Teraz jest 06 wrz 2025, 18:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 99  Następna strona
Propozycje zatrudnienia w KAS 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 kwi 2017, 22:26

POSTY        4
Post Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
Arythea                    

Kawiarka                    

Ja, będąc na zastępstwie, otrzymałam  podwyżkę w maju ubiegłego roku do 2800 brutto z wyrównaniem od stycznia. Jednak nie każdy u mnie taką dostał. Okazało się, że parę osób rozpoczęło pracę dosłownie parę dni później, po tym jak przekazano do izby informację o osobach z najniższymi wynagrodzeniami do podwyżki (było to chyba w okolicach kwietnia).

Ja natomiast, pracując na zastępstwo niemal dwa lata, nie dostałam podwyżki w zeszłym roku. Dopiero trzy miesiące później przy podpisywaniu nowej umowy (na zastępstwo) dostałam wyższy mnożnik.

A miałaś wynagrodzenie poniżej 2800 brutto?

06 kwi 2017, 15:19
Znawca

REJESTRACJA18 lip 2016, 20:56

POSTY        232
Czy ktoś uchyli rąbka tajemnicy, choćby na priv, bo widzę, że wszyscy tu boją się cokolwiek powiedzieć, a nie wierzę, żeby nie było osoby, która nic nie wie... Otóż dnia dzisiejszego zrobiłam test i jest pozytywny, źle się czułam i czuję a pracuję na sali obsługi i muszę znosić przykre zachowania petentów, które wyprowadzają mnie z równowagi i normalnie już dawno byłabym na zwolnieniu. Co chwilę muszę do toalety i co chwilę jest awantura przy okienku, bo nawet chwili jeden z drugim nie ustoi. Jeść mi się co chwilę chcę, sikać mi się co chwilę chcę i co chwilę muszę wychodzić a kolejka się zbiera niemiłosierna i już przestałam panować nad tym co się dzieje u mnie na stanowisku a wiadomo, że teraz muszę siedzieć cicho jak mysz pod miotłą.
Kiedy będą w końcu te @#$%$^& propozycje, bo zwariuję?

06 kwi 2017, 16:48
Znawca

REJESTRACJA15 lip 2013, 09:18

POSTY        247

LOKALIZACJAWhite Snow Hause :-)
Marjolka                    

Czy ktoś uchyli rąbka tajemnicy, choćby na priv, bo widzę, że wszyscy tu boją się cokolwiek powiedzieć, a nie wierzę, żeby nie było osoby, która nic nie wie... Otóż dnia dzisiejszego zrobiłam test i jest pozytywny, źle się czułam i czuję a pracuję na sali obsługi i muszę znosić przykre zachowania petentów, które wyprowadzają mnie z równowagi i normalnie już dawno byłabym na zwolnieniu. Co chwilę muszę do toalety i co chwilę jest awantura przy okienku, bo nawet chwili jeden z drugim nie ustoi. Jeść mi się co chwilę chcę, sikać mi się co chwilę chcę i co chwilę muszę wychodzić a kolejka się zbiera niemiłosierna i już przestałam panować nad tym co się dzieje u mnie na stanowisku a wiadomo, że teraz muszę siedzieć cicho jak mysz pod miotłą.

Pisałem już wyżej i też przy ciąży, że propozycje po 20 tego misiąca...
Jako żem brat ginekolożki to polecam herbatę z pokrzywy (na siusianie). Na inne sprawy relaks. Dużo zdrówka :)

06 kwi 2017, 17:25
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Marjolka                    

Jeżeli masz umowę na stałe to idź na zwolnienie.  Pracowników w USach jest mało i każdy jest cenny. Jeżeli zwolnią emerytów problem braków kadrowych będzie jeszcze większy czyli na każdego pracownika który jest trzeba chuchać bo MF prędko nie pozwoli na nabory.
Zdrowie twoje i dziecka są ważniejsze!

06 kwi 2017, 17:36
Znawca

POSTY        232
Tak, mam umowę na stałe, ale na razie siedzę cicho i do ciąży się nie przyznaję. Jak pójdę na zwolnienie to będzie od razu wiadomo o co chodzi i boję się, że nie dostanę propozycji.

Żebym siedziała gdzieś na górze to spoko, bym gdzieś po kiblach się uchowała a na sali przy okienku to ciągle wszyscy za mną "tęsknią" i nawet moja 5minutowa nieobecność jest odczuwalna w postaci kilometrowej kolejki :P

Po 20 kwietnia to termin rzeka, równie dobrze 31 maja jest po 20 kwietnia ;)

06 kwi 2017, 18:00
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Marjolka                    

źle się czułam i czuję a pracuję na sali obsługi i muszę znosić przykre zachowania petentów, które wyprowadzają mnie z równowagi i normalnie już dawno byłabym na zwolnieniu. Co chwilę muszę do toalety i co chwilę jest awantura przy okienku, bo nawet chwili jeden z drugim nie ustoi. Jeść mi się co chwilę chcę, sikać mi się co chwilę chcę i co chwilę muszę wychodzić a kolejka się zbiera niemiłosierna i już przestałam panować nad tym co się dzieje u mnie na stanowisku a wiadomo, że teraz muszę siedzieć cicho jak mysz pod miotłą.

Znam ten ból... Pracy na sali obsługi, nie ciąży :lol:  Wspomagałem w ostatnim kwartale koleżankę. Przyjmowanie dokumentów, ewidencjonowanie ich w BA i SZD, udzielanie informacji, odbieranie telefonów...  Mógłbym przytoczyć sporo ciekawych historyjek związanych z obsługą interesariuszy... :D
3mmsie-- się mocno i nie poddawaj! Wytrzymaj jeszcze miesiąc. Poproś kierowniczkę o 5-10 min. zastępstwo choćby co 2 godziny. W zasadzie należy się 5 minutowa przerwa co godzinę w zw. z obsługą komputera plus 15 min. na śniadanie, to łącznie masz 55 minut czasu wolnego!

06 kwi 2017, 18:48
Znawca

POSTY        232
Dzięki za wsparcie, jakoś muszę dać radę ;) Najwyżej będę mówić podatnikom, żeby stulili pysk, bo ich myszy zjedzą  :lol:

06 kwi 2017, 19:04
Znawca

REJESTRACJA15 lip 2013, 09:18

POSTY        247

LOKALIZACJAWhite Snow Hause :-)
Marjolka                    

Po 20 kwietnia to termin rzeka, równie dobrze 31 maja jest po 20 kwietnia ;)

Niestety konkretniejszej daty nie znam... Jak coś zasłyszę dam znać.
Za pokrzywę ręcze! Przyniesie Ci sporą ulgę. Dopiero od 3 miesiąca ciąży jesteś w okresie ochronnym, ale na początku trudno dokładnie stwierdzić datę poczęcia (zwłaszcza gdy mama nie jest pewna) i wiek dzidziusia, więc wielu lekarzy się myli... Bywa niejednokrotnie że na korzyść pacjentek ;-)

06 kwi 2017, 19:58
Znawca

POSTY        232
Kochani jesteście, a mówią, że urzędnicy to sami sztywniacy o twarzy nieskalanej uśmiechem  :) :*

06 kwi 2017, 20:51
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 mar 2017, 10:00

POSTY        53
A tak trochę z innej paki, ktoś orientuje się jak to będzie z tymi stopniami, jest jakieś przełożenie kim będzie referent albo inspektor, czy to raczej zapowiada się wolna amerykanka? I będą dawać co się żywnie podoba? Bo na oko za inspektorów najbardziej pasują eksperci skarbowi, ale to zupełnie inne zaszeregowanie "stanowisko samodzielne" a było staremu "specjalistyczne", jeszcze wcześniej wymagane było średnie a po nowemu już wyższe, tylko jakoś nie wyobrażam sobie kontrolerów "..."  w postępowaniach.

06 kwi 2017, 20:55
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 cze 2014, 16:24

POSTY        10
Ja sobie nie wyobrażam kontrolerów w sekretariacie albo egzekucji...

07 kwi 2017, 06:47
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 kwi 2017, 13:47

POSTY        15
Kawiarka                    

A miałaś wynagrodzenie poniżej 2800 brutto?

Tak, DIS podwyższył wszystkim mającym mnożnik poniżej 1,5, wyłączając osoby zatrudnione w ramach umowy o zastępstwo. Nie była to spora różnica, koło 100zł netto, jednak najbardziej żałowałam wyrównania, kilka stówek przeszło koło nosa..

07 kwi 2017, 09:22
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 maja 2016, 06:49

POSTY        28
Referenci zostają.
Kontrolerzy skarbowi zamiast inspektorów i komisarzy chyba, aczkolwiek inspektor, starszy inspektor, komisarz i starszy komisarz to 4 stopnie a u kontrolerów mamy 3 - młodszy, ''zwykły'' i starszy...

07 kwi 2017, 09:35
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 mar 2017, 10:00

POSTY        53
Tylko starszy komisarz w urzędach był zaszeregowany do samodzielnych, więc trzy specjalistyczne kontroleskie mogą odpowiadać  - ins. St. Ins. Kom. , Ale w taki razie robi się trochę nadmiar tych samodzielnych - "eksperckich" ...

07 kwi 2017, 10:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 99  Następna strona