Naprawdę nie ma co się dziwić pracownikom US ponieważ każdy z nich widzi (POLTAX) że zarobki w egzekucji a w w reszcie komórek to przepaść...
Odpowiedzcie mi proszę na jedno pytanie - Jaka jest podstawa prawna przeglądania przez pracowników US moich wynagrodzeń w bazie POLTAX? Czy są to ogólnie dostępne dane?
03 lip 2017, 06:23
Re: Prowizja w egzekucji
carla10
jest Ci żle w US?
No patrz jaka przenikliwa jesteś. Chyba powinnaś specjalną nagrodę dostać.
Wskaż chociaż jedną osobę zesłaną do US, której jest tam dobrze.
03 lip 2017, 10:08
A Ty kpisz czy się nudzisz?
____________________________________ CR
03 lip 2017, 12:00
carla10
A Ty kpisz czy się nudzisz?
To ty sobie kpisz. Ciężko pojąć, że wszyscy od (byłej) AP chcieli i chcą się trzymać jak najdalej?
03 lip 2017, 12:30
To tzreba pisać pismo do Dyrektora a nie tutaj swoje żale i frustracje wyrzucać i twierdzić że wszystkiemu jest wiinna prowizja w SEE. Pragnę zauważyć, że moje zdanie wyrwałeś z kontekstu, także proponuje przeczytać od początku o co chodzi w tym wątku. Miłego dnia
03 lip 2017, 12:42
carla10
To tzreba pisać pismo do Dyrektora a nie tutaj swoje żale i frustracje wyrzucać
Po pierwsze ja sam nie jestem w US (zresztą gdybym dostał tam propozycję to bym jej nie przyjął). Po drugie pisanie czegokolwiek do tych bezwolnych marionetek mija się z celem. Ale czego można oczekiwać po gościach wywodzących się z AP.
03 lip 2017, 14:01
To się zwolnij bezwolna marionetko z KAS
03 lip 2017, 14:25
Tak do SYLWIEGZ Prowizja od 3 - 10 tys. skąd to wzięłaś. Taka kwota wynika że US to potęga bo muszą miesiąc w miesiąc mieć ściągalność około 5 mln by mieć takie prowizje. I jeszcze taka czepiasz się prowizji że to patologia to przeliczyłam że 1,61 to zasadnicza od czerwca 3016,88 zł zasadnicza przy mnożniku 2,5 to 4684,60 zła przy mnożniku 3.00 - 5621,52 zł do tego wysługa lat i faktycznie bieda aż piszczy. Ty ludziom wypominasz prowizję! Egzekucja przynajmniej nie w mazowieckim z prowizją tyle nie mają. Zastanów się co piszesz.
03 lip 2017, 14:42
carla10
To się zwolnij bezwolna marionetko z KAS :wysmiewacz:
Widzę że nie tylko masz problemy z postrzeganiem rzeczywistości, ale także z czytaniem ze zrozumieniem. Byłby z ciebie dobry materiał na DIASA.
03 lip 2017, 15:00
Widzę, że to Ty masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Do ciebie to jak do ściany
03 lip 2017, 18:36
A gdzie są mnożniki 2,5-3,00 że takie porównanie z mnożnikiem 1,61 i prowizją?
03 lip 2017, 20:28
Witam wszystkich,
zarejestrowałem się tu tylko po to aby zabrać głos w sprawie "znienawidzonej" prowizji w egzekucji. Autorka tematu skutecznie stara się skłócić środowisko skarbowców chociaż tak naprawdę powinniśmy zacząć od pensji szanownych celników gdzie mnożnik 2,5 to bieda a u Nas od kilku - kilkunastu lat ludzie zarabiali po 1500,00 zł bo dopiero od tamtego roku dostali 2000,00 netto. No ale jak się miało Pana Ministra, który sam nosił mundur to można było powalczyć (dla swoich!) a skarbowców mieć w nosie bo oni przecież są od czarnej roboty i tylko klepią PIT-y. A tu się okazuje, że celnicy stawili się do pracy w US - ach i jak patrzą na kilka segregatorów akt sprawy lub widzą decyzje po 50 stron to się za głowę łapią i odziwo (?) nie chcą tego robić... Osobiście znam przypadek gdzie człowiek pracował "u celników" na magazynie i zarabiał ponad 3000,00 netto - no ale mundur to mundur. Prosty przykład na skarbowcach to informacja publiczna z IAS Szczecin. Dlatego Szanowni malkontenci wbijający szpile Działom SEE proponuję powalczyć o podstawę dla wszystkich a następnie skierować się w kierunku systemów prowizyjnych dla wszystkich pracowników US. Raptem teraz pojawiają się Celnicy i stają się wielkimi specami od Egzekucji - tak więc zapraszamy do Działu SEE - zapraszamy w teren, zapraszam do siedzenia po 10-12 godzin wbijając POZ POT OSW itp. Zapraszamy pobawić się z MRK - poprzerzucać ubrania skonfiskowane babci na targu, pobawić się z przedmiotami, które służyły do dokonania przestępstwa lub innymi cudami które Sądy bezsensu przekazują Urzędom. Zapraszam również na magazyny mafii VAT-owskich żeby z UCS robić zabezpieczenia od rana do wieczora i rozwozić towar po magazynach - lub zabezpieczać towar na wniosek prokuratora. Jeżeli ktoś twierdzi, że wszystkie postanowienia Egzekucja ma w szablonach w EGAPOLTAX to odsyłam do orzecznictwa sądów administracyjnych - ile wymagają od organów egzekucyjnych. Prosta sprawa kto ma wykazać że przerwy w naliczaniu odsetek są albo ich nie ma? - egzekucja w post. ws. zarzutów. Na koniec dodam, że w miernikach największy nacisk również jest na egzekucję. A egzekucja nie robi tylko własnych tytułów ale również tytuły wykonawcze innych wierzycieli, którzy są NAJbardziej uciążliwi.
Pisane, że pracownicy egzekucji robią to co inni w US jest cyniczne i wynika z braku znajomości uwarunkowań i specyfiki pracy w tej komórce.
03 lip 2017, 20:55
Może napisz coś o pracy kontroli, gdzie nie ma prowizji a wpływy ogromne. Nie można promować finansowo jednych kosztem drugich. Praca w kontroli obejmuje u mnie teren całego województwa i też nie trwa 8 godzin.
04 lip 2017, 08:27
Na Dln.Śl. pracownicy US już w czasie trwania kontroli mają obowiązek zabezpieczania ujawnionych uszczupleń na majatku Spółki (wniosek o ujawnienie majątku potem postanowienie o zabezpieczeniu) i poza 15-20% dodatkiem kontrolerskim (który, parafrazując przysłowie, na pstrym koniu jeździ) nie mają z tego tytułu innych gratyfikacji:(