Teraz jest 06 wrz 2025, 11:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 208 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Następna strona
Prowizja w egzekucji 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 cze 2017, 11:11

POSTY        19
Post Re: Prowizja w egzekucji
carla10                    

irga012                    

Brawo Sana. Nic dodać, nic ująć. Może to dotrze do Sylwiaegz.

Zgadzam się  :brawa:  Nie sądze aby cokolwiek docierało do Sylwiaegz

Wszystkim chyba chodzi o to aby było lepiej. Żeby wszyscy pracownicy US zarabiali godnie. Jeżeliby kwoty z prowizji "przerzucić" na cały US to okazałoby się że  pracownicy rachunkowości, wierzyciela, wymiaru a nawet kancelarii dostali by nagle dodatkowego "powera" do pracy. I egzekucji też byłoby lżej.  Egzekucja też miałaby podwyższony wskaźnik wynagrodzeń tylko bez prowizji. Więcej + niż -  :brawa:

17 cze 2017, 02:00
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 14:23

POSTY        16
Obliczyłem u mnie cały US miał by o 100 zł na ręke większe zarobki i to przy dobrym miesiącu w egz Faktycznie jest o co się bić. I jeszcze jedno u mnie wszyscy to egzekutorzy jak im liczyć prowizje tylko z kwitariusza heheeh skończy się zajmowanie rachunków zacznie się branie na kwitariusz.

17 cze 2017, 07:01
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA11 wrz 2010, 12:28

POSTY        140
Sylwiaegz to może pochwal się z jakim mnożnikiem poszłaś do US? Może zacznijmy od tego. Jako MESC w stopniu od rachmistrza do aspiranta obstawiam 2,2-2,4! Plus oczywiście stażowe. Dziękuję. W tym miejscu należy liczyć że reszta mniej zarabiających będzie równała do Ciebie.

17 cze 2017, 08:27
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 maja 2016, 15:55

POSTY        34
"Wszystkim chyba chodzi o to aby było lepiej. Żeby wszyscy pracownicy US zarabiali godnie. Jeżeliby kwoty z prowizji "przerzucić" na cały US to okazałoby się że  pracownicy rachunkowości, wierzyciela, wymiaru a nawet kancelarii dostali by nagle dodatkowego "powera" do pracy. I egzekucji też byłoby lżej.  Egzekucja też miałaby podwyższony wskaźnik wynagrodzeń tylko bez prowizji. Więcej + niż -  :brawa:"

U mnie w US ta kwota to też około 100 zł na osobę. Rzeczywiście "pawera" po tym można dostać..., że hej. Zastanawia mnie też w jaki sposób rachunkowość, wierzyciel, wymiar a nawet kancelaria mieliby pomagać egzekucji?:o Pójdą za nas w teren? Przerobią setki tytułów? Zajmą się orzecznictwem? Egzekucją z ruchomości? Egzekucją z nieruchomości?
Ciekawa jestem.

17 cze 2017, 10:17
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA19 gru 2012, 06:44

POSTY        18
Przeliczylam prowizję na każdego pracownika z Urzedu... wychodzi po 90 zł na główkę. Majątek co? Niech nasza szanowna władza zajmie się ogólnymi podwyżkami nie zabierając to co w egzekucji a poszuka i obskubie tam u góry gdzie zarabiają krocie.  Egzekucja została obskubana dokładnie w 2015 r.

17 cze 2017, 10:53
Zaawansowany

REJESTRACJA16 maja 2017, 13:45

POSTY        53
Joa72                    

U mnie w US ta kwota to też około 100 zł na osobę. Rzeczywiście "pawera" po tym można dostać..., że hej. Zastanawia mnie też w jaki sposób rachunkowość, wierzyciel, wymiar a nawet kancelaria mieliby pomagać egzekucji?:o Pójdą za nas w teren? Przerobią setki tytułów? Zajmą się orzecznictwem? Egzekucją z ruchomości? Egzekucją z nieruchomości?
Ciekawa jestem.
Nawet nie przeliczam u siebie, ale pewnie też wyjdzie gdzieś koło 100 złotych. :)

Jeśli natomiast rozchodzi się o pomoc egzekucji z innych działów, to najpewniej idzie o:
- wierzyciel - wystawia tytuły między innymi;
- rachunkowość - księguje to co egzekucja zbierze;
- kancelaria - wysyłka wszelakich pism / zajęć.

Najbardziej chodzi o te małe czynności, które dzieją się gdzieś z boku, a nie bezpośrednio w egzekucji, że nie egzekucja jest za nie odpowiedzialna. Osobiście tak to widzę, jeśli ktoś myśli, że jest inaczej, a moje myślenie jest błędne w tym wypadku - to ja z chęcią przeczytam opinię.

17 cze 2017, 11:22
Znawca

REJESTRACJA22 lis 2009, 07:48

POSTY        253
Sana                    

Joa72                    

Ciekawa jestem.
Nawet nie przeliczam u siebie, ale pewnie też wyjdzie gdzieś koło 100 złotych. :)

Jeśli natomiast rozchodzi się o pomoc egzekucji z innych działów, to najpewniej idzie o:
- wierzyciel - wystawia tytuły między innymi;
- rachunkowość - księguje to co egzekucja zbierze;
- kancelaria - wysyłka wszelakich pism / zajęć.

Najbardziej chodzi o te małe czynności, które dzieją się gdzieś z boku, a nie bezpośrednio w egzekucji, że nie egzekucja jest za nie odpowiedzialna. Osobiście tak to widzę, jeśli ktoś myśli, że jest inaczej, a moje myślenie jest błędne w tym wypadku - to ja z chęcią przeczytam opinię.

Pomoc egzekucji w moim US jest następująca:
1. Wierzyciel - wystawia tytuły
2. egzekucja księguje pieniądze
3. egzekucja wysyła korespondencje
Wierzyciel wystawia tytuły bo ta komórka została do tego stworzona.
Wierzyciel szuka majątku po umorzeniu egzekucji na bezskuteczność a nie w trakcie prowadzonej egzekucji.
Pozdrawiam

Ostatnio edytowano 17 cze 2017, 11:40 przez carla10, łącznie edytowano 1 raz

17 cze 2017, 11:38
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA11 wrz 2010, 12:28

POSTY        140
Wierzyciel pomaga egzekucji wystawiając tytuł wykonawczy? Dobre... Taka jest rola wierzyciela. Urząd Wojewódzki, ZUS też pomaga EG w US bo już nie kumam.

17 cze 2017, 15:05
Znawca

POSTY        253
anonymous82                    

Wierzyciel pomaga egzekucji wystawiając tytuł wykonawczy? Dobre... Taka jest rola wierzyciela. Urząd Wojewódzki, ZUS też pomaga EG w US bo już nie kumam.

Niektórzy na tym forum twierdzą, że w ten sposób pomagają egzekucji inne działy, dlatego prowizja powinna być też i na nich dzielona

17 cze 2017, 15:11
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 paź 2006, 11:02

POSTY        41
To nie jest kwestia pomocy tylko zadań danego działu. Wierzyciel wystawia tytuł bo ob przypisało przypisało deklarację, PP lub sw wydało decyzję. Każdy robi swoje ale tylko  egzekucja ma dodatkowe wynagrodzenie.

17 cze 2017, 15:41
Znawca

POSTY        253
Kama                    

To nie jest kwestia pomocy tylko zadań danego działu. Wierzyciel wystawia tytuł bo ob przypisało przypisało deklarację, PP lub sw wydało decyzję. Każdy robi swoje ale tylko  egzekucja ma dodatkowe wynagrodzenie.

KS wystawia mandat, kontrola idzie na kontrolę itd.  :wysmiewacz:

17 cze 2017, 15:47
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 maja 2016, 15:55

POSTY        34
Taaa. Idąc tym tropem, to podatnikowi też trzeba "działkę odpalić",bo złożył deklarację z przypisem i nie zapłacił w terminie. Komedia :wysmiewacz:

17 cze 2017, 17:27
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 paź 2006, 11:02

POSTY        41
Ja nie twierdzę że trzeba dzielić się prowizją z innymi. Ja uważam że nie powinno jej być. Dodatek za pracę w terenie i tyle. Dla tych co faktycznie wykonują pracę w terenie a nie czynności zza biurka.

17 cze 2017, 17:44
Znawca

POSTY        253
Kama                    

Ja nie twierdzę że trzeba dzielić się prowizją z innymi. Ja uważam że nie powinno jej być. Dodatek za pracę w terenie i tyle. Dla tych co faktycznie wykonują pracę w terenie a nie czynności zza biurka.

Kiedyś prowizja za pobranie wynosiła 6% natomiast na zajęcie 1,8%. Teraz za wszystko jest 3%. Jeśli miałaby być prowizja tak jak piszesz tylko za pobranie w terenie to uwierz mi nikt nie będzie robił zajęć. Nie wiesz tego bo nie pracujesz w egzekucji. Zauważyłam, że najwięcej mają do powiedzenia Ci co nie mają o tej pracy zielonego pojęcia. Jeden jedyny argument - zabrać im prowizję, bo tak.

Może jeszcze wyjaśnij o jakim dodatku za pracę w terenie piszesz? Czy miało to by być 1% czy 10 zł?

Ostatnio edytowano 17 cze 2017, 18:02 przez carla10, łącznie edytowano 1 raz

17 cze 2017, 17:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 208 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Następna strona