21 września Dniem Krajowej Administracji Skarbowej
Autor
Treść postu
KASiorek
Nieważne, dlaczego 21 września. Ważne, że będą nagrody i wyróżnienia, a i chętnych całe stadko.
Kasiorku, czyżby przeciek kontrolowany - I Dzień KAS'y na halach u znanego hodowcy owiec?
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 08 mar 2007, 08:04 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
07 mar 2007, 00:44
Propozycje ciekawe, ale zgadzam się z Tom'sem. Podejrzewam, że prawdziwą przesłanką wyboru 21 września na Święto Administracji Skarbowej w wydaniu obecnych decydentów było to, że jest to
<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Światowy Dzień Choroby Alzheimera.<!--sizec--></span><!--/sizec-->
:czytaj: <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Choroba Alzheimera jest to postępująca, degeneracyjna choroba ośrodkowego układu nerwowego, charakteryzująca się występowaniem otępienia.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Chyba wszystko się na razie zgadza.
Objawy i przebieg choroby. <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->W przebiegu choroby dochodzi do wystąpienia następujących objawów: zaburzenia pamięci, zmiany nastroju, zaburzenia funkcji poznawczych, zaburzenia osobowości i zachowania.
Charakterystyczne dla demencji (i w tym choroby Alzheimera) objawy to: agnozja - nieumiejętność rozpoznawania przedmiotów, szczególnie jeżeli pytamy o to chorego "na gorąco" np. co to jest? Albo podaj mi... afazja - zaburzenia mowy, jej spowolnienie apraksja - zaburzenia czynności ruchowych, od prostych do np. złożonych (ubieranie, kąpanie). W zaawansowanym stadium choroba uniemożliwia samodzielne wykonywanie nawet codziennych prostych czynności i osoba chorująca na chorobę Alzheimera wymaga stałej opieki.
Czas trwania choroby 5-12 lat, kończy się śmiercią.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Nadal mi wszystko pasuje, kwestia tylko jak szybko będzie w naszych służbach postępowała. <_<
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 08 mar 2007, 08:21 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
07 mar 2007, 10:57
Będzie 21, bo tak mi się podoba. <_<
Ostatnio edytowano 08 mar 2007, 08:58 przez ministerek, łącznie edytowano 1 raz
07 mar 2007, 11:29
21 września nie pasuje mi, bo moja żona ma urodziny. Proponowałbym ankietę - każdy napisze kilka dat (np. do 6), które bezwzględnie mu nie pasują (imieniny żony, własne, urodziny dziecka itd). Potem popatrzy się na te daty, które nikomu nie wadzą i wylosuje się z nich jakąkolwiek bądź. A jak wszystkie będą zajęte, to losowanie zrobi się z tych, które są najmniej obsadzone. Uzasadnienie dla wybranej to nie problem - na wikipedii znajdziemy jakąś rocznicę.
Ostatnio edytowano 08 mar 2007, 09:13 przez Zeffiro, łącznie edytowano 1 raz
07 mar 2007, 17:31
U W A G A !!!
Wprawdzie KAS'y jeszcze nie ma, ale świętować jutro można... (profilaktycznie). Każdy powód jest dobry, zwłaszcza gdy wypada na początku weekend'u :piwo:
20 wrz 2007, 22:06
No i co z tego "święta" mamy ??? - gdzie te awanse, podwyżki, nagrody ? - bez tego, to można sobie o :dupa: potłuc takie święto ! Pozdrawiam :angry2:
22 wrz 2007, 22:15
Ramona
No i co z tego "święta" mamy ??? - gdzie te awanse, podwyżki, nagrody ? - bez tego, to można sobie o :dupa: potłuc takie święto ! Pozdrawiam :angry2:
Święta nie ma bo nie ma KAS'y, ale zgodnie z zasadą - najlepszą okazją do :piwo: jest brak okazji