Trzeba liczyć na to, że o ile celników jest dużo o tyle mianowanych USC i to na dodatek takich którym zakres obowiązków nie zmienia się nawet o przecinek tak znikomy promil że nas w ogóle nie zauważa i w związku z tym żadnych własnych interpretacji nie wydadzą
11 mar 2017, 23:38
Re: Nowa KAS
Ostatnio nieco przycichło zagadnienie stanowiska radcy skarbowego. W moim US na ten temat cisza, nie wiadomo kto gdzie i kiedy. A jak sprawa wygląda w Waszych US/IAS? Czy były już jakieś pogłoski, do kogo mają być kierowane takie oferty? Raczej do byłych IKS-ów, czy może też do pracowników orzecznictwa US/IAS? Jak w praktyce miałoby wyglądać funkcjonowanie takiego stanowiska? Z góry dzięki za wszelkie info w tym zakresie
16 mar 2017, 12:12
Zero pogłosek. I żadnego spotkania. Nic nie wiemy.
19 mar 2017, 19:12
Witam serdecznie, ja pierwszy raz na forum. Drodzy skarbowcy trzymajcie się, nie dajcie się skłócić. Z drugiej strony po dniu 1 marca 2017 r. w naszym b. uks można zobaczyć kto jest kolegą, a kto nie. Pozdrawiam
20 mar 2017, 10:12
Miedziak
Z drugiej strony po dniu 1 marca 2017 r. w naszym b. uks można zobaczyć kto jest kolegą, a kto nie. Pozdrawiam
Zgadzam się z Tobą w 100%. Zawsze twierdziłem, ze 50% kłopotów UKS to sami pracownicy (że o donosicielstwie nie wspomnę). Pijemy teraz piwo, które też warzyliśmy.
20 mar 2017, 19:42
Teraz już wiem, że byliśmy niewydolni, zobaczcie sami jak się walczy z karuzelami podatkowymi i robi kontrole z cen transferowych oczywiście również w sytuacji gdy ma się dwóch bądź trzech profesjonalnych pełnomocników, którzy nie pozwolą Ci o sobie zapomnieć chodźby na jeden tydzień : http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 81957.html
A w internecie dziś takie rzeczy... BTW, czy ktoś wie cokolwiek na ten temat? Nie jest napisane nawet projekt jakiego rozporządzenia chodzi, w necie nie ma jeszcze naszego stanowiskowego... Chętnie poczytalabym głębiej o co chodzi.
A w internecie dziś takie rzeczy... BTW, czy ktoś wie cokolwiek na ten temat? Nie jest napisane nawet projekt jakiego rozporządzenia chodzi, w necie nie ma jeszcze naszego stanowiskowego... Chętnie poczytalabym głębiej o co chodzi.
Chyba chodzi tutaj o projekt rozporządzenia ws. dodatków orzeczniczych dla radców skarbowych, które mogą wynieść do 50 % pensji i uzależnione są od utrzymania decyzji przez II instancje Projekt jest z 17.03.2017 r.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ "verba volant scripta manent"
Ostatnio edytowano 21 mar 2017, 18:48 przez jorge, łącznie edytowano 1 raz
21 mar 2017, 18:41
Witam, czy ktoś może potwierdzić/zaprzeczyć? 1. W wyniku reformy etaty mają być zredukowane o 10% - czyli zapewnienia MB o redukcjach naturalnych można włożyć między bajki 2. Nie będzie podwyżek - wynagrodzenia pozostają na tym samym poziomie 3. Po reformie nadal będzie obowiązywać blokada etatów - zero nowych przyjęć. Jako pracownika tego b...delu interesuje mnie zwłaszcza pkt 1, bo nie wiem, czy szukać sobie nowej roboty, czy czekać spokojnie na propozycję. Pozdrawiam
21 mar 2017, 18:47
juron
Jako pracownika tego b...delu interesuje mnie zwłaszcza pkt 1, bo nie wiem, czy szukać sobie nowej roboty, czy czekać spokojnie na propozycję. Pozdrawiam
Jedni powiedzą, że warto czekać do propozycji i wtedy podjąć decyzję. Moim zdaniem jednak ta strategia ma wady szczególnie u osób, które są "na granicy" decyzji. Po otrzymaniu propozycji w KAS pracy zacznie szukać o wiele więcej pracowników skarbówki niż teraz. W tym ci, którym propozycja się nie spodoba, ci, którym "przeleje się czara" oraz ci, którzy żadnej propozycji nie otrzymają. Prawdopodobieństwo znalezienia pracy w II połowie roku przez skarbowca będzie mniejsze. Wniosek: lepiej rozejrzeć intensywnie już teraz.
PS. Ktoś naprawdę wierzy w to, że płace w KAS - na tych samych stanowiskach - będą istotnie wyższe?
21 mar 2017, 19:09
juron
Witam, czy ktoś może potwierdzić/zaprzeczyć? 1. W wyniku reformy etaty mają być zredukowane o 10% - czyli zapewnienia MB o redukcjach naturalnych można włożyć między bajki 2. Nie będzie podwyżek - wynagrodzenia pozostają na tym samym poziomie 3. Po reformie nadal będzie obowiązywać blokada etatów - zero nowych przyjęć. Jako pracownika tego b...delu interesuje mnie zwłaszcza pkt 1, bo nie wiem, czy szukać sobie nowej roboty, czy czekać spokojnie na propozycję. Pozdrawiam
Pytania kieruj do MB - życzę powodzenia. Mogę streścić tylko to co słyszałem i czytałem ale jak będzie w rzeczywistości nie mam pojęcia. ad. 1. 10 % redukcji raczej nieaktualne (na chwilę obecną) - chyba że przyjdzie taki nakaz z MF to się go wykona. ad. 2. ew. podwyżki dla najmniej zarabiających do 3 000 zł zasadniczej (ale tu są rozbieżności) raczej w tym roku czyli nie koniecznie w maju (nie liczę znajomych królika). ad. 3. skoro ma być trwała redukcja to i blokada będzie nadal obowiązywać.
ad. 4 - człowieku co ty tu jeszcze robisz jak masz dokąd to s... (się ewakuuj )
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
stanowisko eksperckie -kapelan mnożnik 2,321 - 2,721 Rozumiem że na takie stanowisko są testy sprawnościowe i jest to normalna służba np. na granicy wschodniej.