Teraz jest 05 wrz 2025, 22:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 99  Następna strona
Propozycje zatrudnienia w KAS 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 kwi 2016, 05:55

POSTY        91
Post Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
Sz0gun                    

katryna                    

Jeśli na te propozycje mamy odpowiedzieć do 31 maja to rozumiem, że najpóźniej musimy je otrzymać 17 maja?

Źle rozumiesz.

Może jakoś to uargumentujesz?
Jeśli miałyby iść pocztą,  to akurat koleżanka myśli dość logicznie

26 kwi 2017, 19:48
Zaawansowany

REJESTRACJA02 kwi 2017, 00:50

POSTY        86
Sz0gun                    

katryna                    

Jeśli na te propozycje mamy odpowiedzieć do 31 maja to rozumiem, że najpóźniej musimy je otrzymać 17 maja?

Źle rozumiesz.

W takim razie kiedy mija ostatni możliwy termin przedstawienia tych propozycji?

26 kwi 2017, 19:59
Znawca

REJESTRACJA18 lip 2016, 20:56

POSTY        232
Katryna, propozycje mają nam być przedstawione do 31 maja. Można to więc faktycznie dwojako rozumieć. Albo, że do tego dnia mamy się z nimi zapoznać, albo że mają nam je przedstawić do tego dnia, czyli na przykład nadać na poczcie.

26 kwi 2017, 20:03
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2016, 08:13

POSTY        164
Tak myślę, że osoby, które nie dostaną lub nie przyjmą propozycji znacznie zwiększą koszty tej reformy. Ciekawym ile będzie tych pracowników i jakie będą koszty odpraw. Mam nadzieję, że ZZ wystąpią o informację publiczną w tym zakresie.

26 kwi 2017, 20:21
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 18:17

POSTY        80
Ispec                    

Małopolska: najpierw propozycje-angaże dostaną urodzeni po 72 roku (bo oświadczenia lustracyjne starszych poszły do weryfikacji  do kompetentnej instytucji i nie wróciły jeszcze) - ponoć jeszcze w tym miesiącu.
       Ponadto - posiadający uprawnienia emerytalne (do k. sierpnia) nie dostaną propozycji (przekazane oficjalnie na naradzie z szefowstwem jednostki).

IPN weryfikuje oświadczenia w kilka lat, a nie w terminie miesiąca. Natomiast jeżeli jest nieprawdziwe, to trafia do sądu i kolejne miesiące-lata.
Jeżeli oficjalnie na naradzie przekazano, że pracownicy ze względu na wiek nie dostaną propozycji pracy, to jest to jawna dyskryminacja i łamanie kryteriów ustawowych (kwalifikacje, dotychczasowa praca oraz dotychczasowe miejsce zamieszkania). Myślę, że związki zawodowe powinny zareagować na tego typu informacje.

26 kwi 2017, 20:25
Nowicjusz

REJESTRACJA07 lis 2015, 22:04

POSTY        2
anagram69                    

Tak myślę, że osoby, które nie dostaną lub nie przyjmą propozycji znacznie zwiększą koszty tej reformy. Ciekawym ile będzie tych pracowników i jakie będą koszty odpraw. Mam nadzieję, że ZZ wystąpią o informację publiczną w tym zakresie.

Gratuluję pomysłu :( i życzę by wysoką odprawę dostał "anagram69", może zobaczy jak  to dobrze .

26 kwi 2017, 20:49
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2016, 08:13

POSTY        164
safora1                    

Gratuluję pomysłu :( i życzę by wysoką odprawę dostał "anagram69", może zobaczy jak  to dobrze .

Nie napisałem, że jest to "dobre". Opcja "zero" zrobi problem i administracji, i samym pracownikom.
Rozważam jednak przyjęcie odprawy.

26 kwi 2017, 21:02

REJESTRACJA26 lis 2015, 07:42

POSTY        14
anagram69                    

Po pierwsze to uważam, że 99,9% pracowników przyjmie jednak propozycje, zwłaszcza, że mało kto dostanie propozycję gorszą od tego co ma teraz, a nawet jeśli to patrząc wstecz jakoś nie przypominam sobie masowych dobrowolnych odejść, a nawet i niemasowych, przynajmniej w moim województwie.

Po drugie to mam informacje, że w IAS OLSZTYN propozycje dla pracowników będą przedkładane chyba w piątek, minimalna kwota bazowa to 1,61 (około 3016,- zł. brutto) + stażowe, chyba ma nie być stopniowania, że im wyższe stanowisko tym minimalnie większy wskaźnik, pracownicy kontroli przechodzący do innych KO mają dostać nieco więcej w zamian za odebranie dodatku kontrolerskiego, a chyba pracownicy za zastępstwo dostaną wskaźnik 1,5. Jak dostaniemy propozycję to kwitujemy odbiór i ewentualnie od razu przyjęcie warunków lub przyjmujemy w ciągu 14 dni. Pracownicy nie mają możliwości zwrócenia się o ponowne rozpatrzenie i zmianę propozycji (tak jak to mogą funkcjonariusze).

26 kwi 2017, 21:18
Początkujący

REJESTRACJA14 kwi 2017, 13:39

POSTY        6
Skarboszczak                    

anagram69                    

Po pierwsze to uważam, że 99,9% pracowników przyjmie jednak propozycje, zwłaszcza, że mało kto dostanie propozycję gorszą od tego co ma teraz, a nawet jeśli to patrząc wstecz jakoś nie przypominam sobie masowych dobrowolnych odejść, a nawet i niemasowych, przynajmniej w moim województwie.

Po drugie to mam informacje, że w IAS OLSZTYN propozycje dla pracowników będą przedkładane chyba w piątek, minimalna kwota bazowa to 1,61 (około 3016,- zł. brutto) + stażowe, chyba ma nie być stopniowania, że im wyższe stanowisko tym minimalnie większy wskaźnik, pracownicy kontroli przechodzący do innych KO mają dostać nieco więcej w zamian za odebranie dodatku kontrolerskiego, a chyba pracownicy za zastępstwo dostaną wskaźnik 1,5. Jak dostaniemy propozycję to kwitujemy odbiór i ewentualnie od razu przyjęcie warunków lub przyjmujemy w ciągu 14 dni. Pracownicy nie mają możliwości zwrócenia się o ponowne rozpatrzenie i zmianę propozycji (tak jak to mogą funkcjonariusze).
Jakieś szczegóły jak to ma wyglądać, mikołaj będzie roznosił czy wróżka, czy po prostu naczelnicy będą wręczać czy kadry

26 kwi 2017, 22:05
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 mar 2017, 10:00

POSTY        53
Co innego odejść z kwitkiem, a co innego dostać odprawe/odszkodowanie, to inny wiatr w żagle.

I jeśli nie ma być stopniowania za wyższe stanowiska, to myślę że mogą się przejechać na fakcie, że pracownik z 10-20 letnim stażem dostanie kopa w tyłek, jak zobaczy że jego pobory są jak żółtodzioba na stanowisku referenta! Bo te 3016zł równają do przedkasowego stanowiska komisarza. Jeśli myślą że ludzie nie mają szacunku do siebie, to może jednak trochę go wygrzebać. Bo to jest jawne pogwałcenie jakiejkolwiek służbowej godności i posiadanego stanowiska za którym stoi wieloletnie doświadczenie i nie rzadko spora odpowiedzialność kompetencyjna.

27 kwi 2017, 04:52
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 gru 2015, 11:51

POSTY        212
wredniak555                    

Jakieś szczegóły jak to ma wyglądać, mikołaj będzie roznosił czy wróżka, czy po prostu naczelnicy będą wręczać czy kadry

U nas, z tego co wiem, propozycje dostali już kierownicy.
Wręczał je kierownik ogólnego i od razu przyjmował oświadczenia o przyjęciu (wszyscy) lub nieprzyjęciu (żaden).

27 kwi 2017, 08:10
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 kwi 2017, 07:51

POSTY        24
Witam.
Czy wiadomo już coś o propozycjach pracy w IAS Łódź ? Podobno miały być przedstawione do końca marca, potem do końca kwietnia..., ale nadal cisza. :mur:

27 kwi 2017, 08:40
Amator

REJESTRACJA30 lis 2016, 07:34

POSTY        17
Ja właśnie otrzymałam propozycję,stanowisko bez zmian,mnożnik 1,6100, nasza Pani Naczelnik pocieszyła mnie,że może jak już wszystko z zatrudnieniami się wyjaśni to te mnożniki zmienią się na lepsze...

27 kwi 2017, 11:21
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 maja 2016, 06:32

POSTY        26
Z jakiej Izby była ta propozycja.

27 kwi 2017, 11:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 99  Następna strona