Teraz jest 08 wrz 2025, 16:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 99  Następna strona
Propozycje zatrudnienia w KAS 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2007, 22:23

POSTY        126
Post Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
Mały offtop:

@Robak, ale z drugiej strony: jeśli jesteśmy tacy super-ekstra, to dlaczego pracujemy tak ciężko za takie marne (jak sami mówimy) pieniądze. Jeśli nie ma różnicy pomiędzy pracą w skarbówce, a w Wielkiej Czwórce (w stresie, ilości zadań, ich trudności itp.), to czemu tam nas nie ma? Płacą przecież cztery razy tyle co u nas, albo i lepiej. A takich fachowców jak nas powinni witać z otwartymi ramionami.
Płacą nam kiepsko, od lat robią z nami co chcą, staliśmy się jedną z najbardziej nielubianych grup zawodowych, ale dalej siedzimy w tym kieracie.

Dlaczego?
Pierwsza odpowiedź: Bo jest to wygodne? Bo mamy jakie takie bezpieczeństwo socjalne i pewność pracy? Bo chcemy przepracować w spokoju do emerytury, starając się jak najlepiej wykonywać swoje obowiązki? A jednocześnie marzymy o szóstce w Totka, bo wtedy wreszcie rzucimy tę robotę i zaczniemy odpoczywać?
Odpowiedź druga: Nie jesteśmy ambitni, nie mamy odwagi zaryzykować i spróbować robić coś innego gdzie indziej? Może jesteśmy leniwi i nie chce nam się nic zmieniać? Z kolei ci co pracują na prowincji nie mają (lub nie widzą) innej alternatywy, bo nie ma innej pracy?

Narzekamy, że w Lidlu się teraz lepiej się zarabia, ale mimo to do Lidla się nie przenosimy.

31 maja 2017, 20:05
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 sty 2011, 20:50

POSTY        95
Mogę tylko powiedzieć o sobie, uczyłam się, poznałam tą pracę od A do Z, byłam cały czas informowana, że w końcu zostaną odblokowane środki na wynagrodzenia, miałam nadzieję, że nowa władza zrobi z tym wszystkim porządek. Na moje szczęście zainwestowałam wynagrodzenia w siebie, aby ewentualnie mieć alternatywę. Obecnie czekam na analizę propozycji, jestem na szczęście jeszcze osobą młodą i nie boję się ryzyka - więc teraz tylko zależy od góry, co z tym zrobi.

31 maja 2017, 20:42
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA28 paź 2016, 06:59

POSTY        59
jeneral_p                    

Mały offtop:

@Robak, ale z drugiej strony: jeśli jesteśmy tacy super-ekstra, to dlaczego pracujemy tak ciężko za takie marne (jak sami mówimy) pieniądze. Jeśli nie ma różnicy pomiędzy pracą w skarbówce, a w Wielkiej Czwórce (w stresie, ilości zadań, ich trudności itp.), to czemu tam nas nie ma? Płacą przecież cztery razy tyle co u nas, albo i lepiej. A takich fachowców jak nas powinni witać z otwartymi ramionami.
Płacą nam kiepsko, od lat robią z nami co chcą, staliśmy się jedną z najbardziej nielubianych grup zawodowych, ale dalej siedzimy w tym kieracie.

Dlaczego?
Pierwsza odpowiedź: Bo jest to wygodne? Bo mamy jakie takie bezpieczeństwo socjalne i pewność pracy? Bo chcemy przepracować w spokoju do emerytury, starając się jak najlepiej wykonywać swoje obowiązki? A jednocześnie marzymy o szóstce w Totka, bo wtedy wreszcie rzucimy tę robotę i zaczniemy odpoczywać?
Odpowiedź druga: Nie jesteśmy ambitni, nie mamy odwagi zaryzykować i spróbować robić coś innego gdzie indziej? Może jesteśmy leniwi i nie chce nam się nic zmieniać? Z kolei ci co pracują na prowincji nie mają (lub nie widzą) innej alternatywy, bo nie ma innej pracy?

Narzekamy, że w Lidlu się teraz lepiej się zarabia, ale mimo to do Lidla się nie przenosimy.

Udzerzyłeś częściwo w sedno sprawy, aczkolwiek mogę dodać jedynie, że nie chcąc nikogo urażać ale w wielkiej czwórce wcale nas za taki fachowców nie uważają i w cale otwartych ramion dla nas nie mają. Tylko nieliczni w zasadzie się wpisują w ich profil. Zresztą jak ktoś nie wierzy niech przejrzy na linkedin profile osób tam zatrudnionych i ilu ma doświadczenie w skarbówce.

01 cze 2017, 06:42
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 lis 2009, 11:32

POSTY        42
Robak "... Na moje szczęście zainwestowałam wynagrodzenia w siebie..."
(Będę trochę złośliwy) To chyba niezbyt dużo zainwestowałaś?

01 cze 2017, 07:08
Zaawansowany

REJESTRACJA09 gru 2015, 11:10

POSTY        42
theoldone                    

Patrzą jak na ziemię obiecaną i raczej nie zdają sobie sprawy z tego, że w BIG4 oprócz przychodzenia do pracy się jeszcze pracuje (i to niestety nie 8 h) a nie tylko narzeka :) Może nieliczni, którzy kiedyś pracowali gdzieś poza urzędem wiedzą, że niestety do klientów zamiast przedłużek wysyła się faktury  :lol: Wobec tego nie ma czasu na grubsze - kilku dniowe, czy kilku tygodniowe - rozkminy nad pojedynczymi transakcjami... tylko wszystko ASAP! :D

Btw. Na zachętę do aplikowania do BIG4 dodam, że niedawno dwie osoby z EY z gdańskiego audytu trafiły do szpitala z wycieńczenia. To pierwszy taki przypadek w EY w Polsce... poza Warszawą :D Także czas składać papiery. Nabory na nowy sezon już dawno rozpoczęte :P

Pracowałem już w korpo (choć nie w big4), mam 1 osobę w najbliższej rodzinie i 1 znajomego, którzy tam pracują, więc wiem z czym się to wiąże. Oczywiście, że pracy jest dużo i pracuje się pod presją czasu, do tego dochodzi parcie na wyniki i kilka innych czynników. Trzeba mieć odpowiednie podejście do tego typu pracy. Jakoś niektórzy pracują tam po 15 lat i cieszą się dobrym zdrowiem, więc się da. Oczywiście nie jest to dla wszystkich. Każdy odnajduje się w danym środowisku zawodowym lepiej lub gorzej - to jest zawsze zindywidualizowane.

Wszyscy wiemy, jak wygląda nasza praca i z jakimi uniedogodnieniami (również pozafinansowymi) się wiąże. Nigdzie nie ma miodu, jak to mówią, a dobrze wszędzie tam, gdzie nas nie ma.

01 cze 2017, 08:37
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 gru 2014, 12:53

POSTY        122
Czy ja o czymś nie wiem? Jakie mamy udogodnienia (to że pensja jest na czas to jest obowiązek pracodawcy a nie łaska więc nie traktuję tego jako udogodnienie)? Może chodzi o te wszystkie zakazy np. dorabiania, wypowiadania się publicznie na różne tematy?

01 cze 2017, 09:37
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA09 wrz 2014, 15:29

POSTY        74
Ponawiam pytanie, czy zdarzyły się przypadki że koordynator dostał mnożnik 1,9 ?

01 cze 2017, 09:43
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 wrz 2010, 14:18

POSTY        12
Wreszcie zaczęliśmy dobrze pracować, brawo :brawa:

Banaś: Dzięki KAS dochody już wzrosły

Nie odnotowano żadnych zatorów we wpływie należności do skarbu państwa w związku z tworzeniem KAS, wpływy są wręcz większe - mówił w czwartek wiceminister finansów Marian Banaś.

Prowadzisz firmę? Sprawdź, jak korzystnie rozliczyć koszty prowadzenia działalności

Banaś miał wystąpienie na temat istniejącej od 1 marca Krajowej Administracji Skarbowej, której jest szefem. Poświęcona temu konferencja odbyła się w Ministerstwie Finansów.

Banaś podkreślił, że reforma miała dwa cele - by administracja skarbowa i podatkowa była jak najbardziej przyjazna dla podatników i pomocna, a zarazem by skuteczniej zwalczała oszustów.

Oba te cele już udaje się realizować - wpływy należności celnych i podatkowych w pierwszym kwartale były o 9 mld zł większe niż rok wcześniej, a MF spodziewa się w 2017 roku "powyżej 15 mld zł dodatkowych pieniędzy".

Lepszej pracy służb skarbowych mają służyć też podwyżki płac. Według Banasia pracownicy KAS nie powinni zarabiać mniej niż 3 tysiące zł.

Jeśli chodzi o zatrudnienie - w KAS znalazło je ok. 95 procent pracowników dotychczasowych służb, a zwolnienia dotyczą przede wszystkim odchodzących na emeryturę - mówił szef KAS.

01 cze 2017, 12:15
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 lut 2016, 07:49

POSTY        15
W związku z powyższym proponuje premie za II kwartał od kwoty 1000 netto :brawa: Panie Banaś

01 cze 2017, 12:26
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA11 gru 2015, 11:45

POSTY        5
Jaka Cisza, chyba wszystko gra.  :wacko:

01 cze 2017, 13:31
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA13 maja 2011, 08:08

POSTY        1
Jupii. No normalnie rozkosz. Rozumiem, że osoby które odchodzą na emeryturę robią to z własnej woli a nie, że się je delikatnie mówiąc na tę emeryturę wykopuje. Aha i to się tyczy też tych dziewczyn na urlopach wychowawczych, które nie dostały propozycji. Chamstwo na całego.  Dlaczego nikt o tym nie mówi?

01 cze 2017, 13:55
Znawca

REJESTRACJA19 kwi 2013, 12:41

POSTY        120
Prezydent powinien żądać zdymisjonowania Banasia - bo pierwszy apeluje do emerytów "zostańcie, to wasz wolny wybór", a drugi - wygasza emerytów (poza urzędnikami) chcących dalej  pracować

01 cze 2017, 14:37
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:39

POSTY        306
Będziemy udawać, że nie słyszeliśmy o braku propozycji służby i pracy dla szefa ZZ Celników - Sławomira Króla I? Jakiś gest solidarności (tej zwykłej przez małe "s"), słowa otuchy, wsparcia? Czy tak sobie pomilczymy i będziemy patrzeć jak nas wszystkich (bo jesteśmy od 3 miesięcy w jednej firmie razem) rozgrywają?

01 cze 2017, 15:17
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2009, 07:33

POSTY        72
Nie tylko Pan Sławomir Król I nie dostał. Wiele ludzi z urzędów skarbowych nie dostało. Ale raczej jak widać, tutejszy ZZ nic z tym nie robi;/

01 cze 2017, 15:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 99  Następna strona