Teraz jest 10 wrz 2025, 07:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 99  Następna strona
Propozycje zatrudnienia w KAS 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA23 lis 2010, 07:51

POSTY        64
Post Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
Wykształcenie wyższe ekonomiczne, USC, 8 lat pracy w US. Najpierw st. ref. VAT, potem specjalista w AP (wysokie oceny pracy, druga zaniżona, żebym nie wskoczyła na II stopień, odwoływałam się, bezskutecznie, do sądu nie poszłam, bo okazało się, że jestem w ciąży, więc szkoda mi było zdrowia na bieganie po sądach), po "reformie SW" komisarz skarbowy w SW (przeniesienie po likwidacji mojego stanowiska w AP, o czym dowiedziałam się z projektów w Qasystencie) - po pół roku stanowisko znów odtworzone). Teraz wracam do AP (o, przepraszam, SKA), zakres obowiązków praktycznie identyczny jak pozostali pracownicy, i oczywiście kontroler skarbowy. Reszta - st. kontrolerzy lub eksperci. Mnożnik 1,61. Byłam na rozmowie, bo chciałam w końcu dorobić się stanowiska z wyższym wykształceniem. Z rozmowy wyszłam z poczuciem, że góra może robić z nami co chce i właściwie najwygodniej by było, gdybym się zwolniła (nie przyjęła propozycji), bo najwyraźniej czymś zraziłam do siebie kierownictwo (może USC? zamiennik przeniesienia do egzekucji, bo mieli mnożnik jak ja, a jeszcze do tego prowizje?) i już mnie nie lubią. A stanowisko dostałam wysokie, "bo przecież w tym dziale może być jeszcze stanowisko referenta". Od dwóch miesięcy na podstawie "tymczasówki" klepię PITy i WNS-ZW. W sumie po podaniu tych informacji równie dobrze mogę napisać nazwisko :) Propozycję ostatecznie podpisałam. Gdybym nie była USC, wzięłabym odprawę i kasę za zaległy urlop i się przekwalifikowała. Niestety, miałam do wyboru tylko przyjęcie propozycji albo wylot natychmiastowy po upływie 14 dni. W mojej obecnej sytuacji nie mogę sobie pozwolić na zostanie zupełnie bez kasy (małe miasto, małe dziecko, mąż na okresie próbnym). Nie zamierzam nigdzie pisać i się odwoływać. Czas i energię na to potrzebne przeznaczę na dokształcanie, żeby jak najszybciej zmienić pracę.

ELWIS18 - moim zdaniem to naczelnicy decydowali o samym zatrudnieniu i sugerowali stanowiska - nie widzę innego powodu, z którego pracownicy w różnych urzędach w tej samej izbie mają tak zróżnicowane stanowiska w porównywalnych sytuacjach. Ale na każde pytanie a tej kwestii odpowiedzią jest - to DIAS. Ciekawe - DIAS nie ma ze mną żadnej styczności, więc czym się sugerowano? Stażem pracy? Starymi stanowiskami? Podobno miała być nowa struktura i całkiem nowe stanowiska dostosowane do obowiązków, a przyznano je przed podziałem obowiązków, a mimo to są zróżnicowane... :P

19 maja 2017, 09:30
Zaawansowany

REJESTRACJA29 lis 2006, 11:58

POSTY        82
Znam ten ból. To samo ze mną - ocena cofnięta, żeby nie dać II stopnia... i tak już dwa razy...

19 maja 2017, 10:05
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2017, 09:28

POSTY        4
U mnie tak jest. Nie lubi cie władza, to propozycji umowy nie dostajesz.  
umowy są po uważaniu  naczelników i dyrektorów   :zly1:  Brak słów...  <_<

19 maja 2017, 10:15
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2015, 13:47

POSTY        157
inspektor                    

Dziś damy notatkę na ten temat. Wysyłać trzeba będzie na adres IAS Warszawa, ale za pośrednictwem NSZZ "S" w danej IAS i dyrektora IAS. Pamiętać trzeba będzie o daniu upoważnienia do przeglądania akt osobowych dla członków Zespołu.

Chciałbym spytać, czy członkowie innych związków też mogą skorzystać z pośrednictwa NSZZ Solidarność?

19 maja 2017, 10:44
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 cze 2016, 09:47

POSTY        23
W gdańskiej ias dyrektor stwierdził, na spotkaniu z pracownikami, że on wszystko rozumie, że te słabe zarobki są słabe, że celnicy mają więcej, ale nie tyle więcej jak się nam wydaje, że kiedyś ich z płacami dogoniły, jak ktoś uważa, że ma stanowisko nie takie, to się rozważy i się zmieni, jak mnożnik nie taki, to też przecież można zmienić. Zaufajmy sobie, przejdźmy przez reformę, zarabiajmy pieniążki dla budżetu. Podwyżki będą... sierpień, wrzesień a może październik. Najpierw trzeba zobaczyć ilu pracowników odejdzie (w ten czy inny sposób). To przecież kasa będzie. No i będą zatrudnienia, bo przecież będą stanowiska. Ale nie może zagwarantować podwyżek za pół roku czy za rok... A tak w ogóle to trzeba było się nie zatrudniać wcześniej na tak słabo płatnych stanowiskach...

I tyle w temacie...

19 maja 2017, 11:40
Zaawansowany

REJESTRACJA10 gru 2012, 22:13

POSTY        46
coolmamma                    

A tak w ogóle to trzeba było się nie zatrudniać wcześniej na tak słabo płatnych stanowiskach...

Załamka. Przełożeni powinni sobie pisać wypowiedzi jeśli nie potrafią sklecić kilku zdań na poziomie.

19 maja 2017, 12:15
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 sty 2011, 20:50

POSTY        95
:zly1: Pracownicy KAS piszcie te odwołania - czym nas więcej będzie, tym lepiej.

A i podziękowania dla Inspektora.

19 maja 2017, 14:31
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 kwi 2017, 14:59

POSTY        12
Chcę złożyć odwołanie w związku z brakiem propozycji, mam je złożyć do swojej Izby czy wysłać na adres NSZZ pracowników Skarbowych Mazowieckiego do Radomia, czy tu i tu?

19 maja 2017, 14:52
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 kwi 2011, 19:43

POSTY        41
Czy składając odwołanie od otrzymanej propozycji zamierzacie wskazywać konkretny mnożnik, który jest Waszym zdaniem odpowiedni do wykonywanej przez Was pracy? Czy może jakoś inaczej zamierzacie skwitować swoje odwołanie?

Wiadomo jakie mnożniki zaoferowano byłym celnikom, którzy przeszli do IAS?

19 maja 2017, 15:33
Amator

REJESTRACJA08 gru 2015, 18:13

POSTY        17
Czy to prawda jest, że kierownicy komórek dostali wraz z nowymi propozycjami pracy podwyżki ? Bo tak mi się o uszy obiło, moja kierownicza przypadkiem w rozmowie się wygadała.  :angry2:

19 maja 2017, 15:37
Zaawansowany

REJESTRACJA16 cze 2010, 15:28

POSTY        56
W moim ucs pojawiły się pierwsze pogłoski o radcach skarbowych. Stanowiska te mają otrzymać zastępcy kierowników.

19 maja 2017, 16:09
Zaawansowany

REJESTRACJA17 maja 2017, 21:44

POSTY        31
Słyszałem, że kierownicy w ucs, przynajmniej ci celni będą mieli podwyżki ale kierownik referatu celny ma 3 razy tyle ludzi co kierownik działu z byłego uks

19 maja 2017, 16:57
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 09:33

POSTY        328
Tylko że kiedyś kierownik z uks miał ok 16-18 ludzi pod sobą a obecnie max 10.

19 maja 2017, 17:12
Zaawansowany

REJESTRACJA11 maja 2017, 18:57

POSTY        33
Kuraś1                    

miras                    

Wykaz aktualnych i obowiązujących stanowisk jest podany w rozporządzeniu Prezesa rady Ministrów z dn. 27.03.2017r. poz. 651. Tam nie ma starszego inspektora.

To jest przecież rozporządzenie zmieniające.
Proszę sięgnąć do rozporządzenia zmienianego - http://dziennikustaw.gov.pl/DU/2016/125/1 - i na stronie 18 przeczytać w załączniku 1 w tabeli III (która ma zmienioną nazwę rozporządzeniem PRM z 27 marca 2017 r., Dz.U., poz. 651) pn.:

„III. TABELA GRUP STANOWISK URZĘDNICZYCH, WYKAZÓW STANOWISK W POSZCZEGÓLNYCH GRUPACH ORAZ KWALIFIKACJI ZAWODOWYCH WYMAGANYCH DO WYKONYWANIA PRACY NA STANOWISKACH URZĘDNICZYCH W URZĘDACH PODLEGŁYCH MINISTROM LUB CENTRALNYM ORGANOM ADMINISTRACJI RZĄDOWEJ ORAZ W KRAJOWEJ INFORMACJI SKARBOWEJ I IZBACH ADMINISTRACJI SKARBOWEJ

- że jest stanowisko starszego inspektora.

Przeglądałem uważnie rozporządzenie zmieniające oraz zmieniane i nadal mam pewne wątpliwości. Czy jest na forum jakiś radca prawny bądź osoba dobrze interpretująca przepisy prawne, która mogłaby to trochę rozjaśnić. Na moje proste myślenie, nowe rozporządzenie zastępuje stare. Skoro nowe zmieniło zasadniczo pewne części starego, jak chociażby nazewnictwo, to jak to jest z tymi propozycjami na inspektorów, starszych referentów i referentów. Nie mogę doszukać się w tym logiki. Drugi pytanie czy gdzieś w Polsce poza IAS w Szczecinie osobą na zastępstwo zaproponowano niższy mnożnik niż 1,61? Jak to się ma do zapewnień Szefa KAS i Premier odnośnie minimalnego wynagrodzenia w strukturach KAS. Bo z tego co rozumiem mnożnik jest tak na słowo harcerza i ma być niby monitorowany przez Szefa KAS, a nowe nazewnictwo tj. eksperci skarbowi i kontrolerzy skarbowi starsi i zwykli to wynik rozporządzenia. Bardzo bym prosił osoby które posiadają jakąś wiedzę na ten temat, o próbę odpowiedzi na powyższe pytania. Pozdrawiam :)

19 maja 2017, 17:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 99  Następna strona