Teraz jest 06 wrz 2025, 05:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 99  Następna strona
Propozycje zatrudnienia w KAS 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 09:33

POSTY        328
Post Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
Sz0gun                    

I jeszcze raz napiszę - nawet w zamian za podwyżkę mało kto z KS i SC zgodziłby się na zsyłkę do US.

Wszystko zależny od od pensji: ja się zgodzę ( pracowałem w ks) na mnożnik 1,6 przy wklepywaniu pitów do systemu zamiast 1,6 w kontroli usc- bez myślenia, bez opier... ania, czysta praca bez myślenia. Po powrocie z pracy - bez myślenia.

29 kwi 2017, 21:36
Specjalista

REJESTRACJA20 paź 2006, 21:12

POSTY        457
egodamian                    

Zatrudniony obecnie na stanowisku starszego referenta, jakiego stanowiska spodziewać się na propozycji? Bo juz chyba referentów nie będzie?

Marjolka                    

Egodamian, referenci zostają. Dopiero inspektor zamienia się w kontrolera a komisarz w eksperta.

egodamian                    

Przeglądałem to zmienione rozporządzenie i ich nie widziałem... ☹

Przypomnienie:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

29 kwi 2017, 22:16
Zaawansowany

REJESTRACJA02 kwi 2017, 00:50

POSTY        86
Czy pracujący na zastępstwo też otrzymali te propozycje pracy? Jakie?

29 kwi 2017, 23:48
Amator

REJESTRACJA21 maja 2009, 13:56

POSTY        29
U nas osoby na zastępstwo jeszcze nie dostali propozycji.

A wracając do wcześniejszych postów. Ludzie, przestańcie atakować tych, którzy mają więcej. Każdy z nas wziąłby tak dużo, jakby mu dawali i nie myślałby wtedy o współpracownikach czy to sprawiedliwe wobec nich, no chyba że dostaliby więcej, wtedy mielibyśmy dużo do powiedzenia. Jak sobie to wyobrażacie, czy ten celnik ma altruistycznie nie przyjąć propozycji pracy albo wnieść o obniżkę wynagrodzenia, żebyśmy wszyscy mieli równo?. Kto z Was by tak zrobił? Nikt. Więc dlaczego atakujecie pracowników, a nie górę, która taką sytuację stworzyła. A zanim mi głowę urwiecie, to od razu mówię, że od zawsze pracuję w US.

30 kwi 2017, 08:28
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 gru 2013, 11:40

POSTY        48
Zed77                    

Sz0gun                    

I jeszcze raz napiszę - nawet w zamian za podwyżkę mało kto z KS i SC zgodziłby się na zsyłkę do US.

Wszystko zależny od od pensji: ja się zgodzę ( pracowałem w ks) na mnożnik 1,6 przy wklepywaniu pitów do systemu zamiast 1,6 w kontroli usc- bez myślenia, bez opier... ania, czysta praca bez myślenia. Po powrocie z pracy - bez myślenia.

Tylko praca w urzędzie nie polega tylko na wklepywaniu PIT-ów.

Mity (czyli po prostu niewiedza) o naszej dotychczas wykonywanej pracy są coraz większą przyczyną do rzucania się sobie do gardeł i bicia niepotrzebnej piany (również na tym forum).

I tak nie mamy wpływu na nic, bo pracodawca da nam takie warunki jakie będzie uważał za zasadne.
Będziemy przecież teoretycznie mieli troszkę inne zakresy obowiązków niż przed połączeniem, a to jest przesłanką do zmiany warunków dotyczących wynagrodzenia.
Uczestniczący w zespołach ds propozycji w IAS przedstawiciele związków zawodowych i "najbardziej zaufane osoby" mogą tylko w niewielkim stopniu mieć wpływ na sprawiedliwość tych propozycji.

30 kwi 2017, 09:19
Amator

REJESTRACJA17 lut 2012, 18:32

POSTY        12
katryna                    

U na dziewczyna która była na zastępstwo dostała propozycje dalszego zastępstwa ale w innym dziale (łatanie dziur), a inna dziewczyna będąca na zastępstwo dostała propozycje ale w innym urzędzie skarbowym też na zastępstwo...

egodamian                    

Zatrudniony obecnie na stanowisku starszego referenta, jakiego stanowiska spodziewać się na propozycji? Bo już chyba referentów nie będzie?

Ja będąc starszym referentem, dostałam kontrolera skarbowego...

30 kwi 2017, 09:46
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 sie 2010, 19:29

POSTY        227
Wejdzcie na forum celników. Tam jest taka zgrana liczba celników walczących o kasę, że na jeden temat jest powyżej 100 str dyskusji. Wymyślmy coś w końcu razem, żeby przestano traktować nas jako totalnych nieudaczników. Mamy ostatnią szansę, żeby utrudnić przyjmowanie pitów 2 maja. Ja biorę urlop na żądanie i mam gdzieś te pity ...

30 kwi 2017, 10:59
Znawca

REJESTRACJA22 lis 2013, 22:32

POSTY        106
czerwiec25                    

Ja będąc starszym referentem, dostałam kontrolera skarbowego...

Dzięki za info,  trzeba byś dobrej myśli.

30 kwi 2017, 11:24
Zaawansowany

REJESTRACJA02 kwi 2017, 00:50

POSTY        86
czerwiec25                    

katryna                    

U na dziewczyna która była na zastępstwo dostała propozycje dalszego zastępstwa ale w innym dziale (łatanie dziur), a inna dziewczyna będąca na zastępstwo dostała propozycje ale w innym urzędzie skarbowym też na zastępstwo...

Z mnożnikiem 1,61?

30 kwi 2017, 11:29
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Baskinia                    

Wejdzcie na forum celników. Tam jest taka zgrana liczba celników walczących o kasę, że na jeden temat jest powyżej 100 str dyskusji. Wymyślmy coś w końcu razem, żeby przestano traktować nas jako totalnych nieudaczników. Mamy ostatnią szansę, żeby utrudnić przyjmowanie pitów 2 maja. Ja biorę urlop na żądanie i mam gdzieś te pity ...

Twój głos to głos wołającego na puszczy ...

Poczytaj te wszystkie posty.  Problem nie w tym, że zarabiamy gó...e pieniądze, ale w tym czy już dali propozycje, z jakim stanowiskiem (no, kurna bardzo ważne  :wacko: ), z jakim mnożnikiem.

Od kilku lat widzę deprecjację naszych płac. Spowodowane to było chęcią zrobienia oszczędności. A że oszczędności robi się najlepiej w resorcie finansów (bo inne się bronią) to zrobili. Obniżyli wymagane wykształcenie przy naborze z wyższego kierunkowego tzn. prawo, administracja czy ekonomia na średnie, ale UWAGA! ze znajomością prawa. A które to liceum/technikum uczy przepisów prawa?
Nowoprzyjęci nie mają żadnych podstaw (ani prawa ani rachunkowości), nie potrafią czytać przepisów. Ich wspaniałe samopoczucie wynika z faktu, że nawet nie wiedzą jaka ich wiedza jest mizerna. Im więcej wiesz, tym więcej pozostaje do poznania i wciąż tego przybywa. Francis Scott Fitzgerald
To był początek.
Potem była zmiana struktury i sławna konsolidacja Izby z urzędami (z przerzuceniem ludzi od podatków do rozbudowanych działów ogólnych, kadr, socjalnych). To marnotrawstwo ich wiedzy!
Teraz KAS... nie wiem jak u was, ale do nas przyszli głównie ludzie, którzy przechodzą W TYM ROKU na emeryturę, więc nie uczą się niczego, bo i po co? Do tego albo są na urlopie albo na zwolnieniu. Jakoś te kilka miesięcy przeciągną. Tylko jakie to zasilenie urzędów? U mnie jedna osoba (jedna!) rzeczywiście czegoś się uczy i myślę, że za rok -dwa będzie z niej pożytek.
U nas kilka dni temu zrobili "rewolucję informatyczną". W poniedziałek nic nie działało. Termin wybrany mistrzowsko: termin składania VAT, VAT UE i końcówka PITów. Brawo!!! Ci którzy tego nie doświadczyli niech się nie cieszą ... będziecie też to mieli. I jeżeli ktoś was uprzedzi i da czas na zabezpieczenie i zarchiwizowanie w odpowiednim miejscu to podziękujcie.
Nas nie ostrzegli. Rano nie mogliśmy się zalogować do komputerów, potem jak podali hasło do kompa to nie mogliśmy znaleźć(!) programów, dokumentów, poczty oraz (UWAGA!) pomocy informatycznej czyli nikt nie pisał o problemach to znaczy :sukces  :wysmiewacz:
Czekamy na ciąg dalszy... Bo na pewno nastąpi.

30 kwi 2017, 12:50
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 19:03

POSTY        266
Ja widzę jeszcze jeden problem tej reformy - już teraz średnią płacę w skarbówce podawali ponad 4 tys. zł. Wiecie ile, po uwzględnieniu zarobków celników, wyniesie średnia płaca w KASie?! W życiu nie dostaniemy jakiejkolwiek podwyżki!  :sex:

30 kwi 2017, 19:02
Specjalista

REJESTRACJA20 paź 2006, 21:12

POSTY        457
Średnia płaca niewiele mówi o strukturze płac. Do tego potrzebne są mediana i dominanta, które lepiej obrazują strukturę płac.

30 kwi 2017, 19:17
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 18:02

POSTY        136
Tylko ilu urzędników a ilu obywateli rozumie te pojęcia ;) dla nich średnia jest najważniejsza. Z resztą wątpię czy takie dane ujrzałaby światło dzienne

30 kwi 2017, 19:33
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA05 sie 2009, 08:15

POSTY        4
jorge                    

egodamian                    

Zatrudniony obecnie na stanowisku starszego referenta, jakiego stanowiska spodziewać się na propozycji? Bo juz chyba referentów nie będzie?

Marjolka                    

Egodamian, referenci zostają. Dopiero inspektor zamienia się w kontrolera a komisarz w eksperta.

egodamian                    

Przeglądałem to zmienione rozporządzenie i ich nie widziałem... ☹

Przypomnienie:

Witam wszystkich koleżanki i kolegów ze skarbowości jestem tu nowa i mam pytanie czy licencjat jest traktowany przy dawaniu propozycji jako wyższe czy średnie wykształcenie?

30 kwi 2017, 20:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 99  Następna strona