Teraz jest 06 wrz 2025, 14:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 99  Następna strona
Propozycje zatrudnienia w KAS 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA29 maja 2007, 19:32

POSTY        53
Post Re: Propozycje zatrudnienia w KAS

Tak dla wyjaśnienia nie pisałem, że ŚDM było 2 razy tylko dwa duże działania ŚDM i szczyt NATO. Nie zauważyłem, że telefon zmienił mi i na dużą literę I. Ot całe wytłumaczenie. A tak poza tym macie rację. Nigdy nikt Wam niczego nie wytłumaczy i do niczego nie przekona. Jesteście najpiękniejsi, najmądrzejsi, najbardziej pokrzywdzeni  :sex: . Na Was wspierają się filary tego kraju, ba nawet całego świata. Ciekawe tylko co Wy tutaj robicie, dlaczego Was tak traktują? Tak robią bo mogą sobie na to pozwolić. Nic nie zrobicie i niczego nie osiągniecie dla siebie. Wylewajcie tu swoje żale i frustracje, ponoć to pomaga. Jest wolne  więc wypiję pije-===[  Wasze zdrowie, mimo wszystko życząc Wam wszystkiego najlepszego tzn. licząc, że ktoś się nad Wami zlituje i da więcej niż 1,61. (..). Przekonaliście mnie, że nie warto z Wami dyskutować  :stop: ani się z Wami bratać.  :mur:
Amen

Jeśli o mnie chodzi to:
- uroda ma w moim przypadku drugorzędne znaczenie
- mnożnik mnie satsfakcjonuje
- znam wielu ludzi znacznie mądrzejszych ode mnie - także w zielonych (jeszcze) mundurach
tak więc moj wcześniejszy wpis bynajmniej nie jest przejawem frustracji,
ale mam uczulenie na hipokryzję, obłudę i manipulację, oraz przerośnięte ego niektórych.
Jak widzę, kiedy przyszło do konkretów to jakby MNIODKOWI ich zabrakło i stać go było tylko na to co poniżej.
Szkoda, że nie podałeś wyników i osiągnięć sukcesów, o których wcześniej tak ochoczo i wylewnie pisałeś.
A może ich po prostu nie było, lub nie tak spektakularne, jakby chciało się pokazać. Twoje zdrowie :piwo:

15 cze 2017, 15:59
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2009, 11:35

POSTY        6
Może mi ktoś odpowie na jedno małe pytanie: jak u was jest z osobami które nie dostały żadnej propozycji. Chodzi mi o wykorzystanie dodatkowych dni na szukanie pracy. W IAS w Gdańsku kadry stoją na stanowisku, że żadne dodatkowe dni nie należą się. Wszystko zwalają na ustawę o KAS, a nie podają żadnego konkretnego przepisu. Jak jest u was?

16 cze 2017, 20:19
Amator

REJESTRACJA20 sty 2017, 12:03

POSTY        14
Chętnie usłyszałbym od Twoich kadr, z którego przepisu wywodzą, że nie przysługuje Ci urlop. Zasada jest taka, że dni na poszukiwanie pracy nie przysługują w przypadku, gdy inicjatywa rozwiązania/zmiany stosunku pracy wypłynęła od pracownika. Jeśli zaś to pracodawca proponuje nowe warunki pracy lub w ogóle ich nie przedstawia (a tak de facto jest w przypadku ustania stosunków pracy w związku z wejściem w życie KAS – zarówno w przypadku nie otrzymania propozycji, jak i jej otrzymania, i nie przyjęcia), dni wolne na szukanie pracy pracownikowi przysługują. I nie ma tu nawet znaczenia fakt, że pracownik propozycję otrzymał i jej nie przyjął, bo urlop na szukanie pracy przysługuje również w przypadku wypowiedzenia zmieniającego, kiedy pracodawca proponuje nowe warunki pracy, a pracownik ich nie przyjmuje.

17 cze 2017, 09:18
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2009, 11:35

POSTY        6
Serdeczne dzięki za odpowiedź. Jutro podyskutuję sobie z kadrami.

17 cze 2017, 15:19
Początkujący

REJESTRACJA30 kwi 2017, 22:11

POSTY        3
zaziku                    

tomlazari                    

W US Pń Nowe Miasto są przypadki że ze starszego komisarza dostają propozycję kontrolera skarbowego lub starszego kontrolera skarbowego i to osoby z wieloletnim stażem pracy i doświadczeniem. Niestety w tym Urzędzie  jak zawsze liczą się plecy i lizusy.
Nus i zastępcy mają głęboko w ... dobrych ludzi z wieloletnim stażem i doświadczeniem.

A czy Ty już zrobiłeś rachunek sumienia Tomaszu ? Przestań jątrzyć i obmawiać innych, spójrz na swoje odbicie w lustrze i odpowiedz sobie na pytanie, czy człowiek na którego patrzysz jest dobrym człowiekiem i dobrym pracownikiem. Czy może jest małym ,zawistnym i wiecznie niezadowolonym malkontentem. Weź się chłopie do roboty i się ogarnij albo odejdź jak już nie raz straszyłeś i daj ludziom zapomnieć o sobie.

Ktoś tutaj wyraża swoje prywatne animozje do kolegi, a może sam przedstawiłby się  choćby z imienia, a nie wywalał komuś pod pseudonimem.  Zapewne należysz nie do tej grupy osób, która jest pokrzywdzona, a ja i wiele innych osób tak, więc zgadzam się z tym co napisał TOMLAZARI . Nie było żadnych sprawiedliwych zasad, a tłumaczenie przesłanek - czym kierowano się dając takie a nie inne propozycje to mijanie się z prawdą lub konfabulacja.      :zly1:

17 cze 2017, 15:32
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA22 sie 2010, 07:30

POSTY        8
http://www.rp.pl/Urzednicy/306149974-Ur ... ienia.html

17 cze 2017, 18:18
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2011, 10:15

POSTY        163
diss                    

Chętnie usłyszałbym od Twoich kadr, z którego przepisu wywodzą, że nie przysługuje Ci urlop. Zasada jest taka, że dni na poszukiwanie pracy nie przysługują w przypadku, gdy inicjatywa rozwiązania/zmiany stosunku pracy wypłynęła od pracownika. Jeśli zaś to pracodawca proponuje nowe warunki pracy lub w ogóle ich nie przedstawia (a tak de facto jest w przypadku ustania stosunków pracy w związku z wejściem w życie KAS – zarówno w przypadku nie otrzymania propozycji, jak i jej otrzymania, i nie przyjęcia), dni wolne na szukanie pracy pracownikowi przysługują. I nie ma tu nawet znaczenia fakt, że pracownik propozycję otrzymał i jej nie przyjął, bo urlop na szukanie pracy przysługuje również w przypadku wypowiedzenia zmieniającego, kiedy pracodawca proponuje nowe warunki pracy, a pracownik ich nie przyjmuje.

Art. 37 Kodeksu pracy wyraźnie mówi, że zwolnienie na poszukiwanie pracy przysługuje w okresie wypowiedzenia.Natomiast w ustawie o KAS jest mowa o wygaśnięciu stosunku pracy a nie o rozwiązaniu umowy o prace za wypowiedzeniem.

17 cze 2017, 20:51
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 09:33

POSTY        328
Może z innej beczki:
Kiedy zróżnicują pensje z tytułu różnych stanowisk?
Bo w tej chwili referent zarabia tyle samo co ekspert skarbowy. Czy tak będzie?

17 cze 2017, 21:05
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 sie 2010, 19:29

POSTY        227
Wszyscy będą zarabiać tak samo, nie będzie żadnego zróżnicowania oprócz kierowników i naczelników. Kto myśli, że będą wreszcie podwyżki, niech się obudzi i lepiej niech poszuka sobie innej lepiej płatnej pracy.

18 cze 2017, 15:05
Zaawansowany

REJESTRACJA16 maja 2017, 13:45

POSTY        53
Baskinia                    

Wszyscy będą zarabiać tak samo, nie będzie żadnego zróżnicowania oprócz kierowników i naczelników. Kto myśli, że będą wreszcie podwyżki, niech się obudzi i lepiej niech poszuka sobie innej lepiej płatnej pracy.
Jakby wszyscy rzucili się na szukanie pracy gdzie indziej, to by USy i UCSy zostały bez pracowników. :zeby:

18 cze 2017, 19:33
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 sie 2010, 19:29

POSTY        227
Właśnie dlatego wszyscy pomiatają pracownikami us, bo nie potrafią nic zawalczyć o swoje, tylko  ciagle narzekają. Od narzekania nic nie dostaniecie, tylko dodatkowa robotę i zero szacunku. Kiedyś też liczyłam na mannę z nieba, że będzie lepiej finansowo w us, ale doszłam do wniosku,  że nie tędy droga i wzięłam ster w swoje ręcę. Życzę odwagi pozostałym skarbowcom do podjęcia właściwej decyzji.

18 cze 2017, 20:40
Znawca

REJESTRACJA08 kwi 2017, 10:32

POSTY        212

LOKALIZACJAWrocław
O ile w dużych miastach 3 tys brutto faktycznie można dostać u większości pracodawców, 3600 brutto (wyliczając 20% dodatku) jest do dostania, to w małych miastach do 50 tys. gdzie króluje najniższa krajowa to zawsze i tak więcej. Dlatego ludzie nie rezygnują z pracy. Na szkoleniu dziewczyny z Warszawy i Krakowa mówiły, że u nich b. duża rotacja młodzi przychodzą popracują 3-6 miesięcy i odchodzą co mnie nie dziwi ale w innym przypadku (średni US) na konkursach było nawet 100 osób...

18 cze 2017, 20:51
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA10 cze 2017, 09:19

POSTY        229
Mam pytanie  boje--== Czy ktoś z Was słyszał o podwyżkach lub wyrównaniach wynagrodzeń we wrześniu względem wartościowania stanowisk pracy, które miały miejsce luty-marzec br. w US i IAS? Chyba nie zostawią wynagrodzeń w takim bałaganie i jawnej niesprawiedliwości! Nie mówię tu o byłych pracownikach UC i IC. Oni nie zarabiają zbyt dużo, tylko my z US za mało. Nie ma co jątrzyć i kłócić się. Byli pracownicy UC i IC wywalczyli u Kapicy wynagrodzenia, sprzęt, oprogramowania itd. i chwała im za to, a my bierzmy tylko przykład i wzajemnie wspierajmy się. Jest jedna KAS, w woj. jedna IAS, powinny być jedne związki zawodowe, jedna firma ubezpieczeniowa od ubezpieczeń grupowych, jeden pracowniczy funfusz socjalny z jednolitymi zasadami itd. Pozdrawiam.

18 cze 2017, 21:06
Zaawansowany

REJESTRACJA16 maja 2017, 13:45

POSTY        53
b17                    

Na szkoleniu dziewczyny z Warszawy i Krakowa mówiły, że u nich b. duża rotacja młodzi przychodzą popracują 3-6 miesięcy i odchodzą co mnie nie dziwi ale w innym przypadku (średni US) na konkursach było nawet 100 osób...
Na jakim szkoleniu? I gdzie? Mnie się ostatnio o uszy obiły chyba dwa albo trzy rodzaje szkoleń. W tym jedno było tydzień po tygodniu w dwóch różnych miejscach. Pytam z czystej ciekawości skąd takie rewelacje, bo urzędy, które ja znam, to ludzie po naborze mówią "Ja tu na jedną zimę" (przysłowiowo), a zostają na dłużej (niektórym stuka już drugi, trzeci, czy czwarty rok). Tak, zasiedziały się osoby i się nie chcą ruszyć. Ciekawa jestem, o których urzędach mowa, że ludzie tak szybko się zawijają.

Pomimo zmian, nasza praca jest w jakimś stopniu stabilna (w mniejszym, bądź większym). Zawierucha kiedyś przeminie.

Ostatnio edytowano 18 cze 2017, 21:15 przez Sana, łącznie edytowano 1 raz

18 cze 2017, 21:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 99  Następna strona