Ponawiam pytanie, czy ktoś zatrudniony na zastępstwo dostał już propozycję zatrudnienia?
Potwierdzam otrzymanie propozycji zatrudnienia - nadal zastępstwo za ta samą osobę, ale podwyżka do 1.61 naprawdę cieszy:)
Nie obiecali żadnej stałej umowy?
05 maja 2017, 13:47
Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
Mimo wielu wolnych wakatów w urzędzie niestety żadnych perspektyw na stabilizację w najbliższych miesiącach nie ma. Pewnie dopiero od września ruszą nabory.
Ostatnio edytowano 05 maja 2017, 14:16 przez stoik, łącznie edytowano 1 raz
05 maja 2017, 14:01
unavailable
IAS Warszawa - chodzą słuchy że jeden z małych urzędów dostał propozycje.
A który?
____________________________________ Ja jestem tylko zwykłym żołnierzem, wykonuję rozkazy. Bitwy wygrywają wodzowie.
Może by się wypowiedział ten Urząd? A w pozostałych IAS Warszawa coś słychać?
05 maja 2017, 15:51
papryczek
Ja mam pytanie z innej beczki: Jak myślicie/wiecie czy osoby, które nabędą uprawnienia emerytalne dajmy na to w październiku, listopadzie bądź grudniu tego roku otrzymają propozycję zatrudnienia na czas nieokreślony?
U nas dostali.
05 maja 2017, 17:38
To po co mówiono o redukcji zatrudnienia, skoro nadal emeryci będą pracować w urzędach?
05 maja 2017, 18:02
Przecież te osoby nie są jeszcze emerytami na chwilę obecną... Czytanie ze zrozumieniem się kłania
05 maja 2017, 18:26
Tym październikowym itd musieli dać, propozycji nie dostaną tylko Ci co nabywają prawa do końca sierpnia przynajmniej tak było mówione. Rozmawiałem w wielu urzędach i kobiety masowo odejdą 1 października wraz z obniżeniem wieku emerytalnego do 60. Żadna, nie chce już dłużej pracować ma dość ciągłego dokładania pracy, robienia co dzień bezsensownych raportów, braku szacunku podatników i przełożonych. Może się okazać, że osoby na zastępstwo nie pokryją braków kadrowych i na etaty przyjdą zielone osoby prosto z ulicy wtedy to dopiero będzie bałagan w naszym KAS.
05 maja 2017, 18:29
W moim urzędzie, to baby są inne. Niektóre od 2-3 lat mogą być na emeryturze, ale są łakome na kasę i nie chcą odejść z pracy. Twierdzą ze niech dis za nie decyduje. Wkurzają mnie te baby, bo są ustawione finansowo i tylko narzekają na prace ale z własnej woli nie odejdą.
05 maja 2017, 18:48
Baskinia
..., ale są łakome na kasę i nie chcą odejść z pracy. Wkurzają mnie te baby, ...
Łakome na kasę... bez komentarza...
Bardzo fajnie wypowiadasz się o koleżankach z pracy, dużo to o Tobie mówi.
05 maja 2017, 18:59
Ogólnie to o takich jednostkowych przypadkach słyszałem przy czym zawsze była to egzekucja więc faktycznie może chodzić o dużą kasę. Zdecydowanie nie popieram takich ludzi jeśli mają uprawnienia i zabierają pracę młodym ambitnym ludziom, bo później tych młodych będzie brakować jeśli wyjadą z kraju.
05 maja 2017, 19:07
Baskinia
W moim urzędzie, to baby są inne. Niektóre od 2-3 lat mogą być na emeryturze, ale są łakome na kasę i nie chcą odejść z pracy. Twierdzą ze niech dis za nie decyduje. Wkurzają mnie te baby, bo są ustawione finansowo i tylko narzekają na prace ale z własnej woli nie odejdą.
A ja Ci powiem, że szczerze takie osoby podziwiam. Praca jest coraz cięższa, wszystko na tempo i wielokrotnie bez sensu, ale zgodnie z zaleceniami. Podatnicy coraz bardziej chamscy, a o atmosferze w pracy lepiej nie wspominać. Właściwie znikąd grama szacunku i zrozumienia, więc szczerze podziwiam ludzi, którzy nadal w tym tkwią mimo uprawnień emerytalnych.