Teraz jest 05 wrz 2025, 20:42

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA07 paź 2015, 19:56

POSTY        43

LOKALIZACJAŚLĄSKIE
Post Re: Znowu bez podwyżek...
rasta                    

Nie wiem czy do końca to jest prawdą. Chodzi mi o o propozycje rozdane kierownikom. Mieli wypłacone jakieś wyrównania w związku z podniesionym mnożnikiem.
Jedna osoba z tej grupy się rozgadała, ale może żart jej się wyostrzył... :unsure:

Rasta, a jaka to IAS?

26 kwi 2017, 19:46
Znawca

REJESTRACJA14 kwi 2011, 18:32

POSTY        120
I to czeka KAS, jeśli nie zapewnią godnych pensji. Odejdą najbardziej mobilni - czyli "młodzież":

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Ile-zarabia-urzednik-7512401.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=sm&utm_campaign=socialfb

27 kwi 2017, 11:14
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2007, 21:00

POSTY        324
Tak, warto przeczytać ten artykuł:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Ile-zarabia-urzednik-7512401.html

Dużo ciekawych informacji:

Ponad czterysta osób wygrało nabór  i nie zdecydowało się podjąć pracy w administracji. W ponad tysiącu naborów nie zgłosił się żaden kandydat lub też oferty nie spełniały wymagań.

lub ten fragment

na podstawie wyników swoich badań stwierdza: „porównując sytuację dwóch osób o identycznych cechach pod względem płci, wieku, wykształcenia itd., w lepszej pod względem wysokości wynagrodzenia sytuacji znajdzie się osoba zatrudniona w sektorze prywatnym”.

27 kwi 2017, 12:28

REJESTRACJA17 cze 2009, 05:51

POSTY        55
Ja się tylko dziwię dlaczego wszyscy wokół potrafią czegoś żądać, a nas tylko ubijają. Jedni chcą 300 zł, inni 500 zł, a jeszcze inni 700 zł, a my? Może by tak szanowne ZZ "zażądało" konkretnej kwoty np po 500 zł dla każdego? Kiedy szanowne ZZ żądało konkretnej kwoty? Jakiś przykład?

03 cze 2017, 12:01

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
sawio                    

Ja się tylko dziwię dlaczego wszyscy wokół potrafią czegoś żądać, a nas tylko ubijają. Jedni chcą 300 zł, inni 500 zł, a jeszcze inni 700 zł, a my? Może by tak szanowne ZZ "zażądało" konkretnej kwoty np po 500 zł dla każdego? Kiedy szanowne ZZ żądało konkretnej kwoty? Jakiś przykład?

Jak już to trzeba zażądać co najmniej 2.000 zł za te lata zamrożenia i dokładanie wciąż nowych obowiązków przy jednoczenej redukcji zatrudnienia  :zly1:

03 cze 2017, 13:10
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
fruwaj                    

sawio                    

Jak już to trzeba zażądać co najmniej 2.000 zł za te lata zamrożenia i dokładanie wciąż nowych obowiązków przy jednoczenej redukcji zatrudnienia  :zly1:

ZZ może zażądać i 5 000 zł. Bez czynnego poparcia Skarbowców nic nie skórają.

03 cze 2017, 14:00

REJESTRACJA17 cze 2009, 05:51

POSTY        55
Czyli lepiej nic nie robić i pierdziec w stołek.

03 cze 2017, 14:32
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 paź 2013, 08:01

POSTY        23
sawio                    

Czyli lepiej nic nie robić i pierdziec w stołek.

To może zapisz się do zz i zacznij działać. O swoich sukcesach w zakresie wynegocjowanych podwyżek nie zapomnij podzielić się na tym forum. Krytyka jest zawsze najłatwiejsza.

03 cze 2017, 19:32

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
supersaper                    

Skoro odebrano nam możliwość strajku a akcje protestacyjne pod Sejmem przynoszą wiadomy skutek proponuję na znak poparcia z każdego US i UCS wytypować po jednym pracowniku, który dokona samospalenia przed gmachem MF - może wtedy ktoś dostrzeże w końcu naszą sprawę... :wysmiewacz:
A tak poważnie - co możemy zrobić oprócz manifestacji czy słania pism (o braniu urlopu na żądanie przez wszystkich pracowników w tym samym terminie nawet nie myślą bo za dużo u nas znajomych królika więc taka akcja nie ma szans)? Odpowiadam NIC bo odebrano nam możliwość czynnego protestu czyli strajku a tylko w ten sposów można z bandą z MF coś ugrać  :zygi:

04 cze 2017, 14:01
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 sty 2011, 20:50

POSTY        95
fruwaj - wysłałam e-maila z propozycjami działania.

04 cze 2017, 14:11
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA02 cze 2017, 18:28

POSTY        2
fruwaj                    

supersaper                    

Skoro odebrano nam możliwość strajku a akcje protestacyjne pod Sejmem przynoszą wiadomy skutek proponuję na znak poparcia z każdego US i UCS wytypować po jednym pracowniku, który dokona samospalenia przed gmachem MF - może wtedy ktoś dostrzeże w końcu naszą sprawę... :wysmiewacz:
A tak poważnie - co możemy zrobić oprócz manifestacji czy słania pism (o braniu urlopu na żądanie przez wszystkich pracowników w tym samym terminie nawet nie myślą bo za dużo u nas znajomych królika więc taka akcja nie ma szans)? Odpowiadam NIC bo odebrano nam możliwość czynnego protestu czyli strajku a tylko w ten sposów można z bandą z MF coś ugrać  :zygi:

Hej jestem tutaj nowa  :D
Gdyby można nam było strajkować, byłabym pierwsza, która z własnoręcznie zrobionym wielkim transparentem, ubrana jak najgorsza dziadówa stanęła przed gmachem MF i darła ryja (tzn piękną buźkę  :zeby: ) żeby wykrzyczeć wszystko co mi leży na sercu i walczyć o swoje i mojej braci dobro  czytaj=--===

05 cze 2017, 15:47
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA15 gru 2016, 16:24

POSTY        8
escape                    

rasta                    

Nie wiem czy do końca to jest prawdą. Chodzi mi o o propozycje rozdane kierownikom. Mieli wypłacone jakieś wyrównania w związku z podniesionym mnożnikiem.
Jedna osoba z tej grupy się rozgadała, ale może żart jej się wyostrzył... :unsure:

Rasta, a jaka to IAS?

:zly1:  To prawda. wyrównali do celników.

05 cze 2017, 16:53
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Gdansk2016                    

Ale chamstwo. Tam gdzie się butelka przelewa to dostawiamy jeszcze jedną szklankę a tam gdzie jest tylko pół kieliszka to pocieszamy, że to jednak pół kieliszka wódki a nie wody. Porażka w tym łez padole. Współczucia dla wszystkich. Jednak jak się DIAS urodzisz to dobrym "nie zejdziesz".

05 cze 2017, 17:20
Znawca

REJESTRACJA21 maja 2009, 19:03

POSTY        266
bombel                    

Gdansk2016                    

Ale chamstwo. Tam gdzie się butelka przelewa to dostawiamy jeszcze jedną szklankę a tam gdzie jest tylko pół kieliszka to pocieszamy, że to jednak pół kieliszka wódki a nie wody. Porażka w tym łez padole. Współczucia dla wszystkich. Jednak jak się DIAS urodzisz to dobrym "nie zejdziesz".

Nieprawda. Awansowała od 1 marca na stanowisko kierownicze z szeregowego pracownika przez 3 miesiące pracowałam za pensję " pracowniczą". Obecnie mnożnik 2,15 i żadnych perspektyw na jakiekolwiek wyrównanie.

06 cze 2017, 09:29
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166 ... 173  Następna strona