Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
Twój głos to głos wołającego na puszczy ...
Poczytaj te wszystkie posty. Problem nie w tym, że zarabiamy gó...e pieniądze, ale w tym czy już dali propozycje, z jakim stanowiskiem (no, kurna bardzo ważne

), z jakim mnożnikiem.
Od kilku lat widzę deprecjację naszych płac. Spowodowane to było chęcią zrobienia oszczędności. A że oszczędności robi się najlepiej w resorcie finansów (bo inne się bronią) to zrobili. Obniżyli wymagane wykształcenie przy naborze z wyższego kierunkowego tzn. prawo, administracja czy ekonomia na średnie, ale UWAGA! ze znajomością prawa. A które to liceum/technikum uczy przepisów prawa?
Nowoprzyjęci nie mają żadnych podstaw (ani prawa ani rachunkowości), nie potrafią czytać przepisów. Ich wspaniałe samopoczucie wynika z faktu, że nawet nie wiedzą jaka ich wiedza jest mizerna.
Im więcej wiesz, tym więcej pozostaje do poznania i wciąż tego przybywa. Francis Scott FitzgeraldTo był początek.
Potem była zmiana struktury i sławna konsolidacja Izby z urzędami (z przerzuceniem ludzi od podatków do rozbudowanych działów ogólnych, kadr, socjalnych). To marnotrawstwo ich wiedzy!
Teraz KAS... nie wiem jak u was, ale do nas przyszli głównie ludzie, którzy przechodzą W TYM ROKU na emeryturę, więc nie uczą się niczego, bo i po co? Do tego albo są na urlopie albo na zwolnieniu. Jakoś te kilka miesięcy przeciągną. Tylko jakie to zasilenie urzędów? U mnie jedna osoba (jedna!) rzeczywiście czegoś się uczy i myślę, że za rok -dwa będzie z niej pożytek.
U nas kilka dni temu zrobili "rewolucję informatyczną". W poniedziałek nic nie działało. Termin wybrany mistrzowsko: termin składania VAT, VAT UE i końcówka PITów. Brawo!!! Ci którzy tego nie doświadczyli niech się nie cieszą ... będziecie też to mieli. I jeżeli ktoś was uprzedzi i da czas na zabezpieczenie i zarchiwizowanie w odpowiednim miejscu to podziękujcie.
Nas nie ostrzegli. Rano nie mogliśmy się zalogować do komputerów, potem jak podali hasło do kompa to nie mogliśmy znaleźć(!) programów, dokumentów, poczty oraz (UWAGA!) pomocy informatycznej czyli nikt nie pisał o problemach to znaczy :sukces
Czekamy na ciąg dalszy... Bo na pewno nastąpi.