miało utrudniać obrady. Marszałek kilkukrotnie odmawiał. 27 października Prezydium Sejmu ukarało posła obniżeniem uposażenia poselskiego o połowę na okres trzech miesięcy. Sławomir Nitras musi więc zorganizować święta z budżetem wynoszącym około 6000 zł.

Ostatnio Nitras przypomniał sprawę swojej kary w związku z incydentem innego sejmowego awanturnika - Krystyny Pawłowicz z PiS. Pokrzykiwała ona na posła mniejszości niemieckiej, Ryszarda Galla. Tak surowa kara jej nie spotkała.
W tej zaskakującej wymianie zdań pomiędzy politykami na Twitterze najbardziej uderzający jest fragment odwołujący się do męskiej solidarności. Co niby ma oznaczać "Joachim znasz moją żonę". Czyżby Irmina Nitras ciosała na głowie męża kołki, że przez swój charakter przynosi do domu mniej pieniędzy? Brudziński oznaczył swoją ripostę hasłem "chłopaki nie płaczą".

Załącznik:
Chłopaki nie płaczą.jpg

Zapytaliśmy wprost żonę posła.
- Nie czuję się wywołana tą wypowiedzią do tablicy. Zawsze staram się wspierać męża. Cenię sobie swoją prywatność i nie wypowiadam się publicznie w sprawach mojej rodziny - odparła Irmina Nitras. Nie udało na się skontaktować z samym posłem. W tym czasie z trybuny sejmowej, bronił niezawisłości polskich sądów. Jak zwykle ścierał się marszałkiem Sejmu Markiem Kuchcińskim.
Finansowo wielka krzywda się posłowi nie dzieje. Wprawdzie spłaca kredyt hipoteczny w euro, ale jak wynika z oświadczenia majątkowego ma jeszcze 36 tys. zł oszczędności na zakup prezentów.

Obrazek
Sławomir Nitras z żoną i jedną z córek

Przypomnijmy, że to już drugie święta Bożego Narodzenia jakie sympatycznej rodzinie Nitrasów zepsuje polityka. Rok temu Sławomir Nitras świąteczne dni spędził w sejmie, gdzie trwał protest opozycji. Poseł ma dwie córki - Kornelię i Natalię. Podczas świat zwrócił się z prośba o zgodę na wpuszczenie do sejmu rodziny "Ja zostaję, przyjeżdża moja żona z córkami pociągiem na Wigilię. (...). Panie marszałku, niech pan wpuści przynajmniej nasze rodziny na chwilę. Może nie na salę plenarną, ale przynajmniej w kuluary, żebyśmy mogli podzielić się opłatkiem, przytulić się i złożyć sobie życzenia. To jest, myślę, wystarczający powód i mam nadzieję, że pan marszałek to weźmie od uwagę - zaapelował wtedy poseł Nitras.
I do spotkania doszło.

Panie Nitras. Wielu Polaków marzy o pensji 6000 zł a Ty mówisz, że za 6tyś nie uda Ci się zorganizować świąt. Widać odcięty jesteś od zwykłych ludzi. Kogo Pan reprezentuje w tym sejmie? Samych bogaczy? Pan przyszedł aby coś dla Polski zrobić czy też po to aby dorwać się do władzy i pieniędzy?
Jacek

Pośle Nitras kończ wstydu oszczędź! Kpina farsa i żenada. Jak się taki do koryta przyzwyczai to go potem ciężko od niego odgonić.
Rebus

Panie Nitras ja na miesiąc mam emerytury 1100 za 35 lat ciężkiej pracy z tego trzeba zapłacić komorne 550zł, światło 85 zł. telefon 50zł. gaz 55zł.1100 -740 =360zł mi zostaje na całe święta i cały miesiąc. a pan skacze jak pchła na psie. wstyd niby pośle.
babcia 61 lat

Nitras - bądź mężczyzną, za swoje czyny odpowiadamy, jak przegiąłeś w Sejmie, to kara się należy jak psu micha.
last

Sławek żona przez pół roku powinna ci ''dziurki'' nie dać,to może twój popęd w sejmie trochę ostygnie
Ramzes12

Żadna kara - pozostaje jeszcze ręka
Borys

Sławek jak zawsze robi z siebie bohatera. Sławuś przyznaj się gawiedzi, że jest specjalny fundusz partyjny z którego wyrównanie za kary finansowe odbierasz. Ładnie być takim hipokrytą?
HandSome

Może się złożymy na Nitrasa?
POL

Nitras działa na zlecenie Niemieckich Polityków! Podobno będzie na liście do Bundestagu obok Tuska ?
pox fox

Nitras ! A będzie gorzej, za dwa lata stracisz całą "pensję", pozostanie ci tylko taksówka twego starego w Połczynie !
CZAPOT

źródło: https://wiadomosci.wp.pl/nabroil-w-sejm ... 051726977a

09 gru 2017, 13:51
Zawodowiec

POSTY        3465
Kandydat Platformy na premiera

Załącznik:
Schetyna-kandydat na premiera.jpg

Senatorowie Andrzej Misiołek i Leszek Piechota odchodzą z PO

Dwóch senatorów: Andrzej Misiołek i Leszek Piechota odchodzi z PO. Powodem – jak poinformowali – jest sierpniowy wywiad wiceszefa PO Borysa Budki dla „Die Zeit” oraz listopadowe głosowanie nad rezolucją PE na temat sytuacji w Polsce, którą poparło sześcioro europosłów Platformy.

– Jako Polacy, senatorowie RP, kierując się słowami złożonego ślubowania, nie godzimy się z taką linią działania władz klubu parlamentarnego PO, jak i władz Platformy Obywatelskiej i z dniem dzisiejszym rezygnujemy z członkostwa w klubie parlamentarnym PO i w Platformie Obywatelskiej – napisali w środowym oświadczeniu Misiołek i Piechota.

Chodzi o wywiad, którego Borys Budka udzielił 23 listopada niemieckiemu tygodnikowi „Die Zeit”. Przekonywał w nim m.in., że „Unia Europejska musi pokazać bezwzględność, ale jednocześnie dać do zrozumienia, że nie jest ona skierowana przeciwko Polakom, tylko przeciwko rządowi”.

Dodał, że „UE musi postawić Polsce ultimatum”. Od słów tych odcięli się po kilku dniach Piechota i Misiołek.
– Jako senatorowie RP oraz członkowie Platformy Obywatelskiej zdecydowanie odcinamy się od tej części wypowiedzi posła Borysa Budki, w której sugeruje on, że UE powinna stawiać Polsce ultimatum, być nieustępliwa, nieprzejednana, twarda i pokazać swoją siłę wobec Polski oraz grozić naszemu krajowi konsekwencjami w postaci sankcji, których domagałby się jako ostatni – podkreślili senatorowie w oświadczeniu.
#wieszwiecej Polub nas
W przyjętej 15 listopada rezolucji europarlament wezwał polski rząd do przestrzegania postanowień dotyczących praworządności i praw podstawowych zapisanych w traktatach. PE zainicjował też własną procedurę zmierzającą do uruchomienia art. 7 traktatu wobec Polski. W dokumencie znalazł się również apel PE do polskiego rządu, by potępił „ksenofobiczny i faszystowski” Marsz Niepodległości.

https://www.tvp.info/35195516/senatorow ... hodza-z-po

Ostatnio edytowano 13 gru 2017, 23:13 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

13 gru 2017, 23:13
Zawodowiec

POSTY        3465
Dylematy i dramaty polityków PO

Dramat Nitrasa

Załącznik:
Dramat polityka PO.jpg

Dramat Rulewskiego

U góry w wojsku, u dołu w Senacie:
Załącznik:
Zamaskowany.jpg

Dylemat Budki

Załącznik:
Więcej Budki, będą skutki.jpg

Dylemat Siemoniaka

Załącznik:
Choć raz Siemoniak zdobył się na szczere wyznanie.jpg

Dylemat Siemoniaka i Bartka Wędrowniczka (z SLD do PO) Arłukowicza

Załącznik:
Z serii Czytała Krystyna Czubówna.jpg

Dylemat całej Platformy

Załącznik:
To teraz wiecie jak się czują w PO.jpg

16 gru 2017, 22:39
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Apel Platformy do Prezydenta.

Załącznik:
Apel PO.jpg

06 lut 2018, 22:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1196 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 86  Następna strona