<!--quoteo(post=15611:date=22. 09. 2007 g. 20:16:name=Nadir)--><div class='quotetop'>(Nadir @ 22. 09. 2007 g. 20:16) [snapback]15611[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Kwaśniewski - wykładowca uniwersytecki. Po popisach lidera SLD tow. Olejniczaka i słynnym wywiadzie tow. Kwaśniewskiego dla "Vanity Fair", w którym pouczał Niemców jak powinni twardo postępować z Polską (w przypadku wygranej PiS) kolejny występ słynnego ze słabej głowy i chorej goleni (po uroczystościach w Katyniu) LiDera LiD'u wykład Aleksandra Kwaśniewskiego na ukraińskiej uczelni.
Kwaśniewski z pewnością "popił", ale "napity" nie opowiada takich BZDUR jak Kaczyński (Jarek - PRM). Ten facet (JK) w 2007 r. straszył będzie mnie (wykształciucha, POLAKA i europejczyka, człowieka wolnego-jeszcze) - stanem wojennym. :za2: Ten jest dopiero "NAWALONY" (albo naćpany). Ja już to przechodziłem, a jemu władza "zaszumiała" bardziej niż butelka bimbru. Zawsze była mi podejrzana ta nostalgia za sanacją, Piłsudskim itd. Ale przewrotów majowych, stanów wojennych - krótko mówiąc wojen domowych to nikt chyba w XXI w. w cywilizowanym "wydaje się" kraju nie oczekuje i nie chce - w końcu "zasady zobowiązują". :stop: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Jakbym Kalisza czytał... Który z wady robi cnotę. (Kwaśniewski wypił, ale za to w ilu językach wykładał! I jak proroczo mówił: Rosja będzie w NATO!) Mówimy (w tym przypadku) o KWAŚNIEWSKIM. Nie o KACZYŃSKIM. Dlaczego wielu (tu na forum też) odwraca kota ogonem na zasadzie "a u was murzynów biją"? Przy okazji parę literówek zrobiłem w tamtym poście. Poprawię je zanim... Praktyk mi je wypomni Zamiast "veni, vidi, vivci" ma być oczywiście: "veni, vidi, vici" czy zamiast "Tieier" - winno być" Tiepier.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 23 wrz 2007, 15:34 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
23 wrz 2007, 15:27
I tak najlepsze jest to że za 2 miesiące PiS i PO będą się do siebie tulić. Przyjemnie będzie zajrzeć wtedy do tego tematu.
Pinero
"Ukochana suka Ludwika Dorna Saba zniszczyła meble w rezydencji ministra spraw wewnętrznych i administracji przy ul. Zawrat w Warszawie. Za ich wymianę, która kosztowała podatników 3350 zł, były szef MSWiA nie zapłacił do dziś -
Rzucała nim o te meble?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
23 wrz 2007, 15:33
<a href="http://www.niepokorny.org/komentarze/86/2007-09-21_dwie_kaczki_i" target="_blank">Czarny piar - czy viral ( ukryta reklama) ?</a> Czy ktoś to widział ?
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
Ostatnio edytowano 23 wrz 2007, 16:29 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz
23 wrz 2007, 16:26
Nadir
Jakbym Kalisza czytał... Który z wady robi cnotę. (Kwaśniewski wypił, ale za to w ilu językach wykładał! I jak proroczo mówił: Rosja będzie w NATO!) Mówimy (w tym przypadku) o KWAŚNIEWSKIM. Nie o KACZYŃSKIM. Dlaczego wielu (tu na forum też) odwraca kota ogonem na zasadzie "a u was murzynów biją"? Przy okazji parę literówek zrobiłem w tamtym poście. Poprawię je zanim... Praktyk mi je wypomni Zamiast "veni, vidi, vivci" ma być oczywiście: "veni, vidi, vici" czy zamiast "Tieier" - winno być" Tiepier.
A u was murzynów biją... :blink: uppsss.... :blush:
ps. ale po rusku gada
Ostatnio edytowano 23 wrz 2007, 16:50 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
23 wrz 2007, 16:27
zoltar7
<!--quoteo(post=15663:date=23. 09. 2007 g. 15:27:name=Nadir)--><div class='quotetop'>(Nadir @ 23. 09. 2007 g. 15:27) [snapback]15663[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Jakbym Kalisza czytał... Który z wady robi cnotę. (Kwaśniewski wypił, ale za to w ilu językach wykładał! I jak proroczo mówił: Rosja będzie w NATO!) Mówimy (w tym przypadku) o KWAŚNIEWSKIM. Nie o KACZYŃSKIM. Dlaczego wielu (tu na forum też) odwraca kota ogonem na zasadzie "a u was murzynów biją"?
A u was murzynów biją... :blink: uppsss.... :blush: ps. ale po rusku gada <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Starego wróbla na plewy nie nabierzesz! PS Eeeeeeeeee tam gada. Po francusku 2 słowa, a przy ruskim "zabutił" zaplątał się
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
23 wrz 2007, 19:06
Nadir
<!--quoteo(post=15643:date=23. 09. 2007 g. 09:41:name=Mohikanin Q)--><div class='quotetop'>(Mohikanin Q @ 23. 09. 2007 g. 09:41) [snapback]15643[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=15611:date=22. 09. 2007 g. 20:16:name=Nadir)--><div class='quotetop'>(Nadir @ 22. 09. 2007 g. 20:16) [snapback]15611[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Przy okazji parę literówek zrobiłem w tamtym poście. Poprawię je zanim... Praktyk mi je wypomni Zamiast "veni, vidi, vivci" ma być oczywiście: "veni, vidi, vici" czy zamiast "Tieier" - winno być" Tiepier. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Poetów (artystów) się nie poprawia ! :stop: Kto zrozumie duszę artysty ? Chyba ... Pinero. Ona wszystkich rozumie - artystów i sklerotyków też (to ja) ! A Ty może chciałeś coś dodatkowo przekazać ? I wtedy dostałbym od Ciebie to <_< !!!
Ostatnio edytowano 23 wrz 2007, 19:12 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz
23 wrz 2007, 19:11
Nadir
Starego wróbla na plewy nie nabierzesz! PS Eeeeeeeeee tam gada. Po francusku 2 słowa, a przy ruskim "zabutił" zaplątał się
Ale tak poważnie... to po rusku Kwach gada bardzo dobrze, serio... serio... :nonono:
23 wrz 2007, 19:46
:dupa:
inspektor
W projekcie ustawy budżetowej jest zagwarantowane 210 mln złotych na podwyżki w skarbówce w związku z wprowadzeniem KAS. Jak na razie to jedyny przypadek od dobrych kilku lat, kiedy ktoś przeznacza dodatkowe środki na skarbówkę. Poprzednio podwyżki dostaliśmy (za rządów AWS), kiedy podniesiono wskaźnik premii kwartalnej do 90% (zresztą na wniosek i po długotrwałych zabiegach związków zawodowych - o czym zdaje się wiele osób zapomniało). Osobiście nie mam wątpliwości, że PO oznacza dla nas brak podwyżek płac i znaczne redukcje zatrudnienia. W tym kontekście nie widzę alternatywy dla PiS. Niestety. Nawiązując do wypowiedzi Tranqilo - łamanie regulaminu będzie skutkować banami. Jak znam życie znów będzie mowa o cenzurze, a ani słowa o łamaniu regulaminu.
:stop: W projekcie nagle znalazła się KASA dla: 1. nauczycieli; 2. lekarzy i pielęgniarek; 3. policjantów; 4. emerytów i rencistów (w tym likwidacja starego portfela); 5. jest ulga na dzieci po ok. 1150 zł; 6. i jeszcze wiele innych .... I muszę przyznać Inspektorze, że dziwi mnie Twoja naiwność, że dostaniemy w tej sytuacji chociaż rewaloryzację (a nie podwyżki) od KOGOKOLWIEK <_< A jeżeli ma mnie ktoś "redukować" to niech to zrobią chociaż ludzie kompetentni, a nie p.o........ Pracuję w tej "branży" kilkanaście lat i tak złej sytuacji jeszcze nie było - chociaż zwłaszcza w latach 90-tych były tzw. "trudne budżety" (i to faktycznie trudne, ale nie będę rozwijał bo to nie jest meritum). Nikt nas nie straszył zwolnieniami (mam na myśli skarbowców, a nie celników - żeby była jasność, bo im SLD zrobiło świństwo i to ogromne zwłaszcza tym z zachodu vide alokacja). PIS ugłaskał z.z. , że nie będzie zwolnień w iście propagandowy spsosób, a po wyborach i tak z.z. będą mieli w :dupa: i zrobią co im się będzie podobało. Zatem jest wybór a to, że Śniadek podpisał porozumienie z ramienia Solidarności z PIS-em to jest to jego i Wasza "broszka". "Wiara i rozum są jak dwa skrzydła, na których duch ludzki unosi się ku kontemplacji prawdy". — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) P.S. Inspektorze w dalszym ciągu życzę pomyślności w walce o prawa pracpwnicze (bez sarkazmu).
23 wrz 2007, 20:25
Chłopaki ostudzili emocje .... ciekawe na jak długo wystarczy Wam cierpliwości... stawiam :piwo: że wraz ze zbliżającym się terminem i nakręcającą się kampanią wrócicie na wojenną ścieżkę... Z pozycji bezstronnego (tj. nie zaangażowanego i nie utożsamiającego się z żadną opcją) obserwatora czyta się topic wielce ciekawie, szkicując psychologiczny portret wielu autorów
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 23 wrz 2007, 21:59 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
23 wrz 2007, 21:58
elsinore
Z pozycji bezstronnego (tj. nie zaangażowanego i nie utożsamiającego się z żadną opcją) obserwatora czyta się topic wielce ciekawie, szkicując psychologiczny portret wielu autorów
zamiast szkicować kup sobie lepiej dyktafon...
ps. podobno Ziobro używa cyfrowego Olympusa
23 wrz 2007, 22:17
A to forum jest też w wersji audio ? Chyba tylko dla wybranych...
____________________________________ always look on the bright side of life
23 wrz 2007, 22:24
Mohikanin Q
Kwaśniewski z pewnością "popił"…
Popił, toż to alkoholik, bimbru raczej nie pije, wali tanie wino krajowej produkcji tzn. „mamroty”. Skutki spożywania tanich trunków objawiły się mamrotem w Katyniu o goleniu, w Niemczech bełkotem o wprowadzeniu sankcji dla Polski, a w kijowskiej uczelni wyłożeniem(się). Z dobrze poinformowanych źródeł wiem, że po tym wykładzie otrzymał propozycję pracy od Wrocławskiego Teatru Pantomimy. Ma zagrać w przedstawieniu "SCENY FANTASTYCZNE Z LEGENDY O PANU TWARDOWSKIM". Teatr stawia tylko jeden warunek, a mianowicie musi mieć wszyty esperal. Niby prosta sprawa, ale ponoć wszystkich specjalistów zamknął Ziobro. I tu mam prośbę by skierować do prokuratury wniosek o urlopowanie jednego z lekarzy, w celu wykonania tego zabieg człowiekowi, który ma wiele osiągnięć dla Polski. Największym, jak wszyscy wiedzą jest trzeci rząd za Putinem w czasie defilady w Moskwie. Jeżeli nie dostanie pracy jako mim (uważam, że w tej dziedzinie ma wielki talent), to będzie, PREMIEREM WSZYSTKICH PIJAKÓW, który za flaszkę podpisze kolejny ROZBIÓR POLSKI.
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
23 wrz 2007, 23:02
zielonka
Niby prosta sprawa, ale ponoć wszystkich specjalistów zamknął Ziobro.
To są pomówienia... Ziobrze lekarze są bliscy, gdyż jego ojciec był lekarzem... i nie był, jak powiada o niektórych Zielonka, "niedojdą", lecz radzić sobie umiał w trudnych latach socjalizmu, albowiem nie jednego "komucha" leczył. Dzięki temu Ziobro junior nigdy biedy nie zaznał i podczas studiów zamiast zapieprzać w studenckich spółdzielniach pracy, mógł się spokojnie oddać swojej pasji i temu co robi najlepiej do dziś dnia tj. podsłuchiwaniu swoich znajomych... bo przyjaciół nie posiada.
Nie jest też prawdą, że po spektakularnych akcjach Ziobry (na gościnnych występach) w warszawskich szpitalach, w Polsce SPADŁA ILOŚĆ PRZESZCZEPÓW o 50%. Są to tylko przejściowe kłopoty wywołane przez liberałów itp. I choć Ziobro żadnej afery nie rozwikłał a kilka wręcz wywołał (śp. Blida, Kaczmarek) to przynajmniej jakby mimo chodem zapewnił PiS poparcie wpływowego lobby przedsiębiorców pogrzebowych. Niech więc żyje i podrasta nasz minister ... Ziobro :brawa:
Tylko wykształciuchy się na nim nie poznały:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Największa przepaść pomiędzy liderami PiS a PO jest w Krakowie, gdzie Jarosław Gowin (42 proc. poparcia) zdecydowanie wyprzedza Zbigniewa Ziobro (25 proc.).
źródło: Onet.pl za Rzepa<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Ostatnio edytowano 23 wrz 2007, 23:52 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
23 wrz 2007, 23:37
elsinore
Chłopaki ostudzili emocje .... ciekawe na jak długo wystarczy Wam cierpliwości... stawiam :piwo: że wraz ze zbliżającym się terminem i nakręcającą się kampanią wrócicie na wojenną ścieżkę... Z pozycji bezstronnego (tj. nie zaangażowanego i nie utożsamiającego się z żadną opcją) obserwatora czyta się topic wielce ciekawie, szkicując psychologiczny portret wielu autorów
Myślę (czasami to mi się zdarza! ) że to chwilowa zmiana taktyki. Z "przywalania sobie" przeszli do "pokpiwania z siebie". Do czasu... Do czasu debat telewizyjnych. A zapowiada sie gorący czas!
J. Kaczyński kontra A. Kwaśniewski: to będzie walka stulecia
[attachmentid=252]
To będzie, odwołując się do języka bokserskiego, walka stulecia - powiedział Adam Bielan o zbliżającej się przedwyborczej debacie Jarosława Kaczyńskiego z Aleksandrem Kwaśniewskim. - Po raz pierwszy zmierzą się politycy, którzy od kilkunastu lat mają największy wpływ na Polskę. Starcie III z IV RP. Premier nie mógł odmówić - powiedział rzecznik PiS.
I jeden z komentarzy: "Spieprzaj dziadu!" kontra: "Pan jesteś pijakiem!"
Giertych wezwał Tuska do debaty
[attachmentid=253]
Roman Giertych na antenie radia rynszTOK FM wezwał Donalda Tuska do wzięcia udziału w debacie telewizyjnej. - Chcę rozmawiać o sprawach programowych. Nie o Rokicie, Mężydle, Sikorskim i innych transferach podkreślił b. wicepremier w rozmowie z Janiną Paradowską. Lider LPR dodał, że z Tuskiem chce rozmawiać o podatkach, otwartych funduszach emerytalnych, Unii Europejskiej oraz o edukacji. Wczoraj Aleksander Kwaśniewski wezwał Jarosława Kaczyńskiego do debaty - jak mówił - "o Polsce i Polakach".
I kilka wybranych komentarzy: * Cała polityka PO i Tuska to wygłosić następny frazes i w nogi, dlatego frazesy zawsze przegrają z merytoryczną dyskusją, Tusk o tym wie ... ~widać i czuć
* mam 31 lat, wyższe wykształcenie, dobrze zarabiam, wstyd mi za pijaka Kwacha, wstyd mi za beznadziejnego Tuska! - życzę PiS ... ~aGW
* Romciu... Ty nie w tej Lidze. Tu trzeba mieć program i zdolność do jego realizacji... .. ~pele
* p.Tusk nie ujawnil nawet programu jaki ma dla Polski (bo zakladam -moze naiwnie ze jakis ma, poza dokopywaniem PiSowi i wbijaniem ... ~nozem w plecy PL
* Tusk na to nie pojdzie bo nic nie zyska a Giertych da mu popalic w gebie Giertych jest mocny, a reszta nie wiadomo, ... ~niesmiala
* OSTATNIE" wejscie Kwacha" i POgrzeb POLiDyczny!!! Kaczynski już ma przewage POnieważ zawsze jest trzeżwy. ~oko
* romuś to nie twoja liga - ty to możesz sobie debatować z lepperem. PO jako lider czeka na wynik półfinału między pis a lid ~Paweł Rzeszów