Teraz jest 08 wrz 2025, 23:21

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 99  Następna strona
Propozycje zatrudnienia w KAS 
Autor Treść postu
Amator

REJESTRACJA29 paź 2006, 22:04

POSTY        18
Post Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
Teraz skarbowcy niech nie marudzą, trzeba było brać przykład z celników i tak jak oni  protestować przed sejmem.
Teraz funkcjonariusze mają ...gwarancję dotychczasowych wynagrodzeń i ...swoje emerytury mundurowe.
A skarbowcy jak zwykle  :dupa: najwyżej podwyżka do 1,61 dla wszystkich  
a dla byłych IKS obniżka :zly1: .

Skarbowcy to chyba najbardziej strachliwy zespół ludzi. Strach odebrał im mózgi wiec na to zasługują.

13 maja 2017, 19:39
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2015, 13:47

POSTY        157
agatam2                    

Inspektor Kontroli Skarbowej musiał mieć wyższe wykształcenie ekonomiczne, prawnicze i szeroką wiedzę.

"Szeroka wiedza" nie była formalnym wymogiem. Co do studiów - to przecież nixon napisał, że są tacy, co "kiedyś coś wiedzieli", a teraz już niekoniecznie. Poza tym były jednostki bez wyższego (co zresztą o niczym nie świadczy).

agatam2                    

Egzamin na IKSa był trudny lub w ostatnim czasie nie do zdania (zdawało kilka osób w PL).

Teraz był trudny, a kiedyś bywało różnie. Argument o ostatnich dwóch latach nieco śmieszny - nawet jeżeli niektóre z tych 4 osób zostały powołane to ich poziom nijak nie świadczy o tych, o których pisał nixon.

Chcę podkreślić, że byłą KS i tak uważam za najbardziej merytoryczną grupę w całym KAS. Ale pisanie, że każdy bez wyjątku jest obecnie super-fachowcem bo musiał mieć "szeroką wiedzę" jest niepoważne.

Lola                    

i ...swoje emerytury mundurowe.

Nie lepiej siedzieć cicho zamiast pisać brednie, o czymś, o czym się nie ma pojęcia?

13 maja 2017, 19:48
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA29 kwi 2017, 22:21

POSTY        7
tusia                    

agatam2                    

Dajcie już spokój emerytom. Osobiście, gdybym miała uprawnienia emerytalne, jednego dnia bym nie pracowała dłużej w KAS. Zawsze można dorobić na 1/4-1/2 etatu. Możliwości jest wiele.

Ja jestem osobą która nabyła prawa emerytalne i którą zmuszono do złożenia wypowiedzenia. Pracuję od momentu powstania US i dlatego potraktowanie mnie i pewnie wiele innych osób za wieloletnią służbę jest bardzo bolesne. Nie jestem na stanowisku kierowniczy, a mój przelicznik to 1,63.   Wysokość wynagrodzenia to bardzo ważne, ale dla mojego pokolenia są jeszcze inne wartości. Postępowanie z ludźmi oddanymi pracy bez grama empatii to paskudne lekceważenie człowieka. Post skierowany był do ludzi w podobnej sytuacji. Interesuje mnie czy wszystkie IAS potraktowały tak starszych pracowników, czy może gdzieś zachowano odrobinę człowieczeństwa. Nie można tylko na tym forum skupiać się na sprawach młodych, my też jeszcze jesteśmy. Czas tak szybko płynie, że sami nie długo będziecie w podobnej sytuacji odczuwając żal i rozgoryczenie, chyba, że podejmiecie odpowiednio  wcześnie mądrą decyzję. Życzę  młodszym Koleżankom i Kolegom wszystkiego dobrego w nowej KAS.

U nas to samo,nawet ci, którzy jeszcze nie mają uprawnień do emerytury, też bez umów... przykre i podłe!!! Jak można dzisiaj mówić,że wszyscy chcący pracować dostaną umowy a na drugi dzień każą podpisać wniosek -"prośbę" o rozwiązanie umowy za porozumieniem stron, bo jak nie to wypad bez odprawy!

Ostatnio edytowano 13 maja 2017, 20:07 przez Kasiao, łącznie edytowano 1 raz

13 maja 2017, 19:54
Amator

POSTY        18
Do   szoguna:

https://skarbowcy.pl/content.php/3928-SEJ ... druk-nr-30

13 maja 2017, 19:56
Znawca
Własny awatar

POSTY        157
Lola                    

No co ty nie powiesz? Zamiast się wydurniać poświęć kilka minut, to może zrozumiesz, że ten przegłosowany gniot po poprawkach MFu niewiele ma wspólnego z oryginalnym projektem obywatelskim.

13 maja 2017, 20:15
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA12 maja 2017, 10:41

POSTY        37
katryna                    

lubieplacki                    

Propozycja z Urzędu, kilka osób na zastępstwo u nas też dostało. Czas otrzymania zależny od tego czy osoba którą się zastępuje przyjęła propozycję.

Co jeśli nie przyjęła?

Nie dostajesz propozycji i oddalasz się tanecznym krokiem z Urzędu.

13 maja 2017, 20:59
Zaawansowany

REJESTRACJA11 maja 2017, 18:57

POSTY        33
lubieplacki                    

Ale chyba nie tak od razu? Wtedy jest zwykły termin wypowiedzenia zgodny z przepracowanym okresem czy może do końca sierpnia?

13 maja 2017, 21:19
Znawca
Własny awatar

POSTY        157
Elementar                    

lubieplacki                    

Ale chyba nie tak od razu? Wtedy jest zwykły termin wypowiedzenia zgodny z przepracowanym okresem czy może do końca sierpnia?

Jak ktoś nie dostanie propozycji to zasadniczo nie ma żadnego wypowiedzenia (o ile sam np. nie złoży wypowiedzenia w tym okresie), tylko stosunek pracy wygasa w terminie przewidzianym w ustawie wprowadzającej KAS. Było na forum już z kilkadziesiąt razy.

13 maja 2017, 23:48
Zaawansowany

REJESTRACJA16 cze 2010, 15:28

POSTY        56
Czy ktoś z łódzkiego UCS mógłby napisać, czy pismo pracowników wysłane do Banasia i Morawieckiego dało jakieś efekty przy uzgadnianiu warunków propozycji dla iks-ów w rozmowach z DIAS?

14 maja 2017, 07:04
Zaawansowany

REJESTRACJA07 gru 2015, 15:23

POSTY        81
Czy osoby, którym nie zamierzają dać propozycji pracy dostaną jaką informację z kadr, że jej nie otrzymają. Czy może mają tak czekać do końca maja, bądź dłużej jeżeli wysyłają propozycje pocztą.  :blink:

14 maja 2017, 07:16

REJESTRACJA11 maja 2017, 18:33

POSTY        3
Skoro Minister Banaś w swoich oficjalnych pismach zapewniał, że propozycje dostaną wszyscy, oprócz TW, to nie danie ich emerytom czy innym pracownikom jest złamaniem przez dyrektora wytycznych ministra, o czym ZZ są zobowiązane go informować. Jeśli już teraz są sygnały, że ktoś nie dostanie propozycji, to czy "S" informuje o tym Ministra?

14 maja 2017, 11:03
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2016, 15:09

POSTY        45
Ruda4774                    

Czy ktoś z łódzkiego UCS mógłby napisać, czy pismo pracowników wysłane do Banasia i Morawieckiego dało jakieś efekty przy uzgadnianiu warunków propozycji dla iks-ów w rozmowach z DIAS?

Ponoć częściowo ograniczyło to jego zapędy w obcinaniu pensji, jeśli o to chodzi.
Piszę co mi się obiło o uszy, nie jestem z ŁUCS.

14 maja 2017, 11:21
Zaawansowany

REJESTRACJA06 maja 2016, 13:40

POSTY        70

LOKALIZACJAMazowsze
Laszlo                    

To zdecyduj się, czy chodzi Ci o to, że nie da się za tyle przeżyć, czy o to, że to jest niewysoka kwota. Ciężko rozmawiać z kimś, kto co chwilę pisze coś innego, uważa przy tym, że wcale nie, a jeszcze ma uwagi do drugiej osoby :rolleyes:

Chyba, że Ty jak ci z PSL-u "tylko tak ogólnie".

Czyli pisząc, że uważam kwotę 2.500 zł za niewystarczającą i że nie starcza ona do pierwszego, piszę o dwóch sprzecznych ze sobą zjawiskach? Ciekawe...
W tym co napisałem jest ciąg logiczny. Niestety dla Ciebie, chyba schowałem go zbyt głęboko...  
Aha. Proszę oszczędź sobie odpowiedzi na ten post bo wywiąże się niepotrzebna pyskówka.
Pozdrawiam.

14 maja 2017, 18:19
Amator

POSTY        18
Sz0gun                    

Lola                    

No co ty nie powiesz? Zamiast się wydurniać poświęć kilka minut, to może zrozumiesz, że ten przegłosowany gniot po poprawkach MFu niewiele ma wspólnego z oryginalnym projektem obywatelskim.

Oczywiście, że tylko w 10% projekt ten spełnia oczekiwania celników. W  mojej wypowiedzi chciałem powiedzieć, że przynajmniej coś w tym względzie wywalczyli, poza oczywiście gwarancją dotychczasowej płacy, co jak twierdzą maja na piśmie od Banasia.
Ale oni protestowali - przed sejmem, a nie tylko narzekali jak skarbowcy.

A  byłe UKSy w tym IKS  mają  :dupa: bladą

14 maja 2017, 19:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 99  Następna strona