Teraz jest 06 wrz 2025, 12:49

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 99  Następna strona
Propozycje zatrudnienia w KAS 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 sty 2011, 20:50

POSTY        95
Post Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
Poniżej 2  :stop:  wskaźnik 2 to chyba minimum - skoro w Lidlu bez doświadczenia, bez wyższego, bez ograniczenia wszystkich praw płacą 3000,00 zł.

23 mar 2017, 21:04
Znawca

REJESTRACJA17 paź 2009, 15:25

POSTY        136
robak                    

Poniżej 2  :stop:  wskaźnik 2 to chyba minimum - skoro w Lidlu bez doświadczenia, bez wyższego, bez ograniczenia wszystkich praw płacą 3000,00 zł.

Odsyłam do rozporządzenia ws. uposażenia zasadniczego funkcjonariuszy UCS. W przypadku pracowników KAS będzie w najlepszym przypadku na tym samym poziomie, chociaż nie zdziwiłbym się gdyby było jeszcze mniej. Starszy specjalista Służby Celno-Skarbowej max mnożnik -  2,134

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

23 mar 2017, 21:12
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 sty 2011, 20:50

POSTY        95
Tak tak widziałam, ale kto za taką kasę zostanie - przecież wszyscy tylko czekają na nową umowę, przyjęcie i na rynek pracy. Czy naprawdę oni nas tak nisko już cenią - kurcze dlaczego nikt z rządu nie podjedzie do jakiegoś US  i zobaczy na własne oczy ilość spraw, warunki w jakich pracujemy. Teraz pewnie muszą jeszcze puścić jakąś informację o ewentualnych podwyżkach może w grudniu to jeszcze zacne grono ludzi poczeka i tak co roku - to może do emerytury dotrwamy.

23 mar 2017, 21:19
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2009, 21:03

POSTY        4
robak                    

Tak tak widziałam, ale kto za taką kasę zostanie - przecież wszyscy tylko czekają na nową umowę, przyjęcie i na rynek pracy. Czy naprawdę oni nas tak nisko już cenią - kurcze dlaczego nikt z rządu nie podjedzie do jakiegoś US  i zobaczy na własne oczy ilość spraw, warunki w jakich pracujemy. Teraz pewnie muszą jeszcze puścić jakąś informację o ewentualnych podwyżkach może w grudniu to jeszcze zacne grono ludzi poczeka i tak co roku - to może do emerytury dotrwamy.

Wszyscy będą dalej obecni, tylko sobie popłaczą. Tak jest od 10 lat i władza, każda o ty wie. Ilość spraw, warunki ... kogo to ... U mnie w Dziale tylko mi się udało bez kredytu i dlatego pa pa, do zobaczenia po drugiej stronie !

23 mar 2017, 23:05
Zaawansowany

REJESTRACJA30 mar 2016, 07:54

POSTY        61
Ludzik123                    

W nowych strukturach bez wątpienia najlepiej płatnymi stanowiskami (poza kierownictwem) będą stanowiska eksperckie tj. młodszy ekspert, ekspert, starszy ekspert i radca skarbowy. Stanowisk specjalistyczne to prawdopodobnie mnożnik poniżej 2.

Co do radcy skarbowego w us-ach - widziałam projekt rozporządzenia i przewidują na dany us 2 radców skarbowych (ewentualnie istnieje możliwość zwiększenia na wniosek NUS). W moim dziale (obecny SPV) decyzje pisze 10 osób, każda ma wyższe wykształcenie, więc spełnia kryterium. Patrząc na inny projekt dotyczący dodatku dla radcy skarbowego (10%-50% zasadniczego wynagrodzenia) nie sądzę, żeby NUS wnioskował aż o 10 etatów radcy skarbowego w naszym us, czyli dla wszystkich (co byłoby sprawiedliwe). A wiadomo, że decyzje piszą też majątki i akcyza, czyli tam też winni być radcy skarbowi. Kto zatem może nim być? Patrząc na wiele niesprawiedliwości w us-ach, jak dla mnie radcami zostaną kierownicy działów, gdyż najczęściej to oni podpisują decyzje (albo naczelnik w zależności od kwoty itd.). I znowu niesprawiedliwość, gdyż to radca ma pisać decyzje a  nie je tylko podpisywać, a kierownik ledwo daje radę z czytaniem i podpisywaniem.
Chodzą u Was w us-ach jakieś słuchy o tym stanowisku?
Uff, ale się rozpisałam, ale gryzie mnie to cholernie, gdyż jestem "szeregowym pracownikiem" i haruję jak wół, oczywiście niedoceniona jak cała reszta.  :(

24 mar 2017, 07:39
Znawca

REJESTRACJA29 paź 2015, 19:14

POSTY        100
@GRYZELDA: "Co do radcy skarbowego w us-ach (...) Kto zatem może nim być? Patrząc na wiele niesprawiedliwości w us-ach, jak dla mnie radcami zostaną kierownicy działów, gdyż najczęściej to oni podpisują decyzje (albo naczelnik w zależności od kwoty itd.). I znowu niesprawiedliwość, gdyż to radca ma pisać decyzje a  nie je tylko podpisywać, a kierownik ledwo daje radę z czytaniem i podpisywaniem.
Chodzą u Was w us-ach jakieś słuchy o tym stanowisku?
Uff, ale się rozpisałam, ale gryzie mnie to cholernie, gdyż jestem "szeregowym pracownikiem" i haruję jak wół, oczywiście niedoceniona jak cała reszta.  :([/quote]"

Mnie też to gryzie, bo jestem w podobnej sytuacji, a w US też cisza odnośnie radców. I znajomi z innych US też nic nie słyszeli. Ta cisza trochę trapi, bo jeżeli miałoby być tak, że kierownik będzie spijał dodatkową śmietankę w postaci dodatku do i tak wysokiego w stosunku do pracownika wynagrodzenia, a odwalający czarną robotę nie odczuje żadnej zmiany na lepsze (a zapowiada się, że zmiany na gorsze może odczuć - cały czas nie ma pewności co do premii, 13 itp.) to będzie źle. Tym gorzej, że często pracownicy orzecznictwa prowadzą postępowania zupełnie samodzielnie, a wkład kierownika w postępowanie polega na poprawieniu interpunkcji w projekcie decyzji. Gdyby tak miało być, to nic mnie już w US nie zatrzyma  :zly1:  
Oj, zagotowałem się z rana, a to przecież piątunio, trzeba wyluzować  :piwo:

Ostatnio edytowano 24 mar 2017, 09:18 przez vanitas, łącznie edytowano 1 raz

24 mar 2017, 09:17
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:48

POSTY        427
Gryzelda                    

Patrząc na wiele niesprawiedliwości w us-ach, jak dla mnie radcami zostaną kierownicy działów, gdyż najczęściej to oni podpisują decyzje (albo naczelnik w zależności od kwoty itd.).

Jak dla mnie - nie ma takiej możliwości. Radca skarbowy to rodzaj stanowiska. Takie same jak referent i kierownik działu. Nikt nie może być zatrudniony na dwóch stanowiskach jednocześnie.

24 mar 2017, 11:35
Zaawansowany

REJESTRACJA30 mar 2016, 07:54

POSTY        61
Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której dwie osoby dostają do napisania po kilka - kilkanaście decyzji w miesiącu z zakresu PIT (działalność i bez działalności), PPL, CIT, VAT, PPE, PPW i jeszcze odpowiedzialność osób trzecich po zmarłych dłużnikach... Szczególnie, że odpowiadać też będzie za terminowość wszystkich tych spraw i sposób prowadzenia postępowania. To wtedy kierownik niepotrzebny.  :za2:  A dodatek po wypłacie podzieli pewnie między pracowników, którzy przeprowadzili postępowania i napisali analizę, która tak naprawdę stanowi projekt decyzji...
No i jeszcze nastroje pozostałych pracowników (dlaczego nie oni dostali to stanowisko... i dlaczego mają się starać...).
No cudo.  <_<

24 mar 2017, 12:13
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA30 lip 2010, 12:29

POSTY        5
Na jakiekolwiek pismo ws propozycji będziemy długo czekać.
W moim województwie IAS zabiera ludzi z US.
Od półtora tygodnia siedzę w IAS.
Kadrowe są tak zabiegane, że jeszcze nie udało im się napisać pisma o zmianę miejsca świadczenia pracy/
NUS został jedynie poinformowany o tym fakcie przeze mnie, że dostałem tel z IAS że od dnia X jestem pracownikiem IAS.
Teoretycznie powinienem codziennie jeździć do US w którym "pracowałem", podpisać listę obecności i wypisać kwit na wyjście służbowe do IAS.  :rotfl:
Tak, więc, można się spodziewać że z pismami dot. propozycji może się wyrobią w ostatnim tygodniu maja... :lol:

24 mar 2017, 19:47
Zaawansowany

REJESTRACJA25 paź 2006, 19:38

POSTY        51
To  czym tak pracują że nie mają czasu...

24 mar 2017, 23:49
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA24 lis 2015, 14:54

POSTY        29
Waszawska izba rozdała dzisiaj NUSom propozycje zatrudnienia ;)

27 mar 2017, 14:36
Amator

REJESTRACJA29 lis 2012, 20:34

POSTY        24
I kazała oddać po kilku pracowników kontroli do UCS'u. Nie wiadomo do jakiego działu, nie wiadomo na jakich warunkach. Staż nieistotny.

27 mar 2017, 16:00
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA24 lis 2015, 14:54

POSTY        29
taksia                    

I kazała oddać po kilku pracowników kontroli do UCS'u. Nie wiadomo do jakiego działu,  nie wiadomo   na jakich warunkach. Staż nieistotny.

W zależności od wielkości urzędu liczba pracowników różna ale tak. Wiadomo, że nic nieistotne bo chodzi o przesunięcie etatu...

27 mar 2017, 16:07
Znawca

REJESTRACJA05 paź 2016, 18:29

POSTY        130
Czy NUSy odebrali propozycje dla wszystkich US czy tylko dla wybranych? Czy dla wszystkich pracowników, czy tylko dla pracowników komórek kontroli? Nie ma przecież jeszcze rozporządzenia stanowiskowego czyli rozumiem, że to jeszcze nie te właściwe propozycje pracy. Ktoś? Coś?  boje--==

27 mar 2017, 18:57
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 99  Następna strona