Teraz jest 06 wrz 2025, 09:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 99  Następna strona
Propozycje zatrudnienia w KAS 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2009, 20:32

POSTY        202
Post Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
plix                    

Czy kogoś w ogóle dziwi, że zdecydowano się na pierwsze? Czego by nie mówić o celnikach, to walczyli, a skarbówka siedziała cicho jak mysz pod miotłą, to po co ją niepotrzebnie dodatkowo finansować?

Urzędnikom płaci się wynagrodzenie za pracę. Służbom mundurowym za walkę. Zależy jaki mamy mieć teraz charakter pracy.

29 kwi 2017, 17:27
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 18:02

POSTY        136
A czy wypowie się jakiś urzędnik mianowany, który otrzymał propozycje przeniesienia ?

29 kwi 2017, 17:47
Zaawansowany

REJESTRACJA28 lip 2014, 16:09

POSTY        36
Propozycja pracy dla urzędnika mianowanego od propozycji dla pracownika różni się wyłącznie tym, że w miejscu, gdzie wskazuje się rodzaj umowy o pracę wpisano "mianowanie" (pracownikom niemianowanym wpisywano w tym miejscu np. czas nieokreślony). Ponadto propozycja zawiera informację o przysługującym dodatku urzędniczym (stopień i mnożnik kwoty bazowej), który jest jednym z elementów wynagrodzenia. Mnożnik wynagrodzenia zasadniczego w moim przypadku pozostał bez zmian i wynosi 1,618. Byłam st. komisarzem skarbowym teraz jestem st. ekspertem skarbowym. Pracuję prawie 27 lat wyłącznie w skarbówce - US.

29 kwi 2017, 18:46
Znawca

REJESTRACJA22 lis 2013, 22:32

POSTY        106
Zatrudniony obecnie na stanowisku starszego referenta, jakiego stanowiska spodziewać się na propozycji? Bo juz chyba referentów nie będzie?

29 kwi 2017, 18:55
Znawca

REJESTRACJA18 lip 2016, 20:56

POSTY        232
Egodamian, referenci zostają. Dopiero inspektor zamienia się w kontrolera a komisarz w eksperta.

29 kwi 2017, 18:56
Znawca

REJESTRACJA22 lis 2013, 22:32

POSTY        106
Przeglądałem to zmienione rozporządzenie i ich nie widziałem... ☹

Ostatnio edytowano 29 kwi 2017, 19:13 przez egodamian, łącznie edytowano 2 razy

29 kwi 2017, 18:59
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 cze 2016, 18:54

POSTY        9
mk13                    

Czyli jeśli nie punkt 2 to powinno być zgodnie z pierwszym! Wiadomo celnicy byliby pokrzywdzeni, ale jakoś ludzie na co dzień muszą żyć z niepewnością zatrudnienia, brakiem gwarancji zatrudnienia czy wynagrodzenia, poza tym co wynika z kodeksu pracy. Zdaje się jest coś na temat zasad równego traktowania? Ale na pewno nie ma tam o dożywotności zatrudnienia czy wynagrodzenia. Nie podoba się to zmiana pracy!

Z jakiej racji były celnik ma mieć to zapewnione, skoro ogół nie ma takich przywilejów?
Więc może przestańcie truć o krzywdach i że walczyliście i mimo, że przegraliście to za próbowanie się należy?

@Gburek, Umkneło. Jakoś merytorycznie się nie odniosłeś do tego co napisałem, tylko kolejna wersja że trzeba było dostać się do IC albo nie byłeś wystarczająco dobry dla IC! Jak brak merytoryki czy argumentów zawsze schodzi się do poziomu błota! Nie jesteście lepsi!

Generalnie to takie posty nie zasługują na komentowanie. Nie rozumiem jaki proces myślowy doprowadza do wniosku, że winą byłego celnika jest to, że ma inny mnożnik. Pretensje chyba do DIAS? Czy Wy czasem tych mnożników sobie nie wymyśleliście? Ja po 20 latach w cle mam 1,6. Ale to może dlatego, że na bakier z logiką jestem. Uważam, że byli celni tak się znają na robocie skarbowca jak skarbowiec na odprawach. Ale może się mylę. Pewnie wiecie lepiej. Zastanawia mnie również dlaczego tak udowadniacie, że to były celnik otrzymuje nieadekwatne wynagrodzenie a Wy nie. Czyli Wasze zarobki są odpowiednie. OK. Jak mówiłem nie warto komentować. Dlaczego komentuję. Bo pracować bedziecie/będziemy razem i chociaż nie macie wpływu na wysokość pensji to na atmosfere w pracy macie, ale tu też nie chce się zawalczyć?
Acha, sorki, walczycie, żeby atmosfera była jak najgorsza. Gratuluję.

29 kwi 2017, 19:11
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 sie 2010, 16:05

POSTY        16
Sami niepotrzebnie się wykańczamy. Wiadomo że każdy musi się uczyć nowych rzeczy. Ja podziwiam tych co umieją walczyć o swoje, ja już tej siły niestety nie mam. Uważam, że chyba jednak nie warto nadmiernie się poświęcać i dokształcać, bo i tak nikt nie zwraca na to uwagi.

29 kwi 2017, 19:46
Amator

REJESTRACJA16 paź 2016, 19:23

POSTY        10
Zgadzam się! Atakujecie celników i UKSiaków jakby to oni sami sobie przyznali wynagrodzenia! Tyle im państwo dało to korzystają, każdy z Was, "pokrzywdzonych skarbowców" też by korzystał. A im i tak jest trudno pracować w jednostce, w której większość patrzy na nich wilkiem palka--== Sam pracuję w Urzędzie Skarbowym i do naszego urzędu trafiło wielu bardzo fajnych celników i UKSiaków. To też są normalni ludzie, którzy chcą pracować i godnie zarabiać! Przestańcie skakać sobie do oczu, nakręcać się. Bo Ci, którzy to robią tutaj na forum i w urzędach utopiliby w łyżce wody za symboliczne 10 zł. :za2: żałosne... :stop:

29 kwi 2017, 19:47
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2015, 13:47

POSTY        157
Mam pytanie do oszołomów z US (przepraszam, nie znajduję innego słowa). Czy wy specjalnie tymi bredniami próbujecie zrazić nas (ludzi z KS i SC) do siebie i innych (normalnych) pracowników US?

A ty MK13 nie zgrywaj eksperta i nie wyjeżdżaj z kodeksem pracy, pisząc o funkcjonariuszach, bo tylko się ośmieszasz.

29 kwi 2017, 19:56
Amator

REJESTRACJA30 lis 2016, 07:34

POSTY        17
Starszy referent pozostaje bez zmian,u mnie w propozycji tak samo.

29 kwi 2017, 20:34
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 mar 2017, 10:00

POSTY        53
Sz0gun                    

Mam pytanie do oszołomów z US (przepraszam, nie znajduję innego słowa). Czy wy specjalnie tymi bredniami próbujecie zrazić nas (ludzi z KS i SC) do siebie i innych (normalnych) pracowników US?

A ty MK13 nie zgrywaj eksperta i nie wyjeżdżaj z kodeksem pracy, pisząc o funkcjonariuszach, bo tylko się ośmieszasz.

Z jakim nastawieniem człowiek się spotyka, takim odpowiada, i wyskakiwanie że to przez pracowników US są animozje, to przejaw bardzo krótkiej pamięci. Kto od zapowiedzi KAS jechal po skarbówce i pracownikach, że za nic nie chcecie pracować  razem, jakbyśmy to my wymyśli cały ten bajzel.

Pobory nie oszukujmy się, na pewno nie są podobne i nie chodzi tu o te 1.6 pana na cle, i może ich nie wybieraliście, ale też po trupach idziecie by je utrzymać i to mimo że już nie jesteście funkcjonariuszami! A przynajmniej po ucywilnieniu już nie, i w  znacznej części trafiliscie do us i wykonujecie tą samą prace, o ile można powiedzieć że ja wykonujecie, bo nie wiem o jakim zapale i chęci pracy wspominał kolega, ja tego nie widzę. Więc może i kodeks pracy z mocy prawa was nie dotyczy ale poprzez akcentowanie tego nie poprawicie relacji. Nie jestem  też ekspertem, bo to nie moja dziedzina, ale jako pracownik próbuje bronić swoich racji.

Bo te ciągle wywyższanie statusu funkcjonariusza i oburzenie za to że utraciliście przywileje, czemu ma to być naszym kosztem? Bo przez takie rozwarstwienie na równych i równiejszych raczej nie może być mowy o integracji służb, bo człowieka zalewa szewska pasja, oczywiście największa wina dotyczy tych co tym zarządzają, poprzez pozwolenie na rozbuchanie kierownictwa ale też tolerowanie takiego dysproporcjonalnego wynagrodzenia pracowników wykonujących te same zadanie. Jako pracownicy cywilni utraciliście według mnie prawo do pobór jakie mieliście w służbie mundurowej, i nie ma takiego prawa które by uzasadniało trwanie takiego stanu rzeczy.

Ostatnio edytowano 29 kwi 2017, 21:05 przez mk13, łącznie edytowano 1 raz

29 kwi 2017, 20:55
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2015, 13:47

POSTY        157
Nie będę dyskutował z trollem. Sami doprowadziliście do sytuacji, że z wami nikt się nie liczy ("trzeba było podpisać propozycję od razu"). A żeby się dowartościować, chcecie równania innych w dół (czyli do was). Nie wiem, czy bardziej to śmieszne czy straszne.

I jeszcze raz napiszę - nawet w zamian za podwyżkę mało kto z KS i SC zgodziłby się na zsyłkę do US.

29 kwi 2017, 21:02
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 gru 2013, 11:40

POSTY        48
Witam. Zasadnicze pytanie. Czy ktoś z działów kontroli przed 29.04.2017r. dostał propozycje z określoną wysokością dodatku kontrolerskiego ?
Rozporządzenie z 26.04.2017r. (opublikowane 28.04.2017r.) obowiązuje od 29.04.2017r., http://dziennikustaw.gov.pl/du/2017/868/1

29 kwi 2017, 21:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 99  Następna strona