Teraz jest 06 wrz 2025, 09:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1006 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 72  Następna strona
Nagrody 2017 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2016, 08:13

POSTY        164
Post Re: Nagrody 2017
Nagrody są tak niskie, że zastanawiam się, czy mimo podwyżki wynagrodzenia do 1,61 niektórzy skarbowcy nie zarabiają sumarycznie tyle samo albo mniej. :-?

25 lip 2017, 20:31

REJESTRACJA16 wrz 2016, 21:17

POSTY        34
Te podwyżki to było tylko mydlenie oczu. Podnieśli odrobinę pensje a zabrali praktycznie nagrody. Co tym zyskali? Suma sumarum pewnie mniej wydają na nasze wynagrodzenia. Po drugie ludziom nie chce się pracować, brak jakiejkolwiek motywacji. Mając jeszcze u swego boku leniwego celnika (nie oszukujemy się, ci co zasilili urzędy skarbowe są bezwartościowi, nic nie potrafią i z ulgą się ich pozbyli) brak motywacji sięga zenitu. Po co mam coś robić, i tak co najwyżej nie dostanę 100 zł nagrody. Celnik i tak zarabia ode mnie 2 razy więcej. No i ma kierowniczą pulę na nagrody. Nie mówiąc o mundurach. mają ich pełne szafy... funkcjonariusze ... Paranoja. :zygi:
W  moim urzędzie mamy tego dośc. Celnik może nam buty czyścić a zarabiamy od niego dużoooo mniej, Ot cały Kas i dobra zmiana.

25 lip 2017, 21:06
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 gru 2014, 12:53

POSTY        122
Jannowak2016 u mnie w US podobnie z motywacją, co chwila ktoś przechodzi załamanie bo spada na niego nowa działka pracy a pomocy brak, zapytać o radę nie ma kogo bo doświadczonych wysłano na emeryturę albo ktoś nie przyjął nowej oferty. Ciągle ktoś idzie na zwolnienie bo ma dosyć tego co się dzieje a na zastępstwo może za miesiąc albo trzy rozpiszą casting który pewnie wygra osoba która u US była najwyżej na stażu 2-3 miesiące i nie za dużo może merytorycznie pomóc. Ledwo już ciągniemy ten wózek. Podział nagród na pracowników, funkcjonariuszy, tych co byli fukn. a nie są, tych co są a nie byli fiunk., tych co są i byli funk. nie pomaga w zespoleniu nas w jedną wielką szczęśliwą KAS.
Jedna jeszcze uwaga do nagród w IAS w Łodzi.  Z tego co zamieszczono w tym temacie wygląda, że ucywilnieni funkcjonariusze maja wyższe (o kilkanaście zł) nagrody niż ci którzy są funkcjonariuszami  od 1 czerwca, to naprawdę tak powinno wyglądać? Wg tego podziału lepiej zostać byłym funkcjonariuszem niż dalej nim być? To miało tak wyglądać? Może ja się czepiam, może się nie znam...

26 lip 2017, 07:50
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 gru 2015, 11:51

POSTY        212
jannowak2016                    

Mając jeszcze u swego boku leniwego celnika (nie oszukujemy się, ci co zasilili urzędy skarbowe są bezwartościowi, nic nie potrafią i z ulgą się ich pozbyli) brak motywacji sięga zenitu.

Z tych celników którzy trafili do mojego US, część zna się na tym co robi (akcyza) i ma w tym doświadczenie. Wszyscy jednak z którymi rozmawiałem twierdzą, że o ucywilnieniu decydowały układy i znajomości w dawnej SC.
Czyli tam gdzie o ucywilnieniu decydowały kompetencje do US trafili ci których nikt nie chciał bo w SC mieli opinie najgorszych.
Tam gdzie decydowały układy do US trafili także ci co są kompetentni i doświadczeni.
Układy dały lepsze skutki niż kompetencje - takie rzeczy tylko w KAS  :dokuczacz:

26 lip 2017, 09:13
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA31 lip 2010, 12:57

POSTY        61
Może by nazywać rzeczy po imieniu. Nie rozmawiamy tutaj o nagrodach za II kw. lecz o zapomogach mających nam wynagrodzić brak godnych warunków pracy i płacy za II kwartał

26 lip 2017, 10:24
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA06 cze 2007, 13:24

POSTY        7
czapla33                    

marchewka                    

Najprawdopodobniej 0 zł do końca roku...

A ten mroczny scenariusz to tylko przypuszczenia, czy też info sprawdzone?

Dowiedz się w księgowości jakie są kłopoty z budżetem...

26 lip 2017, 10:44
Zaawansowany

REJESTRACJA12 maja 2016, 16:14

POSTY        42
A jak tam w Małopolsce? Kiedy mają być premie.

26 lip 2017, 11:29
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA12 maja 2017, 10:41

POSTY        37
IAS SZCZECIN - wypłat nagród w lipcu nie będzie, bo tu cytat "się nie wyrobią". Regulamin sobie, kadry sobie. Kwota cirka 300 brutto na głowę.   :mur:

26 lip 2017, 20:02
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 sie 2010, 19:29

POSTY        227
W tej sytuacji, pora na strajk,  bo upodlenie skarbowców osiąga apogeum ...  Stażyści śmieją się i uciekają z tego burdelu, bo jaki jest sens pracy gdzie stary czy młody pracownik zarabia ok. 2 000 zł netto bez perspektyw na lepsze płace ...

26 lip 2017, 21:30
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2017, 07:40

POSTY        177
A ja po raz kolejny nic nie dostałam. Chyba nie zasłużyłam:(

27 lip 2017, 04:56
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 lut 2008, 11:45

POSTY        64
IAS Lublin, 350 zł brutto

re - nie płacz, inni pają po 250 , 300 albo jutro-futro

27 lip 2017, 10:48
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
hgdf                    

Jannowak2016 u mnie w US podobnie z motywacją, co chwila ktoś przechodzi załamanie bo spada na niego nowa działka pracy a pomocy brak, zapytać o radę nie ma kogo bo doświadczonych wysłano na emeryturę albo ktoś nie przyjął nowej oferty. Ciągle ktoś idzie na zwolnienie bo ma dosyć tego co się dzieje a na zastępstwo może za miesiąc albo trzy rozpiszą casting który pewnie wygra osoba która u US była najwyżej na stażu 2-3 miesiące i nie za dużo może merytorycznie pomóc. Ledwo już ciągniemy ten wózek.

Baskinia                    

W tej sytuacji, pora na strajk,  bo upodlenie skarbowców osiąga apogeum ...  Stażyści śmieją się i uciekają z tego burdelu, bo jaki jest sens pracy gdzie stary czy młody pracownik zarabia ok. 2 000 zł netto bez perspektyw na lepsze płace ...

Skarbek1972                    

Naprawdę żal czytać, co z nami porobili. Intensywność dociekań czy i komu wypłacą te nędzne grosze jest uderzająca. Mam nadzieję, że decydenci zaglądają czasem na to forum.

<_<

Współczuję Wam Skarbowcy!

Ostatnio edytowano 27 lip 2017, 21:33 przez Badman, łącznie edytowano 2 razy

27 lip 2017, 21:31
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 gru 2015, 11:51

POSTY        212
Skarbek1972                    

Naprawdę żal czytać, co z nami porobili. [...] Mam nadzieję, że decydenci zaglądają czasem na to forum.

Wczoraj przechodziłem koło komputera i zobaczyłem jednego decydenta zaglądającego na forum.
Z troską się pochylał nad naszymi problemami, załamywał ręce, miał na uwadze, zapewniał i dążył, a kiedy jego wzrok padł na spłaszczenie wynagrodzeń i niezmienioną od prawie 10 lat kwotę bazową to jego twarz wykrzywił grymas odrazy i oburzenia. Ponadto płakał rzewnie i z głębokim współczuciem (aż musiałem go pogłaskać po główce) oraz był pełen nadziei i planów na przyszłość co do poprawy sytuacji materialnej pospólstwa.
A na koniec odszedł swoje lody kręcić (jednakże zapewniając, że widzi i pamięta).

Cierpliwie czekajmy, aż wróci i wyciągnie pomocną dłoń!

28 lip 2017, 07:13
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 11:42

POSTY        11
lubieplacki                    

IAS SZCZECIN - wypłat nagród w lipcu nie będzie, bo tu cytat "się nie wyrobią". Regulamin sobie, kadry sobie. Kwota cirka 300 brutto na głowę.   :mur:

Tak, a gdy przychodzi prośba o jakąś informację, którą mamy wytrząsnąć z rękawa na "jutro na jutro na godzinę 8.00" to cały urząd rzuca wszystko, żeby się wyrobić.

28 lip 2017, 09:27
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1006 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 72  Następna strona