Teraz jest 06 wrz 2025, 04:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
JRWA w KAS 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA13 lut 2007, 19:31

POSTY        134
Post Re: JRWA w KAS

System SZD oraz SSP nie są systemami dziedzinowymi są to systemy podstawowe przeznaczone do realizacji elektronicznego zarządzania dokumentacją, za system dziedzinowy wskazany w pkt 2 nie może być również uznana Biblioteka Akt oraz systemy kancelaryjne używane w urzędach celno-skarbowych do czasu wdrożenia systemu SZD - sprawy założone w tych systemach wymagają przerejestrowania zgodnie z pkt 1.

Skąd to pismo? Jeśli BA nie jest systemem dziedzinowym w US, to jaki system takim jest? Uważam, że akurat sprawy prowadzone w BA nie powinny być przerejestrowywane - w świat poszły postanowienia, zawiadomienia, inne, z daną sygnaturą sprawy, dla których udzielone są chociażby pełnomocnictwa. I co teraz nowa sygnatura sprawy? Jakiś absurd. Poza tym BA nadal będzie używana w US, dlatego przerejestrowywanie spraw jest zbędne.

04 mar 2017, 19:08
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA04 lis 2009, 12:27

POSTY        8
^_^
karla14                    

W moim US planujemy zrobić podteczki np. rozpisać 4000 Zbiory danych na:
4000.1 Zbiory danych - deklaracje VAT
4000.2 Zbiory danych - zeznania podatkowe osób fizycznych
itd.

Podteczki do BA musi wprowadzić administrator lokalny BA (czy jak się ta osoba nazywa) - pismo wewnętrzne zaakceptowane przez NUS i dopiero do administratora. Jednak w BA podteczki mają ten minus, że jeżeli któryś numer JRWA jest wykorzystywany przez kilka komórek, to trzeba się dogadać i uzgodnić jedną listę podteczek na cały US.
W SZD można sobie samemu w referacie zakładać podteczki i z tego co kojarzę w każdej komórce można sobie założyć "własne". Co więcej może to zrobić kierownik i pracownik.

Jak założyć takie podteczki - proszę o wskazówki

04 mar 2017, 19:57
Zaawansowany

REJESTRACJA01 gru 2015, 20:17

POSTY        40
W SZD zakładasz sprawę, wchodzisz na nią i w menu na górze powinno gdzieś być polecenie dot. zakładania podteczek. Jutro w pracy sprawdzę i podam dokładnie,

05 mar 2017, 10:25
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA28 wrz 2011, 16:22

POSTY        25
Czy od 1 marca 2017 można rejestrować / prowadzić sprawy w Bibliotece akt ( wg nowego JRWA) czy obowiązkowo tylko w SZD?
Pogubiłam się,

05 mar 2017, 12:43
Zaawansowany

POSTY        40
Można w BA, można w SZD - na razie możemy robić, jak wolimy.
Ale z tego co wiem planowane jest odchodzenie od BA i przechodzenie na elektronicznych obieg dokumentów w SZD - jak dla mnie im później, tym lepiej. Na razie BA wygrywa ze względu na szybkość działania, możliwość powiązania pisma i sprawy z podmiotem, którego dotyczy, oraz przeglądnięcie wszystkich spraw i pism dotyczących danego podmiotu - tego nie ma w SZD, widzę tylko sprawy mojej komórki i nie ma możliwości powiązania podmiotu np. do korespondencji między urzędami.

05 mar 2017, 13:10
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA04 lis 2009, 12:27

POSTY        8
karla14                    

W SZD zakładasz sprawę, wchodzisz na nią i w menu na górze powinno gdzieś być polecenie dot. zakładania podteczek. Jutro w pracy sprawdzę i podam dokładnie,

A jak założyć podteczki w BA?

05 mar 2017, 19:17
Zaawansowany

POSTY        40
monaliza200                    

karla14                    

A jak założyć podteczki w BA?

Tego nie wiem, z mojej komórki poszedł tylko wniosek o rozszerzenie klasy o podteczki. Z tego co widziałam w piątek, już mam wprowadzone. A zrobiła to osoba, która "administruje" BA w moim US.

05 mar 2017, 21:17
Nowicjusz

REJESTRACJA19 maja 2009, 19:39

POSTY        1
A jaki kod spraw dot. współpracy komórek SW z komornikami sądowymi?

06 mar 2017, 07:33
Zaawansowany

REJESTRACJA22 lip 2011, 07:24

POSTY        79
W słownikach w BA.

06 mar 2017, 08:22
Zaawansowany

REJESTRACJA24 cze 2016, 14:22

POSTY        32
akhir                    

System SZD oraz SSP nie są systemami dziedzinowymi są to systemy podstawowe przeznaczone do realizacji elektronicznego zarządzania dokumentacją, za system dziedzinowy wskazany w pkt 2 nie może być również uznana Biblioteka Akt oraz systemy kancelaryjne używane w urzędach celno-skarbowych do czasu wdrożenia systemu SZD - sprawy założone w tych systemach wymagają przerejestrowania zgodnie z pkt 1.

Skąd to pismo? Jeśli BA nie jest systemem dziedzinowym w US, to jaki system takim jest? Uważam, że akurat sprawy prowadzone w BA nie powinny być przerejestrowywane - w świat poszły postanowienia, zawiadomienia, inne, z daną sygnaturą sprawy, dla których udzielone są chociażby pełnomocnictwa. I co teraz nowa sygnatura sprawy? Jakiś absurd. Poza tym BA nadal będzie używana w US, dlatego przerejestrowywanie spraw jest zbędne.

Pierwsze od góry
http://145.237.245.105/podreczniki/podr ... %20wiedzy/

Też uważam, że to absurd, bo technicznie da się prowadzić w BA korespondencję na starych numerach. Ale skoro jest taki nakaz, to nadałam nowy numer a na piśmie w nawiasie dopisałam stary.

06 mar 2017, 08:48
Zaawansowany

REJESTRACJA28 gru 2006, 20:56

POSTY        90
Witam, czy do odpowiedzi na pisma do Komorników, ZUS, policja itp. stosujecie znak sprawy 4000?

09 mar 2017, 17:20
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA28 wrz 2011, 16:22

POSTY        25
Na drogowskazie ( informacja z 6 marca 2017r.) wskazano znak 4050 Rozrachunki z ... nie pamiętam pełnej nazwy

09 mar 2017, 17:41
Znawca

REJESTRACJA31 maja 2014, 22:21

POSTY        129
Interesują mnie sprawy karne skarbowe. Napiszcie proszę w jakich systemach zakładacie sprawy, bo ja zawiadomienie rejestruję w BA i zakładam tam sprawę. Następnie rejestruję zawiadomienie w MANDATACH ( po 1 marca pod JRWA 802). Jeśli wszczynam postępowanie to zakładam sprawę w MANDATACH pod 800 - JRWA. Dodatkowo w POLTAX rejestruję mandaty. Przez SZD wysyłam tylko sprawozdania, ewentualnie słuźy mi do odczytu przychodzących pism - wyjaśnień informacji. SSP służy mi tylko do przeglądania  np. PCC. A jak to wygląda u Was i pod jakim nr JRWA rejestrujecie zawiadomienia i sprawy w MANDATACH.

09 mar 2017, 23:22
Specjalista

REJESTRACJA25 lut 2008, 20:06

POSTY        468
Ja jeszcze nie zaczęłam rejestrować wg nowego JRWA, ale robię tak jak Ty - w BA i Mandatach. To że sprawy to 800 było dla mnie oczywiste (a cały numer w MANDATACH robisz taki sam jak w BA?), zastanawiałam się jak rejestrować wnioski - zastanawiałam się też nad 802.
A czy przerejestrujesz niezałatwione sprawy wg nowego JRWA? Ja nie mam zbyt dużo spraw niezałatwionych, w tym roku tak wyszło, i postanowiłam, że przerejestruję wszystkie zarejestrowane w 2017 - wnioski i sprawy. Sprawy stare będę ciągnąć wg starego numeru sprawy, a stare wnioski i tak zamienią się w nowe sprawy. W ten sposób u mnie nowe JRWA obejmie rok 2017. Nie będę przerejestrowywać starych spraw np wg. schematu numeru z 2014 r. na nowe JRWA bo wtedy musiałaby po raz drugi zarejestrować w Mandatach lub numeracja by mi się "rozjechała".

10 mar 2017, 05:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 65 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona