Teraz jest 06 wrz 2025, 04:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Kwiatki reformy KAS 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA06 sie 2009, 08:36

POSTY        171
Post Re: Kwiatki reformy KAS
Przy tych drukarkach już kwitnie życie towarzyskie. O przepraszam , za czym kolejka ta stoi po wydruk, po wydruk bądź jak kamień stój wytrzymaj...

15 mar 2017, 18:18
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Pisząc o tych drukarkach nie miałem złych intencji. To jest fajna sprawa, że można w przeciągu kilku godzin tworzyć wiele pism i pójść po ich wydruk po zakończeniu pracy nad nimi i odebrać. Nie trzeba za każdym razem biec z kilkoma kartkami papieru po 2 kartki wydruku. Wydruki wyjdą wyłącznie moje, więc jeśli nawet podajnik na papier jest pusty to wystarczy mi papieru na moje pisma.
W przypadku drukarek "starego typu", z których korzysta wielu użytkowników non-stop bywa, że tych kartek zabraknie, bo lecą wydruki innej osoby i nie wiadomo ile jeszcze kartek dołożyć żeby nie zabrakło. Podajnik jest zawsze pusty i ładowany kilkadziesiąt razy dziennie przez kilkanaście osób, a każda po kilka kartek. Więc ogólnie jest to fajna sprawa, ale pod warunkiem, że wszystko działa. Podobnie jak z RCP'em.

PS.
Zauważyliście, że napisałem "biec", a nie iść?... :D

15 mar 2017, 20:13
Znawca

REJESTRACJA30 cze 2009, 07:30

POSTY        169
kas                    

Ja pierdziu  boje--==
Jutro, skoro świt, otwieram drzwi do zagraconego pokoju, odnajduje w nim drukarkę i całuje ją z każdej strony. Za to że w ogóle jest, że jest w pokoju, a nie gdzieś na końcu świata i że drukuje wszystko co tylko chce, bez haseł, bez loginów, czy jakiegoś innego haraczu. KOCHAM JĄ!

Dokładnie tak!

Kocham ją,  Ona tu jest i... drukuje tylko dla mnie, co tylko chcę, co w szafie schowam na dnie...  :zeby:

Nadir                    

. To jest fajna sprawa, że można w przeciągu kilku godzin tworzyć wiele pism i pójść po ich wydruk po zakończeniu pracy nad nimi i odebrać. Nie trzeba za każdym razem biec z kilkoma kartkami papieru po 2 kartki wydruku.

Mam pytanie  techniczne - jak długo to cudo przechowuje w pamięci efekty mojej pracy? Muszę wydrukować danego dnia czy mogę następnego?

15 mar 2017, 20:20
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Z tego co mi wiadomo to 24 godziny. W pamięci jest informacja o wszystkich wydrukach - lista jak w komputerze. Nazwy ich są systemowe, więc trudno skojarzyć - trzeba byłoby chyba sobie je zapisywać. O ile pamiętam z krótkiego szkolenia, to była mowa o tym, że w innym dniu też można odszukać i wydrukować. Jeśli jutro-pojutrze będę miał czas w pracy, to spróbuję sprawdzić. Również dla własnej wiedzy.

15 mar 2017, 20:40
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 gru 2014, 12:53

POSTY        122
maaariussszzz                    

Skarbona                    

W naszym US po paru miesiącach przyjechały tonery do drukarek i nie musimy biegać po wydruki do innych pokoi. Hurrrra.

To u nas od lutego są urządzenia kombo po jednym na piętrze (skanuje, drukuje, kopiuje i zapisuje dane na serwerze na 24h).

U mnie jedna drukarka na 10-12 osób i to 5 pokoi dalej

Ostatnio edytowano 16 mar 2017, 08:10 przez hgdf, łącznie edytowano 1 raz

16 mar 2017, 08:09
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
espina                    

Mam pytanie  techniczne - jak długo to cudo przechowuje w pamięci efekty mojej pracy? Muszę wydrukować danego dnia czy mogę następnego?

To zależy od Izby, która przechowuje pliki na swoich serwerach. W naszej są to 3 doby.
Bywa (z różnych powodów - jak to w informatyce) że pliku może już nie być na 3 dzień.
Gdzie są plusy tam i minusy: admin izbowy ma podgląd tych plików.
Albo inaczej: co dla jednych jest minusem, dla innych plusem... :)

16 mar 2017, 18:57
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA17 wrz 2013, 13:03

POSTY        20
W moim US od co najmniej 8 lat drukujemy i skanujemy dokumenty z centralnch urządzeń.  Na każdym piętrze stoi jedna lub dwie i nie słyszałem żeby ktoś miał z tym problem  :rolleyes:

Z innej beczki,  na onecie wczoraj był artykuł o nas. Min. Morawiecki twierdzi, że jest dobrze i żadnych problemów nie ma w skarboowości po wejściu KAS  :wysmiewacz: Po przeczytaniu tego tekstu pomyślałem,  że może kadra kierownicza nie mówi mu wszystkiego i on żyje w nieświadomości co się dzieje w naszych służbach teraz? Na moi podwórku chyba też tak jest. NUS myśli, że wszystko jest OK,  bo obawy mamy mówić ZNUS. A ZNUS przekazuje mu co uważa za słuszne.

18 mar 2017, 08:07
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Pawel007                    

W moim US od co najmniej 8 lat drukujemy i skanujemy dokumenty z centralnych urządzeń.
Na każdym piętrze stoi jedna lub dwie

:wacko:
Eeee, to pisz od razu, że to Warszawa!
Ale kto bogatemu zabroni? :D

Kombo Konica Minolta?
Obrazek
Ponad 20 tys/szt.
Od 8 lat. Po 2 szt. na piętrze. Aż nie chce mi się wierzyć...

No i gratuluję, że WY nie macie z tym żadnych problemów.

Co do mnie, to pisałem jedynie, że jeśli przy próbie odebrania wydruku pojawi się komunikat "aktualizuj kartę" (czyli zmień hasło) to nie wierzcie! Prawdopodobnie nie ma papieru. Komunikatu "brak papieru" ta maszyna nie zna. Tak jak SSP komunikatu "hasło wygasło" czy "zmień hasło" tylko "login lub hasło są niepoprawne". A tymczasem i login jest poprawny, i hasło jest (było) poprawne. Tylko, że już nieaktualne. To są fakty.

18 mar 2017, 14:46
Zaawansowany

REJESTRACJA01 gru 2015, 20:17

POSTY        40
Pawel007                    

W moim US od co najmniej 8 lat drukujemy i skanujemy dokumenty z centralnch urządzeń.  Na każdym piętrze stoi jedna lub dwie i nie słyszałem żeby ktoś miał z tym problem  :rolleyes:

Tylko zazdrościć - drukarka w moim pokoju zepsuła się w okolicach września. I rozpoczął się kołowrotek:
- zgłoszenie informatykom - stwierdzili, że to nie soft
- zgłoszenie do IS
- przyjazd przedstawiciela serwisu, który zabrał drukarkę
- powrót drukarki z serwisu
- drukarka dalej nie działa
- zgłoszenie drugi raz informatykom
- zgłoszenie drugi raz do IS
- przyjazd drugi raz przedstawiciela serwisu, który zabrał drukarkę
- powrót drugi raz drukarki z serwisu
- zgłoszenie trzeci raz informatykom
- zgłoszenie trzeci raz do IS
- przyjazd trzeci raz przedstawiciela serwisu, który zabrał drukarkę
- powrót trzeci raz drukarki z serwisu - JEST, DZIAŁA :)

a całość trwała tylko niecałe pół roku...

18 mar 2017, 15:04
Zaawansowany

REJESTRACJA09 sty 2016, 19:13

POSTY        84
Mam pytanie co do "urządzeń" mniej skomplikowanych niż drukarka, a mianowicie chodzi o pieczątkę.
Czy na waszych firmówkach są numery NIP i REGON?
A tak konkretnie czy UCS ma własny nip i regon czy są to numery przynależne właściwej Izbie?

19 mar 2017, 18:33
Specjalista

REJESTRACJA20 paź 2006, 21:12

POSTY        457
bris                    

A tak konkretnie czy UCS ma własny nip i regon czy są to numery przynależne właściwej Izbie?

IAS

19 mar 2017, 19:39
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
karla14                    

- drukarka w moim pokoju zepsuła się w okolicach września.
I rozpoczął się kołowrotek:
- zgłoszenie informatykom - stwierdzili, że to nie soft
- zgłoszenie do IS
- przyjazd przedstawiciela serwisu, który zabrał drukarkę
- powrót drukarki z serwisu
- zgłoszenie drugi raz informatykom
- zgłoszenie drugi raz do IS
- przyjazd drugi raz przedstawiciela serwisu, który zabrał drukarkę
- powrót drugi raz drukarki z serwisu
- zgłoszenie trzeci raz informatykom
- zgłoszenie trzeci raz do IS
- przyjazd trzeci raz przedstawiciela serwisu, który zabrał drukarkę
- powrót trzeci raz drukarki z serwisu - JEST, DZIAŁA :)

a całość trwała tylko niecałe pół roku...

To jeszcze efekty POprzedniej "dobrej zmiany" sprzed 2 lat?

21 mar 2017, 20:20
Zaawansowany

REJESTRACJA09 sty 2016, 19:13

POSTY        84
Czy u was też jest problem z kontrolami dotyczącymi automatów (automaty zostały zabezpieczone i na tym koniec) jest tego ponad 1000 szt., a celnicy mówią, że nie będą tego robić bo to wy (były UKS) jesteście od kontroli palka--==

22 mar 2017, 16:33
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 21:39

POSTY        291
Bris a jeśli już mowa o kontroli to w przypadku takich automatów jaki masz zakres kontroli? Czy jeśli automaty nie podlegają pod ustawę o grach hazardowych to uważasz, że można z tego VAT zrobić, w sensie przychód w VAT jako różnica między wpłaconymi do automatu pieniędzmi a wypłaconymi? (widziałem takie interpretacje).

22 mar 2017, 18:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 60 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona