Teraz jest 05 wrz 2025, 20:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 99  Następna strona
Propozycje zatrudnienia w KAS 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2015, 13:47

POSTY        157
Post Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
pepe208                    

Czyli, parafrazując stare PRL-owskie powiedzenie: czy się stoi, czy się leży "mnożnik Banasia" (1,61) się należy.

Kiepski żart, bo komisarze leżą nie rzadziej niż referenci.

27 kwi 2017, 20:24
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 kwi 2017, 10:32

POSTY        212

LOKALIZACJAWrocław
skarbczyk                    

b17                    

Widzę wszędzie to samo więc te 1,61 to pewniak. Jedyny problem, że bez względu na to czy referent czy komisarz dostanie 1,61 czyli dla komisarza ni będzie podwyżki z tego co mówili o mnożniku koledzy. Pozostanie im 20% dodatku stażowego.

Są urzędy, przynajmniej na Podkarpaciu, w których komisarze a nawet starsi komisarze mają współczynnik 1,5. Niektórzy z nich są tuż przed emeryturą. Ciekawe kto do tego dopuścił. Ktoś powinien się wstydzić.

Komisarz 1,5 :o to mimo wszystko jakaś korzyść z tego KAS będzie, że zarobki będą jednolite. Pamiętacie stare ploty jak mówili, że po stworzeniu KAS zarobki będą 5 brutto ;) Nic trzeba iść spać, może przyśni mi się, że dostaje propozycje z mnożnikiem 2,67 ;)

27 kwi 2017, 20:40
Zaawansowany

REJESTRACJA23 paź 2006, 10:06

POSTY        86
Szkoda, że po wielu latach lojalnej i uczciwej pracy - piszę o większości pracowników skarbowości  - tak nas zaorali. Jak to mówią, z niewolnika nie ma pracownika. Żeby zasłużyć na szacunek, trzeba szanować innych. Bez tego ani rusz. Nie dostałam jeszcze propozycji, ale z tego, co kierownictwo zapowiedziało, prawie wszyscy dostaną 1,61, co oznacza 3 tys. brutto. Dojdą zapewne dodatki - nie dla wszystkich i które za chwilę moża obniżyć. Po ludzku, zwyczajnie, jest mi przykro. Nie chodzi o mnie, ale patrzę na innych współpracowników, którzy pracowali z pełnym zaangażowaniem, czasem nawet poświęceniem - przecież tego się od nas oczekuje - szli na różne akcje, bez zbędnych dyskusji, biorąc na siebie dużą odpowiedzialność, w wolnym czasie, w weekendy, w nocy. Wielu ma wiedzę i kompetencje tak wysokie, że mogliby być menadżerami, są ekspertami, ale wybrali służbę publiczną. Przecież nie jesteśmy nierobami i nieudacznikami, jesteśmy dobrzy w tym, co robimy. Znamy przepisy, obsługujemy systemy informatyczne, jesteśmy merytoryczni. I za to taka odpłata? To jest tak, jakbyśmy wszyscy i każdy z osobna, dostali z liścia w twarz. Takie moje prywatne przemyślenia, które musiałam z siebie wywalić, w gronie, które być może - choćby częściowo - podziela moje odczucia. Mam nadzieję, że chociaż do tego mam jeszcze prawo jako urzędnik.  :rotfl:

27 kwi 2017, 20:54
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
Gosik, aż mi się oczy zaszkliły! Już od dość dawna to widziałem i w końcu szlag mnie trafił i odszedłem.
Pamiętacie niejakiego Rostowskiego? Nie? No taki palant od zielonej wyspy, który zaproponował limit mianowań na bodajże 2012 rok w wysokości 0 (słownie: zero) osób. Drugi to ten blond bitels Schwenjfeld czy jakoś tak (cholera pozmienialiby sobie na jakieś polskie nazwiska! Na przykład jak Tusk, Petru, Schetyna, itd.). Później była znowu jakaś Kapica.

Oj nie ma skarbowość szczęścia do władców, oj nie ma.

Ostatnio edytowano 27 kwi 2017, 21:19 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

27 kwi 2017, 21:18
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2016, 15:09

POSTY        45
Wylewają dziecko z kąpielą. Skoro teraz 3000 brutto to będzie pensja dla osoby zaczynającej prace, to nie widzę przeszkód, żeby osoba doświadczona stosunkowo, proporcjonalnie do wynagrodzenia, sama pracowała na tym poziomie. Oczekują wiedzy i doświadczenia, a my wynagrodzenia. Nie ma wynagrodzenia, nie ma wiedzy i doświadczenia. A jak nie to co, premie nam zabiorą? Jakie? To była ostatnia marchewka (choć i wykorzystywana jako kij).

No ewentualnie wyjdzie, że do tej pracy w ogóle żadna wiedza nie jest potrzebna (a pewnie każdy zna przynajmniej jedną osobę, która bez niej daleko zaszła heh).

27 kwi 2017, 21:50
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA14 kwi 2017, 14:37

POSTY        44
Myślę, że trzeba zacząć pracować według powiedzenia " jaka płaca taka praca"...

27 kwi 2017, 21:57
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 kwi 2017, 07:51

POSTY        24
kocur87                    

Myślę, że trzeba zacząć pracować według powiedzenia " jaka płaca taka praca"...

To w obecnej sytuacji jest jedynym słusznym rozwiązaniem. O co my się martwimy ? O 2100 na rękę ? Z całym szacunkiem, ale byle "robol" zarobi więcej. Osobiście wychodzę z założenia, że dadzą umowę to fajnie, nie to nie. My się chyba po  prostu boimy zmian. Przyzwyczailiśmy się do tego siedzenia przed biureczkiem i boimy się innej pracy. Rozumiem, że kobiety chcą tu pracować. Jest socjal, można iśc spokojnie na wychowawczy itd. Ale faceci ? Czym my się do cholery przejmujemy ? :zygi:

28 kwi 2017, 07:12
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 lis 2007, 07:51

POSTY        117
Problem w naszej formacji jest taki, że jedności nie będzie, gdyż dla dużej części pracowników US czasy obecnej władzy są świetnym okresem pod względem finansowym. U mnie w Urzędzie było wiele osób z mnożnikiem <1.3 jeszcze rok temu, a tu nagle w ciągu roku dostają 500 - 800 zł podwyżki - i jak tu protestować czy narzekać na kasę. Mało tego część dostała x*500+ ... z kolei Ci co mieli =>1.5 mogą czuć się  :sex:

28 kwi 2017, 07:20
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 kwi 2017, 07:51

POSTY        24
paoloss                    

Problem w naszej formacji jest taki, że jedności nie będzie, gdyż dla dużej części pracowników US czasy obecnej władzy są świetnym okresem pod względem finansowym. U mnie w Urzędzie było wiele osób z mnożnikiem <1.3 jeszcze rok temu, a tu nagle w ciągu roku dostają 500 - 800 zł podwyżki - i jak tu protestować czy narzekać na kasę. Mało tego część dostała x*500+ ... z kolei Ci co mieli =>1.5 mogą czuć się  :sex:

Mnie również w zeszłym roku podniesiono podstawę,ale nie uważam, że powinienem zabijać się o tą pracę za takie pieniądze.

28 kwi 2017, 07:32
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 lis 2009, 12:49

POSTY        47
Dzisiaj w US Pń Nowe Miasto rozdają propozycję zatrudnienia

28 kwi 2017, 09:12
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 kwi 2016, 11:00

POSTY        74
marwerka                    

Umowa na czas nieokreślony, ten sam dział, stanowisko równorzędne do dotychczasowego, mnożnik minimalnie większy

Mysle ze koleżanka celowo chce wprowadzić zamęt wśród skarbowcow ze niby dostała propozycję.  A. My tu czrkamy na konkrety ktorych niestety brak. Sluchy niosą ze 10proc do zwolnienia i nie tylko emeryci.  Smutne to niestety

28 kwi 2017, 09:21
Zaawansowany

REJESTRACJA28 lip 2014, 16:09

POSTY        36
Właśnie przed chwilą otrzymałam propozycję pracy. Ze starszego komisarza skarbowego stałam się starszym ekspertem skarbowym. Reszta bez zmian. Mnożnik taki jak był tj. 1,6180 po prawie 27 latach pracy w skarbówce (zasadnicza 3.031,87 zł) - Dolny Śląsk  :zly1:

28 kwi 2017, 09:26
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 maja 2016, 07:29

POSTY        16
uspiech                    

Właśnie przed chwilą otrzymałam propozycję pracy. Ze starszego komisarza skarbowego stałam się starszym ekspertem skarbowym. Reszta bez zmian. Mnożnik taki jak był tj. 1,6180 po prawie 27 latach pracy w skarbówce (zasadnicza 3.031,87 zł) - Dolny Śląsk   :zly1:  

A w jaki sposób przekazali propozycje?

28 kwi 2017, 09:48
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2009, 22:40

POSTY        1
uspiech                    

Właśnie przed chwilą otrzymałam propozycję pracy. Ze starszego komisarza skarbowego stałam się starszym ekspertem skarbowym. Reszta bez zmian. Mnożnik taki jak był tj. 1,6180 po prawie 27 latach pracy w skarbówce (zasadnicza 3.031,87 zł) - Dolny Śląsk   :zly1:  

A czy otrzymałaś od razu informację, w jakim dziale będziesz pracować?

28 kwi 2017, 09:57
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 99  Następna strona