Powodzenia dla zdających i aby pełen limit dało się wykorzystać.
01 lip 2017, 09:44
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Witam. nie było łatwo i dziś, zad. z tabelkami + wykresy = 20 szt. A one przecież czasochłonne są. Na wiedzy może trochę łatwiej niż w tamtym roku chociaż nie brakowało pytań wbijających w krzesło. Pzdr.
01 lip 2017, 16:16
Wiem, że wszyscy zdający są wykończeni. Ale może ktoś podzieli się spostrzeżeniami z dzisiejszego egzaminu.
01 lip 2017, 19:20
wympar
Wiem, że wszyscy zdający są wykończeni. Ale może ktoś podzieli się spostrzeżeniami z dzisiejszego egzaminu.
Mnie osobiście rozbawił Rząd Buska. Ciekawe czy zaliczą odpowiedź.
01 lip 2017, 19:32
Witam Próbuje przypomnieć sobie pytania ale dopadła mnie amnezja chyba ze zmęczenia. Ilość tabel i wykresów = masakra. Sylogizmy, realacje i analogie ok. Jeśli chodzi o Raveny, nie widziałam nic - strzelałam. Wiedza, według mnie nie było łatwo, chociaż głosy są różne. To był mój "pierwszy raz", także jestem jeszcze w szoku. Pozdrawiam
No i ten Busek
____________________________________ CR
Ostatnio edytowano 01 lip 2017, 19:50 przez carla10, łącznie edytowano 1 raz
01 lip 2017, 19:49
Które miejsce po względem eksportu mebli zajmowała Polska w 2015r. Pytanie w stylu Monty Pythona: W którym roku Coventry zdobyło Puchar Anglii?
____________________________________ Pieniądze szczęścia nie dają. Jeżeli pieniądze nie dają ci szczęścia: 1) to pozwolą cierpieć w komforcie. 2) to znaczy, że źle je wydajesz. 3) to kup sobie pingwina.
01 lip 2017, 19:50
car2n
Które miejsce po względem eksportu mebli zajmowała Polska w 2015r. Pytanie w stylu Monty Pythona: W którym roku Coventry zdobyło Puchar Anglii?
Ale mebli mieszkaniowych czy biurowych?!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
01 lip 2017, 19:55
Co to było z tym rządem Buska?
01 lip 2017, 19:56
Laszlo
Mnie osobiście rozbawił Rząd Buska. Ciekawe czy zaliczą odpowiedź.
Analizując testy z lat poprzednich, nauczyłam się, że w wielu przypadkach w pytaniach jest gra słówek. Ja, szczerze mówiąc, odrzuciłam tą odpowiedź dlatego, że nie kojarzyłam żadnego Buska.
01 lip 2017, 20:01
Reforma edukacji z 2017 roku zlikwidowała gimnazja, które wprowadzono za rządów a. PRL b. coś tam... ( rząd Buska) c. coś tam Millera d. nie pamiętam
____________________________________ CR
01 lip 2017, 20:02
Witam! Pomimo literówki, naprawdę tę reformę przyjęto za rządów Buzka (sprawdzałam) i to jest prawidłowa odpowiedź...
a) za PRL b) za rządów Buzka czy Buska c) za rządów L. Millera d) za rządów T. Mazowieckiego
01 lip 2017, 20:38
Ja nie martwię się czy mi Buska zaliczą, bo i tak go nie zaznaczyłam, co nie znaczy że zaznaczyłam dobrze. Po egzaminie jestem zmieszana, ale nie wstrząsnięta, tak jak w zeszłym roku, czyli progres jest Próbujemy odtworzyć pytania czy odpuszczamy i mamy wakacje?
01 lip 2017, 20:52
Re: Gimnastyka umysłu
Hej pamiętacie może to pytanie odnośnie maksymalnej liczby wicepremierów, kto określa tą liczbę. Nie mogę znaleźć tego w necie. Odpowiedzi były: a) konstytucja b) postanowienie Prezydenta RP wydane na wniosek Prezesa RM c) rozporządzeni Prezesa Rady Ministrów d) ustawa
____________________________________ TW-57, TU 29
01 lip 2017, 21:10
Re: Gimnastyka umysłu
Ja z wiedzy mało pamiętam jedynie te "dziwne" pytania nad którymi dłużej się zastanawiałam. Ogólnie wiedza nie bardzo mi poszła. Pamiętam około 15 pytań z których 2/3 to pudło.