Zadanie graficzne: znajdź brakujący element (dziewiąty). Z klucza wychodzi, że D. Czy ktoś wpadł na pomysł jak lub jaka jest inna odpowiedź i jak do niej dojść? Zadanie z kursu CS, materiały Pana BG.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
30 cze 2017, 08:46
Re: Gimnastyka umysłu
Witam! Reguła ukryta jest w pionie. Na każdym obrazku są ukryte dwa trójkąty. Z pierwszego obrazka "przechodzi" trójkąt z wierzchołkiem na dole, a z drugiego obrazka trójkąt z wierzchołkiem na górze, dlatego D.
30 cze 2017, 09:05
Gaba: dziękuję. Czy ktoś kojarzy, żeby takie zadanie było na egzaminie w latach poprzednich?
30 cze 2017, 12:37
gosiaminta
Gaba: dziękuję. Czy ktoś kojarzy, żeby takie zadanie było na egzaminie w latach poprzednich?
Takiego z trójkątami w zeszłym roku nie było. Ja przynajmniej nie pamiętam takiego typu matryc
30 cze 2017, 12:50
Czy ktoś kojarzy niektóre dzisiejsze pytania?:
Analogia słowna z 1. Żołnierzem, Karabinem i Lekarzem to Stenoskop (wg mnie). 2. Agorą to "zgromadzenie" (w tym duchu)- nie pamiętam tego słowa. 3. Major, ... 4. Husaria, ...
Wykresy: Czy ktoś robił ws. przeciętnej długości życia K i M? Jaka była odpowiedź wg Was? W końcu żadnej nie zaznaczyłam (była to końcówka), ale ciekawi mnie odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie.
01 lip 2017, 20:30
Analogia mózg - serce opona -
komora, zastawka, osierdzie i coś jeszcze
Zadanie z długością życia robiłam, ale nie pamiętam jakie były odpowiedzi
____________________________________ CR
01 lip 2017, 20:34
Pamiętam jeszcze takie analogie: 1)wół do karocy jak kwiatek do...? było do wyboru m.in. kożuch kapelusz 2) oko do łzy jak skóra do potu, włosa 3) murawa go korków jak bieżnia do kolców, panczenów, raków
01 lip 2017, 20:42
gosiaminta
Czy ktoś kojarzy niektóre dzisiejsze pytania?:
Analogia słowna z 1. Żołnierzem, Karabinem i Lekarzem to Stenoskop (wg mnie). 2. Agorą to "zgromadzenie" (w tym duchu)- nie pamiętam tego słowa. 3. Major, ... 4. Husaria, ...
Wykresy: Czy ktoś robił ws. przeciętnej długości życia K i M? Jaka była odpowiedź wg Was? W końcu żadnej nie zaznaczyłam (była to końcówka), ale ciekawi mnie odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie.
W 1 też tak mam; w 2 także; w 3 major,..., proboszcz i dałam wikarego; Husaria, czołgista, kawaleria i dałam piechota (to chyba było w zeszłym roku.
01 lip 2017, 20:46
carla10
Analogia mózg - serce opona -
komora, zastawka, osierdzie i coś jeszcze
Zadanie z długością życia robiłam, ale nie pamiętam jakie były odpowiedzi
Mój mózg przestał ze mną współpracować, a serce niemal nie stanęło. Analogie słabo mi poszły, a raweny dużo gorzej niż rok temu. Za to sylogizmy nie były dla mnie przekombinowane. Więcej pytań z wiedzy chyba pamiętam.
01 lip 2017, 21:19
Myślę, że jutro będzie lepiej. Dziś trzeba odpuścić, bo jesteśmy zbyt zmęczeni... Dobranoc.
01 lip 2017, 21:22
Analogie: Jazda ciężka Kawaleria Czołg Lotnik
Generał Proboszcz Major Wikary (moja odpowiedź)
? Bieżnia ? Kolce, raki, trampki, tenisówki
____________________________________ Pieniądze szczęścia nie dają. Jeżeli pieniądze nie dają ci szczęścia: 1) to pozwolą cierpieć w komforcie. 2) to znaczy, że źle je wydajesz. 3) to kup sobie pingwina.
01 lip 2017, 22:11
Uzbierasz, zdasz i będziesz mianowana w grudniu. Jeśli chodzi o udostępnianie to masz rację nie zawsze jest bezpłatna ale ja nie pamiętam tych odpowiedzi. Wydaje mi się, że dobrze zaznaczyłam bo się ie zastanawiałam. Niestety patrząc na resztę pytań to na pewno 20 mam źle a czego jeszcze nie pamiętam to inna sprawa. Nie ma co na razie myśleć, zobaczymy we wrześniu