10 lat jestem urzędnikiem służby cywilnej i podwyżek co 4 lata nie dostałam, dalej 1 stopień, u mnie awansów nie było
04 maja 2017, 09:32
Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
Czy ktoś sie orientuje w sprawie różnic w mnożnikach dla kontrolera skarbowego a młodszego kontrolera skarbowego. Przed KAS inspektor mial poniżej 3.000,00 wynagrodzenie a czy w propozycji dostanie przy stopniu kontrolera taki sam wskaznik 1,61 jak i mlodszy kontroler?
04 maja 2017, 09:34
Tobi
Czy ktoś sie orientuje w sprawie różnic w mnożnikach dla kontrolera skarbowego a młodszego kontrolera skatbowego. Przed KAS inspektor mial poniżej 3.000,00 wynagrodzenie a czy w propozycji dostanie przy stopniu kontrolera taki sam wskaznik 1,61 jak i mlodszy kontroler?
Kurde, ludzie. W KAS minimalna kwota ma wynosić 3000 zł brutto. Jeżeli miałeś wcześniej mnoznik poniżej 1.61 to dostaniesz "podwyżkę", jeśli więcej, to na nowym stanowisku dostaniesz propozycję pracy z takim samym mnożnikiem.
04 maja 2017, 09:45
US w zachodniopomorskim, propozycje rozdawne w ostatni piątek. Expert, - 25 lat pracy w tym większość KS, mnożnik 1,62, starszy referent rok pracy, mnożnik 1,61, róznica 18,70 zł brutto. Nie lepiej zatem naczelnikowi jego zastępcy i wszystkim kierownikom dać też mnożnik 1.62 niech się cieszą. To za naszą pracę otrzymują przecież co kwartał nagrody i to nie takie jak my, więc podstawę wszyscy miejmy taką samą. Jak zwykle nas
04 maja 2017, 10:41
W którym US w Zachodniopomorskim były propozycje rozdawane? Osoby na zastępstwo tez dostały propozycje?
04 maja 2017, 10:51
US 3202 - na zastępstwo nie dawali
04 maja 2017, 10:54
Witam. Czy słyszeliście coś może o wstrzymaniu rozdawania propozycji z uwagi na fakt, iż ma być zwiększona liczba pracowników, którzy propozycji nie otrzymają? W piąteczek przypadkiem nie było w tej sprawie narady DIASów w Wawie? Pozdrawiam
04 maja 2017, 11:12
zyzy33
Witam. Czy słyszeliście coś może o wstrzymaniu rozdawania propozycji z uwagi na fakt, iż ma być zwiększona liczba pracowników, którzy propozycji nie otrzymają? W piąteczek przypadkiem nie było w tej sprawie narady DIASów w Wawie? Pozdrawiam
Mam nadzieje, że herezje opowiadasz
04 maja 2017, 11:19
W Wielkopolsce wstrzymane propozycje
04 maja 2017, 11:45
We Wrocku zaczęli rozdawać propozycje, minimalna stawka 1,61 - tylko będą chyba sami kontrolerzy i specjaliści skarbowi w US, IAS Wrocław nie dopatrzył się części ogólnej w wykazie stanowisk i np. inspektorom proponuje stanowiska kontrolera skarbowego niezależnie od działu. Zgodnie z wyjaśnieniami ministerstwa przekazanymi ZZ-tom "Uwaga dotycząca nazewnictwa stanowisk: „starszy kontroler skarbowy”, „kontroler skarbowy”, „młodszy kontroler skarbowy”, zgodnie z którą nie odzwierciedla ono rzeczywiście wykonywanych zadań, nie została przyjęta. Stanowiska te zastąpiły dotychczas funkcjonujące stanowiska: starszego komisarza skarbowego, komisarza skarbowego oraz inspektorów kontroli skarbowej w zależności od grupy, w której te stanowiska się znajdowały. Dodatkowo należy zauważyć, że do dyspozycji dyrektorów izb administracji skarbowej oraz dyrektora Krajowej Informacji Skarbowej jest także tabela ogólna „Wszystkie urzędy”. Decyzję w sprawie przyznania konkretnego stanowiska będzie podejmował dyrektor izby administracji skarbowej, który składa pracownikom pisemną propozycję określającą nowe warunki zatrudnienia. Przedstawienie tej propozycji umożliwia siatka stanowisk, wynikająca zarówno z tabeli ogólnej dla wszystkich urzędów, jak i tabeli szczegółowej zaprojektowanej dla jednostek KAS - łącznie 74 stanowiska."
04 maja 2017, 11:49
Ewadk
Pewna informacja ? Skąd taki ruch ?
04 maja 2017, 12:00
Maniektkd
Ewadk
Pewna informacja ? Skąd taki ruch ?
IAS Poznań - chodzą takie słuchy po korytarzach
04 maja 2017, 13:06
Właśnie dostałem propozycję. Ze stanowiska starszy komisarz skarbowy na starszy ekspert skarbowy. Wskaźnik bez zmian (miałem i mam więcej niż powszechne obecnie 1,61). Komórka SEE, zachodniopomorskie.
04 maja 2017, 13:34
Niestety to prawda, propozycje wstrzymane-bez podania powodu