Teraz jest 06 wrz 2025, 14:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 99  Następna strona
Propozycje zatrudnienia w KAS 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA25 lut 2008, 20:06

POSTY        468
Post Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
Marjolka                    

Też jestem ciekawa jakie to dokładnie różnice. Przynajmniej jakieś są, a nie tak jak dotychczas referent = inspektor.

Jeżeli dobrze pamiętam tabelki zaczynają się od mnożnika 1. Moim zdaniem to na jakim mnożniku się kończą nie ma żadnego znaczenia. Wszyscy dostaną 1.5 i będą mieścić się w widełkach :mur:

19 mar 2017, 22:08
Znawca

REJESTRACJA18 lip 2016, 20:56

POSTY        232
Jak znowu referent będzie miał tyle co inspektor to... strzel===]

20 mar 2017, 07:21
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
Marjolka                    

Znam referentów co robią więcej niż nie jeden inspektor, który czuje się już zasłużony i myśli, że jest od tego by dzielić pracę dla referenta. Więc jak praca będzie też sprawiedliwie podzielona to proszę bardzo niech różnica jest nawet 2 tysiące złotych.

20 mar 2017, 20:58
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 maja 2016, 11:35

POSTY        156
Herbatnick                    

Marjolka                    

Znam referentów co robią więcej niż nie jeden inspektor, który czuje się już zasłużony i myśli, że jest od tego by dzielić pracę dla referenta. Więc jak praca będzie też sprawiedliwie podzielona to proszę bardzo niech różnica jest nawet 2 tysiące złotych.

Święta racja. Obecny system był na głowie postawiony. Te tzw. stanowiska nie znaczyły zupełnie nic poza tym, że z grubsza wskazywały na staż pracy i nijak się miały do kompetencji. To był i niestety nadal jest absurd, że wielokrotnie osoby lepiej wykształcone i zwyczajnie lepsze w pracy mają niższe stanowiska, a co za tym idzie niższą pensję tylko dlatego, że pracują krócej. Sam staż pracy nic nie znaczy. Moim zdaniem tych stanowisk jest zdecydowanie za dużo. Zupełnie spokojnie wystarczyłyby trzy np. stażysta ( max na 2 lata, potem albo awans albo do widzenia ) specjalista  i dla naprawdę dobrych starszy specjalista. I to za wyniki, a nie staż. Przy takiej jak obecnie tabeli stanowisk i założeniu, że te stanowiska jednak czymś oprócz nazwy się różnią nie ma opcji żeby płacić tyle samo za taką samą pracę. Bo konia z rzędem temu kto mi udowodni że są jakiekolwiek różnice w pracy wykonywanej przez inspektorów, starszych inspektorów, komisarzy itd.

20 mar 2017, 21:38
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 kwi 2016, 05:55

POSTY        91
Osobiście pracuję z osobą która jest największym leniem jakiego w życiu widziałam, po 3(!) miesiącach robiłam 2razy więcej niż ona. Kobita ma w *** wszystko,  dzień jej schodzi na czytaniu durnot w necie i narzekaniu na ciężki los. Od jakiegoś czasu drze się,  że powinna dostać awans bo już od kilku lat nie dostała.  Ja się pytam za co? A no za to, że wielu starszych pracowników nauczyło się że należy im się wszystko "bo są".
Powinno się oceniać pracowników po wynikach a nie latach wysiedzianych przy urzędowym biurku.

21 mar 2017, 07:35
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA02 lut 2017, 07:23

POSTY        2
Jestem bardzo ciekawa czy w propozycjach pracy jakie mamy dostać do połowy maja 2017 roku będą możliwe inne kwoty wynagrodzenia, podobno powstał w MF zespół do tworzenia siatki wynagrodzeń... w ogóle jestem ciekawa jakie stanowiska pracy nam wskażą bo moje stanowisko "ginie" nie ma go... : mur:

21 mar 2017, 12:49
Znawca

REJESTRACJA05 paź 2016, 18:29

POSTY        130
Kejti                    

Osobiście pracuję z osobą która jest największym leniem jakiego w życiu widziałam, po 3(!) miesiącach robiłam 2razy więcej niż ona. Kobita ma w **** wszystko,  dzień jej schodzi na czytaniu durnot w necie i narzekaniu na ciężki los. Od jakiegoś czasu drze się,  że powinna dostać awans bo już od kilku lat nie dostała.  Ja się pytam za co? A no za to, że wielu starszych pracowników nauczyło się że należy im się wszystko "bo są".
Powinno się oceniać pracowników po wynikach a nie latach wysiedzianych przy urzędowym biurku.

W naszym US przenoszą na siłę osoby z najkrótszym stażem do innych komórek (do których nikt nie chce przejść) podając, że nie chcą starych ukrzywdzić finansowo. Nikt nie patrzy na wiedzę, umiejętności i wyniki. Nikt nie patrzy na dobro urzędu tylko na dobro jednostki. Widocznie najważniejsze są układy. I znowu młody będzie robił najgorszą robotę za 2800 brutto + kilka pr. stażowego, a niektórzy dalej będą trwać chronieni na swoich ciepłych posadkach za niezłą kasę w związku z zajmowanym stanowiskiem + stażowe (za to, że się po prostu jest). Pomijam tu, że jest to dyskryminacja ze względu na wiek no i przejaw mobbingu (gdyż inne osoby mogły odmówić a te akurat zostały zmuszone bo nikt nie chciał). Pomijam też fakt, że propozycje pracy powinny uwzględniać zdobytą dotychczas wiedzę i umiejętności. Osoby młode są rzucane na głęboką wodę bez potrzebnego przygotowania do wykonywania pracy na tych stanowiskach. Gdzie tu motywacja do pracy dla młodych ludzi. Wietrzę kolejny odpływ młodzieży ze skarbowości.

21 mar 2017, 13:03
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
COB chyba pracujemy w jednym US. U mnie to samo. Jak ktoś jest młody i zdolny to wrzucany jest z komórki do komórki w największe bagna by ogarniał syf, a osoby które sobie z pracą nie radzą, są odsyłane do komórek gdzie siedzą i dłubią coś w komputerach i nikt niczego od nich nie wymaga :D A wytłumaczone to jest tym, że to dla Ciebie młody człowieku nagroda, że tu trafiłeś (w to bagno), bo widzą, że jesteś zdolny i dasz sobie radę.

21 mar 2017, 13:57
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 wrz 2007, 12:22

POSTY        103
Co to znaczy młodzi, i co to znaczy głębokie wody, niestety w tej chwili jest moda na młodych ,prężnych i błyskotliwych pracowników, którzy już na starcie mają pensje w wysokości co najmniej starych st. insp., ponadto starsi pracownicy mają już w większości zszargane nerwy podatnikami lub nawet bardziej rewolucjami w skarbówce których przez tyle lat :sex:  i chcą już przynajmniej dożyć do emerytury. Im już to, naprawdę się należy, no i  w końcu czas na młodych którzy dostali możliwość wykazania się .

21 mar 2017, 14:43
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2015, 13:47

POSTY        157
Staruszek                    

Im już to, naprawdę się należy,

...czy się stoi, czy się leży.

Staruszek                    

i  w końcu czas na młodych którzy dostali możliwość wykazania się .

A tych co się wykażą poklepie się po plecach i sprawa załatwiona. Komu "należą się" awanse i kasa napisałeś wcześniej.

21 mar 2017, 15:16
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
cob                    

Nikt nie patrzy na wiedzę, umiejętności i wyniki.
Nikt nie patrzy na dobro urzędu tylko na dobro jednostki.
Widocznie najważniejsze są układy.
I znowu młody będzie robił najgorszą robotę za 2800 brutto + kilka pr. stażowego,
a niektórzy dalej będą trwać chronieni na swoich ciepłych posadkach za niezłą kasę
Pomijam tu, że jest to dyskryminacja ze względu na wiek no i przejaw mobbingu
Pomijam też fakt, że propozycje pracy powinny uwzględniać zdobytą dotychczas wiedzę i umiejętności.
Osoby młode są rzucane na głęboką wodę bez potrzebnego przygotowania
Gdzie tu motywacja do pracy dla młodych ludzi.
Wietrzę kolejny odpływ młodzieży ze skarbowości.

Bierz przykład z tych którzy nie czekali na "dobrą zmianę"  pije-===[

21 mar 2017, 20:02

REJESTRACJA09 gru 2015, 07:47

POSTY        50
Eh, te kolesiostwo. Powołuje się na kierowników działów (młodych, to ok), ale niemających żadnego wykształcenia czy doświadczenia w zarządzaniu zespołem. Jak taki ktoś będzie zarządzał ludźmi, to ja dziękuję.

22 mar 2017, 08:24
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 wrz 2013, 21:59

POSTY        41
W przypadku skarżącego przepisy te zostały zastosowane niewłaściwie, a wymierzona kara dyscyplinarna nie uwzględnia zasad wymienionych w art. 167 ust. 4 u.s.c. - wyrok IISA/Rz 802/16  z dnia 15.02.2017 r.  w  sprawie  kary dyscyplinarnej funkcjonariusza celnego z PODKARPACIA - a co  Pani  NACZELNIK usc Przemyśl wobec takiego wyroku - czy powinna być propozycja objęcia stanowiska,

22 mar 2017, 10:25
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 wrz 2007, 12:22

POSTY        103
Sz0gun                    

Staruszek                    

Im już to, naprawdę się należy,

...czy się stoi, czy się leży.

Nie mówiłem, że czas dla nich na leżenie lub stanie i bąków zbijanie, oni swoją robotę na pewno zrobią, ale o wykazaniu się nowej generacji (przecież ze starych pracowników nie ma pożytku, tylko blokują drogę awansu młodym i prężnym) , a kto ją pracy nauczy? ze szkoły wynieśli :wysmiewacz:
Przykro mi że taką opinię mają długoletni pracownicy, sam zaczynałem dość dawno tzw. karierę, od stanowiska księgowego, później st. księgowego, inspektora, st.inspektora i po 11 latach zostałem kierownikiem działu, przez moje ręce przeszło wielu młodych i nie młodych współpracowników, i wszędzie się spotka dobrych i miernych, po tych wszystkich latach mogę stwierdzić jedno "jeśli pracujesz to starach się wykonywać tę pracę jak najlepiej, dla samego siebie i dobrego własnego poczucia oraz staraj się pomagać innym,l ecz nie wyręczaj ich w pracy :nonono: bo z tego większej kasy nie będzie, a tylko zdrowia mniej. Narka Shogun.

Ostatnio edytowano 23 mar 2017, 17:01 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

Poprawiłem cytat

22 mar 2017, 12:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 99  Następna strona