U nas się drukuje deklarację ze SPEDa i taką wersję wydaje się podatnikowi - za zgodność albo i nie, wedle jego woli.
06 lip 2017, 17:53
Re: Kserokopie PIT ze SPED
PIT-a przerabiam na wersję "normalną". Nigdy nie wydaję ze speda. Instrukcja kilka wpisów wyżej.
06 lip 2017, 19:49
Witam, masz na myśli metodę : "1) wchodzę do Aplikacji Urzędnika i ściągam odpowiedni PIT na pulpit - ten, który chcę wydrukować np. PIT-36, PIT-37, PIT-11 itp. 2) wchodzę na stronę Min. Fin. i ściągam odpowiedni pusty formularz np. PIT-36, PIT-37, PIT-11 itp. 3) otwieram pusty PIT i robię "importuj z" i PIT z pulpitu otwiera się w pustym formularzu, 4) taki "oryginalny" PIT drukuję i potwierdzam "za zgodność z oryginałem""
czy: "1. zrób eksport z formularza 2. otwórz wyeksportowany plik(xml) w trybie edycji i skopiuj cały fragment w nawiasach <...> 3. otwórz ściagnięty z Aplikacji urzędnika plik xml i wklej skopiowany fragment z poprzedniego pliku. 4. zapisz plik xml. 5 otwórz formularz pdf zeznania lub deklaracji i zaimportuj tak "ulepszony" plik xlm. 6. wydrukuj wypełniony formularz. /u mnie działa/"
W 1 metodzie po pobraniu pit-37 interaktywnego nie ma nigdzie opcji "importuj z" w 2 metodzie import z pliku xml nie widzę tego na formularzu chyba, że jakiś "felerny mam" mógłbym liczyć na jakiegoś screena ?
06 lip 2017, 20:22
Zapisany plik np PIT-37 należy otworzyć w Adobe Reader. Jutro może wyślę screena (jak będę miał chwilę wolnego czasu)