Teraz jest 06 wrz 2025, 06:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 99  Następna strona
Propozycje zatrudnienia w KAS 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA02 kwi 2017, 00:50

POSTY        86
Post Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
Czy zatrudnieni na zastępstwo też wg tych informacji mają otrzymać co najmniej 3.000 brutto podstawy? Czy w ogóle mają się spodziewać propozycji zatrudnienia do końca maja? Czy też może będą zatrudnieni na takich warunkach, jakie otrzyma osoba, którą zastępują?

03 kwi 2017, 20:46
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 cze 2016, 09:47

POSTY        23
katryna                    

coolmamma                    

"Należy z całą mocą podkreślić, że celem wprowadzonej reformy nie jest pogarszanie warunków płacowych pracowników i funkcjonariuszy. Zastosowanie szerokich „widełek” wysokości mnożnika kwoty bazowej dla wszystkich grup stanowisk pozwala na zastosowanie mnożnika 1,61 przy ustalaniu wysokości wynagrodzenia zasadniczego dla tych stanowisk, które aktualnie mają przypisany niższy mnożnik kwoty bazowej. Będzie to oznaczać realną podwyżkę najniższego wynagrodzenia zasadniczego do kwoty 3000 zł brutto." http://archwww.mf.gov.pl/dokument.php?c ... 8&typ=news

I tyle w temacie wzrostu płac. A w Lidlu... lepiej nie mówić. Trzeba schować dyplom w kieszeń i zacząć w końcu zarabiać jak człowiek.

W takim razie ciekawe dla kogo przewidziano mnożnik 1,0 skoro niby wszyscy mają mieć co najmniej 1,61.

Nie wiem, nie interesuje mnie to. Coś mieli wymyślić to zrobili kopiuj wklej.

Niemniej uważam, że 1,61 to żałosna stawka. W marketach więcej dostają. I tak w sumie dawny referent ma mieć tyle co dawny starszy inspektor? To po co w ogóle jakieś rozróżnienie.

Może przemawia przeze mnie rozgoryczenie, ale coraz bardziej się zastanawiam czy jakąkolwiek ofertę przyjąć. To są żałosne ochłapy, a biorąc pod uwagę, że przez 10 lat nie było w moim  przypadku ani awansu ani podwyżki, to po prostu rzygać się chce. Nie jestem pracownikiem do ***. Nawet nagrody specjalne się trafiły a potem zawsze wymówka, że blokada jakiegokolwiek awansu. W dupę trzeba ich wszystkich kopnąć.

Ostatnio edytowano 03 kwi 2017, 21:13 przez coolmamma, łącznie edytowano 1 raz

03 kwi 2017, 21:12
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 cze 2016, 09:47

POSTY        23
katryna                    

Czy zatrudnieni na zastępstwo też wg tych informacji mają otrzymać co najmniej 3.000 brutto podstawy? Czy w ogóle mają się spodziewać propozycji zatrudnienia do końca maja? Czy też może będą zatrudnieni na takich warunkach, jakie otrzyma osoba, którą zastępują?

Nic nie wiadomo. Ci co może wiedzą to i tak nie powiedzą. Normalnie wiedza tajemna. I z ludzi idiotów robią.

03 kwi 2017, 21:15
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 gru 2015, 07:27

POSTY        44
A ja zaszłam w ciążę...niby planowałam ale nie spodziewałam się że pójdzie tak sprawnie... teraz sram ogniem i ukrywam przed wszystkimi bo boję się, że jak się przyznam to us pochwali się ias i nie dostanę nowej propozycji zatrudnienia. zawsze to okazja do pozbycia się kolejnej naturalnym sposobem selekcji. może panikuję ale  :mur:

04 kwi 2017, 10:15
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 kwi 2017, 22:26

POSTY        4
coolmamma                    

katryna                    

Nic nie wiadomo. Ci co może wiedzą to i tak nie powiedzą. Normalnie wiedza tajemna. I z ludzi idiotów robią.

Ja, będąc na zastępstwie, otrzymałam  podwyżkę w maju ubiegłego roku do 2800 brutto z wyrównaniem od stycznia. Jednak nie każdy u mnie taką dostał. Okazało się, że parę osób rozpoczęło pracę dosłownie parę dni później, po tym jak przekazano do izby informację o osobach z najniższymi wynagrodzeniami do podwyżki (było to chyba w okolicach kwietnia).

04 kwi 2017, 19:40
Specjalista

REJESTRACJA25 lut 2008, 20:06

POSTY        468
Dzisiaj wiedziałam, że są nabory na 4 stanowiska do IAS, proponowane wynagrodzenia 2600-2800 zł (podaję bez złotówek bo nie pamiętam dokładnych kwot). To nie jest 3000 zł.

04 kwi 2017, 20:45
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 kwi 2017, 22:26

POSTY        4
Barbarka                    

Dzisiaj wiedziałam, że są nabory na 4 stanowiska do IAS, proponowane wynagrodzenia 2600-2800 zł (podaję bez złotówek bo nie pamiętam dokładnych kwot). To nie jest 3000 zł.

I tu znów ja ;) Przy podpisywaniu umowy na zastępstwo dostałam ok. 200 zł więcej niż wynagrodzenie określone w ogłoszeniu. Także nie ma co się tym sugerować. Znam przypadek, w którym ktoś dostał nawet i mniej niż w ogłoszeniu, niewiele co prawda, ale zawsze mniej.

04 kwi 2017, 21:41
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
biedronki15                    

A ja zaszłam w ciążę...niby planowałam ale nie spodziewałam się że pójdzie tak sprawnie... teraz sram ogniem i ukrywam przed wszystkimi bo boję się, że jak się przyznam to us pochwali się ias i nie dostanę nowej propozycji zatrudnienia. zawsze to okazja do pozbycia się kolejnej naturalnym sposobem selekcji. może panikuję ale  :mur:

Fakt panikujesz.
Życzę obojgu zdrowia  :blush:

04 kwi 2017, 21:53
Znawca

REJESTRACJA15 lip 2013, 09:18

POSTY        247

LOKALIZACJAWhite Snow Hause :-)
biedronki15                    

Nie panikuj i jeszcze trochę wytrzymaj. Po 20 zaczną Wam doręczać propozycje.
Powodzenia, no i dużo zdrówka :)

05 kwi 2017, 08:38
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 paź 2013, 08:01

POSTY        23
Od kilku osób słyszałam, że w naszej IAS żadnych podwyżek nie będzie dla zwykłych pracowników, bo nie ma pieniędzy. Przy czym kierownictwo dostając nowe angaże oczywiście podwyżkę dostało, np. z mnożnika 2,8 do 3,2. Poza tym celnicy, którzy przeszli do naszych komórek i teraz robią dokładnie to co my zachowują swoje wynagrodzenie około 4.000 zł netto (ja mam 2.500 zł, ponad 20 lat pracy). Może ktoś ma jakiś pomysł, jakie można podjąć działania, żeby praca zwykłych pracowników skarbowych była wynagradzana adekwatnie do wykonywanych zadań. Może wspólnie możemy jakoś zawalczyć o lepszą płacę, godną i nieżebraczą. Cały czas godzimy się na te niskie pensje, mimo posiadanych przecież niejednokrotnie wysokich  kwalifikacji, wiedzy i doświadczenia. Pewnie tylko nieliczni mogą pochwalić się wynagrodzeniem adekwatnym do swojej pracy, w większości nasza sytuacja płacowa wskazuje niestety, że my skarbowcy jesteśmy ukarani za to, że lubimy swoją pracę i chcemy pracować w organach skarbowych. Czy komuś z IS lub US udało się wywalczyć dla pracowników podwyżki?

05 kwi 2017, 19:28
Zaawansowany

REJESTRACJA20 maja 2013, 16:13

POSTY        34
Czy ktoś już może się pochwalić, czy dostał propozycję zatrudnienia? Niech uchyli rąbka tajemnicy   :rolleyes:

05 kwi 2017, 20:17
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 21:39

POSTY        291
Sonrisa są takie bogate Izby, ze aż tak na bogato wynagradzają za pracę?

05 kwi 2017, 20:27
Zaawansowany

REJESTRACJA02 kwi 2017, 00:50

POSTY        86
Skąd wynikają dotychczasowe różnice w oferowanych podstawach wynagrodzeń w poszczególnych województwach? W niektórych jest to niecałe 2500 zł brutto, a w innych 2800 zł.

05 kwi 2017, 20:54
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 kwi 2017, 13:47

POSTY        15
Kawiarka                    

Ja, będąc na zastępstwie, otrzymałam  podwyżkę w maju ubiegłego roku do 2800 brutto z wyrównaniem od stycznia. Jednak nie każdy u mnie taką dostał. Okazało się, że parę osób rozpoczęło pracę dosłownie parę dni później, po tym jak przekazano do izby informację o osobach z najniższymi wynagrodzeniami do podwyżki (było to chyba w okolicach kwietnia).

Ja natomiast, pracując na zastępstwo niemal dwa lata, nie dostałam podwyżki w zeszłym roku. Dopiero trzy miesiące później przy podpisywaniu nowej umowy (na zastępstwo) dostałam wyższy mnożnik.

06 kwi 2017, 12:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 99  Następna strona