Teraz jest 09 wrz 2025, 00:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 99  Następna strona
Propozycje zatrudnienia w KAS 
Autor Treść postu
Nowicjusz

REJESTRACJA07 gru 2015, 17:18

POSTY        1
Post Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
Panie Tomaszu czy w świetle tych informacji nie powinien Pan zerwać porozumienia
w sprawie zabezpieczenia praw i interesów pracowników oraz funkcjonariuszy oraz zabezpieczenia realizacji zadań organów państwa w związku z wdrażaniem Krajowej Administracji Skarbowej

01 cze 2017, 16:00
Zaawansowany

REJESTRACJA10 gru 2012, 22:13

POSTY        46
marmar28                    

Panie Tomaszu czy w świetle tych informacji nie powinien Pan zerwać porozumienia
w sprawie zabezpieczenia praw i interesów pracowników oraz funkcjonariuszy oraz zabezpieczenia realizacji zadań organów państwa w związku z wdrażaniem Krajowej Administracji Skarbowej

Też uważam, że tylko globalne działania połączonych służb mają przyszłość.
Panie Tomaszu do dzieła...

01 cze 2017, 16:32
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2016, 08:13

POSTY        164
Po ludzku współczuję.
Jednak Pan Sławomir Król I bardzo ciężko przed reformą pracował na brak sympatii u skarbowców.  :unsure:

01 cze 2017, 17:32
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2007, 22:23

POSTY        126
anagram69                    

Jednak Pan Sławomir Król I bardzo ciężko przed reformą pracował na brak sympatii u skarbowców.  :unsure:

Być może, ale on reprezentował celników, a nie skarbowców.
Co to ma wspólnego z tym, że przy okazji reformy pozbyto się niewygodnego przywódcy (nomen omen) jednego ze związków zawodowych celników? Dlaczego, bo walczył o prawa grupy zawodowej, którą reprezentował?

No chyba, że był TW, funkcjonariuszem służb PRL lub ma uprawnienia emerytalne. Ale doskonale wiem, że są TW, którzy propozycje pracy dostali. Nie wiem, może skłamali w oświadczeniach, a nikt tych oświadczeń nie sprawdzał.

A wracając do kazusu Pana Króla I, to czy jeśli teraz przywódcy związkowi zaczną walczyć nieustępliwie o interesy i prawa pracowników oraz funkcjonariuszy KAS (KASjerów), a mam nadzieję, że będą (od tego przecież są), to też się ich będą pozbywać?

01 cze 2017, 18:08
Zaawansowany

REJESTRACJA07 gru 2015, 15:23

POSTY        81
Bardzo dużo osób nie otrzymało propozycji pracy. I nie chodzi tylko o osoby przed emeryturą. Nie dostało wiele wartościowych osób, zaangażowanych w pracę, ale nie wygodnych dla Dyrekcji. Przykro patrzeć co z nami zrobili.  <_<

01 cze 2017, 19:39
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 lip 2009, 07:00

POSTY        62
armani01                    

Ponawiam pytanie, czy zdarzyły się przypadki że koordynator dostał mnożnik 1,9 ?

U nas nie, woj. wielkopolskie, duży US. U nas nowy kierownik dostał 2,0. A wiem o przypadkach, że koordynator ma 1,61, czyli obecnie najniższy.

01 cze 2017, 19:41
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
jeneral_p                    

anagram69                    

Być może, ale on reprezentował celników, a nie skarbowców.
Co to ma wspólnego z tym, że przy okazji reformy pozbyto się niewygodnego przywódcy (nomen omen) jednego ze związków zawodowych celników? Dlaczego, bo walczył o prawa grupy zawodowej, którą reprezentował?

No chyba, że był TW, funkcjonariuszem służb PRL lub ma uprawnienia emerytalne. Ale doskonale wiem, że są TW, którzy propozycje pracy dostali. Nie wiem, może skłamali w oświadczeniach, a nikt tych oświadczeń nie sprawdzał.

A wracając do kazusu Pana Króla I, to czy jeśli teraz przywódcy związkowi zaczną walczyć nieustępliwie o interesy i prawa pracowników oraz funkcjonariuszy KAS (KASjerów), a mam nadzieję, że będą (od tego przecież są), to też się ich będą pozbywać?

Wywalenie kogokolwiek z pracy z uwagi na wejście KAS to chamstwo w czystej postaci. Dotyczy to wszystkich bez wyjątku, którzy mogli pracować a ich tej możliwości pozbawiono.
Wywalenie z pracy kobiet na macierzyńskim, w ciąży, osób chorych należy rozpatrywać w kategorii nieludzkiego traktowania i to bez względu czy dotyczy KAS czy nie.
Wywalenie z pracy działacza związku to przestępstwo przeciw WSZYSTKIM pracownikom i osoba która to zrobiła lub do tego dopuściła nie powinna już NIGDY zrządzać ludźmi. Wczoraj Ludwiński, dziś Król I a jutro?

01 cze 2017, 19:50
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 maja 2016, 11:35

POSTY        156
Nocarz                    

armani01                    

Ponawiam pytanie, czy zdarzyły się przypadki że koordynator dostał mnożnik 1,9 ?

U nas nie, woj. wielkopolskie, duży US. U nas nowy kierownik dostał 2,0. A wiem o przypadkach, że koordynator ma 1,61, czyli obecnie najniższy.

Ja jako koordynator miałam i mam 2.1. Też duży US. Kierownicy referatów 2.125. Też bez zmian.

01 cze 2017, 20:21
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA11 wrz 2013, 13:27

POSTY        40
Na prawdę nie otrzymały propozycji pracy kobiety w ciąży, na macierzyńskim i na wychowawczym?
Nie chce mi się w to wierzyć.

Czy są wogóle znane jakieś liczby? Ile osób nie otrzymało propozycji?
Ile kobiet na urlopach wychowawczych, itd?

W moim US propozycji nie otrzymała jedna osoba, ale jest to osoba, która dezorganizowała pracę całego urzędu, wszyscy pracownicy marzyli by nie dostała propozycji.
Pozostali dostali, nawet Ci, którzy udają, że pracują.

Co do Pana Króla I i innych działaczy związkowych - jest to skandal.

01 cze 2017, 20:25
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA11 maja 2017, 22:33

POSTY        3
Słyszałem, że w egzekucji od nowego roku ma nie być prowizji czy to prawda ?

01 cze 2017, 21:03
Znawca

REJESTRACJA29 lis 2006, 10:53

POSTY        108
skarnonim                    

A skąd te wieści zasłyszane?

01 cze 2017, 21:27
Zaawansowany

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:45

POSTY        78
A tak w ogóle, Inspektorze czy dostałeś propozycję?

01 cze 2017, 21:27
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 kwi 2012, 18:39

POSTY        64
To prawda, że osoby mające uprawnienia emerytalne np. Policji dostały propozycje a inni nie. Tak jest w KPUCS. A co do przeszłości, to kiedy do UKS przychodził ktoś z kontroli z US i nawet był starszym komisarzem i ten stołek zachował dalej, to i tak dawano mu do zrozumienia, że przy iks-ie jest cienkim bolkiem i nie ma podskakiwać. Dawano mu do zrozumienia, gdzie jego miejsce. A teraz role się odwróciły. To dopiero. Ja pamiętam, jak dobrych parę lat temu uczyłem st.komisarza z kontroli dochodowego, bo on w tym temacie zielony. Jak porównywać dane z vatu z dochodowym i co z tego wynika, czego szukać. A teraz przyjdzie mi taki i będzie mówił, co mam robić. Poplątane z pomylonym. Nie żebym miał coś do ludzi z kontroli w US ale tak to wyglądało z mojego doświadczenia.

01 cze 2017, 22:37
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA11 maja 2017, 22:33

POSTY        3
woyt1                    

skarnonim                    

A skąd te wieści zasłyszane?

Słyszałem. Po korytarzach mówią

01 cze 2017, 22:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 99  Następna strona