Ja właśnie otrzymałam propozycję,stanowisko bez zmian,mnożnik 1,6100, nasza Pani Naczelnik pocieszyła mnie,że może jak już wszystko z zatrudnieniami się wyjaśni to te mnożniki zmienią się na lepsze...
A niby jak mają się zmienić na wyższe jak nie ma zaplanowanych środków na to a rok 2018 r. to kolejny rok zamrożenia płac?
____________________________________ Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zabrała się do myślenia.
27 kwi 2017, 11:37
Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
Powiedzieć można wszystko. Przy każdych zmianach mówią nam to, co chcielibyśmy usłyszeć, i najlepsze, że każdemu co innego, w zależności od potrzeb
27 kwi 2017, 11:44
Jeden z dolnośląskich US z tego co wiemy to każdy z szeregowych pracowników propzycja z mnoznikiem 1.61 obojętnie czy po nowemu kontroler czy ekspert czy referent
27 kwi 2017, 11:44
Jeszcze większy niż 1,61 mają Wam dać ? Ja mam 1.5.
27 kwi 2017, 11:51
paulina32
Ja właśnie otrzymałam propozycję,stanowisko bez zmian,mnożnik 1,6100, nasza Pani Naczelnik pocieszyła mnie,że może jak już wszystko z zatrudnieniami się wyjaśni to te mnożniki zmienią się na lepsze...
Jaka izba?
27 kwi 2017, 12:39
Nową umowę dostałam w pod koniec marca w związku z kończącą się poprzednią umową. Nową umowę dostałam na rok i 9 miesięcy, mnożnik bez zmian 1,5, st. referent, IAS Gdańsk.
27 kwi 2017, 12:45
quryj
paulina32
Jaka izba?
Dolnośląska
27 kwi 2017, 13:04
Co z informatykami? Wie coś, ktoś?
27 kwi 2017, 13:07
A wcześniej jak było?
27 kwi 2017, 14:51
Widzę wszędzie to samo więc te 1,61 to pewniak. Jedyny problem, że bez względu na to czy referent czy komisarz dostanie 1,61 czyli dla komisarza ni będzie podwyżki z tego co mówili o mnożniku koledzy. Pozostanie im 20% dodatku stażowego. Ktoś tu pisał o osobach na zastępstwo. Oficjalnie nic nie wiadomo na ich temat, a raczej głosy są sprzeczne. Ci co mają zastępstwo do końca sierpnia mają nic nie dostać. Co wydaje mi się mało prawdopodobne. 2 wersja zakłada umowy do czasu powrotu pracownika z mnożnikiem 1,4 bo teraz były też różne w zależności od województwa. W przypadku odmowy przyjęcia propozycji osoby, którą zastępują będą mogli liczyć na aneks z propozycja na stałe. Od 1 czerwca mają ruszyć ewentualne nabory na stałe nie na zastępstwo, więc najwyraźniej liczą, że do 31 maja wszystko będzie jasne.
27 kwi 2017, 17:43
Tylko szukać innej roboty.
27 kwi 2017, 17:57
justice
Tylko szukać innej roboty.
Dokładnie dość już tego wyzysku i poniżania
27 kwi 2017, 18:12
b17
Widzę wszędzie to samo więc te 1,61 to pewniak. Jedyny problem, że bez względu na to czy referent czy komisarz dostanie 1,61 czyli dla komisarza ni będzie podwyżki z tego co mówili o mnożniku koledzy. Pozostanie im 20% dodatku stażowego.
Są urzędy, przynajmniej na Podkarpaciu, w których komisarze a nawet starsi komisarze mają współczynnik 1,5. Niektórzy z nich są tuż przed emeryturą. Ciekawe kto do tego dopuścił. Ktoś powinien się wstydzić.
27 kwi 2017, 19:13
Czyli, parafrazując stare PRL-owskie powiedzenie: czy się stoi, czy się leży "mnożnik Banasia" (1,61) się należy.