A my już mamy i do końca maja mamy wszystko powprowadzać
18 maja 2017, 10:47
Re: ESKS
Czy to prawda, że do jednej sprawy w ESKS można wprowadzić tylko jeden zarzut?
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
18 maja 2017, 19:49
Leibowitz
Czy to prawda, że do jednej sprawy w ESKS można wprowadzić tylko jeden zarzut?
To nie jest jakieś trudne. Kwestia wprawy. Niestety o wiele bardziej czasochłonne niż MANDATY ( tym bardziej że tego chyba nie da się już tak robić "po łebkach") a czasu na takie bzdury jak prowadzenie rejestrów to ja raczej nie mam. Ochoty też nie. Chce sekretarkę
18 maja 2017, 19:58
Okej, ja też chcę sekretarza.
Ale jak wprowadzić do ESKS sprawę, w której jest dwóch sprawców, a każdy z dwoma zarzutami?
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
18 maja 2017, 20:01
Myślę, że się da wprowadzić dwóch sprawców. Jak dodaję osobę to później chyba na dole jest "dodaj osobę". Co do zarzutów jeszcze nie miałam takiego przypadku ale sądzę że również się da. Wczoraj praktycznie przez cały dzień wprowadzałam aż jedną sprawę więc ekspertem nie jestem :(
19 maja 2017, 06:48
Na szkoleniu uzyskałam odpowiedź ,że do jednego sprawcy można przypisać tylko jeden zarzut, sprawców może być kilku, ale czyn tylko jeden- system nie przewiduje, że jeden sprawca może mieć kilka czynów. Można natomiast wpisać kwalifikację w zbiegu.
19 maja 2017, 07:50
Hideharu
Na szkoleniu uzyskałam odpowiedź ,że do jednego sprawcy można przypisać tylko jeden zarzut, sprawców może być kilku, ale czyn tylko jeden- system nie przewiduje, że jeden sprawca może mieć kilka czynów. Można natomiast wpisać kwalifikację w zbiegu.
Rozwiązania idealnego nie ma. System takich cudów jak dwa i więcej czynów nie przewiduje. Propozycje są dwie. 1. W polu na kwalifikacje wpisać wszystkie kwalifikacje obok siebie, a w opisie czynu w pkt wszystkie opisać. Jest tylko jedna zagwozdka- kwalifikacji nie da się wpisać z ręki, trzeba wybrać z listy. Jeżeli na liście nie ma tego co nam akurat pasuje np. zestawu 1 z 57, 2 z 56, 3 z 77 to mail do operatora i on dopisze zestaw do listy. 2. Wybrać sobie jeden artykuł a resztę uwzględnić tylko w opisie czynu. W obu przypadkach psu na budę takie rozwiązania jeżeli o chodzi o sprawozdania, przynajmniej tak jak one teraz wyglądają.
19 maja 2017, 13:42
julita165
Hideharu
Jest tylko jedna zagwozdka- kwalifikacji nie da się wpisać z ręki, trzeba wybrać z listy. Jeżeli na liście nie ma tego co nam akurat pasuje np. zestawu 1 z 57, 2 z 56, 3 z 77 to mail do operatora i on dopisze zestaw do listy.
Da się samemu dopisywać nowe kwalifikacje, bez pomocy operatora.
____________________________________ "Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie. Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę."
22 maja 2017, 06:20
Dokładnie tak. Ja też sama dopisywałam kwalifikacje do słowników.
22 maja 2017, 06:55
To problemu nie ma, jeśli można Kowalskiego dopisać kilka razy z różnymi kwalifikacjami
22 maja 2017, 09:13
A czy ktoś wie co jest z tymi 30 dniami jeżeli w formacie Tok sprawy ... się nic nie wprowadzi to co blokada?